Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
İstanbul
Üniversite statüsü nedir?
Vakıf
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
İstanbul, iki yakalı yedi tepeli şehir olarak bilinmektedir. Tarihi Yarımada, Boğaziçi, Galata Kulesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Cami, Yerebatan Sarnıcı, Galata Köprüsü gibi önemli tarihi yapılara ev sahipliği yapar. Öğrenciler için bir çok sosyal ve kültürel aktivite mevcuttur.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
İstanbul; metro, metrobüs, vapur ve otobüs gibi birden çok ulaşım aracına sahiptir.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
Okulumuzun kendine özel yurt imkanları bulunmakta. Okulumuzun içinde dört kız yurdu bir tane de büyük erkek yurdu olmak üzere beş yurt binası mevcuttur. Okul içerisinde bu yurtların ismi “Öğrenci Oteli” diye geçer. Yurt odalarının çoğu 2 kişiliktir.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Ev kiraları 5.000 lira ile 7.000 lira arasındadır.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi; Türkiye’de birçok alanda öncü, seçkin, akademik ve yönetim kadroları ile Atatürkçü düşüncelerin ışığında çağdaş, araştırmacı, yenilikçi, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu tüm nitelik ve donanıma sahip, teknolojiye hakim, dünya kültürünü tanıyan, öz benliğini güçlendirmiş gençler yetiştirmeyi amaçlıyor. Üniversitemiz, çağdaş akademik program ve uygulamalarıyla bilgi çağına dönük eğitim yapıyor.
Yeditepe Üniversitesi akademik faaliyetlerini Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp ve Ticari Bilimler olmak üzere 13 Fakülte ve 1 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda 6 bölüm, toplam 77 programda lisans, 4 ön lisans düzeyinde eğitim veriyor. Ayrıca Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri bünyesindeki 81 yüksek lisans ve 41 doktora programında lisansüstü düzeyde eğitimlerini yürütüyor. Eğitim dili İngilizce olan Yeditepe Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana 26 Ağustos Yerleşimi içerisinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençleri hayata hazırlıyor.

Yeditepe Üniversitesi; öğrencilerin eğitim, kültür, sanat, spor ve tüm ihtiyaçlarına cevap verecek donanımda inşa edilmiş 26 Ağustos Yerleşiminde öğretim yapıyor. 26 Ağustos Yerleşimi; İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Kayışdağı’nın eteklerinde kendine özgü mimarisi ile 125 bin metrekarelik bir alanda, 223 bin metrekarelik kapalı alanda yer alıyor. Selçuklu Mimarisinden esinlenerek inşa edilen 26 Ağustos Yerleşiminde eğitim binaları, sosyal tesisleri ve açık alanlarının yanı sıra bu binaları çevreleyen toplam 4.250 öğrenci kapasiteli iki ayrı öğrenci oteli bulunuyor.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde ÖSYM Puanına göre %100 ve %50 burslu okuma fırsatınız var. Aynı zamanda ilk 15.000’ine giren ve Yeditepe Tıp Fakültesini tercih eden öğrencilere yurt,yemek ve spor salonunun ücretsiz olması gibi birçok imkanı mevcut.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Yeditepe’nin sosyal imkanları alabildiğince geniştir. Çok sayıda öğrenci ve spor kulübü vardır. Bu kulüpler rektörlük tarafından maddi olarak desteklenmekte, alanlarında lider konumdalardır. Sadece Tıp Fakültesi öğrencilerine özel 3 kulüp vardır ve bu kulüpler hem dekanlıktan hem de rektörlükten destek görmektedir. Spor Kulüplerimiz yurt içi ve yurt dışı başarılarıyla hepimizi gururlandırmaktadır, bu spor kulüplerinde tıp fakültesi öğrencilerimiz de aktif olarak görev almaktadır. Yeditepe Üniversitesi Sosyal Kulüpleri sayesinde öğrencilerimiz bir müzik aleti çalmayı akranlarından öğrenebilir, fotoğrafçılık konusunda kendilerini geliştirebilir ve daha birçok kulüp vesilesiyle yetkin bireyler olmaya bir adım daha yaklaşabilir. Yeditepe yılda 2-3 defa yapılan ve günlerce süren festivallere ev sahipliği yapmaktadır. Alanında uzman konuşmacılarla ve yurt dışından gelen Tıp doktorlarının verdikleri kimi derslerle eğitim kalitesini daha da artırmaktadır.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
7/24 kütüphanemiz, TUS çalışma salonumuz ve bütün bir kütüphanenin kantini bulunmaktadır. Aynı zamanda yurtlarımızda çalışma salonları bulunmaktadır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Birçok topluluk bulunmakta.Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Tıp öğrencileri, Hukuk öğrencileri Topluluğu vs. Tıp Fakültesi içerisinde ise TurkMSIC, EMSA ve YÜTBAT toplulukları bulunmakta.
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Okulumuzun çok zengin bir menüsü vardır ve yemek bursu olan öğrenciler bu imkanlardan sabahları 22, öğlen ve akşamları ise 30 lira kadar ücretsiz faydalanabilir. Okulun ortak 2 ana yemekhanesi bulunmaktadır bunun dışında Tıp fakültesine özel bir yemekhanemiz de bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Yeditepe Üniversitesi İstanbul’un ulaşım merkezi sayılan Kadıköy’e otobüsle 45 dakika mesafede, Bostancı Metrosu’na otobüsle 25 dk mesafededir. İstanbul Havaalanı ve Sabiha Gökçen havaalanı olmak üzere iki tane havaalanı bulunmaktadır. Sabiha Gökçen Yeditepe Üniversitesi’ne taksi ile 30 dk sürmektedir.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi (YÜTF) 1996-1997 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul ederek Türkiye’nin ilk Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi olma özelliğini kazanmıştır. İlk gününden beri İngilizce eğitim veren YÜTF hazırlık dönemi hariç 6 yıldır.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Spor Kulüplerimiz yurt içi ve yurt dışı başarılarıyla hepimizi gururlandırmaktadır, bu spor kulüplerinde tıp fakültesi öğrencilerimiz de aktif olarak görev almaktadır. Sadece Tıp Fakültesi öğrencilerine özel 3 kulüp vardır ve bu kulüpler hem dekanlıktan hem de rektörlükten destek görmektedir. Fakültemiz gerek bu kulüplerin aldığı ev sahiplikleriyle gerekse yapılan kongreler ve konferanslarla her zaman öğrencinin yanında bir okul olmaya devam etmektedir.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Erasmus, Farabi, Mevlana, TurkMSIC değişim programlarının tümü mevcuttur.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Fakültemizin eğitim dili %100 İngilizcedir. Türkçe eğitim seçeneği fakültemizde bulunmamaktadır.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Fakültemizde İngilizce hazırlık eğitimi zorunladır. Ancak okulumuza yeni kayıt yaptıran bir öğrenci,üniversitemizce yapılan proficency sınavından 60 ve üzeri alırsa hazırlık eğitiminden muaf olur.Hazırlık eğitimi üniversitemizin kampüsünde olur.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Derslere %80 devam zorunluluğu vardır. Devamsızlık sınırına ulaşan öğrenciler, Dönem Koordinatörü, danışman öğretmenler ve Sınıf Temsilcisi tarafından bilgilendirilir.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Evet fakültemiz 5 yıllığına akreditedir.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Üniversitede 2006 yılından bu yana sürdürülen çalışmalar sonucunda,var olan programların verimliliği NQF-HETR tarafından belirlenen standartlar ile belirlenmiş ve bu standartlar ölçüsünde daha planlı ve kaliteli eğitim amaçlanmıştır. 2014 yılından itibaren Akredite olan fakültemiz, 2016’daki Ara değerlendirme sürecine kadar birkaç geliştirmeler ile diğer okullara örnek olmuştur. Okulumuz akreditasyon süreci ve sonrasında okulumuz öğrencilerine ve tıp kulüplerine büyük destek sağlamaktadır. Öğrencilerimizin yurtdışı programlarına kayıt olması ve maddi & manevi desteklenmesi konusunda büyük yardımcıdır.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Evet vardır. Tıp Eğitimini öğrenci odaklı bir hale getirmek için çalışmalar yürütmektedir.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Tıp Fakültemizin hastanemize uzaklığı otobüs ile 20-25 dakikadır. Yeditepe Üniversitesi’nin birden çok hastanesi vardır ve öğrenciler çeşitli hastanelerde staj imkanı bulur. O nedenle değişiklik gösterebilmektedir. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Bostancı’da bulunmaktadır.Üniversiteden kalkan ring servisler okula ulaşım olanağı sağlamaktadır.Bununla birlikte üniversite alt ve üst kapılarından kalkan toplu taşıma araçları ile üniversite hastanesine rahatça ulaşım sağlanmaktadır.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Temel bilimler ana dalları kampüs içinde, Klinik bilimler ana dalları Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi konumunda bulunuyor.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1:110
Dönem 2:110
Dönem 3:126
Dönem 4:95
Dönem 5:116
Dönem 6:87
Toplam:644
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
4. Sınıfta her staj grubunda 28 kişi bulunuyor. Öğretim görevlilerine bölüştürülüyor. 5. Ve 6. Sınıfta 6- 10 kişi arasında küçük gruplar bulunuyor.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Fakültemiz, 2002 yılından bugüne kadar toplam 725 mezun vermiştir. Halen hazırlık sınıfı dahil 546 öğrencisi, 137 tam zamanlı 34'ü yarı zamanlı olmak üzere toplam 171 öğretim elemanı ve 16araştırma görevlisi bulunmaktadır.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Tıp fakültemizde ilk üç sene temel bilimler ardından klinik bilimlere geçiş dersleri işlenmektedir. Yine de öğrencilerimiz birinci ikinci ve üçüncü sınıftayken bile hastaneye gidip staj yapma imkanı bulmaktadırlar. İlk üç sene temel bilimlere eşlik edecek şekilde PDÖ dersleri işlenmektedir. Klinik derslerin işlendiği 4. 5. ve 6. sınıfta hem okulumuzun hastanelerinde ders görmekte hem de İstanbul’un büyük hastanelerinde vaka görme imkanı bulmaktadırlar.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Dönem 1: Biyofizik, İmmunoloji(2017-2018’den itibaren), Histoloji, Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji , Anatomi, Fizyoloji, Aile Hekimliği, Bilimsel Proje, Organik Kimya, Davranış Bilimleri, Tıp Etiği.
Dönem 2: Biyokimya, Biyofizik, Tıbbi Mikrobiyoloji, Patoloji, Farmakoloji, Fizyoloji, İmmunoloji, Aile Hekimliği, Anatomi, Histoloji, Embriyoloji, Tıbbi Genetik, Bilimsel Proje
Dönem 3: Kardiyoloji, Aile Hekimliği, Enfeksiyon Hastalıkları, Nöroloji, Nöroşirurji, Patoloji, Pediatri, Dahiliye, Tıbbi Mikrobiyoloji, Jinekoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nefroloji, FTR, Uroloji, KBB, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahi, Acil Tıp, Farmakoloji, Endokrinoloji, Gastroenterohepatoloji, Hematoloji, Onkoloji, Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Radyoloji, Patofizyoloji, Psikiyatri, Çocuk Psikiyatrisi, Oftalmoloji, Romatoloji, Ortopedi, Tıp Etiği, Radyasyon Onkolojisi, Halk Sağlığı, Biyoistatistik, Bilimsel Proje, İmmunoloji(2017-2018’den itibaren)
Dönem 4: Kardiyoloji, Aile Hekimliği, Patoloji, Pediatri, Dahiliye, Jinekoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nefroloji, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahi, Farmakoloji, Endokrinoloji, Gastroenterohepatoloji, Hematoloji, Genel Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Romatoloji, Tıp Etiği, Plastik Cerrahi, Kalp ve Damar Cerrahisi, Halk Sağlığı, Kanıta Dayalı Tıp
Dönem 5: Enfeksiyon Hastalıkları, Nöroloji, Nöroşirurji, Psikiyatri, KBB, Göz Hastalıkları, Dermatoloji, Radyoloji, Ortopedi, FTR, Onkoloji, Adli Tıp
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Tıp eğitimi dışında Türk Dili, Uygarlık Tarihi ve İnkılap tarihi zorunlu olarak verilir.Bunlar dışında seçmeli olarak yabancı dil(Almanca,İspanyolca…) dersleri de verilmektedir. 2015-2016 döneminden itibaren Tıp Fakültesi öğrencileri için Tıp fakültesine özel seçmeli dersler verilmektedir.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
http://med.yeditepe.edu.tr/tr/donem-1
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: Her Teorik dersin ardından maket üzerinden laboratuvar dersleri, haftada bir olarak da kadavra dersleri mevcuttur. Laboratuvar sınavında ise sadece maketler bulunmaktadır.
Histoloji: Öğrenci başına 1 mikroskobun düştüğü Histoloji laboratuvarlarında önce dijital ekranda örnekler anlatılır, ardından her öğrenci kendi mikroskobunda söz konusu örnekleri inceler. Çizimini yapıp örnek üzerinden kısa sorular cevaplar. Bu kısa sorular Laboratuvar sınavı olarak değerlendirilir.
Fizyoloji: Teorik dersler ile paralel uygulamaların anlatılması ve ardından uygulanması şeklinde işlenir. Komite sonunda öğrenciler uygulamalar ile ilgili kısa soruların bulunduğu bir yazılı sınava göre değerlendirilir.
Patoloji: Gerekli doku ve organ örnekleri bulunur ve uygun koşullarda muhafaza edilir.
Mikrobiyoloji: Birçok kültür ortamı vardır. Hijyen koşullarına gereken önem verilir. Yeni kültür ortamı oluşturma çalışmaları vardır. Laboratuvar sırasınca doldurulan gözlem kağıdı Laboratuvar sınavı olarak değerlendirilir.
Biyokimya: İlgili Komitenin konularına göre çeşitli laboratuvar uygulamaları mevcuttur.
Biyoistatistik: Üniversitenin bilgisayar laboratuvarlarında biyoistatistik yazılımlarının kullanımı öğretilir. Sınavda işlemler üzerinden değerlendirmeler yapılır.
Biyofizik: Biyofizik için laboratuvar dersi bulunmamaktadır.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Bir diseksiyonu yapılmış, bir tane yeni kadavra üzerinden eğitim veriyoruz. Maket sayımız şimdiye kadar bütün eğitim gören öğrencilere yeterli olmuştur. Üniversitemiz 3 boyutlu anatomi modeli programına üye ve bu program surface veya VR ile kullanılabilir. Yeni laboratuvarımız oldukça büyük olacak.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Öğrenci başına bir mikroskop düşmektedir. Öğrenciler 20-30 kişilik gruplara ayrılarak pratik derslere alınmaktadır.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Fakültemizde bireysel danışmanlık bulunmakla birlikte mezun olan öğrencilerimizle iyi ilişkiler geliştiriyoruz. Aynı zamanda yaptığımız bilimsel projeler okulumuz tarafından da desteklenmekte. Okulumuz sıklıkla yurtiçi ve yurtdışı kökenli saygın konuşmacıları ağırlamakta.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Üniversitemizde “Introduction to Clinical Practices(ICP/Klinik Pratiğe Giriş) isimli mesleki beceri dersleri vardır. İlk üç sene boyunca verilen bu dersler maketler ve simüle hastalar ile birlikte uygulamalı olarak işlenir. Uygulamalardan önce öğretim üyeleri uygulamalı bir şeklide dersleri anlatır. Dersin sene sonu ortalamasına Komite notundan bağımsız kredili bir ders olarak katkısı bulunmaktadır. Mesleki beceri(ICP)derslerinin vizesi teorik sınav ve finali pratik sınav şeklinde olmaktadır.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Evet okulumuzda Simüle Hasta Laboratuvarı bulunmaktadır. Dersler uygulamalı şekilde işlenir. Klinik becerilere giriş dersleri burda işlenmekte ve öğrencilerimiz yeterli becerileri edinmektedir. Dersin sene sonu ortalamasına Komite notundan bağımsız kredili bir ders olarak katkısı bulunmaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
İlk 3 sınıfta komite sınavlarımız ve pratik sınavlarımız bulunmaktadır. Komite sınavlarımızın %90’ı, pratik sınavlarımızın %10’u alınarak komite notumuz oluşturulmaktadır.
Ortalaması 80 ve üzeri olan öğrenciler final sınavından muaf olurlar.
Baraj sistemi vardır ve baraj 60'tır. Bir komite notu 60’ın altında olan öğrenciler için finalde 50 barajı bulunmaktadır.
Preklinikte final ve bütünleme sınavında pratik sınav bulunmamaktadır.
1, 2, ve 3. Dönemlerde çoktan seçmeli ve kapsamlı eşleştirme sorularının oluşturduğu komite ve final sınavları uygulanır. 1. ve 2. dönemlerde komite sınavlarına ek olarak pratik sınavlar uygulanır1, 2 ve 3. dönemlerde mesleki beceri sınavları da uygulanır. 4 ve 5. dönem sınavları ise çoktan seçmeli testler ve sözlü sınavlar şeklinde uygulanır.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Fakültemizde geçme notu 60 olup bu baraj final sınavına ve yıl sonu notuna uygulanır. Finale katılım zorunludur, ancak komite ortalaması 80 üstü olan öğrenciler Final Sınavı’ndan muafiyet hakkı kazanır. Yıl sonu geçme notu yıl içi komitelerin %60’ı, final notunun %40’ı alınarak hesaplanır.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomide zilli sistem var. Pratik derslerde modellerle çalışma imkanımız oluyor. Pratik sınav da model üzerinden oluyor. Diğer dersler için yazılı sınav ve görsel-yazılı sınav oluyor. Klinik uygulamalara giriş dersimiz pratik sınavları da modeller üzerinden oluyor.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Ortalaması 80 ve üzeri olan öğrenciler final sınavından muaf olurlar. Baraj sistemi vardır ve baraj 60'dır. Bir komite notu 60'ın altında olan öğrenciler için finalde 50 barajı bulunmaktadır.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Fakültemizde her komite sonrası öğrencilere derslerin işleyişi ve içeriği, sınıf ve laboratuvarların fiziksel durumu ve öğretim üyeleriyle ilgili geribildirim anketleri uygulanmaktadır. Ayrıca her öğrencinin danışmanı vardır. Senede 4 defa Koordinatörler Kurulu toplanarak okuldaki sorunları çözmeye ve iyi olanı geliştirmeye çalışır. Bu kurula dekanlık, başkoordinatör, dönem koordinatörleri, herhangi bir görüş bildirmek isteyen öğretmenler ve her dönemden birer sınıf temsilcisi katılır. Gerekli görüldükçe toplanan bir Müfredat Kurulu, Ölçme-Değerlendirne Kurulu ve Program Geliştirme Kurulu mevcuttur. Müfredat Kurulu’nda mevcut bir öğrenci üye vardır.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Evet, dönem temsilcilerinin katıldığı toplantılarla bu mümkün. Öğrenciler de birebir görüşme imkanı ve geribildirim formu ile bu konuda katkı sağlamaktadır.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Okulumuzda birçok yurtdışında eğitim görme olanağı bulunmaktadır. Okulumuz yurt dışı eğitimlerimizi maddi ve manevi anlamda desteklemektedir. Köklü bir vakıf üniversitesi olduğumuzu mezun olduktan sonra daha çok hissederiz. Öğretim kadromuz çok iyi düzeydedir. Aynı zamanda 5. Ve 6. Sınıfta okulumuzda TUS dershanesi mevcuttur. Aynı zamanda lablar ve mesleki gelişime daha 1. Sınıftan verilen önemle kendinizi yetkin ve hazır hissedersiniz.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Eğitim dilinin ilk 3 sene Ingilizce olması kimi zaman zorluk yaratabiliyor, ancak hazırlık okulu ve öğretim görevlilerinin desteğiyle bunu aşmak mümkün.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Evet mevcut, geriye kalan komitelerimizin dersleri çevrim içi olarak Google Meet üzerinden gerçekleşti. Aynı zamanda her bir departman kendine ait bir Google Classroom oluşturdu ve hem sorularımızı hem de ders ile ilgili notlarımızı bu classroom'da bulabildik. Ders programımız bizlerle önceden paylaşıldı ve bu süreçte birçok öğretim görevlisi gerek mail yolu üzerinden gerekse WhatsApp'tan ulaşılabilirdi.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Evet, tarihleri önceden belirlenen ve online dersler esnasında işlenen konularla birebir örtüşen kaliteli ve özenli hazırlanmış komite sınavlarımız gerçekleşti. Bu sınavlar esnasında Google meet üzerinden mikrofonlarımız kapalı kameramız açık şekilde sınavımızı olduk. Sorulara geri dönebilme ve cevaplarını değiştirebilme imkanımız vardı. Sınavlarımızda 100 soru için 110 dakika süremiz vardı. Sınav sistemimizi kağıt üzerinde olan sınavlarımızın birebir çevrim içi ortama yansıtılması olarak özetleyebiliriz.