Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Uşak
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
http://usak.ktb.gov.tr/ sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Uşak 367 bin nüfuslu Ege Bölgesi'ne bağlı bir ilimizdir. Türkiye’de ilk elektrik kullanan (1909), ilk şeker fabrikasını açan, ilk demiryolu kullanan (Uşak-Afyon), ilk cirit oyunları oynanan bir şehirdir. Eski dönemden kalma müzeleri, hanları, camileri ve köprüleri bulunmaktadır. Uşak dokuma konusunda da önde gelen şehirlerimizdendir. Halı ve kilim konusunda marka olmuştur. Uşak tarhanası en ünlü yiyeceğidir. Ayrıca dünyadaki en büyük 2.kanyon olan Ulubey Kanyonu da Uşak’ta bulunmaktadır.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehir içi dolmuş ve otobüs kullanımı mevcuttur. Bunun yanında şehirler arası ulaşım için pek çok yere giden otobüs firmaları ve bir adet hava alanı bulunmaktadır.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
2 tane erkek kyk yurdu ve 3 tane kız kyk yurdu, 6 tane özel erkek yurdu ve 11 tane özel kız yurdu bulunmaktadır
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
1+1 : 750-950 2+1 : 850-1000 3+1: 900-1500 Yukarıdaki fiyatlar merkezde bulunan çarşıdaki tüm imkanlara yakın mesafedeki genelde eşyalı evler içindir. Üniversiteye ulaşım aracı kullanılmadan yürüyerek gidilebilecek evler bulunmamaktadır ancak bu yakınlıkta kız kyk yurtları mevcuttur.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
https://www.usak.edu.tr/ sitesinden genel tanıtım kategorisi altında her bilgiye ulaşabilirsiniz. Uşak Üniversitesi 2006 yılında Afyon Üniversitesi’nden ayrılarak “Aklın ve Bilimin Işığında Saygın Bir Üniversite” sloganıyla kurulmuştur. 12 fakülte ,3 yüksek okul ve 11 meslek yüksek okulu bulunmaktadır. 35 bin civarındaki öğrenciye , 1000'e yakın akademisyen ile eğitim vermektedir. Üniversitede iki bin kişilik spor salonu,yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu ve sauna vardır.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Üniversite yerleşkesinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde 200 civarı öğrencinin kısmi zamanlı olarak çalışma olanağı vardır. Ayrıca yemek bursu imkanı da bulunmaktadır. Öğrenciler alanlarıyla ilgili mesleki derslerini Uşak Organize Sanayi Bölgesinde yer alan işletmelerde görmekte ve yine bu işletmelerde staj imkânı verilmektedir.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitede döneme göre şenlikler, festivaller ve kongreler yapılmaktadır. Okulda ücretli kullanılabilen 1 adet spor salonu ve yüzme havuzu vardır. Ayrıca birçok öğrenci topluluğu da bulunmaktadır. Bunlar spor, sanat, kişisel gelişim ya da eğitimini gördüğümüz çeşitli alanlarda çalışmalar ve etkinlikler yapar.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitenin tek ve büyük bir kütüphanesi bulunuyor. Zemin kat 23.00'e kadar açık. Diğer katlar 21.00'e kadar açık. Birçok bilgisayar bulunuyor. Grup çalışma odaları projeksiyonla birlikte ücretsiz kullanılabiliyor. Sessiz odada rahatça ders çalışabiliyorsunuz. Tek kişilik bilgisayarlı odalarda da çalışma imkanınız var.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
https://topluluk.usak.edu.tr/ sitesinden üniversite bünyesindeki tüm topluluklar hakkında bilgi alabilirsiniz. Tıp fakültesi'nde de Tıp Öğrencileri Birliği olarak her türlü sosyal faaliyette bulunmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda fakültemizde bulunan Leyladan Sonra ve Bilimsel Araştırma Topluluğu ile de ortak çalışmalar sürdürüyoruz. Üniversite bünyesindeki diğer bölümlerin öğrenci topluluklarıyla da iş birliği yapmaya özen gösteriyoruz.
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Hastanenin ve Üniversitenin ayrı yemekhanesi var. Üniversitede 3 tane yemekhane var, tıp fakültesi için ayrı bir yemekhane yok. Yemek ücreti 2,25 tl. Yemekhane 11.00-14.00 ve 16.00-19.00 arası aktiftir.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Tıp fakültesi Uşak Üniversitesi’nin tek kampüsü olan 1 Eylül Kampüsü içerisinde bulunmaktadır. Kampüs şehir merkezinden 10 km uzakta Uşak-İzmir yolu üzerindedir.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi 27 Ağustos 2015 de kurulmuştur ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Fakültemiz henüz yeni kurulduğu için olanakları kendimiz oluşturup gelenekselleştirmek için hep beraber gayret gösteriyoruz. Fakültemiz bünyesinde kurulan öğrenci toplulukları üniversitedeki her organizasyona aktif katılmaya çalışıyor ve Tıp Öğrencileri Birliği olarak çeşitli etkinlikler ile sosyal faaliyet gösteriyoruz. Binicilik ve Cirit faaliyetlerine de tıp fakültesi olarak katılımımız üst düzeydedir.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Farabi, Erasmus, TURK MSIC yurt içi değişim
Fakültenin eğitim dili nedir?
Fakültenin eğitim dili %100 Türkçe’dir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi bulunmamaktadır.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Teorik derslerde %70 ,pratik derslerden %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Fakültemiz TEPDAD tarafından akredite edilmemiştir.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Fakültemiz TEPDAD tarafından akredite edilmemiştir.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Fakültede Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunmamaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Fakülte ile hastane aynı yerleşkede bulunmamaktadır . Şehir Hastanesi aynı zamanda Eğitim Araştırma Hastanesi olarak kullanılmaktadır. Aralarında 10 km mesafe bulunmaktadır, her 30 dk da bir okuldan hastaneye ve hastaneden okula giden otobüsler bulunmaktadır. Ancak klinik eğitime başladığımız 4.sınıftan itibaren derslerimizi hastanede bulunan dersliklerde yapmaya başladık.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Temel Tıp Bilimleri anabilim dallarının hepsi Tıp Fakültesi binasında bulunmaktadır. Dahili ve Cerrahi Bilimler hastanede bulunmaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1: 120 Dönem 2: 121 Dönem 3: 89 Dönem 4: 48
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Staj grupları ortalama 12 kişidir.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Öğretim üyesi sayıları : Profesör:13, Doçent:6, Doktor öğretim üyesi:36, Araştırma görevlisi : 11 Öğretim üyesi başına yaklaşık 6 öğrenci düşüyor.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Eğitim sistemi entegre eğitim sistemidir.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Dönem 1: anatomi, tıbbi biyokimya, fizyoloji, halk sağlığı, histoloji-embriyoloji, davranış bilimleri, tıbbi biyoloji, tıbbi genetik, mikrobiyoloji, biyofizik, biyoistatistik, tıp tarihi ve deontoloji, tıbbi beceri Dönem 2: anatomi, biyofizik, fizyoloji ,histoloji embriyoloji, immunoloji, tıbbi biyokimya, tıbbi farmakoloji, tıbbi genetik, radiodiagnostik, nükleer tıp, tıbbi patoloji Dönem 3: adli tıp, aile hekimliği, anestezi ve reaminasyon, biyoistatistik, çocuk sağlığı ve hastalıkları, deontoloji, dermatoloji, enfeksiyon hastalıkları, FTR, genel cerrahi, göğüs hastalıkları, halk sağlığı, hidroklimatoloji, iç hastalıkları, immunoloji, kadın hastalıkları ve doğum, kalp ve damar cerrahisi, kardiyoloji, kbb, nöroloji, ortopedi, psikiyatri, radyoloji, tıbbi biyokimya, tıbbi farmakoloji, tıbbi genetik, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi patoloji, üroloji
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Zorunlu seçmeli derslerimiz ve üniversitedeki tüm bölümlerle tanışmak ve iletişim kurmak için "Ortak Seçmeli Ders" adı altında hangi sınıftaysak o sınıfa giden tüm bölümlerle ortak aldığımız bazı dersler bulunmaktadır. Bu dersleri ilgi alanlarımıza göre seçebilmekteyiz.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
https://www.usak.edu.tr/UsersData/duyuru/2048/Akademik%20Takvim%20(2019-2020).pdf
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi:Anatomi laboratuvarında işleniyor. Öğretim üyesi vücut kısımlarının maketleri üzerinde incelenecek noktaları gösteriyor ve anlatıyor sonrasında öğrenciler 5-6 kişilik gruplar halinde maketleri inceliyor ve öğreniyor.
Histoloji: Bilgisayar laboratuvarında işleniyor. Dokular ,mikroskopta incelemekten daha verimli olan; bilgisayarda kullanılan sanal bir platformda inceleniyor ve öğrenciler örnekleri kendi önlerindeki bilgisayardan inceleyerek öğreniyor.
Biyokimya: Öğretim üyesinin yaptığı deney sonrasında , yapılabilecek deneyleri öğrenciler de yapıyor ve sonuçları gözlemleyip not alıyor.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Anatomi laboratuvarında 2 adet kadavra ve 4 tam iskelet bulunmaktadır. Tüm vücut kısımlarını içeren yeterli sayıda maket bulunmaktadır. Pratik eğitiminde kullanılan araçlar kadavra ve maketlerdir. Laboratuvar büyüklüğü öğrenci sayısına göre yeterli durumda , 12 adet büyük 9-10 kişilik masa ve bu orantıda sandalye bulunmaktadır.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Pratik derslerde öğrenci başına 1 mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Tıp eğitimi veya tıp eğitimi dışında uygulanan fakülte içindeki çalışmalar: Bilimsel araştırma ve proje yapımı Alanında uzman kişilerin söyleşileri Çeşitli Tıp Öğrencileri Birliği çalışmaları Robotik kodlama
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Mesleki beceri dersleri yapılmaktadır. Dersler herkesin derste aktif rol alması ve uygulaması şeklinde yapılmaktadır.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Simüle hasta laboratuvarı bulunmamaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Teorik ve pratik sınavlar nasıl hesaplanıyor? Ders kurulu boyunca işlenen pratik ve teorik ders saatlerinin oranına göre örneğin dönem 2'de teorik sınavın %70 ila 80'i , pratik sınavların ise %30 ila 20'si alınarak; dönem 3'te teorik sınavın %90 ı, pratik sınavların ise %10'u alınarak hesaplanabiliyor. Ancak bu puanlamalar dönemlere ve her dönemdeki komitelere göre değişebiliyor. -Baraj sistemi nasıl uygulanır? Baraj sistemi sorulan soru sayısının en az yarısının yapılmasını gerektiren , yarısından eksik yapılan her bir yanlış sorunun doğru sayısından düşülmesi ile olan bir sistemdir. (Örneğin 10 soru soruluyor , 5 tanesi yapılmak sorunda . 4 doğru yapılırsa bu sayı barajdan 1 eksik olduğu için 1 soru da baraj ile gider ve sonuç 3 puan olarak kalır.)
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Bütün sene girdiğimiz komite puanlarımızın ortalaması alınıyor ve bu sisteme vize notu şeklinde giriliyor daha sonra final veya bütünleme sınavından alınan puan da sisteme giriliyor. Komitelerimizin ortalaması yani vize puanının %60'ı final/bütünleme puanının da %40'ı alınarak hesaplanan dönem sonu puanının dönemi tamamlamak için 60 ve üstü olması gerekmektedir. Ayrıca seçmeli derslerin de 60 ve üstü ortalama ile geçilmesi gerekmektedir.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomi: Zilli sınav şeklindedir. Örneğin 6 kemik var bu kemiklerin bölümlerinden sorumlusunuz. İğnelerin ucundaki parçaların isimlerini belli bir süre içinde (zil çalana kadar) kağıda yazmanız gerekiyor. Mikrobiyoloji: Pratik sınavları laboratuvarda oluyor . Acil tıp: Pratik sınavı maketler üzerinden oluyor. Histoloji: Mikroskop görüntüsü üzerinden soru sorulabiliyor ayrıca bu görüntü bilgisayar ortamına aktarılmış olarak geliyor bu öğrencilere büyük bir kolaylık sağlıyor.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Komite sınavları ortalamanız 80 ve üzeri ise finalsiz geçebilirsiniz.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Geri bildirim toplantıları Geri bildirim formları Geri bildirim anketleri Memnuniyet anket ve formları Periyodik fakülte içi toplantıları
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Evet. Sınıf temsilcimiz, Fakülte Sekreterimiz, Öğrenci İşlerimiz her türlü sorunumuzda bizleri dinliyor. Kendilerine telefonla da ulaşabiliyoruz. Dekan ve Dekan Yardımcımız belirli aralıklarla sınıflara gelip öğrencileri dinliyor.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Yeni kurulan bir fakülte olmanın en büyük avantajlarından biri hocalarımız tarafından yoğun ilgi görmemiz. Odalarına gidip her türlü soruyu sorabiliyoruz, derste anlamadıklarımız konusunda her an yardım isteyebiliyoruz, telefon numaralarını vermekten çekinmiyorlar ve bir sorunumuz olduğunda iletişime geçebiliyoruz. Hastane koşulları çok yeni ve sınıf mevcutları az olduğu için de derslerde ve hastane stajlarında herkesle ayrı ayrı ilgileniliyor. Dekanımıza ulaşmakta sıkıntı yaşamıyoruz ve sorunlarımız dinleniyor. Hocalarımız kaliteli ve alanında saygın insanlar. Üst dönem öğrencileri alt sınıflara oldukça fazla yardım ediyor. Sınavlarımız KEYPS sisteminde yapılıyor ve bu öğrencilere çok büyük kolaylık sağlıyor. Şehrin olanakları herhangi bir öğrenci için yeterli seviyede diyebiliriz.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Uşak şehri küçük bir şehir ve şehre yapılan yatırımlar da küçük boyutlu.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Üniversite'de 1.sınıfların ilk yıl zorunlu olarak aldığı dersler uzaktan eğitimle yapılıyordu ancak pandemi sürecinde tıp fakültesi olarak hiçbir gecikme yaşamadan hızlı bir şekilde online eğitime geçtik ve aynı ders programımızda yazdığı gibi bütün derslerimizi aksatmadan online olarak işledik. Bu süreçte Google Classroom ve Google Meet kullandık. Hocalarımız tarafından Classroom'da dersler açıldı ve derslerle ilgili materyaller paylaşıldı, ders saatimizden önce de Google Meet linki paylaşıldı. Ders saatimizde Google Meet üzerinden derse katıldık, hocalarımız ekran paylaşımı ile slaytları üzerinden derslerini anlattılar ve istediğimiz zaman da soru sorabildik. Uşak Tıp Fakültesi olarak pandemi sürecinden önce de sınavlarımızı KEYPS adında online bir platformda gerçekleştiriyorduk, bu süreçte de aynı platformdan sınav olmaya devam ettik.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Evet, pandemiden önce de sınavlarımızı olduğumuz KEYPS platformundan sınav olmaya devam ettik. 100 soru 100 dk şeklinde sınavlarımız yapıldı. Sınav sonrasında gerekli incelemeler yapıldıktan sonra sınav sonuçlarımız ilan edildi.