Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
İstanbul
Üniversite statüsü nedir?
Vakıf
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Bizans ve Osmanlı Devleti’nin yönetim merkezi olarak kullanılan İstanbul; dünyanın da göz bebeği konumunda bulunuyor. Köklü bir tarihi geçmişi bulunan İstanbul; bu sayede çok sayıda tarihi esere de ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un kültürel miras alanlarının uluslararası önemi, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde “İstanbul’un Tarihi Alanları” başlığı içerisinde kendilerine yer verilerek tanınmıştır. İstanbul aynı zamanda modern bir şehirdir. Bugün İstanbul, Türkiye’nin toplam nüfusunun yüzde 20’sine ev sahipliği yapmakta, GSYH’nin yüzde 22’sini ve vergi gelirlerinin yüzde 40’ını üretmektedir. Türkiye’nin yaratıcı ve kültürel endüstrilerinin merkezlerinin neredeyse tamamı, İstanbul’da bulunmaktadır. Türkiye’de gerçekleştirilen müze ziyaretlerinin yaklaşık olarak yarısı (yüzde 49), kültürel performansların ise yüzde 30’u İstanbul’da hayata geçirilmektedir. İstanbul’un çağdaş kültürü de gittikçe daha çok ilgi çekmektedir. 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un güçlü yönleri “artan refahı, Türkiye’nin kültürel ve turistik lideri ve öncüsü olarak konumu, sanat ve kültüre karşı artan ilgi ve hepsinden önemlisi genç ve dinamik nüfusudur”. İstanbul, söz konusu enerjisi ve dinamizmiyle diğer dünya şehirleriyle hızlı bir şekilde bütünleşirken şehrin politika yapıcıları da İstanbul’u “küresel bir şehir” olarak konumlandırmaktadır.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Minibüs ve otobüslerin yanısıra, deniz araçları, metro, metrobüs, tramvay, finüküler sıkça kullanılan şehiriçi ulaşım araçlarıdır.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
İstanbul adeta eğitim kampüsü gibi bir kent olarak karşımıza çıkıyor. Zira şehirde hem devlet hem de vakıf üniversiteleri; uluslar arası kalite standartlarının üzerinde bir eğitim olanağı sunuyor. Ortalama 30 civarında üniversiteye ev sahipliği yapan İstanbul; öğrenci yurdu konusunda da birbirinden güzel seçenekleri sunabiliyor. Bu opsiyon fazlalığı sayesinde yurt seçerken konum ve fiyat gibi konularda kendi isteğiniz doğrultusunda rahatça hareket edebilirsiniz.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Üniversitemizin tıp fakültesi Beylikdüzünde bulunmaktadır. Beylikdüzü ,İstanbul'un gecekondu yapılaşması olmayan nadir ilçelerinden birisidir. Yerleşimi çok da eskiye dayanmayan bu ilçede yapılan konutlar hem yeni hem de sağlamdır. Her bütçeye uygun kiralık daireler fakültemizin çevresinde yer almaktadır.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Beykent Üniversitesi, Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından 09.07.1997 tarihinde 4282 sayılı kanunla, kamu tüzel kişiliğe sahip bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur. Günümüzün büyüyen ve gelişen Türkiye’sinde çözüm bekleyen sorunların, ancak eğitimle giderileceğine inanan kurucumuz Adem Çelik, “topluma hizmet” sorumluluğu bilinciyle eğitim-öğretim alanında atılımlarda bulunmuş; anaokulu, ilköğretim ve liseden sonra Beykent Üniversitesi ile kusursuz bir eğitim zinciri kurmuştur. 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında Beylikdüzü Yerleşkesinde öğretime başlayan üniversitemiz bugün, İstanbul’un merkezi konumlarında yer alan, yüksek standartlarda donanıma sahip dört yerleşkede eğitim-öğretime devam etmektedir. Kurulduğumuz yıldan günümüze kadar geçen 22 senede, her yıl öğrenci ve mezunlarıyla birlikte gelişerek büyüyen üniversitemiz, yenilikçi bakış açısıyla eğitim veren, sosyal ve yaşayan bir üniversitedir. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın her yerinde aranan ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek profesyoneller yetiştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda, 21. yüzyıl standartlarında eğitim vermeye ve yeni mezunlarımızla birlikte büyümeye devam etmekteyiz.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
AYT Puan Sıralamasında, yerleşeceği bölümün puan türünde Türkiye genelinde [İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, Rusça Mütercim ve Tercümanlık ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümleri dışında] ilk 1.000’e giren, burslu veya ücretli lisans bölümlerini tercih eden, üniversitemize ÖSYM tarafından yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrencilere, her yıl 9 ay süreyle 2.000 TL nakit burs ve öğle yemeği desteği verilecektir. Ücretli programları tercih edip ilk 1.000’e girenlere ayrıca %100 indirim uygulanacaktır. Üniversitemiz Öğrenci Burs, İndirim ve Destek Yönergesi uyarınca, “Öğrencinin ilgili eğitim–öğretim programında gösterilmiş olan tüm dersleri almış ve ağırlıklı genel not ortalamasının 3.50 ve üzeri olması kaydıyla” bölüm/program sınıf birincilerine, bir sonraki eğitim-öğretim yılında geçerli olmak üzere ve 1 yıl süre ile eğitim-öğretim ücreti üzerinden %50 oranında indirim yapılmaktadır.
Aynı eğitim-öğretim yılında eğitim gören kardeşlerin her birine ve birinci derecede akrabalara %10 kardeş indirimi yapılmaktadır.
Ayrıca ilk beş tercihinde yüzde 25 tercih indirimi, 6-10 tercihinde yüzde 15 tercih indirimi yapılmaktadır.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemizde birçok öğrenci kulübü bulunmaktadır. Her kulüp kendi ilgi alanlarınca çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Oldukça yeterli sadece Beylikdüzü kampüsünde bile 2 tane kütüphane bulunmaktadır. Bu kütüphanelerde de daha rahat çalışmaları için tıp öğrencilerine özel bölümler bulunmaktadır.Kütüphanede ihtiyacımız olan kitaplardan İngilizce ve Türkçe olmak üzere yeterli sayıda bulunmaktadır. Ayrıca sadece tıp öğrencileri için çalışma odaları mevcuttur ve 7/24 açıktır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Fakültemizde öğrenci topluluklarından TurkMSIC bulunmaktadır.
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Okulumuzun kendi yemekhanesi bulunmaktadır. Farklı seçenekler isteyenler için ise okulun hemen karşısında AVM bulunmaktadır. AVM'nin yanı sıra okula en fazla 5 dakika mesafede birçok yemek mekanı bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Fakültemiz Beylikdüzü ilçesinde bulunmaktadır. İstanbul'un merkezinden biraz uzak olsa da İstanbul'un en kozmopolit ilçelerinden biridir. Metrobüs durağına 7 dk yürüme mesafesindedir. Beylikdüzü ilçesi kişi başına 10m²'yi aşan yeşil alanları ile bir Avrupa kenti standartındadır. Geniş caddeleri, bulvarları, kaldırımları ve yeşil alanları ile Beylilkdüzü İstanbul'un planlı kentleşmiş yeni yüzünü temsil etmektedir.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017 yılında kurulmuştur.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Fakültemizde öğrenci kulüpleri farklı etkinlikler düzenlemekte. Bunun yanısıra farklı bölümlerin kulüplerinin de etkinliklerine katılım sağlayabiliyoruz. Yerleşim olarak Beylikdüzü AKSM'ye yakın olduğumuz için birçok kültürel aktiviteye katılım şansımız artıyor.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Erasmus , Farabi ve Mevlana değişim programları uygulanmaktadır.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Türkçe
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi yoktur.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Teorik derslerde %70 , pratik derslerde %80 devam zorunluluğu vardır. Devamsızlık bilgisini OBS Beykent üzerinden takip edebiliyoruz.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Henüz edilmemiştir ancak bu sene ilk mezunlarımızı verdiğimiz için bu konu hakkında çalışmalar hızını arttırmıştır.En kısa sürede alınacaktır.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
-
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Hayır, bulunmuyor.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Tıp fakültesi ile hastane birbiriyle bağlı bloklarda bulunmaktadır. Yürüyerek 1 dakikada ulaşılabilir.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Tüm anabilim dalları aynı bina içerisinde bulunmaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Değişmekle beraber 60 civarı diyebiliriz
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Her dönemdeki öğrenci sayısına göre değişmektedir.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Fakültemizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı 8'dir.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Entegre
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Dönem 1'den 3'e geçtikçe klinikle daha iç içe geçen bir ders programı mevcut. Dönem 1-2'de hekimlik uygulamaları ve seçmeli dersler alınmaktadır.
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi ve Modern Türkiye’nin Oluşumu, Türkçe Eleştirel Okuma ve Yazma, İngilizcede Eleştirel Okuma ve Yazma, Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Yazım, Tıpta Deney Hayvanı Kullanımı, Çağdaş Yaşam Sanatı, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
Eğitim öğretim takvimi genel olarak MEB'in yayınladığı takvime paralel ilerlemekte. Güncel akademik takvime resmi siteden ulaşabilirler.
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Pratik derslerimizin işlendiği laboratuvarlar dersliklerden farklı ancak bağlantılı bir blokta bulunmakta. Anatomi, histoloji, fizyoloji ve biyokimya gibi derslerde gördüğümüz teorik derslerin çoğunun pratiğini de yapmaya çalışıyoruz.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Laboratuvarlarımızda her türlü ekipman(maket vs.) bulunmakta. Fakültemiz 3 tane kadavraya sahiptir. Fakültemiz oldukça yeni olduğu için tüm ekipmanlarımız da yeni,yeterli ve hasarsızdır.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Her derste öğrenci başına bir tane mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Hayır, yok.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Evet, Hekimlik Uygulamaları adı altında mesleki beceri derslerini görüyoruz.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Evet.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Sınavlarımız bilgisayar laboratuvarlarında ve KEYPS bilgi sistemi üzerinden yapılır. Finalde baraj sistemi bulunmaktadır herhangi bir dersin sorularının yarısından fazlası bilinmelidir. Öğrenci, öğrenimini tamamlayabilmek için ilgili kategorilerden önceden tanımlanmış AKTS kredisi tutarındaki dersleri başarmakla yükümlüdür. Staj ve uygulama dersleri yerine başka bir ders alınamaz. Öğretim planları; altı yıllık lisans/yüksek lisans düzeyi için toplam 360 AKTS kredisi olacak şekilde düzenlenir ve öğrenciye 30’ar AKTS kredilik yarıyıllar halinde sunulur. Öngörülen dönemlik nominal öğrenci iş yükü 30 AKTS kredisidir.Öğrencinin komite sınavları ortalaması 75 ve üzeri olduğu takdirde final sınavına girmeme hakkı kazanır.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Fakültemizde geçme notu 60'dır. Ayrıca 75 ve üzeri ortalama sahip öğrenciler finalsiz dönemi tamamlayabilmektedirler.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Laboratuvarlarda hocaların gözetmenliğinde yapılır. Hekimlik uygulamalarının pratik sınavında direkt hocalarla yüz yüze sözlü veya uygulamalı bir şekilde sınav yapılır. Anatomi pratik sınavlarında maket üzerindeki veya kadavra üzerindeki noktaların kağıda yazılmasıyla sınav gerçekleşir.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Evet, vardır. Dönem içi not ortalamaları 75 ve üzeri ise finalsiz geçme şansı mevcut. Eğer öğrenci isterse dilekçe verip yine de final sınavına girebilir.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Öğretim sürecinde dekanlık öğrencilerin şikayetçi olduğu konuları belirlemek ve çözmek için sürekli olarak öğrencilerle iletişim halinde bulunmaktadır.Ayrıca temel bilim hocalarımız böyle isteklerimiz olduğu takdirde her desteği vermeye açıktır.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Evet, dekanımız ve diğer öğretim görevlisi hocalarımız neredeyse her ay öğrencilerle toplantı yapıp rahatsız olduğumuz durumları sorar ve ellerinden geldiğince düzeltmeye çalışırlar.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Tıp Fakültemizin amacı; bilimsel çalışmaları yakından takip eden, yeniliğe ve teknolojik gelişmelere açık, kendi araştırmalarını yapabilen, dünya bilimine katkıda bulunan, lider, karakterli, etik ve ahlaki değerlere sahip doktorlar yetiştirmektir. Tıp Bölümü, bilimin rehberliğinde “her an düşünen, her an üreten” eğitim felsefesiyle öğrencilerini tıp alanında son teknolojik gelişmeleri kullanan modern bir eğitim ve öğretim programıyla geleceğe hazırlar. Bu bölümde öğrenciler yalnızca tıp bilimini öğrenmekle kalmayıp, 1. sınıftan itibaren, tıp hukuku, kurumsal iletişim, etkileyici konuşma sanatı, bir müzik aleti çalacak şekilde müzik dersleri de alırlar. Öğrenciler, 2. ve 3. sınıfta entegre eğitim sistemini, 4. ve 5. sınıfta ise klinik eğitim ve teorik dersleri takip eder. 6. sınıfta intern eğitimi ile doktorluk mesleğine adım atar. Ayrıca öğrencilerimiz, 4. sınıftan itibaren yurtdışında çağın en ileri tıp fakültesi hastanelerinde yapacakları ziyaretler ve misafir edecekleri tıp öğrencileri ile değişik kültürleri tanımak yanında farklı tedavi yaklaşım ve hastane çalışma sistemlerini öğrenecekler, ayrıca uzun yıllar sürecek olan uluslararası bir ağa sahip olacaktır.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Yeni açılmış bir fakülte olduğu için bazen düzen konusunda sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Ancak gerekli şikayetler dile getirildiği anda çözüm için gerekli adımlar atılmaktadır. Dekanlık ile sürekli iletişim halindeyiz ve bize gerekli ilgiyi gösteriyorlar.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Evet, mevcut. Online derslerimizi KEYPS üzerinden gerçekleştiriyoruz.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Evet, gerçekleşti. Online sınavlarımız da online derslerimiz gibi KEYPS üzerinden gerçekleşti. Soru başına bir dakika verildi ve sorulara geri dönüş hakkı tanınmadı.
Eklemek istedikleriniz
"NEDEN BEYKENT?" diye soracak olursak;
Bilgiyi faydaya dönüştürme odaklı eğitim anlayışı
Nitelikli ve entelektüel meslek uzmanları yetiştirme tecrübesi
Güçlü akademik kadro
Diploma Eki Etiketi ile Avrupa Birliği içerisinde diploma tanınırlığı
Ücretsiz çift anadal ve yandal imakanı, öğrencilerimiz ek ücret ödemeden anadal öğrenim süresine ek bir yıl daha çift anadal yapabilirler. Üniversitemizde yandal programları ücretsizdir.
Erasmus ve Mevlana Programları kapsamında dünyanın 44 farklı ülkesinde eğitim fırsatı
Üniversitemizde ön Lisans ve lisans öğrenimi gören öğrencilerimize öğrenim sürelerine ek bir yıl daha karşılıksız burs imkânı
Mezunlara özel %50 indirim ile Yüksek Lisans ve Doktora imkânı
Öğrencilerimize eğitimleri sırasında hayallerindeki öz geçmişi yaratma imkânı
Sektöründe lider kurumlar ile iş birliği yaparak öğrencilere staj desteği
Sektörle kurulan iş birliği sayesinde öğrencilerimize eğitimlerine devam ederken sektör taleplerine uygun, uygulanabilir proje üretme imkânı
Kişisel ve mesleki gelişimi desteklemek üzere öğrenci ve mezunlarımıza kariyer koçluğu, psikolojik ve rehberlik danışmanlık hizmeti
Yerleşkelerimize yakın yurtlarda konaklama imkânı
Öğrencilerimize idari alanlarda asistan öğrenci olarak çalışma imkânı
88 farklı öğrenci kulübü ile kendini ve yeteneklerini keşfetme imkânı
Ulusal ve uluslararası alanda başarılı spor takımlarında yer alma fırsatı
4 ayrı yerleşkesiyle İstanbul’un merkezinde sınırsız eğitim imkânı
Tüm toplu taşıma araçları ile hızlı ve kolay ulaşım imkânı