Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
İstanbul
Üniversite statüsü nedir?
Vakıf
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
İstanbul, çok kültürlü bir tarihe sahiptir. Her türlü sanatsal ve sosyal faaliyet şehrimizin çeşitli yerlerinde düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Tiyatrodan sinemaya, konserlerden müzelere çok çeşitli imkan mevcuttur.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
İstanbul kalabalık nüfusundan dolayı otobüs hatlarından raylı sistemlere pek çok ulaşım imkanına sahiptir.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
İstanbul’da 23, Bahçeşehir Tıp Fakültesi’nin bulunduğu Anadolu Yakasında 5 tane KYK yurdu yer almaktadır. Yurtların fiziki özellikleri ve kapasiteleri birbirinden farklı olup çeşitlilikler mevcuttur. Aynı zamanda çevre bölgelerde özel yurt imkanları da bulunmaktadır. Özellikle okulumuzun karşısında yer alan Örnek Mahallesi, Bahçeşehir Tıp Fakültesi öğrencilerinin gözde semtlerindendir.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Evlerin kiraları; binaların yaşı, sitede bulunup bulunmaması vb etkenlere göre değişiklik göstermektedir.
1+1 > 10.000 - 15.000,
2+1 > 13.000- 19.000,
3+1 > 15.000 - 20.000 arasında değişmektedir. Bu değerler ortalama olup alt ve üst sınırları değişme gösterebilir.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
2013 yılında ilk 40 öğrencisini almış olan tıp fakültesi, ilk yılında LYS Türkiye 1.si tarafından tercih edilen tıp fakültesi olmuştur. Türkiye'de, öğretim üyelerini H-Endeks kriterini göz önünde bulundurarak kabul eden tek tıp fakültesidir. Araştırma görevlilerimizin h-Endeksi ortalaması 15.5'dir. Ayrıca BAU Tıp'ın en yüksek yayın sayısına sahip bir akademik kadrosu vardır. Bunun yanı sıra öğrenciler 1. sınıftan itibaren bu yayın çalışmalarında ve laboratuvarlarda aktif rol oynamaktadır. 2022 dönem sonuna kadar toplam 171 yayında 270 öğrencinin adı geçmektedir. Bu sayılar, tıp fakültesinden 12-13 yayın ile mezun olmamıza olanak tanıyarak bizleri bilim insanı hekimler olma yolunda bir adım ileriye götürmektedir.

Göztepe MP ve Maltepe MP bizim afiliye oldğumuz hastanelerdir. Göztepe medikal park bir üniversite hastanesi olmasının yanı sıra sgk anlaşmalı olması vaka çeşitliliğini her anlamda artırmaktadır. Eğitim ve Araştırma Binalarının toplam 22 laboratuarı, öğrencilerinin eğitim alacağı Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nde, 100 poliklinik odası, 12 ameliyathane ve 353 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Eğitim, Araştırma ve Hastane Kompleksinden oluşan Göztepe Kampüsü'nün toplam alanı 55.000 m2'dir. 15 bin metre karelik İleri Tıp Araştırmaları Merkezi'ne sahiptir ve yurtdışı bağlantılı 20’nin üzerinde laboratuvarı vardır. Göztepe MP ve Mlatepe MP'nin yanı sıra Pendik MP, Haydarpaşa Numune Hastanesi ve Zeynep Kamil Hastanesi ile anlaşmalıyız.

Tıp eğitimi boyunca öğrencilere yol gösterecek olan BAU TIP Danışma Kurulu, dünyaca ünlü 17 bilim insanından oluşmaktadırBunun yanı sıra BAU TIp'ın kendine has müfredatı kurucu dekan hocamız Prof. Dr. Türker Kılıç önderliğinde Harvard'ın 12 yıl dekanlığını yapmış olan Peter Black, Harvard'da kürsüsü olan Nu Viet Vu, ve TEPDAD başkanı İskender Sayek gibi pek çok değerli isim tarafından "en iyi tıp fakültesini" kurmak mottosu ile hazırlanmıştır. 2013 yılında BAU TIP ailesine katılan öğrencilere, Türkiye'nin farklı alanlarda önde gelen 40 yaşam rehberi ışık tutmaktadır. Sadece Tıp Fakültesi bünyesinde ayda en az 2 ulusal/uluslararası etkinlik düzenlenmektedir. Yani öğrencilerimiz yılda yaklaşık 25 etkinlikte farklı alanlarla ilgili bilgi edinmek ve çevrelerini genişletme imkanına sahiptir.

BAU TIP, kendine özgü müfredatında, yılda 1280 saatlik eğitim planlamıştır. Akademik hafta sayısı diğer tıp fakültelerinden farklı olarak 14 değil 21 haftadır. Bu farkın sebebi ilk fazın 3 sene yerine ilk 2 senede bitirilmesidir. Diğer fakültelerden farklı olarak ilk seneye diseksiyon ile başlayıp anatomi derslerini bitiriyoruz. Ayrıca radyolojik anatomi dersi birinci sınıfta aldığımız zorunlu derslerden. 2. sınıfta ise topografik anatomi dersleri ile devam ediyoruz. Bir hekim adayının öncelikle insan vücuduna hakim olmasını önemsiyoruz.

BAU TIP anlayışında eğitim ve araştırma alanı, tıp dünyasında yaratılan bilgi ve organizasyon ağıdır. Bu anlayışta, İstanbul'daki Temel Bilim ve İleri Tıp Araştırmaları Merkezlerimiz ile Hastane kompleksinden oluşan bilim ve tıp kampüsümüz, BAU TIP bilgi ve organizasyon ağının çekirdeğini oluşturur. BAU TIP ağı; tarihi, coğrafi ve siyasi sınırların ötesinde, insanlığın bilim ve tıp birikimini kendi ortak aklı ve düşünce alanı, dolayısıyla tüm dünyayı kendi kampüsü olarak görür. BAU TIP, zihinsel yapısı uygun öğrenci ve öğretim üyeleri için hayalden gerçek yaratma laboratuarıdır. BAU TIP’ın bu mekândan bağımsız bilgi ve organizasyon ağında yetişen bilim insanları ve hekimler, kendi zihin-eğitim yolculuklarını kendi sorumluluklarında ve kendi düşlerini gerçekleştirebilecek biçimde yapmaları için desteklenirler. Böylelikle bir BAU TIP öğrencisi hangi uzmanlık ve bilim alanında en iyi olmayı düşlüyorsa, ona bu alandaki en iyi uluslararası kurumlarda kendini geliştirme şansı yaratılır.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Burslar genelde yerleştirme sıralaması yüksek, devlet üniversitelerinde ya da tam burslu özel üniversitelerde okuyanlara verilmektedir. BAU TIP yalnızca %50 ve %100 burslu YÖK kontenjanı açmaktadır. Özel derneklerin, kişilerin yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi BISEP programı dahilinde kendisi de burs vermektedir. BISEP ilk 8000 sıralamasının içinde olanların başvurabileceği bir program olup tıp koordinatörümüz ve dekanımızın yapacağı bir mülakat sonucuna göre tam eğitim bursu sağlayabilir. Buna ek olarak ilk 2000 sıralamadaki öğrencilere "kişiye özel burs" kasamında cep harçlığı, kitap bursu, yurt bursu, yurt dışı staj bursu ve yurtdışında hazırlık bursu gibi özelleştirilmiş burs imkanı sağlanmaktadır.

BAU TIP’ta Türkiye'de tıp alanında ilk defa hayata geçirilen aynı sene içinde Bilim insanı-hekim yetiştiren ve Hekim yetiştiren eğitim programı bulunmaktadır. İlk yıldan itibaren öğrenciler, başarı ve hedeflerine göre bu 2 programdan birine yerleştirilir. Çok iyi bir hekim olarak yetişmek, Türkiye veya yurt dışındaki hastalara kaliteli sağlık hizmeti sunmak isteyen öğrencilerimiz Hekim yetiştiren program dahilinde, araştırma odaklı iyi bir hekim olarak bilim mentörleri ile birlikte yetişmek ve uluslararası dergilerde makale yayınlayarak mezun olmak isteyen öğrencilerimiz ise Bilim insanı hekim yetiştiren program dahilinde tıp eğitimlerine devam ederler.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Bahar festivali, konferanslar, yemekler, kongreler, geziler, her daldan kulüpler, staj imkanları, ilgiye göre seçmeli dersler bulunmaktadır. Her ay düzenlenen İstanbulun Kalbinde Bilim Konuşmaları Beşiktaş kampüste düzenlenmektedir. Bilim Nişanı Törenleri de üniversite bünyesinde gerçekleştirilmektedir.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizde bir tanesi kampüs içinde bir tanesi hastane binasında olmak üzere 2 adet kütüphane bulunuyor. Kütüphaneler dışında Tıp Fakültesi öğrencileri için veya dönemlere göre ayrılmış çalışma bir çalışma salonu bulunmamaktadır. Kütüphanelerde bizlerin kullanımına açık bilgisayarlar mevcut. Ayrıca hastane binasındaki kütüphane 7/24 açık olup kantin imkanı sağlamaktadır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Tıp Fakültesi'nde faaliyet gösteren topluluklar TurkMSIC - Bahçeşehir, EMSA Bahçeşehir, BAUBAT, BAU OSIG, Da Vinci ve BISCTEPE'dir. Üniversitenizde bünyesinde bulunan tüm öğrenci toplulukları için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.
https://bau.edu.tr/icerik/8474- ogrenci-dekanligi-kulupler-listesi
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Okul kantininde öğle yemekleri çeşit olarak sunulmakta olup fiyatları 100-150₺ arasında değişmektedir. Kampüs çevresinde de çeşitli kafe ve restoran benzeri işletmeler bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Ana Kampüs Beşiktaş sahilde, merkeze olabildiğince yakın bir şehir kampüsüdür. Tıp fakültesi Göztepe’de, Kadıköy merkeze toplu ulaşım ile 15 dk, hastaneye ve metroya yürüme mesafesindedir. Üsküdar’dan Göztepe Kampüse ve Göztepe Kampüsünden Üsküdar’a belirli aralıklarla servis kalkmaktadır. Aynı zamanda üniversitemiz bünyesindeki Kemerburgaz'da bulunan ''Future Campus'' de yurtlar ve hazırlık sınıfları yer almaktadır.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Fakültemiz 2012 yılında kurulmuştur ve ilk öğrencilerini 2013 yılında almıştır. 2012 yılında aldığı tüm öğrencileri Washington DC'de hazırlık okuluna göndermiş, orada çeşitli laboratuvarlarda gözlem imkanı sağlamıştır. Fakültedeki yurt dışı staj ve 1. sınıftan itibaren bilimsel çalışmalarda aktif rol alma kültürünün temeli buna dayanmaktadır.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Üniversitemizden bağımsız olarak herhangi bir fakülte geleneğimiz olarak her ayın sonunda gerçekleşen İstanbul’un Kalbinde Bilim Konuşmaları (İKBK) ve yaklaşık olarak 2 ayda bir Nobel Konuşmaları ayrıca değerli bilim insanlarına bilim nişanı takdim edilen Bilim Nişanı törenleri düzenli olarak gerçekleşmektedir.

2021 yılında tıp fakültesi öğrencileri tarafından açılan Da Vinci klübü bünyesinde müzik, sahne sanatları, grafik tasarm, görsel sanatlar ve edebiyat alanlarında çalışmalar yapılmaktadır. Sene sonu sergileri, dönem dönem kosnerler, ayda bir kitap sohbetleri gibi pek çok kültürel faaliyet gerçekleştirilmektedir.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Fakültemizde öğrencilerin sıklıkla yer aldığı Erasmus Değişim Programı, BAU International Kampüsler Arası Değişim Programı, EMSA Twinning Programı, TurkMSIC Yurt İçi ve Yurt Dışı Değişim Programı bulunmaktadır.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Fakültemizin eğitim dili %100 İngilizcedir. Tüm ders materyalleri MS Teams üzerinden ders öncesinde paylaşılır. Ayrıca ders boyunca sınıfın ve ders materyalinin kaydı tutulur.

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
İngilizce hazırlık eğitimi bulunmakta, hatta istendiği takdirde üniversitemizin Washington Dc ve Kanada’daki kampüslerimizde de bu eğitim alınabilmektedir. Türkiye’de iseKemerburgazda bulunan Future Campüs'de hazırlık eğitimi alınabilmektedir. Future Campüs ile ilgiil detaylı bilgi için https://bau.edu.tr/galeri/456-future-kampus linkini ziyaret edebilirsiniz.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Teorik derslere 70%, pratik derslere 80% devam zorunluluğu vardır. Devamsızlık bilgisi sorumlu dönem koordinatöründen öğrenilebilir.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Fakültemiz akreditedir.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Akredite edildikten sonra da bu uygulamaların devamlılığı sağlandı(ÖRN: Akreditasyon sonrası komite sınav soruları açıklanmaya başlandı, geri bildirimler daha düzenli alınmaya başlandı)
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Fakültemizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunmaktadır. Şu an için Fakültemiz Dekan Yardımcısı Tıp Eğitimi'nden sorumlu olarak görev almaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Üniversite hastanemiz, kampüsümüze 5 dakikalık bir mesafede bulunmakta olup yürüme ile ulaşılabilecek kolaylıktadır.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Anabilim dalları öğretim üyelerine ait odalar fakülte binasında bulunmakta olup biz öğrenciler kendileriyle konuşmamız gerektiği durumlarda rahatlıkla kendilerini odalarında ziyaret edip iletişim kurabilmekteyiz.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Fakültemizde Dönem 1: 180 öğrenci Dönem 2: 164 öğrenci Dönem 3: 163 öğrenci Dönem 4: 114 öğrenci Dönem 5: 111 öğrenci Dönem 6: 90 öğrenci Toplam: 822 öğrenci bulunmaktadır.
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem içerisindeki öğrenci sayısına göre farklılık göstermekte olup TUS’a ve USMLE’ye hazırlanmak isteyenler şeklinde iki gruba ayrılmış bulunmakta, daha sonra ise bu gruplar arasında yine 2 gruba ayrılarak (yaklaşık 30 kişi) staj almaktadırlar.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Öğretim üyesi sayısı: Profesör: 61 Doçent: 34 Doktor Öğretim Üyesi:68 Toplam: 163 Öğretim üyesi başına 5.04 öğrenci düşmektedir.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Fakültemizde entegre bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Uygulama odaklı ve öğrenci merkezli olan bu sistem müfredat konularının da yeterince özümsenmesine imkan tanımaktadır.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Dönem 1 öğrencisi olarak Anatomi, Fizyoloji, Histoloji, Biyokimya, Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyoloji, Biyofizik, Radyolojik Anatomi, Kanıta Dayalı Tıp, Klinik Beceri, İletişim Becerileri, İmmünoloji ve Davranış Bilimleri gibi dersleri alıyoruz.

Dönem 2 öğrencisi olarak Mikrobiyoloji, Patoloji, Farmakoloji, Topografik Anatomi, Tıbbi Genetik, Biyokimya, Fizyoloji, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Klinik Beceri ve Embriyoloji derslerini alıyoruz.

3. sınıfta ilk dönemde tüm teorik derslerin tekrarını görüyor, ikinci dönem ise kliniğe giriş derslerini ve küçük stajları alıyoruz. 4. sınıfta büyük stajları alıyoruz.
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Tıp eğitimi dışında verilen dersler arasında Felsefe ve Tıp Tarihi, İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı, İletişim Becerileri, Akademik İngilizce ve Tıbbi Genetik adlı dersler vardır. Aynı zamanda Dönem 2 itibari ile de krediler oranında seçmeli dersler alınmaktadır.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
https://bau.edu.tr/icerik/16104-2020-2021-akademik-yili-onlisans-ve-lisans-egitim-ogretimiakademik- takvimi
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: İlk yıl anatomi konuları hem teorik hem pratik olarak tamamlanmaktadır.
Histoloji: Teorik/pratik entegre şekilde işlenmekte ve komite sonlarında histoloji pratik sınavı bulunmaktadır.
Fizyoloji: Teorik ve bilgisayar üzerinden pratik laboratuvar dersleri bulunmaktadır.
Patoloji: Dersler 2. Sınıfta başlamakta, hem teorik hem pratik şekilde işlenmektedir.
Mikrobiyoloji: 1. Sınıfta bir giriş yapılıp, pratiklere 2. Sınıfta devam edilmektedir.
Biyokimya: Çoğunluğu 1. Sınıfta alınmakla beraber nadiren pratik dersler olmaktadır.
Biyofizik: Teorik ve laboratuvar dersleri ile işlenmektedir.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Anatomi laboratuvarlarında öğrencilerin çalışması için ayrılan toplamda 6 adet kadavra bulunmaktadır. Ayrıca üniversitemizde bu kadavraların diseksiyonları da bizzat biz öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Maketler bir sınıftaki öğrencilerin aynı anda çalışmak istediğinde buna imkan sağlayacak sayıdadır. Kadavra ve maketler dışında anatomi dersleri işlenirken slayt ve çizimlerden faydalanılmakta olup laboratuvar büyüklüğü dersin verimli işlenişine elverecek büyüklüktedir. Ayrıca Elsevier'ın bünyesindeki Complete Anatomi uygulaması her öğrencinin kullanımına açık ve ücretsiz olarak üniversitemiz tarafından sunulmaktadır.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Laboratuvar derslerinde sınıfların gruplara ayrılması ile kişi başına yaklaşık 3 mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Bilim İnsanı Seçme Programı, Kişiye Özel İlk 2000 Bursları, Dikey Gruplar, Mentorluk Projesi, 1. sınıftan itibaren aktif olarak katılabileceğimiz klinik ve laboratuvar araştırma olanakları, uluslararası kongre ve sertifika programlarının düzenlendiği Roton Mikrocerrahi Laboratuvarımız, İstanbul’un Kalbinde Bilim Konuşmaları ve Bahçeşehir Üniversitesi'ne özgü çeşitli etkinlikler mevcuttur.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Mesleki Beceri Dersleri kapsamında 1. ve 2. sınıf müfredatı kapsamında cerrahi el yıkamadan, kan alma, damar yolu açma, sonda takma, tansiyon ölçme gibi pek çok uygulamalar bir öğretim üyesi tarafından gösterilmekte ve uygulamalı olarak ders şeklinde işlenmektedir. Bu dersler fakültede bulunan klinik beceri laboratuvarında işlenmektedir. Her ay yapılan komitelerde bu dersin de soruları bulunmakta olup sınıf geçme notu hesaplanırken komite ve final ortalamasının yanı sıra bu derse katılımdan alınan puan da etki etmektedir.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Fakültemizde iç içe geçmiş 5 odadan oluşan OSCE (Objective Structural Clinical Exam) alanımız bulunmaktadır. 1. ve 2. sınıfın sonunda bu alanda birbirinden farklı senaryolar üzerinden sınav olarak PLUB ve USMLE gibi yabancı sınavlara müfredat dahilinde ekstra bir zaman ve para harcamadan hazırlanıyoruz. Bu sınavda hasta ile iletişimden el yıkama tekniklerine, prosedür seçiminden uygulamasına birçok parametro değerlendirilmektedir.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Preklinik dönemde komitelerde hem pratik hem teorik sınavlarımız yapılmaktadır. Teorik sınavlar 8 adet komiteden oluşmakta olup her komite sınavından bir gün önce de pratik sınavlarımız uygulanmaktadır. Sene sonunda girilen komitelerin ve pratik notlarının ortalamalarının 60%'ı alınıp , sene sonunda uygulanan final sınavının da 40%'ı alınarak geçme notu hesaplanır. Ayrıca geçme notuna etki eden faktörler arasında İstanbul’un Kalbinde Bilim Konuşmaları adı altında düzenlenen konferanslara katılım ve Klinik Beceri derslerine katılım da bulunmaktadır.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Sene içinde 8 adet teorik komite sınavı ve bu sınavlardan birer gün önce de düzenli olarak pratik sınavları uygulanmaktadır. Sene sonunda da öğrenci sene içindeki tüm konulardan sorumlu olduğu bir final sınavına girmek durumundadır. Öğrencinin komite ve pratiklerden aldığı not ortalamasının 60%'ı ve sene sonundaki finalden aldığı notun 40%'ı alınarak hesaplanan puan, geçme notunun 80%'ini oluşturur. Geri kalan 20%'lik kısmın 10%'unu Klinik Beceri derslerine katılım, 10%'unu ise her ay düzenlenen İstanbul’un Kalbinde Bilim Konuşmaları konferanslarına katılım oluşturur. Öğrencinin sınıfı başarıyla geçebilmesi için hesaplanan bu notunun 60 ve üzeri olması gereklidir. Fakültemizde komiteden kalma, çan ya da ders barajı bulunmamaktadır. Bu açıdan öğrenciler beraberce çalışıp öğrenerek paylaşımcı bir şekilde kendilerini geliştirmektedirler.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomi, zilli sınav şeklinde; Patoloji, mikroskop başında eğitimi aldıktan sonra teorik sınava entegre şekilde; Histoloji mikroskop başında yazılı olarak; Mikrobiyoloji bazen mikroskop başında yazılı olarak bazen tutulan notların kontrolü şeklinde gerçekleşmektedir.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Temel Bilimler Dönemi’nde finalsiz geçme için 8 komite not ortlamasının 85 olması gerekmektedir.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Her sınav sonrası anketler, her ay dekanla bilimsel konuşma dersleri yapılmaktadır. Bunun yanı sıra akademisyenlerimizin açık kapı politikası gereği herhangi bir problemimizi direkt oalrak hocalar ile konuşaibliyoruz. Bunu tercih etmeyen öğrenciler ise herkese atanan akademik mentorü aracılığı ile bildirebilir.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Öğrencilerin sorunlarını dekanlıklara aktarabileceği birçok organ mevcut (ÖRN: Fakülte Temsilcilikleri, Dönem Temsilcilikleri, Akademik Mentörleri, Geri Bildirim Anketleri vb.). Ayrıca öğrenciler Dönem Koordinatörü hocalarımız ile kolayca iletişim kurarak geri bildirim, istek ve düşüncelerini iletmektedirler.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Fakültemizde diğer tıp fakültelerinde bulunmadığını gözlemlediğim öğretim üyeleri ile kolayca iletişim kurma şansı ve öğretim üyelerinin gösterdikleri içten ilgiyi bulacaklardır. Aynı zamanda fakültemizde 1. ve 2. senede teorik tüm eğitimlerin bitirilerek tekrar yolu ile bilgiyi pekiştirme sisteminin çok yararlı olduğunu düşünüyorum. 3. ve 6. sene müfredatı tus/usmle/plub vb. sınavlara hazırlanabilecek fırsatı vermektedir.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Okulumuz birçok avantaja sahip olmakla birlikte dezavantaj olarak üniversitemiz bünyesindeki diğer kampüslere oranla daha az fiziksel imkana (bahçe vb.) sahiptir, çevresinde stres atabileceğimiz sosyalleşebileceğimiz alanlar çok fazla bulunmamakla birlikte mevcuttur. Aynı zamanda fakültemiz bir yurt binasına da sahip değildir. Bu nedenle, biz öğrenciler ev kiralarını ve masraflarını karşılamak durumunda kalmaktayız.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Fakültemizde uzaktan eğitim süreci boyunca uzaktan eğitim sistemi uygulanmıştır. Bu sistem kapsamında aylık ders programları hazırlanıp biz öğrencilerle paylaşılmış ve programda belirtilen saatlerde MS Teams uygulaması üzerinden derslerimize erişmemiz istenmiştir. Dersi işleyen öğretmenlerimiz bir yandan kameraları ve mikrofonları açık bir şekilde dersi anlatırken aynı zamanda ders materyallerini bizlerle ekran paylaşımı seçeneğiyle paylaşmışlardır. Ders öncesine tüm materyaller MS Teams platformunun ilgili ders alanına yüklenmektedir. Buna ek olarak der sonunda ders kayıtları paylaşılmaktadır.

Fakültemizde buna ek olarak Itslearning sistemi kullanılmaktadır. Orada ilgili tüm materyallere ulaşabilir, verilen ödevleri yükleyebilir online sınavlara girebilirsiniz.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Fakültemizde çevrimiçi sınav için gerekli altyapı hazır bulunmaktaydı ve bu pandemi süreçinde Tıp 1.,2.ve 3. sınıfların final sınavlarının çevrimiçi sınav şeklinde gerçekleşmesini mümkün kıldı. Sınavlar üniversitemizin anlaşmalı eğitim platformunda,öğretim üyeleri tarafından oluşturulan soru havuzundan gelen sorulardan oluşup; sabah 50 soruluk - öğlen 50 soruluk sınavlar şeklinde iki oturumda gerçekleştirildi. 50’şer soruluk sınavlar için verilen süreler 90’ar dakika olup sınava başlamamızla sayaç ekranda belirmiştir. Her soru tek tek ekrana gelip,sıradaki butonuna basarak sıradaki soru görülebilmiştir ancak geçilen sorular için tekrar geriye dönüş hakkı bulunmamaktaydı. Fakültemiz sınavda herhangi bir ses kaydı veya görüntü kaydeden sistem kullanmamıştır.