İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
İstanbul
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
İstanbul ; tarihi, turistik, kültürel ve sosyal olanakların çok kolay ulaşılabilir olduğu bir şehir. İlgi ve ihtiyaçlarınıza yönelik her etkinliği bulabilmeniz mümkündür. Tarihi, turistik özellikleri de oldukça ön planda ve yoğun ders koşuşturmalarımız arasında güzel vakit geçirmeye çok elverişli. Vapura binip İstanbul Boğazı'nın tadını çıkarabileceğiniz, Fethipaşa, Otağtepe gibi korularda çay içebileceğiniz, UNESCO Kültürel Miras Listesinde olan Tarihi Yarım Adayı keşfedebileceğiniz günler sizleri bekliyor.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Metro,metrobüs,otobüs,dolmuş,vapur,tramvay.marmaray ile ulaşım mümkündür. İstanbul’da 2 tane havalimanı bulunmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan e10-e11 numaralı İETT otobüsleri ile doğrudan üniversitenin ismindeki durakta inebilirsiniz.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
İstanbul’da 24, Medeniyet Üniversitesi’nin bulunduğu Anadolu Yakasında 5 tane KYK yurdu bulunmaktadır. Yurtların kapasitesi ve fiziki özellikleri değişmektedir Özel Yurt Olanakları: İstanbul’da 50’nin üstünde özel yurt bulunmaktadır. Yurt ücretleri aylık 500-2000TL arası değişebilmekte ve ücretle ilişkili olarak fiziksel özellikleri çeşitlilik göstermektedir.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Üniversite çevresinde 1+1, 2+1 ve 3+1 evler mevcut olup evlerin özellikleri çeşitlilik göstermektedir. 1+1: 900-2000 2+1: 1200-2500 3+1: 1500-2500
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Anadolu yakasındaki yeni DEVLET üniversitesidir. ‘Yenilikçi,’ ‘Girişimci’, ‘Toplum ve Medeniyet Odaklı’, ‘Uluslararası’ ve ‘Araştırma Odaklı’ olarak beş temel esas üzerine kurulan Üniversitemiz, 11 fakülte, 2 yüksekokul ve 4 enstitü ve 7 araştırma merkezinden oluşmaktadır.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Üniversitenin kendisi burs vermemektedir. Lakin çeşitli meslek odaları, vakıflar ile ilgili duyurular paylaşılmaktadır. İstanbul’da eğitim gören öğrencilere ailelerinin gelir durumları, ailede okuyan kardeş sayısı ve not ortalamaları değerlendirilerek dernek ve vakıflardan burs sağlanmaktadır. Bu dernekler çeşitli meslek odalarına ait olabilir.İş adamlarının hemşerilerine sunduğu eğitim yardımları da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yardımsever vatandaşlar tarafından kurulan vakıflar ile de ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlanmaktadır. Vakıflar ve dernekler burs koşullarını ve başvuru formlarını kendi internet siteleri üzerinden ilan etmektedir.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemiz Toplam Kalite Yönetimi anlayışıyla kaliteyi bir kültür haline getirerek bilimsel araştırma ve projelendirme çalışmalarını destekleyerek geleceğin dünyasında en önemli bilgi üretim merkezi olmasını sağlamaktır. Üniversitemiz bünyesinde birçok kulüp yıl içerisinde çeşitli geziler, seminerler, kongreler, şenlikler, sosyal ve sportif faaliyetler aktif olarak düzenlemektedir. İstanbul da sosyal olanak açısından nerdeyse sınırsızdır.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizde 2 kütüphane bulunuyor. 200-300 kişi kapasiteli, 7/24 açık değil. Eylül 2020 de açılması planlanan Türkiye'nin en büyük kütüphane projelerinden biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Ziraat Bankası Kütüphanesi tamamlanmasının ardından 11.255,61 m²’lik kitaplık ve okuma salonu kapalı alanı, 350 şer m²’lik 12 adet ofisi, seminer ve toplantı odaları, kafeterya gibi sosyal alanları, açık ve kapalı otopark alanları ile birlikte 1 milyon kitap kapasitesi ile hizmet verecek.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
https://adayogrenci.medeniyet.edu.tr/tr/ogrenci-topluluklari TURKMSIC (Türk Tıp öğrencileri Birliği) EMSA (Avrupa tıp öğrencileri birliği) BAT(bilimsel araştırma topluluğu) İMÜ NADİR(nadir hastalıklar kulübü) GENÇ YYD(genç yeryüzü doktorları) İMÜ ERD( emergency response for disasters) LEYLADAN SONRA
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Okulun yemekhanesinde öğle yemeği çıkmaktadır. Yemek fiyatı öğrenciler için 2,5 TL'dir. Yemekhane üniversite yemekhanesi şeklindedir. Klinik dönemdeki öğrenciler için hastanede yemek veriliyor. Yemekhaneler dışında fakülte çevresinde AVM'ler veya kampüs içerisinde kantin yemek alternatifleri olarak mevcuttur.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Anadolu Yakasında Ünalan mahallesinde metro ve metrobüse birkaç dakikalık mesafede bulunmaktadır.Otobüs durağı üniversitenin önünde olmakla birlikte Kadıköy’e 10 dk uzaklıktadır. Tıp Fakültemiz Dönem 1-2-3 Kuzey Kampüste yer alan D blokta yer almaktadır. Dönem 4-5-6 İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde öğrenim görmektedir.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi" 2013-2014 yılından itibaren eğitim faaliyetlerine başlamıştır. 2019-2020 döneminde 2. mezunlarını vermiştir.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Fakültemiz, ulaşım imkanlarının elverişliliği ile İstanbul’un sosyal, sportif ve kültürel olanaklarından faydalanmak isteyen öğrenciler için ideal bir konumdadır.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Erasmus, Farabi, TurkMSIC değişim programları gibi programlar vardır.TURKMSIC ve Erasmus yurtdışı imkanı sağlamaktadır.
Fakültenin eğitim dili nedir?
%100 Türkçe
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Türkçe eğitime geçilmesiyle birlikte hazırlık eğitimi 2016-2017 itibariyle zorunlu değildir.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Teorik derslere %70 ve pratik derslere %80 devam zorunluluğu vardır. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinden gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Dönem Koordinatörlükleri devamsızlık bilgilerini takip etmektedir.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Fakültemiz ilk mezunlarını 2019 yılında vermiştir. Akredite olmak için mezun verme şartı olduğundan akreditasyon süreci başlamış bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası standartlarda akreditasyon çalışmaları yürütülmektedir.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Akreditasyon sürecinde ve öncesinde de fakültemizde dönem temsilcileriyle, rastgele seçilen gruplar ile sözel geri bildirimler alınmaktadır. Ayrıca her kurul sonunda online geribildirim formu öğrencilere iletilmektedir.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Tıp eğitimi anabilim dalımız bulunuyor. Tıp eğitimi ile ilgili yeni gelişmelerin izlenmesi, bilimsel alanlarda projeler geliştirilmesi, eğitim müfredatının geliştirilmesine katkıda bulunulması, eğiticilerin eğitimine yönelik kurs ve seminer programlarının oluşturulması, öğrencilere yönelik yurtiçi ve yurtdışı bilimsel ve sosyal aktivitelerin düzenlenmesi, probleme dayalı eğitimin organize edilmesi, senaryoların hazırlanması ve modül değerlendirilmesinde koordinasyonunun sağlanması tıp eğitimi anabilim dalının başlıca faaliyetlerindendir.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Fakültemizin hastanesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesidir.Otobüsle 15 dk uzaklıktadır. Hayata geçirilecek proje ile Tıp Fakültesi ile Hastanenin aynı kampüs alanında olması planlanmaktadır.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Anabilim dallarından Temel Tıp Bilimleri Ünalan yerleşkesinde Dahili ve Cerrahi bilimler ise hastanemizde bulunmaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
2019-2020 dönemi öğrenci sayıları şöyleydi. Dönem 1: 150 öğrenci Dönem 2: 170 öğrenci Dönem 3: 150 öğrenci Dönem 4: 225 öğrenci Dönem 5: 100 öğrenci Dönem 6: 100 öğrenci
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
2019-2020 eğitim öğretim döneminde yaklaşık olarak Staj gruplarında bulunacak öğrenci sayısı aşağıdaki gibidir. DÖNEM 4: 220 DÖNEM 5 : 100 DÖNEM 6: 100
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Profesör :58 Doçent : 33 Dr. Öğretim üyesi : 45 Öğretim üyesi başına 2-3 öğrenci düşüyor.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Tıp eğitiminde “entegre eğitim sistemi” programı uygulanmaktadır. İlk yıllardan itibaren pratik ve klinik uygulamalara ağırlık verilerek öğrencilerin mesleki beceri kazanmaları sağlanmaktadır.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Ders programları ve içerikleri web sitesinde mevcuttur.
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Dönemlere göre seçmeli dersler mevcuttur. Her sene ders programı ile birlikte açıklanmaktadır. Uzaktan Eğitim Merkezi yabancı dil-1, tarih ve Türkçe derslerini vermektedir. Dönem 1 de yabancı dil-1 den muafiyet sınavı yapılmaktadır.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
Web sitemizde yayınlanmaktadır.
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: Dersler maketler üstünden anlatılarak yapılmaktadır.Plastine kadavramız mevcuttur. Histoloji: Her öğrencinin erişebileceği yeterli miktarda doku örnekleri mevcuttur. Fizyoloji: Uygulamanın anlatılması ve deneyin yapılması. Patoloji: Gerekli doku ve organ örnekleri bulunur ve uygun koşullarda muhafaza edilir. Laboratuvarda hoca eşliğinde her kişiye 1 mikroskop düşerek incelenir. Mikrobiyoloji: Birçok kültür ortamı vardır.Hijyen koşullarına gereken önem verilir.Yeni kültür ortamı oluşturma çalışmaları vardır. Öğrenciler ile gruplar halinde incelenir. Biyokimya: Slaytlarla ders anlatımı yapılmaktadır. Laboratuvarda uygulama eğitimi vardır. Biyoistatistik: Slaytlarla ders anlatımı yapılmaktadır.Biligisayar laboratuarlarında çeşitli programlar öğretilmektedir. Biyofizik: Slaytlarla ders anlatımı yapılmaktadır.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Plastine kadavramız mevcuttur.Yeterli hatta fazla sayıda maketimiz vardir. Laboratuvar koşulları öğrenci sayısına uygundur.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Her öğrenciye kişi başı bir mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Özel çalışma modülleri, kariyer danışmanlığı, bilimsel araştırma proje yapımı, hoca söyleşileri vs.) Fakültemizde danışmanlık sistemi mevcuttur. Tıp Fakültemizin Ulusal Öğrenci Kongresi vardır. Çeşitli kulüpler ile sıklıkla etkinlikler, söyleşiler, konferanslar verilmektedir. Hastanemizde de her hafta konferanslar düzenlenmektedir.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Üniversitemizde mesleki beceri dersleri vardır. Bu dersler maketler ve simüle hastalar ile birlikte uygulamalı olarak uygulanır.Uygulamalardan önce öğretim üyeleri uygulamalı bir şeklide dersleri anlatır. Bu derslerin sınavlara katkısı vardır.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Klinik Beceri Laboratuvarları mevcuttur. Bu laboratuvarda fizik muayene bulgularını simüle edebilen maketler ile öğrenim görüyoruz.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Dönem I, II ve III’te aşağıdaki sınavlar yapılır: a) Ders kurulu sınavı: Dönem I, II ve III’te her ders kurulunun sonunda pratik ve teorik olarak yapılan sınavdır. Öğrencilerin bu sınavlardan aldıkları notlar ders kurulu sınav notu olarak işlenir. b) Final sınavı: Dönem I, II ve III’te, her dönem sonunda ders kurullarının tümünü içeren final sınavı yapılır. Bu sınavdan alınan not final sınav notu olarak işlenir. c) Bütünleme sınavı: Dönem I, II ve III’te final sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına alınır. Dönem IV ve V’te her stajın sonunda o staj eğitim ve öğretim içeriğini kapsayan staj sınavı yapılır. Staj sınavı yazılı ya da hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılır. Staj sınavının uygulama şekline ve hangi ölçme değerlendirme yönteminin kullanılacağına ilgili stajın anabilim dalı akademik kurulu karar verir.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Sınıf geçme notu 60 tır. Öğrencinin bir üst döneme geçmesi için dönemin final veya bütünleme notunun en az C2(50), dönem not ortalamasının da en az 60 (C1) olması gerekmektedir.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomi pratik sınavı : zilli sınav şeklinde( maketler üzerinde belirlenen bölgelerin işaretlenmesi ve adının sorulması, her maket için süre bittiğinde zil benzeri sesler kullanılarak sıradaki soruya geçilmesi talimatı veriliyor. Sınav adını bundan alıyor.) Patoloji, histoloji, fizyoloji, biyokimya, biyofizik pratik sorularını komite soruları birlikte sormaktadırlar. Klinik Beceri derslerinin uygulamaları uygulamayı gerekli şartları sağlayarak tamamlayan öğrencilere puanları verilerek yapılmaktadır
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Finalsiz geçme var, 80 ve üzeri not ortalaması ile finalsiz geçilebiliyor. Ayrıca komitelerde derslerin barajı var, finalde hem ders barajı hem 50 puan barajı mevcuttur.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Fakülte temsilciliği, dönem temsilciliği ve tüm öğrencilerle Geri Bildirim Toplantıları. Her kurul sonrası online geri bildirim. Kurumsal Eğitim Yönetimi ve Planlama Sistemine sahip olması.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Fakülte temsilcilikleri, dönem temsilcilikleri, Geri Bildirim Toplantıları mevcuttur. Dekanlığımız, Tıp Eğitimi AD ve koordinatörlerimizle hocalarımızla eğitimimiz hakkında sohbet edip geri bildirim verebiliyoruz.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Bizlere aşağıdaki ilke ve esaslara göre eğitim veriliyor, ve hastane ve fakülte koşulları oldukça gelişmiş. 1. Temel ve klinik tıp bilgilerine sahiptir. 2. Çağdaş hekimlik anlayışına uygun hasta yönetiminin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışları uygular. 3. Tanı ve tedavi için gereken mesleksel becerileri uygular. 4. Acil tıbbi bakım ve girişimleri gerçekleştirir. 5. Hasta ve hastalıkları biyolojik, ruhsal ve toplumsal boyutlarıyla bütüncül olarak değerlendirir. 6. Çevresel etkenlerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirir. 7. Sağlık sistemleri, politikaları ve uygulamalarının birey ve toplum sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirir. 8. Birey ve toplum sağlığını korumaya ve geliştirmeye yönelik temel ilkeleri uygular. 9. Mesleksel değerler, etik ilkeler ve yasal düzenlemelere uygun davranır. 10. Mesleğini özveriyle uygular. 11. Yaşam boyu öğrenme sorumluluğunu üstlenir ve öz değerlendirme yapar. 12. Mesleğini uygularken uygun bilgi kaynaklarına ulaşabilir ve bilgi teknolojilerinden etkin biçimde yararlanır. 13. Kanıta dayalı tıbbın ilkelerine dayanarak, tıbbi bilgilerin bilimsel temellerini eleştirel olarak değerlendirir. 14. Mesleğini uygularken etkin iletişim kurar. Ve başarılarıyla adından şimdiden bahsettirmeye başladı. 2019 TUS 1. Dönem Puanlarının Üniversitelere göre ortalamasının dağılımında; Devlet ve Vakıf Üniversiteleri arasında Fakültemiz, Klinik Tıp Puanında 4., Temel Tıp Puanında 5. sırada yer almıştır. 2019 TUS 2. Dönem Puanlarının Üniversitelere göre ortalamasının dağılımında; Devlet ve Vakıf Üniversiteleri arasında Fakültemiz, Klinik Tıp Puanında 5., Temel Tıp Puanında 6. sırada yer almıştır.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Tercih yapacağınız fakülteye güzellik katmak sizlerin elinde...
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
ZOOM-Edmodo sistemi üzerinden Online olarak dersler işlenip, Zoom ve Turnitin sistemi kullanılarak ölçme-değerlendirme yapılmıştır.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Dönem 1-2-3 klasik sınavlarını Turnitin sistemi üzerinden sisteme yüklediler. Dönem 4-5 Zoom Online Sözlü gerçekleştirildi.