İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
İstanbul
Üniversite statüsü nedir?
Vakıf
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
İstanbul’da dört mevsim yaşanmaktadır. Ülkedeki iklimlerin geçiş noktasında bulunan İstanbul, havası, suyu ve toprağıyla çok özel bir şehirdir. Son sayımlara göre yaklaşık 15 milyon nüfusa sahiptir. Türkiye’nin en kalabalık şehridir. İstanbul’da; ticaret, ulaşım, sağlık hizmetleri, güvenlik ihtiyacı, eğitim hizmetleri, şehirleşme oldukça gelişmiştir. Bu bakımda bir ticaret şehri de olan İstanbul, göç almaya devam eden şehirler arasındadır. İstanbul’da insanlar hizmet alanlarıyla ve ticaretle geçim sağlamaktadır. İstanbul, çok kültürlü bir yapıya sahiptir. Camiler, kiliseler, sinagoglar bir arada bulunmaktadır. Şehrin tarihi dokusu bütün ihtişamını korumaktadır. Özellikle Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarından kalan tarihi eserler ve kültürel mekanlar müze olarak da hizmet vermektedir.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
İstanbul her türlü ulaşım imkanına sahip bir şehirdir.
Metro, Metrobüs, Tramvay güzergahları ile geniş bir ağa sahiptir.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
İstanbul’daki KYK yurtları hakkında ayrıntılı bilgi için; http://yurtkur.gsb.gov.tr/
Şehrimizde birçok tam donanımlı özel yurt bulunmakta, fiyatları isteğe ve ihtiyaca göre değişmektedir. Üniversitemizin Florya yerleşkesinde kız öğrenci yurdu, çevresinde ise anlaşmalı olduğumuz pek çok yurt mevcuttur. Detaylı bilgi için; http://aday.aydin.edu.tr/yurt-konaklama/
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Ev kiraları evlerin bulunduğu konuma ve fiziksel özelliklerine göre çeşitli fiyat aralıklarında bulunur. Konut Fiyatları Ortalama 1500-4000 arasındadır. (Eşyalı/Eşyasız) seçenekler mevcuttur.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
“Aydınlık Bir Geleceğe” mottosuyla yola çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin mezun öğrencilerine iş hayatının en parlak noktalarında rastlamak hiç şaşırtıcı değildir. İstanbul Aydın Üniversitesi ülkemizde ve dünyada yaptıkları bilimsel çalışmalarla ün kazanmış deneyimli akademik kadrosu, İstanbul’un merkezinde yer alan yerleşkeleriyle, tam bir şehir ve kampüs üniversitesidir. Detaylı bilgilerimiz için; http://www.aydin.edu.tr/tr-tr/iau-hakkinda/kurumsal/Pages/universitemiz.aspx
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Üniversitemiz burs olanakları için; http://aday.aydin.edu.tr/burs-olanaklari/
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemiz bünyesinde pek çok öğrenci kulübü düzenledikleri etkinlikleriyle mevcut ve faaldir.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizde 2 adet kütüphane bulunmaktadır. Ķütüphanelerimizden biri 7/24 açık olarak hizmet vermektedir. Tıp Fakültesi öğrencileri için ayrılmış bir çalışma salonu şu anlık bulunmamaktadır. Kütüphanelerimizde grup çalışma odaları, ikili çalışma masaları ve bilgisayarlı çalışma masaları mevcuttur. Kütüphanelerimizde kantin hizmeti verilmektedir.

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Tıp fakültemizde Türk Tıp Öğrencileri Birliği ve Genç Yeryüzü Doktorları etkinlik yapan topluluklardır. İstanbul Aydın Tıp Öğrencileri Birliği olarak, yeni kurulmuş bir fakültenin ilk öğrenci topluluğu ve Türk Tıp Öğrencileri Birliğinin bir temsilcisi olarak geride bıraktığımız 6 sene boyunca 200ü aşkın etkinlik düzenledik ve altın statüsünü elde eden birliklerden bir tanesi olduk. Gerçekleşmesinde oldukça çaba harcadığımız ve en efektif sonuçlarını gördüğümüz etkinliklerimizden bir tanesi, ulusal çapta gerçekleştirdiğimiz "İnsan Hakları ve Sağlık Sempozyumu” etkinliğimizdir. İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesinde, birbirinden değerli ve alanında uzman konuşmacılarımızın katılımlarıyla tüm Türkiye'den 150 kişiyi aşkın katılımcı sayısıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizde sağlıkla ve sağlığın getirisi olan insan haklarıyla ilgilenen herkese tam bir gelişme ve ilerleme ortamı yaratmış bulunmaktayız. Etkinliğimiz süresince WHO Türkiye/Y-PEER Türkiye ve Pozitif Yaşam Derneği gibi kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütmüş olup çok verimli bir sempozyum geçirmiş bulunmaktayız.
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
• Okul yemekhanesinde öğle yemeği fiyatları 25-30 TL arasındadır. Yemekhane üniversite yemekhanesi şeklinde olup Tıp Fakültesi için ayrı bir yemekhane mevcut değildir. Klinik dönemdeki öğrenciler için hastanede ücretsiz yemek verilmektedir. Yemekhaneler dışında fakülte çevresinde veya kampüs içerisinde pek çok yemek alternatifleri bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Üniversitemizin Bahçelievler ve Florya’da olmak üzere 2 yerleşkesi mevcuttur. Fakültemiz Florya yerleşkemizdedir.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkçe Programı 14 Ağustos 2015 tarihinde kurulmuş olup, İngilizce Programı 2020 yılında eklenmiştir.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Üniversite kampüsümüzde spor salonu bulunmaktadır. Bünyesinde yetmiş kulübü barındıran Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı mevcuttur.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
TurkMSIC değişim programı 2019-2020 döneminden itibaren uygulanmaya başlamıştır.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Türkçe / İngilizce
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
İngilizce tıp için yapılacak hazırlık sınavında yeterli notun alınması gerekmektedir.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Fakültemizde teorik derslerimizde %70, pratik derslerimizde %80 devam zorunluluğumuz mevcuttur. Devamsızlık bilgilerimizi online olarak sistemimiz üzerinden öğrenmekteyiz.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Akreditasyon sürecimiz henüz tamamlanmamıştır.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
2022 yılında fakültemizin akredite olması için başvuru ön koşullarının oluşması beklenmektedir.
Ders programlarımız akredite bir kurumun gerektirdiği gibi ve ÇEP doğrultusunda düzenlenmektedir. EUA’dan 2013 ve 2016 tarihlerinde üniversite olarak da değerlendirme ve takip vizitleri alınmış olup genel stratejiler belirlenmiş konumdadır.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Bulunmaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Fakültemiz ve hastanemiz aynı konumda olup yürüme mesafesindedir.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Anabilim dallarımız da fakültemiz ve hastanemiz ile aynı konumda olup birliktelik göstermektedir.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Hazırlık : 50, Dönem 1 (TR): 130 / (ING) 100, Dönem 2 (TR): 155 / (ING) 51, Dönem 3 :120, Dönem 4 40, Dönem 5: 50, Dönem 6: 50
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Sınıf mevcutlarına göre değişmekte olup 5.dönem arkadaşlarımız 12 , 4.dönem arkadaşlarımız 14 kişilik gruplarda yer almaktadır.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
8-9
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Fakültemizde entegre eğitim sistemi uygulanmaktadır.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
1.Sınıf: Tıbbi Beceriler, Tıp Tarihi ve Etik, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Histoloji ve Embriyoloji, Biyokimya, Anatomi, Tıbbi Mikrobiyoloji, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Biyoistatistik, İletişim Becerileri.
2.Sınıf: Anatomi, Biyofizik, Biyoistatistik, Fizyoloji, Halk Sağlığı, Histoloji ve Embriyoloji, İletişim Becerileri, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi İngilizce, Tıbbi Mikrobiyoloji.
3.Sınıf: Anesteziyoloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, Halk Sağlığı, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kardiyoloji, Kulak Burun ve Boğaz, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Patoloji, Radyodiyagnostik, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Beceriler, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıp Tarihi ve Etik, Üroloji, İleri Tıbbi İngilizce
4.Sınıf : İç Hastalıkları Stajı, Kardiyoloji Stajı, Kardiyovasküler Cerrahi Stajı, Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Stajı, Genel Cerrahi Stajı, Kadın Hastalıkları Ve Doğum Stajı
Dönem 5: Göz-Kulak Burun Boğaz-Dermatoloji Stajı, Ortopedi ve Travmatoloji-Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Stajı ,Nöroloji-Beyin ve Sinir Cerrahisi Stajı ,Erişkin-Çocuk ve Ergen Psikiyatri Stajı, Çocuk Cerrahisi-Anestezi ve Reanimasyon Stajı ,Radyoloji ve Nükleer Tıp-Plastik Cerrahi-Üroloji Stajı ,Göğüs Hastalıkları-Göğüs Cerrahisi Stajı ,Adli Tıp Stajı ve Seçmeli Staj
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Fakültemizde Anatomi dersi için 6 adet kadavramız, çok sayıda maketimiz ve Complete Anatomy uygulamamız mevcuttur.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
https://www.aydin.edu.tr/tr-tr/ogrenciler/kayit-kabul/Documents/2020%20-%202021%20T%C4%B1p%20Fak%C3%BCltesi%20Akademik%20Takvimi.pdf
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: Gruplara ayrılarak maket/kadavra üzerinde uygulamalar yapılır.
Histoloji: Preparatlar asistanlar eşliğinde bireysel olarak incelenir, sorular sorulur.
Fizyoloji: Deneyler yapılır, rapor yazılır.
Patoloji: Preparatlar asistanlar eşliğinde bireysel olarak incelenir, sorular sorulur.
Mikrobiyoloji: Teknikler öğrenilir, besi yeri ekimi ve ardından incelemesi yapılır.
Biyokimya: Hesaplamalarıyla birlikte deneyler yapılır.
Biyoistatistik: Bilgisayar laboratuvarlarında programlar üzerinde yapılır.
Biyofizik: Farklı laboratuvarlarda konuya göre düzenlenir.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Fakültemizde 6 kadavramız ve çok sayıda maketimiz mevcuttur. Bu sayılar giderek artırılmaktadır.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Histoloji ve Embriyoloji laboratuvarlarında öğrenci başına bir tane düşmekte olup Fizyoloji laboratuvarında 10 öğrenciye bir adet düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Fakültemiz Tıbbi Beceriler dersleriyle 1.sınıftan itibaren her hafta öğrencilerini mesleğe bir adım daha yaklaştırmaktadır. Hastanemiz ve kulüplerimizle birlikle birçok sosyal sorumluluk projesi hazırlanmaktadır. Asistanlarımız ve bu gayeyle kurulan kulübümüzle birlikte bilimsel araştırmalar yapılmaktadır.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Tıbbi beceriler dersimiz bulunmaktadır. Dönem 1 ve Dönem 3 öğrencilerine verilmekte olup, kurul kapsamında teorik soruları bulunmakta; aynı zamanda pratik olarak da sınavı yapılmaktadır. Önce belli program eşliğinde teorik dersler işlenir ve takip eden süreçte de pratik dersleri yapılır.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Fakültemizde simüle hasta laboratuvarlarımız vardır. Sınavlarımıza katkı yüzdesi değişmektedir.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Dönem 1,2,3’lerde komite sistemimiz bulunmaktadır. Komitelerimiz teorik- pratik sınavları kapsamaktadır. Dönem 4,5'lerde teorik sınav, sözlü sınav ve belirli stajların hasta başında uygulaması yapılmaktadır.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Kurul sistemi mevcuttur. Geçme notu direkt 60’tır.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomi sınavları, zilli sınav şeklinde yapılmaktadır. (Anatomi maketlerinde işaretli olan bölgeyi verilen sürede yazmamız isteniyor.) Histoloji sınavları, mikroskop başında yazılı olarak yapılmaktadır. (Mikroskoptaki preparata ait bilgileri verilen sürede yazmamız isteniyor.) Tıbbi beceri sınavları, öğretilen tıbbi becerilerin uygulamalarının kura yöntemi ile belirlenip yapılması şeklindedir.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Fakültemizde finalden muaf olma durumu yoktur.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Online olarak geri bildirim anketleri düzenlenmekte ve her öğrenciye sağlanan danışman hocalarla birebir iletişim kurulmaktadır.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Öğrencilerin sorunlarını dekanlık düzeyine aktarabileceği fakülte ve dönem temsilcileri bulunmakta, temsilciler ile geri bildirim toplantıları yapılmakta ve her kurul sonrası geri bildirim formları uygulanmaktadır.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Öğretim görevlilerimizin ulaşılabilirliği ve bizlerle olan iletişimleri, laboratuvar imkanlarımızın son derece elverişli olması, mesleki gelişimimize katkı sağlayan stajlar için devlet hastanesi anlaşması ve okulumuza ait polikliniğin bulunması avantajlarımızdandır.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Yeni açılan bir fakülte olmak dezavantajlarımızdandır.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Fakültemizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut olmakla beraber Adobe Connect uygulaması üzerinden interaktif bir şekilde derslerimizi işliyoruz. Gün sonunda da derslerin kayıtları sistemde mevcut bir şekilde yer almaktadır.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Fakültemizde çevirim içi sınavlarımızı gerçekleştirdik. Okulumuzun kendi yazılım programı olan bir sınav sistemi üzerinden sınavlarımızı gerçekleştirdik.
Eklemek istedikleriniz
Tercih döneminde fakültemiz ve üniversitemiz ile ilgili sorularınızı bizlere instagram.com/istanbulaydintob üzerinden iletebilirsiniz. Tercih döneminiz için kolaylıklar dileriz.