Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Şanlıurfa
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Belli aralıklarla düzenlenen tiyatro, konserler(ücretsiz konserlerimizde mevcuttur.), kitap ve tanıtım fuarları, yöresel yarışmalar ve gezi turları gibi etkinlikler mevcuttur. Urfa Kalesi, Balıklıgöl, Halfeti, Şanlıurfa tarihi kapalı çarşı ,Göbeklitepe, Harran Evleri ve Şanlırfa Müzesi vb. Gibi yerler Şanlıurfanın önde gelen tarihi ve kültürel yerleri.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehir içi ulaşım özel halk ve Belediye otobüsleri ile yapılmaktadır. Osmanbey kampüsüne özel otobüs hattı bulunmaktadır. Şehirlerarası ulaşım Şanlıurfa Şehirler Arası Otobüs Terminali ile olmakta. Merkezden otobüs terminaline birçok otobüs gitmektedir. Aynı zamanda GAP Havalimanı ile şehre ulaşım sağlanmaktadır.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
3 kız ve 2 erkek yurdu olmak üzere toplamda 5 tane KYK yurdu bulunmaktadır. Odalarda kalan kişiler 2,4,6 ve 8 kişi arasında değişmekle beraber ücretleri Aylık 500 ve 800 TL arasında değişmektedir. Yemek, ısınma, temizlik ve belli saatlerde okula ulaşım sağlayan servisler ve belediye otobüsleri bulunmaktadır. Özel Yurt Olanakları: Erkek: Özel 1: Kapasite 94. Odalar 3-4 kişiliktir. Özel 2: Kapasite 120. Odalar 3 -6 kişiliktir. Özel 3: Kapsite 300. Odalar 4-6 kişiliktir. Kız: Özel 1: Kapasite 50. Odalar 2-4 kişiliktir. Özel 2: Kapasite 70. Odalar 3-6 kişiliktir. Özel 3: Kapasite 100 .Odalar 2 -3 kişiliktir. Özel yurtların fiyatları dönem başına yakın kesinleşeceği için fiyatları ile alakalı sağlıklı bilgilere yurtlardan ulaşabilirsiniz.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Evlerin bulunduğu konuma göre kira fiyatları değişmektedir.
1+1 eşyalı evler için ortalama 45000-5000 TL, 2+1 eşyalı evler için ortalama 9000-13000 TL, 3+1 eşyasız evler için ortalama 10000-12000 TL civarlarındadır.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Üniversitemiz ve aynı zamanda fakültemiz 1992 yılında kurulmuştur. Fakültemizin de içinde bulunduğu ana kampüs olan Osmanbey kampüsü şehir merkezinde yaklaşık 20 km uzaklıkta olup ulaşım belediye otobüsleriyle sağlanmaktadır. Otobüsler 5-7 dakika arasında hareket etmektedir. Ulaşım rahat olarak gerçekleşmektedir. Merkezde üç kampüs bulunmaktadır: Osmanbey Kampüsü, Yenişehir Kampüsü, Eyübbiye Kampüsü. Osmanbey Kampüsünde merkezi yemekhane, kütüphane, öğrenciler için kafeteryalar ve oturma alanlarını beraberinde bulunmaktadır. Tıp fakültesi öğrencilerine özel fakültenin içerisinde yemekhanemiz bulunmaktadır. Ayrıca Üniversite hastanemiz fakültemiz hemen yanında bulunmaktadır.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Üniversitemiz kayıtlı bulunan öğrencinin gelir, başarı, sosyal durumunu göz önüne alarak verdiği bir burs imkanları bulunmaktadır (daha detaylı bilgi için üniversitenin web sitesine başvurabilirsiniz). Aynı zamanda ihtiyacı olan öğrenciler için Yemek bursu da verilmektedir.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemizde en son 2021-2022 eğitim öğretim döneminde Bahar şenliği yapılmıştır. 2022-2023 döneminde yaşaman Deprem Felaketinden ötürü bir etinlik yapılamamıştır dönem sonunda. Normal şartlarda dönem içerisinde geziler, kongreler, tiyatro oyunları gibi birçok etkinlik ve organizasyon yapılmaktadır.
Dönem başına özel tanışma partileride bulunmaktadır.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizde büyük bir kütüphane bulunmaktadır, kütüphanemiz 3 katlı olmakta ve içerisinde birçok bireysel çalışma alanları, grup çalışmaları için alanlar, her katta bilgisayar imkanı ve geniş bir online ve fiziksel kitap havuzumuz bulunmaktadır. Sınav dönemleri kütüphanenin çalışma süreleri öğrenciler için uzatılır. Tıp fakültesi binasında öğrenciler için 4 ayrı çalışma salonu ve iki bilgisayar salonu bulunmaktadır. Ayrıca hastanemizin içinde de 4 adet öğrenci çalışma salonu mevcuttur.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
HARRAN TIP ÖĞRENCİLERİ BİRLİĞİ KULÜBÜ en aktif kulüptür. GENÇ YERYÜZÜ DOKTORLARI ve DÜŞLERDEN GÜLÜŞLERE kulüpleri fakültemizde aktif olan kulüplerdir.
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Merkezi Yemekhane ve bunun dışında Tıp Fakültesi binasında bir yemekhane daha bulunmaktadır. Tıp fakültesi yemekhanesinde yalnızca öğlen öğünü için yemek verilir. Merkezi yemekhanede öğlen ve akşam öğünü için yemek verilmektedir. Yemekhanede rezervasyonsuz yemek ücreti 10 lira olup öğrenci kartı veya fiş kesilerek yenilmektedir, bir gün öncesinden veya daha önceden yemek ücretini ödeyerek rezervasyon ile yemek ücreti 5 liradır. Yemekhane dışında yemek yenilebilecek kafeteryalar, lokantalar bulunmaktadır. (Özel hizmetlerin yeterlilik durumu öğrenciden öğrenciye değişmektedir.)
(Yemekhane ücretinde Üniversite Senatosu değişikliğe gidebilir, güncel fiyatlar bunlardır.)
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Üniversite şehir merkezinden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Fakültemiz ortak kampüsün içinde diğer fakültelerle beraber konumlanmıştır. Tıp Fakültesi Harran Üniversitesinin Osmanbey Kampüsü yerleşkesi içinde Rektörlük binasının yan tarafında girişe en yakın fakültelerden biridir. Morfoloji ve Hastane binası olmak üzere 2 ana binadan oluşmaktadır. HASTANE VE Morfoloji binamız yan yana bulunmaktadır. Hastanemiz 4 bloktan oluşmaktadır.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Fakültemiz Resmî Gazetenin 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı nüshasında yayınlanan 07.07.1992 tarih ve 3837 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. 1992 yılında kuruluşunu takiben, Sağlık Bakanlığı ile yapılmış olan bir protokol çerçevesinde, Devlet Hastanesinin bir kısmının, öğrenci eğitimi için Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak kullanılmak üzere Tıp Fakültesine tahsisine karar verilmiş olup, onarım ve yenileme çalışmalarından sonra 1994 yılında Şehitlik Yerleşkesinde poliklinik ve yataklı tedavi hizmetleri verilmeye başlanmıştır. 1995 yılında 20 öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamış olan Fakültemiz, 2001 yılında ilk mezunlarını vermiştir. 2007 yılında ek bina olarak Yenişehir Yerleşkesinde bulunan poliklinik binası hizmete başlamıştır. 15.02.2016 tarihinde ise Osmanbey Kampüsünde bulunan yeni Araştırma ve Uygulama Hastanesi hizmete girmiştir.
Fakültemizde 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 44’ü yabancı uyruklu olmak üzere 949 öğrenci eğitim görmektedir. Fakültemiz bugüne kadar her birisiyle gurur duyduğumuz 858 tıp mezunu vermiştir. 2020 – 2021 Eğitim-Öğretim Yılında ÖSYM tarafından yapılan sınavla 154 öğrencimiz fakültemizi seçerek Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci olma ayrıcalığını kazanarak eğitim öğretim hayatlarını başarıyla devam ettirecektir.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Fakültemiz içinde resim yarışmaları, masa tenisi turnuvaları, sempozyum , konferans ve satranç turnuvaları gibi birçok etkinlik yapılmaktadır. Aynı zamanda Üniversite kapsamında birçok yarışma, etkinlik, konferans ve sempozyum çalışmaları yapılmaktadır.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?

TURKMSIC yurt dışı ve yurt içi araştırma ve staj değişimi programları fakültemizde mevcuttur. Aynı zamanda Mevlana, Farabi ve Erasmus programları da uygulanmaktadır.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Fakültemizde eğitim dili %100 Türkçedir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
İngilizce hazırlık eğitimi isteğe bağlı olarak bulunmaktadır. Eğitim süresi bir senedir. Ayrıca birinci sınıfta zorunlu olarak alınan İngilizce dersinden muaf olmak için muafiyet sınavları senenin başında yapılmaktadır. Bu sınavdan 65 alınması durumunda İngilizce dersinden muaf kabul edilirsiniz.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Fakültemizde devam zorunludur. Devamsızlık her komite için ayrı hesaplanır. O komitede bulunan teorik ders saatinin %30, pratik derslerin %20’si kadar ders saati devamsızlık yapıldığında o komiteden devamsız sayılır ve öğrenci sınava kabul edilmez. Devamsızlık bilgileri öğrenci bilgi sisteminde sık sık güncelleniyor, biz de bu yolla takip ediyoruz.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Üniversitemiz 2 yıllık akredite hakkını kazanmıştır.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Fakültemiz akreditasyon başvurusu yapılmış olup gerekli Kurul incelemeleri sonucu eksiklikler tamamlanma sürecine girilmiştir.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Fakültemizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 2019-2020 eğitim öğretim dönemi itibariyle kurulmuş bulunmaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Hastanemiz, Fakültemiz ile aynı kampüste olup morfoloji binamızın hemen yanında konumlanmıştır. Hastanemiz 4 bağlantılı bloktan oluşmaktadır. Eğitim için başka bir binaya ihtiyaç duyulmaktadır.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıp Fakültesinde, Cerrahi ve Dahili Bilimler Bölümü hastanemizde yer almaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1: 200-205 öğrenci Dönem 2: 175-180 öğrenci Dönem 3: 165-170 öğrenci Dönem 4: 150 öğrenci Dönem 5: 120 öğrenci Dönem 6: 100-120 öğrenci Yaklaşık olarak toplam 900- 950 öğrenci bulunmaktadır. (sayılar yaklaşık olarak yazılmıştır.)
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 4 : 35-40 Dönem 5: 30-40 Dönem 6: 8-10 kişilik gruplar bulunur.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Fakültemizde Öğretim üyesi başına 6.70 öğrenci düşmektedir.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Fakültemiz entegre sistemi uygulamaktadır. Dönem 1’de eğitim yılı boyunca 4 komite 1 final, dönem 2 ve 3’te 6 komite ve 1 final sınavı yapılmaktadır. Komite not ortalamasının %60’ı, final notunun %40’ı alınıp dönem notu belirlenmektedir. Geçme notu 60’tır. Final barajı 55 olup finalsiz geçme notu 75’tir.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Dönem 1: Tıbbi Biyoloji, Anatomi, Biyofizik, Tıbbi Biyokimya derslerinin laboratuvar dersleri de bulunmaktadır. Halk Sağlığı , Ruh Sağlığı, Tıbbi Bilişim, Biyoistatistik, Tıp Tarihi ve Etik dersleri verilmektedir Dönem 2: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji derslerinin laboratuvar dersleri de bulunmaktadır. Biyofizik, Tıbbi Biyokimya, Biyoetik ve İletişim Becerileri dersleri verilmektedir. Dönem 3: Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji derslerinin uygulamaları da bulunmaktadır. Tıbbi Farmakoloji, Halk sağlığı, Tıbbi Biyokimya, İç Hastalıkları, Nöroloji, Tıbbi Genetik, Aile hekimliği, Enfeksiyon Hastalıkları, Kardiyoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Radyoloji, Göğüs Hastalıkları, Tıp Tarihi ve Etik, Üroloji dersleri verilmektedir. Dönem 4: İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum stajları verilmektedir. Dönem 5: Göz Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Nöroloji, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Üroloji, Çocuk Cerrahisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Enfeksiyon Hastalıkları, Adli tıp, Radyoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları stajları verilmektedir. Dönem 6: İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Halk Sağlığı, Acil Tıp, Genel Cerrahi, Ruh sağlığı ve Hastalıkları, Kardiyoloji, Aile Hekimliği
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Fakültemiz Dönem 1’de seçmeli olarak: Tıbbi Terminoloji, Tıbbi İngilizce , Psikolojik Danışma ve Rehberlik dersleri veriliyor. UZEM tarafından : Atatürk ilke ve inkılapları, Türk dili, Yabancı dil dersleri verilmektedir. Dönem 2 Seçmeli Dersleri : Tıbbi Teoloji, Çevre ve Sağlık, Sağlıklı Yaşam ve Spor Dönem 3 Seçmeli Dersleri: Palyatif Bakım Eğitimi, Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Sağlıkta İletişim
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
Harran Tıp Fakültesi 2023-2024yılı Eğitim-Öğretim Takvimi: https://tip.harran.edu.tr/assets/uploads/other/files/tip/files/Akademik_Takvim_2023-2024_21.06.2023.pdf
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: Laboratuvarda bulunan maketler ve herkesin rahatça inceleyebileceği şekilde kadavra üzerinden de o hafta işlenen konu çalışması yapılır. Daha çok öğrenci merkezlidir. Histoloji: Derste işlenen konular mikroskop üzerinde pratik edilir ve laboratuvarda projektör aracılığıyla konular işlenir. Fizyoloji: Derste anlatılan teorik bilgiye uygun teknik araçla pratik edilir. Patoloji: - Mikrobiyoloji: Derste anlatılan teorik bilgi mikroskoplar üzerinde pratik edilir. Biyokimya: Derste anlatılan teorik bilginin deneylerinin yapılması. Biyoistatistik: - Biyofizik: Derste anlatılan teorik bilginin deneylerinin yapılması ve ayrıca Mesleki Beceri Dersleri ile hekim adayı için meslek hayatındaki öneli tüyolar uzman hekimler tarafından biz hekim adaylarına aktarılıcak şekilde preklinik dönem uygulamaları yapılır.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Fakültemizde 2016-2017 yılı ile birlikte 2 adet kadavra bulunmaktadır. Kadavraların biri üzerinde diseksiyon çalışmaları öğrenciler ile birlikte yapılmakta(ender rastlanan bir uygulamadır) ve diğer kadavra üzerinde diseksiyon uygulamaları yapılmamaktadır. Nicel olarak sayı bilinmemekle beraber maket sayısı öğrenciler için yeterlidir.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Laboratuvarda 30-40 arası mikroskop vardır. Laboratuvar derslerinde öğrenciler gruplara bölündüğünden kişi başına bir mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Fakültemizin kendine özgü uygulamaları bulunmamaktadır.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Fakültemizde Mesleki Beceri Dersleri bulunmakta ve hastanemizde bulunan doktorlar ile beraber gruplar halinde işlenmektedir. Gerekli dersler ise Meslek Beceri Laboratuvarında işlenmektedir.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Fakültemizde 2 adet simüle hasta laboratuvarı bulunmaktadır. Laboratuvarlardan biri çocuk sağlığı ve hastalıkları, diğeri ise iç hastalıkları alanlarında kullanmak üzere bulunmaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
1-2 ve 3. Dönemlerde seçmeli dersler haricinde temel tıp derslerinden Komite sınavı olunur. Komite sınavı çoktan seçmelidir ve 100 sorudur. Buna ek olarak 1 ve 2. Dönemde pratik sınavlar da yapılır . 4 ve 5. Dönemlerde yapılan sınavlar sözlü sınavlardır.
Seçmeli derslerin sınavı ise uygun görülen tarihte vize ve final şeklinde değişen soru sayısında soruluyor.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
1-2 ve 3. Sınıflarda komite sistemi uygulanır. Dönem 1 ve 2’de ayrıca pratik sınavda yer almaktadır. Komite ve Pratik sınavdan alınan notun toplamı o ders kurulu notnuzu oluşturur. Sene sonu ders kurulu ortalamanız alınır 75 ve üzeri ise final sınavına girmeden geçebilirsiniz. 75’in altı ise final sınavına girmek zorundasınızdır. Bu durumda komite ortalamanızın %60’ı + final notunuzun %40’ının toplamı 60 ve üzeri ise sınıfı geçmiş oluyorsunuz. Eğer finalde sınıfı geçmek için gereken notu alamazsanız bir şans daha veriliyor ve bütüleme sınavına giriyorsunuz.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomi: Pratik sınavları maketler üzerinden Zilli sınav şeklinde olmaktadır İğne ile işaretlenmiş anatomik oluşumunun ismini 30 saniye içerisinde cevap kağıdına yazmamız gerekiyor. Fizyoloji : Yazılı pratik sınavı şeklinde olmaktadır. Histoloji: Pratik sınavları mikroskopta gösterilen preparatlar üzerinden yazılı veya zilli sınav olarak değişkenlik gösterebilir.
Zilli Sınav : Bu sınav zamana dayalı bir sınav çeşididir. Sınav salonunda her bir masada bir veya daha fazla maket bulunur. Zil çalınca öğrenciler birbiri ardınca masalardaki maketlerde gösterilen işaretli bölgeyi kağıtlarına yazmaktadır, bir sonraki zil çalınca da bulundukları masadan bir diğerine geçmeleri gerekmektedir. Yani her bir zil süresi boyunca her masada birer öğrenci bulunur Diğer pratik sınavlar öğretim üyesinin tercihine göre sözlü ya da yazılı yapılabilmektedir.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Fakültemizde Temel Bilimler Döneminde Finalsiz geçme vardır. Komite ortalamasının 75 üzeri olan öğrenciler finalsiz geçebilmektedir. Finalde 50 barajı uygulanır.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Fakültemizde her komite sonrası Geri Bildirim Formları ile öğrenciler görüşlerini kolaylıkla iletebilmektedir. Bu formlar sayesinde Fakülte yönetimi eksiklikleri tespit etmeye ve bu tespit edilen eksiklikleri gidermeye çalışır.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Fakültemizde her komite sonrası Geri Bildirim Formları ile öğrenciler görüşlerini kolaylıkla iletebilmektedir.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Kendine yeten Morfoloji ve Hastane binası, öğretim görevlileri ile içli dışlı bir ortam, aktif olarak faaliyet veren öğrenci kulüpleri, büyük ve kendine yeten kampüsü ve Şanlıurfanın öğrenci şartlarına uygun ekonomik ve kültürel yapısı gibi etkenler başta olmak üzere bu fakülteyi tercih edebilirim.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Üniversitenin konumu şehir merkezine uzak olduğundan üniversite çevresinde çok fazla yaşamsal alan bulunmamaktadır ama kampüsün son dönemki gelişmeleri kendi kendine yetebilmesini sağlamaktadır. Üniversitenin çevresinde yalnızca sınırlı sayıda apart bulunuyor.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Fakültemiz Üniversiteye ait çevrim içi eğitim sistemini kullanmaktadır. UZEM adı verilen sistemde öğretim üyeleri ders materyallerini yükleyip bizlere ulaştırabilmektedir. Aynı zamanda sistem üzerinde ödevlendirme de yapılabilmektedir.
Yüzyüze eğitimin mümkün olmadığı dönemlerde bu çevrim içi sistemi kullanarak derslerimizi yapmaktayız.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Fakültemiz içinde bulunduğumuz Pandemi sürecinde çevrim içi sınav gerçekleştirmiştir. Çevrim içi sınavlar ders kurullarımız için: - Her bir kurul 2 oturumda gerçekleşmiştir. - Her bir oturumda 50 soru bulunmaktadır. Süre oturumların tümüne tanınmış olup her bir oturum için 50 dakika verilmiştir. - İşaretlenen soruya geri dönüş hakkı tanınmamıştır.
Eklemek istedikleriniz
Hepinizi Harran Tıp’a bekleriz.