Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Giresun
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Giresun şehri 3 sinema salonuna sahiptir,1 tiyatro salonu bulunmaktadır ve Giresun Belediyesi şehir tiyatrosu tarafından haftada 1-2 gün sahneleme yapılmaktadır. Bahar aylarında şehir meydanında sürekli konserler olur. 2 sahili ve sahilinde kafeleri vardır. Giresun olimpik yüzme havuzuna sahiptir.
Şehri tam üstten gören Giresun Kalesi’ne sahiptir, manzarası ve tarihi geçmişiyle tarihi ve turistik bir alandır. Aksu ve Baltama vadileri arasında denize doğru uzanan bir yarımada üzerinde kurulmuş olup, bu yarımadanın doğusunda ve 2 km açığında Doğu Karadeniz’in tek adası olan Giresun Adası bulunmaktadır.
Kümbet, Kulakkaya, Bektaş, Tamdere, Karagöl, Eğribel ve Kazıkbeli yaylalarıdır. Dereli Bektaş Yaylası Karagöl Tepesi önemli bir yükseltisidir.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehrimizde özel dolmuş ve halk otobüsleriyle ulaşım sağlanmaktadır. Ulaşım fiyatları öğrenci bütçesini zorlamamaktadır. Özel dolmuşta öğrenci 10 TL, halk otobüslerinde 9 TL ile ulaşım sağlanır. Şehirde havaalanı ve otogar bulunmaktadır.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
Şehirde toplam 10 ve üzeri KYK yurdu bulunmaktadır. (ilçeler ve merkezle beraber) Ancak Tıp Fakültesine yakın olarak merkezde 3 tane kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi yarı özeldir ve yaklaşık 250 kapasiteli, diğeri 3 bloktan oluşmakta ve yaklaşık 800 kapasiteli, diğeri ise 1262 kapasitelidir. Merkezde bulunan erkek KYK yurtları ise yine 2 tanedir. Bunlardan birisi yarı özeldir, ikisi 1000-1200 kişilik kontenjan bulundurmaktadır. Tıp Fakültesi merkezde bulunduğundan ötürü ulaşım yürüme veya tercihen özel dolmuşlarla sağlanabilir.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Ev fiyatları merkeze yakın olup olmaması, eşyalı olup olmaması gibi durumlara göre değişiklik gösterebilmektedir.
Ama ortalama olarak:
1+1=5000-10.000TL
2+1=6000-12.000TL
3+1=8000-15.000TL arası
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Giresun Üniversitesi, 2809 sayılı Yüksek Öğretim Teşkilat Kanunu’na, 01. 03. 2006 tarihinde ve 5467 sayılı Kanun ile eklenen 65. Madde ile kurulmuştur. Bu kanunla, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne bağlı Giresun Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Giresun Meslek Yüksek Okulu, Tirebolu Meslek Yüksek Okulu, Sağlık Yüksekokulu ile Cumhuriyet Üniversitesi’ne bağlı Alucra Meslek Yüksek Okulu ve Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu Giresun Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü de bu süreçte kurulmuştur.

Giresun Üniversitesi’ne bağlanan Eğitim Fakültesi’nin temeli, 1962 yılında kurulan üç yıllık Kız Öğretmen Okulu’na dayanmaktadır. Söz konusu okul bu tarihten sonra değişik isim ve statülerde faaliyetlerini sürdürmüştür. Aynı şekilde Fen Edebiyat Fakültesi 1998 yılında, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi 2003 yılında kurulmuş, sonra da bu okullar Giresun Üniversitesi’ne bağlanmışlardır. Aynı şekilde Sağlık Yüksekokulu 1992-1993 eğitim öğretim yılında faaliyete başlamış, 2006 yılında da Giresun Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Bu okul, 15.10.2008 tarih ve 27025 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi adını almıştır.

Giresun Üniversitesi günümüzde; 13 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksekokul, 1 Devlet Konservatuarı, 13 Meslek Yüksekokulu, 18 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 7 Bölüm ile toplam 18 yerleşkede eğitim öğretim vermektedir. Merkezde Güre, Gazipaşa, Sahil Sosyal Tesisler, Merkez Rektörlük ve Gazi caddesi yerleşkelerinde; ilçelerde ise Alucra (1), Bulancak (1), Dereli (1), Espiye (1), Eynesil (1), Görele (2), Keşap (1), Piraziz (1), Şebinkarahisar (1), Tirebolu (3)yerleşkelerinde bulunan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında 171 ön lisans, 99 lisans, 44 yüksek lisans, 10 doktora olmak üzere 324 program ile faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversitemiz; 962 akademik, 368 idari, 274 sözleşmeli olmak üzere toplam 1604 personel ve 15.719 ön lisans, 14.825 lisans, 1.766 lisansüstü olmak üzere toplam 32.310 öğrenci ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Üniversitenin başarı, ihtiyaç durumlarına göre sağladığı bursların yanı sıra dernek, vakıf vs. gibi birçok yerden güçlü araştırma dönemi ile burslar bulunabilmektedir.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Okulumuzda 6 adet öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Bunlar: TurkMSIC, Leyladan Sonra, Tıbbiyeliler, Türk Kızılayı, Grükök ve GRÜBAT'tır. Her kulüp kendi amaçlarına yönelik etkinlikler yapmaktadır. Gelenekselleşmiş 1. Sınıflara Hoşgeldin kutlaması, Yılbaşı Partisi, Önlük Giyme Töreni kutlaması, Kadavra görme gezileri, Araştırma Hastanemizde ameliyat günleri, cerrahi sütür atma eğitimi, poliklinik günlükleri ve nice etkinlikler topluluklarımız tarafından yapılır.
Fakültemizin voleybol, futbol ve basketbol takımları bulunmaktadır. Üniversitemizde tüm yerleşkelerin katıldığı spor turnuvaları düzenlenir ve fakültelerin takımları yarışır. Her sene bahar şenlikleri ve hamsi şenlikleri yapılmaktadır.
Fakültemizin müzik topluluğu Grup Asistoli, tıp fakültemizin önemli günlerinde sahne alır. Konservatuar bölümünün katkılarıyla belli dönemlerde tiyatro, öğrenci gruplarının verdiği konserler gerçekleştirilmektedir. Kongreler, toplantılar düzenlenmektedir.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizde bir adet kütüphane ve fakültemize özel 7/24 açık olan çalışma salonları bulunuyor. Giresun merkezde ise üniversite hariç 2 adet kütüphane bulunuyor. Tıp Fakültesi öğrencileri için ayrılmış çalışma salonları Tıp Fakültesi binası içindedir. Dönemlere göre ayrılmış çalışma salonları vardır. Öğrencilerin isteğine bağlı olarak 24 saat açık bırakılır. Kütüphanelerde kantin vb. hizmetler vardır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Okulumuzda 6 adet öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Bunlar: TurkMSIC, Leyladan Sonra, Tıbbiyeliler, Türk Kızılayı, Grükök ve GRÜBAT'tır. Her kulüp kendi amaçlarına yönelik etkinlikler yapmaktadır. Gelenekselleşmiş 1. Sınıflara Hoşgeldin kutlaması, Yılbaşı Partisi, Önlük Giyme Töreni kutlaması, Kadavra görme gezileri, Araştırma Hastanemizde ameliyat günleri, cerrahi sütür atma eğitimi, poliklinik günlükleri ve nice etkinlikler topluluklarımız tarafından yapılır.
-Tıbbiyeliler Topluluğu etkinlik detayları için : https://tip.giresun.edu.tr/tr/page/tibbiyeliler-toplulugu/4587
-TurkMSIC etkinlik detayları için : https://www.instagram.com/giresuntob/?hl=tr
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Okulun yemekhanesinde öğlen ve akşam yemeği çıkıyor. Yemek fiyatları 14 TL’dir. Yemekhane üniversite yemekhanesidir. İntörn doktorlara hastanede ücretsiz yemek veriliyor. Fakültemiz şehir merkezinde bulunduğu için yemekhaneler dışında fakülte çevresinde başka yemek alternatifleri de bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Fakülte, merkez kampüs içinde değildir. Tıp fakültesinin bulunduğu kampüs Gazipaşa yerleşkesindedir ve şehir merkezindedir. Üniversitenin şehir merkezinde Güre ve Gazipaşa olmak üzere iki yerleşkesi vardır. Ayrıca şehrin farklı ilçelerinde 10 tane yerleşke daha vardır.
Fakültelerin detayları için ilgili link : https://www.giresun.edu.tr/tr/page/yerleskeler/2517
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
27 Mayıs 2007 yılında kurulmuş ve 2008-2009 öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Fakültemiz topluluklarınca yıl içinde gezi, şenlik, kongre, turnuva gibi etkinlikler düzenlenir. Tıp Fakültesi yerleşkesi içerisinde öğrencilerin rahatça kullanabileceği bir spor salonu bulunur ve her yıl spor turnuvaları düzenlenir.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Erasmus, Farabi, Mevlana ve TurkMSIC değişim programları vardır.
Mevlana Kurum Koordinatörlüğü:http://mevlana.giresun.edu.tr/
Erasmus Kurum Koordinatörlüğü: http://erasmus.giresun.edu.tr/
Farabi Kurum Koordinatörlüğü: http://farabi.giresun.edu.tr/
AB Çevre Ofisi : http://abco.giresun.edu.tr/
Fakültenin eğitim dili nedir?
Fakültenin eğitim dili %100 Türkçedir. Mesleki ingilizce ve seçmeli ingilizce derslerimiz mevcuttur.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Fakültemizde İngilizce hazırlık dönemi yoktur.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Fakültemizde her kurul için teorik derslerden %30, pratik derslerden %20 devamsızlık hakkı tanınmaktadır. Buna ek olarak da bir dönem içindeki tüm kurulların teorik %30, pratik %20 devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Devamsızlık bilgisi öğrenci işlerinden öğrenilir.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Fakültemiz TEPDAD tarafından akredite değil. Akreditasyon başvuru süreçleri devam etmektedir.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Fakültemizde akreditasyon süreci devam etmektedir.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Tıp Eğitimi Anabilim Dalı üniversitemizde 2018-2019 yılında kurulmuştur. Bu yıl Çocuk Cerrahi Tanıtım Etkinliği’nin düzenlenmesinde rol almıştır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Üniversitemiz ile Sağlık Bakanlığı arasında “Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesisleri ve Üniversitelere Ait İlgili Birimlerin Birlikte Kullanımı ve İşbirliği Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Giresun Üniversitesi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi afiliasyon kapsamında hizmet vermektedir. Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile fakülte arasında dolmuşla 10 dakikalık mesafe bulunmaktadır. Giresun Üniversitesi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile fakülte arasında ise dolmuşla 30 dakikalık bir mesafe bulunmaktadır. Dönem 4-5 ve 6. sınıftaki öğrencilerimizin stajları ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi alan araştırma görevlilerimizin eğitimleri ile öğretim üyelerimiz tarafından sürdürülen sağlık hizmetleri bu hastanelerde verilmektedir. Eğitim hizmetleri için morfoloji binamız içerisinde 7 adet sınıf, 2 adet çalışma salonu, 4 adet öğrenci eğitim laboratuvarı ve 8 adet araştırma laboratuvarı, Giresun Üniversitesi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde 6 adet sınıf, klinik seminer salonları ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 adet sınıfımız bulunmaktadır.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Anabilim dalları fakülte ile birliktedir.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1: 160 öğrenci
Dönem 2: 160 öğrenci
Dönem 3: 140 öğrenci
Dönem 4: 90 öğrenci
Dönem 5: 80 öğrenci
Dönem 6: 75 öğrenci
Toplam: 705 öğrenci
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 4 ve 5’lerin grupları 25-30 kişiliktir. Dönem 6’lar 3 kişilik gruplara ayrılır.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Profesör: 26
Doçent :21
Doçent Öğretim Üyesi : 85
Öğretim üyesi başına 4 öğrenci düşmektedir.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Üniversitemiz entegre eğitim sistemini benimsemiştir.
Bu eğitim sisteminde belirli bir konu örneğin solunum sistemi ele alınarak, bu sisteme ait anatomi, histoloji, fizyoloji, biyokimya gibi temel tıp bilimleri veya klinik bilimleri birbirleri ile ilgili ve belirli bir düzen içerisinde verilmektedir. Bu sistem değişik bilim dalları ve klinik öncesi ile klinik konular arasındaki suni ayırımı ortadan kaldırılmaktadır. Entegre sistemle tıp öğrencisine basit ve küçük fonksiyonel ve yapısal üniteler sunulmakta, sonra giderek daha kompleks insan organizması sistemlerine geçilmektedir. Bütün dersler ve laboratuvar çalışmaları da konular açısından birbiri ile ilgili ve bağlantılıdır.
Öğrencilere tıp eğitiminin birinci döneminde temel bilimler, ikinci döneminde normal insan biyolojisi ve mikrobiyolojinin temel esasları verilmektedir. Üçüncü dönemde ise, kliniğe hazırlık olmak üzere sistemlerin patoloji, farmakoloji ve fizyopatolojisi ele alınmaktadır.
Tıp eğitiminin dördüncü ve beşinci dönemleri klinik stajlarına ayrılmıştır.
Altıncı yıl mezuniyet öncesi intörnlük dönemidir. Bu dönemde öğrenciler öğretim üyeleri ve uzmanların denetiminde sorumluluk alarak kendilerini hekimliğe hazırlarlar.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
DÖNEM 1: Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, Biyofizik, Histoloji ve Embriyoloji, Anatomi, Fizyoloji, Tıp Tarihi ve Etik, Mesleki Beceri Uygulamaları
DÖNEM 2: Anatomi, Biyofizik, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Genetik, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Farmakoloji, Mesleki Beceri Uygulamaları
DÖNEM 3: Acil Tıp, Adli Tıp, Aile Hekimliği, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Göz Hastalıkları, İç Hastalıkları, Halk Sağlığı, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Patoloji, Psikiyatri, Radyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Genetik, Tıbbi Mikrobiyoloji ve Parazitoloji, Üroloji, Mesleki Beceri Uygulamaları, Biyoistatistik
DÖNEM 4: Genel Cerrahi Stajı, Anestiyoloji ve Reanimasyon Stajı, İç Hastalıkları Stajı, Kardiyoloji Stajı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Stajı, Radyoloji Stajı, Çocuk Hastalıkları Stajı, Göğüs Hastalıkları Stajı, Klinik Farmakoloji Stajı
DÖNEM 5: Göz Hastalıkları Stajı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Stajı, Üroloji Stajı, KBB Hastalıkları Stajı, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Stajı, Ortopedi ve Travmatoloji Stajı, Deri ve Zührevi Hastalıklar Stajı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları/Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Stajı, Beyin ve Sinir Cerrahisi Stajı, Nöroloji Stajı, Kalp ve Damar Cerrahisi Stajı, Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Stajı, Çocuk Cerrahi Stajı
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
İnkılap Tarihi, Türk Dili, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği/ Değerler Eğitimi ve İş Ahlakı, Mesleki İngilizce, Seçmeli Dersler (spor, müzik, fotoğrafçılık), Seçmeli İngilizce, Seçmeli Mindfullness, Seçmeli İşaret Dili, Seçmeli Beden Dili ve Etkili İletişim, Seçmeli Çocuk Hakları, Seçmeli Sağlık Yönetimi, Seçmeli Bilgisayar Destekli Tasarım dersleri fakültemizde verilmektedir.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
Aşağıdaki linkte tüm dönemler için yeni dönemin akademik takvimi bulunmaktadır.
https://tip.giresun.edu.tr/tr/page/2024-2025-akademik-takvimler/12297
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: Amfide gösterilen teorik ders sonrası maketlerle görsel anlatım yapılmaktadır. Kadavra bulunmamaktadır.
Histoloji: Amfide gerçekleştirilen teorik sunum dersleri ile eş zamanlı olarak aynı hafta veya gün içerisinde laboratuvar dersleri verilmektedir. Dersin hocası tarafından öncelikle mikroskoptan görüntüler projeksiyon ve bilgisayar aracılığı ile öğrencilere gösterilmekte daha sonra öğrenciler kendi mikroskoplarından incelemelerine devam etmektedir.
Fizyoloji: Amfi sunum dersleriyle teorik olarak gerçekleşmektedir.
Patoloji: Teorik sunumlar patoloji laboratuvarında pratik sunumlarla desteklenmektedir. İsteğe bağlı olarak uygulamaları dersin hocası kontrolünde bireysel yapma imkanı sağlanmaktadır.
Mikrobiyoloji: Pratik dersler mikrobiyoloji laboratuarında mikroskobik inceleme ve hastanede klinik çalışmaları inceleme şeklinde işlenmektedir. İsteğe bağlı olarak dersin hocası kontrolünde uygulamaları bireysel yapma imkanı bulunmaktadır.
Biyokimya: Amfide gerçekleştirilen teorik sunum sonrası biyokimya laboratuvarında pratik sunumlar ve uygulamalarla gerçekleştirilmektedir.
Biyoistatistik: 3. sınıfın yarı dönemi süresince dersler teorik olarak verilmektedir.
Biyofizik: Yüksek ağrılıkta dönem 1’de, bir kısmı da dönem 2’de amfide teorik olarak gerçekleştirilmektedir.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Fakültemizde anatomi dersi için maket sayısı yeterlidir. Anatomi laboratuvarı ders dışında da öğrenci kullanımına açık ve ulaşılabilirdir. Kadavramız bağış eksikliği, saklama koşulları vs. gibi problemlerden ötürü bulunmamaktadır.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Kişi başına 1 mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Her öğrencinin akademik bir danışman hocası bulunmaktadır. Bu danışman-öğrenci ilişkisinde maddi ve manevi desteğin bulunmasının yanında mesleki danışmanlığı da içermektedir.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Mesleki beceri eğitimi dersimiz bulunmaktadır. Programda belirlenen konu önce teorik olarak işlenip sonrasında klinik beceri eğitimi laboratuvarında ya da fakülte hastanesinde pratiği yapılmaktadır. Dersin sınavlara katkısı komite için belirlenmiş soru sayısı kadardır. Ayrıca dönem sonu notuna katkısı %10 olarak belirlenmiştir.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Fakültemizde simüle hasta laboratuarları yoktur.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Preklinikte 100 seçmeli sorudan oluşan komite sınavları uygulanır ayrıca Patoloji, Histoloji, Anatomi ve Mikrobiyoloji derslerinin pratik sınavları olur. Pratik sınavlar slayttan fotoğraf yansıtma veya laboratuvarda zilli sınav şeklinde uygulanıyor. Pratik sınavların puanları hocaların kendisi tarafından belirlenmektedir. Teorik sınavlar 100 soru 100 puan şeklindedir, derslerin yoğunluğuyla orantılı soru dağılımı yapılır ve her ders başına ayrı ayrı baraj uygulanır. Yüzde elli barajının altına düşülen her derste, baraj altında kalan her soru için öğrenci 1 yerine 2 puan kaybeder. Dönem sonu final notu için komitelerin ortalamasının %50'ı, finalin %40'ı ve mesleki beceri uygulamalarının %10'u etkili olur. Preklinik dönemde final ve bütünleme sınavında pratik sınav uygulanmaz. Klinikte teorik ve sözlü sınavlar yapılır.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Fakültemizde dönemi tamamlamak için gereken not 60’tır. Finalsiz geçme 2016-2017 döneminden itibaren kaldırılmıştır.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Patoloji, Mikrobiyoloji ve Histoloji pratik sınavları, soruların slayttan ekrana yansıtılmasıyla veya mikroskoptan görüntüleme ile zilli sınav şeklinde uygulanmaktadır. Anatomi pratik sınavları da laboratuvarda zilli sınav şeklinde uygulanıyor.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Finalsiz geçme yoktur. Finalde 50 puanlık sınır barajı uygulanır. Ayrıca final ve büt sınavında baraj uygulaması geçerli değildir.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Eğitim koordinatörleriyle ve bireysel danışman hocalarla iletişim imkanı vardır.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Fakültemiz öğrencileri hem hocalar hem de dekanlıkla çok rahat iletişim kurabilir. Sıkıntılarını dile getirebilirler. Bazı hocalarımız öğrencilerin sıkıntılarını ve şikayetlerini öğrenmek için toplantılar düzenler ve öğrencileri dinler. Ayrıca her komite sonrası geri bildirim formları hazırlanarak öğrencilere sunulur, alınan sonuçlar doğrultusunda iyileştirmeler yapılmaktadır.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Mevcudumuz az olduğu için tüm hocalarımızla çok rahat görüşme fırsatı bulabiliyoruz. Anlamadığımız bir konuyu tartışmak, bir sorunumuzu dinlemek veya sohbet etmek için onlara ihtiyaç duyduğumuz her anda ulaşılabilir oluyorlar ve öğrencilerle gayet ilgililer. Ayrıca küçük bir şehirde bulunduğumuz için her yere çok kısa sürede ulaşıyoruz.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Üniversitemizin kadavrası yoktur ve şuan kullanılan fakülte binamız fiziksel olarak çok iyi değildir. Bu aldığımız eğitim için bir eksiklik oluşturmamaktadır ancak fiziki şartlar iyileştirilebilir. Tıp Fakültesi’nin yeni binasının inşaatı devam etmektedir.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Evet, mevcut. Derslere ait notlar ve dilediğimiz zaman sisteme girip izleyebildiğimiz video kayıtları üniversitemiz UZEM sistemine yüklenerek bize ulaştırıldı. Zaman zaman online dersler de yapılarak bu süreç sorunsuz atlatılmaya çalışıldı.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Gerçekleşti. Dönem 1 için 2 komite, final, bütünleme ve mesleki beceri uygulamaları; Dönem 2 için 3 komite, final, bütünleme ve mesleki beceri uygulamaları; Dönem 3 için 3 komite, final, bütünleme ve mesleki beceri uygulamaları sınavları UZEM sistemi üzerinden komite, final ve bütünlemeler 100 soru 120 dakika, mesleki beceri uygulamaları sınavı 20 soru 25 dakika olarak gerçekleştirildi. Sorular her öğrenciye farklı sırada verildi. Sınavda sorulara geri dönüş hakkımız mevcut değildi, kamera ve mikrofon uygulaması kullanıldı. Kurul sınavları, final ve bütünleme sınavları sırasında internet servis sağlayıcı ve şebeke elektrik sisteminden kaynaklanan arızalar nedeniyle sınava giremeyen veya sınavı yarım kalan öğrenciler için dilekçelerini dekanlığa bildirmeleri halinde telafi sınavı imkanı sunuldu. Dönem 4 için 6 staj sonu sınavı ve 8 bütünleme; Dönem 5 için 10 staj sonu sınavı ve 14 bütünleme üniversitemiz UZEM sistemi üzerinden online olarak sözlü sınav şeklinde yapıldı. Online sınavlar kayıt altına alındı. İnternet bağlantısında sorun yaşanması gibi teknik nedenlerle sınav yapılamaz ise ilgili Ana Bilim Dalı Başkanı ile belirlenecek tarihte final ve bütünleme sınavları için mazeret sınavı imkanı sunuldu.