Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Gaziantep
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye`nin ise 6. büyük kenti olan Gaziantep, Anadolu`nun ilk yerleşim alanlarından birisidir. Taş, Kalkolitik, Bakır, Hitit, Mitani, Asur, Roma, Bizans, İslam, Türk-İslam dönemlerine ilişkin kalıntılara bölgenin her yerinde rastlanılmaktadır.
1.Dünya Savaşı`ndan sonra İngilizler ve Fransızlar tarafından işgal edilen Gaziantep ve yöresi, akıllara durgunluk veren savunması ve eşsiz kahramanlığı ile bütün dünyada hayranlık uyandırmıştır. TBMM Antep`e bu başarısından dolayı 8 Şubat 1921 tarihinde "GAZİ"lik unvanı vermiştir.
Gaziantep, sanayi ve ticaret yapısıyla Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Coğrafi konumu bakımından bölgeler arasında bir köprü gibi duran Gaziantep her şeyden önce bir ticaret merkezidir.
Gaziantep yemek ve kültürel öğelerin fazlasıyla bulunduğu bir şehirdir. Konser imkanları tiyatro ve sinemalar oldukça gelişmiş durumda olup tarihi ve turistik olanakları yönünden oldukça zengindir.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehir içi ulaşım için tramvay, otobüs, dolmuş kullanılabilir ve gayet kolay sağlanabilir.
Şehir dışı ulaşım için havaalanı ve otogar kullanılabilir.
Öğrenci kartları ve kredi kartınız ulaşım kartları olarak kullanılabilmektedir.

Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
Üniversitemize il dışından gelen öğrencilerin Gaziantep kampüsündeki barınma ihtiyaçları, KYK`ya bağlı öğrenci yurtlarından karşılanmaktadır. Yurtlarımız merkezde 8890 , il genelinde toplamda 12.155 yatak kapasitesine sahiptir.
Yurtlarda barınma imkânı bulamayan öğrencilerimiz için özel girişimciler tarafından işletilen yurt, pansiyon ve ev gibi alternatifler bulunmakta ve şehrimizde öğrenciler için barınma sorun teşkil etmemektedir.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
1+0 daireler: 6000 ile 7000 TL arasında,
1+1 daireler: 8000 ile 9000 TL arasında,
2+1 daireler: 11000 ile 15000 TL arasında,
3+1 daireler: 15000ile 18000TL arasındadır.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde büyük bir ticaret ve sanayi merkezi olan Gaziantep ilinin adını taşıyan üniversitemiz, eğitim-öğretime 1973 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi'ne bağlı olarak kurulan Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamıştır. 27 Haziran 1987 yılında ise yeni kurulan çeşitli fakülte ve yüksekokulların da ilavesi ile üniversitemiz tüzel kişiliğine kavuşmuştur.
Bünyesinde 20 Fakülte, 5 Enstitü, 2 Yüksekokul, 1 Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, 11 Meslek Yüksekokulu ve 32 araştırma merkezi barındırmaktadır.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Gaziantep'teki çeşitli kurum ve kuruluşlar ile Başbakanlık, Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Türk Eğitim Vakfı, başarılı ve maddi desteğe muhtaç öğrencilere burs ve yardım sağlamaktadır.
Ayrıca birimlerde hizmet açığını kapatmak ve öğrenciyi mezuniyet sonrası hayata hazırlamak amacıyla, belirli saatlerde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılmaktadır.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemiz Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan 54 aktif öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. Öğrenci kulüplerimize üye öğrencilerimiz, yine kendi alanlarında olmak üzere, üniversitemizin maddi imkanları da göz önünde bulundurularak çeşitli dernek, kurum, kuruluş ve üniversiteler tarafından düzenlenmekte olan sempozyum, panel, konferans, öğrenci kongreleri, yarışmalar ve etkinliklere üniversitemiz adına katılmaktadırlar.
Kültür Müdürlüğümüz ayrıca akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin ilgi ve beceri alanlarına yönelik olarak ücretsiz bağlama, gitar, ut, resim, ebru, karikatür, heykel, fotoğraf, briç, satranç, modern dans (salsa, çaça, tango, vals), grup dans, model uçak ve paraşütle atlayış gibi kurslar düzenlemektedir.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
- Üniversite bünyesinde bir adet merkezi kütüphane bulunmakta ve 7/24 açık.
- Tıp Fakültesinin kendine özgü çalışma salonları bulunmakta dönemsel olarak saat akşam 10’a kadar açık olup dışında fakülte ile birlikte kapanmakta.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
- http://kulturspor.gantep.edu.tr/ bütün topluluklara buradan ulaşabilirsiniz. - Tıp Fakültesinde etkinlik yapan topluluklar: - Leyla’dan Sonra - Bilimsel Araştırma Topluluğu - Organ Nakli Öğrenci Topluluğu - Atasagun - TurkMSIC- EMSA
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
-Yemekhanede öğlen yemeği verilmekte. Ramazan ayına özel akşam yemekleri de verilmekte. Fiyatı 15 TL. - Yemekhane dışında Üniversite Çarşısında ve Kampüsün hemen dışında alternatifler bulunmakta.
- Hastane için özel yemekhane bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Üniversitemizin tek kampüsü bulunmakta. Fakültemiz kampüsün ve şehir merkezi içindedir.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi 3389 sayılı kanunla 27.6.1987 tarihinde kurulmuş ve 1988-1989 döneminde eğitim-öğretime başlamıştır. 2000-2001 eğitim-öğretim yılından itibaren entegre sisteme geçilmiş, 2010 eğitim-öğretim yılında da İngilizce Tıp Programı açılmıştır.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
- Spor imkanları fakültemize özel bulunmamakta. Üniversite genel kullanımına açık şekilde bulunmaktadır.
- Fakültemizin kendine özgü 14 mart tıp balosu ve Geleneksel 14 Mart Tıp Turnuvaları vardır. Fakültede bayram havasının yaşandığı bir dönem olduğunu söyleyebilirim. Turnuvalardan bahsetmem gerekirse basketbol , voleybol, futbol, satranç, bowling, dart, valorant , masa tenisi , bilgi yarışması, langırt, tavla, bilardo , fotoğraf yarışmaları gibi herkese hitap edebilecek yarışmalar düzenlenir. Ve işin en güzel yanlarından biri hocalarımızda bu turnuvalara katılım sağlayabiliyor. Böylelikle ders dışı aktiviteler sayesinde hocalarımızı sosyal açıdan da tanıma ve daha samimi bir ortam yakalama fırsatı edinmiş oluyoruz. Ayrıca üniversitenin genelinde topluluklarla birlikte bir çok etkinlik yapılmaktadır.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
-Erasmus
-Farabi
-Mevlana
-Uluslararası Öğrenci
-TurkMSIC değişim programları
Fakültenin eğitim dili nedir?
Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki fakülte bulunmaktadır.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Türkçe eğitim veren programda İngilizce hazırlık dönemi yoktur. İngilizce eğitim veren programda ise hazırlık dönemi bulunmakta. Sene başında muafiyet sınavları yapılmakta ve buna göre eğitim verilmektedir.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Fakültemizde devam zorunluluğu bulunmakta. Teorik derslerde %70, pratik derslerde %80 oranında devam zorunluluğu var. Yoklama parmak izi ile alınmakta. Yoklama mail yolu ile bildirilmektedir.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
-Türkçe Tıp programı akredite edilmiş durumdadır. Başlangıç tarihi 01.01.2019, bitiş tarihi ise 01.01.2025’tir.
-İngilizce Tıp programı henüz akredite değildir.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
http://tipdekanlik.gantep.edu.tr/viewpage.php?page_id=10
Akreditasyon süreci ile ilgili bütün bilgiler bu linkte görülmektedir.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Bulunmaktadır. Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı bünyesinde tıp fakültesi lisans eğitiminde yer alan Temel İletişim Becerileri Modülü, İntörn Uyum Programı eğitimi ve Klinikle İlk Tanışma Programları yürütülmektedir.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Birlikteler.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Temel bilimler fakülte ile birliktedir. Dahili ve cerrahi bilimler hastanede bulunmaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
-2018 yılı öz değerlendirme formuna göre:
-Dönem 1: 318
-Dönem 2: 255
-Dönem 3: 311
-Dönem 4: 325
-Dönem 5: 224
-Dönem 6: 266
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
- Staj grupları ortalama 55-60 kişi civarı oluyor. - Dönem 4 için dört ana grup mevcut. - Dönem 5 için on üç ana grup mevcut.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
-Profesör: 18 (94 profesör vardır)
-Doçent: 41 (46 doçent vardır)
-Doktor Öğretim Üyesi: 26 (69 doktor öğretim üyesi vardır)
-Öğretim üyesi : 600 (3 öğretim üyesi vardır)
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim modeli, ilk üç yıl klinik öncesi dönem olup, esas olarak, eğitici merkezli, sistem temelli entegre eğitim şeklindedir. Bu dönemde kuramsal dersler, amfilerde öğretim üyesi merkezli olarak yapılırken; uygulamalı dersler, öğrenci ve öğretim elemanlarının birlikteliği ile laboratuvarda sürdürülmektedir.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Türkçe Tıp için http://tip.gantep.edu.tr/upload/files/2022_2023_TR_4.pdf
İngilizce Tıp için http://tip.gantep.edu.tr/upload/files/ing_2022_2.pdf
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
-İnkılap Tarihi ve Edebiyat uzaktan eğitim programı ile verilmekte.
-Türkçe Tıp için İngilizce dersi verilmekte.
-Seçmeli dersler verilmekte. (Temel Spor Uygulamaları, Sağlıklı Yaşam ve Spor, Müzik, Türk Halk Oyunları, Felsefe, Sosyal Medya ve İletişim, Gastronomi, Diksiyon, Sinema ve Resim, Girişimcilik)
-Üniversitemize özgü olan TDP dersi de verilmektedir.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
Henüz 2023-2024 akademik eğitim öğretim takvimi açıklanmamakla birlikte deprem sonrası güncellenmiş takvimin linki aşağıdadır.
http://tip.gantep.edu.tr/upload/files/2022-2023-2.pdf
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
-Anatomi: Laboratuvarlarımız maketler ve kadavra üzerinden işlenmekte. Laboratuvar derslerinin başında hocalar tarafından dersin konusu anlatılmakta.
-Histoloji: Laboratuvarlarımız mikroskoplar ve preparatlar yardımı ile işlenmekte. Laboratuvar derslerinin başında ilgili preparatlar hocalarımız tarafından anlatılmakta.
-Fizyoloji: Laboratuvarlarımız hocalarımızın yardımı ve ciddi ilgisi ile işlenmekte.
-Mikrobiyoloji: Laboratuvarlarımız ders anlatımı ardına deneyler ile işlenmekte.
-Biyokimya: Laboratuvarlarımız ders anlatımı ardına deneyler ile işlenmekte.
-Patoloji: Laboratuvarlarımız çok yoğun olmamakla beraber mikroskoplar ve preparatlar yardımı ile işlenmekte.
(2020-2021 eğitim öğretim yılında ve 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2. döneminde dönem 1, 2, 3 uzaktan eğitim almıştır, pratik dersler de online olarak işlenmiştir.)
En yoğun laboratuvar dersleri dönem 1 ve 2de olmaktadır.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
110 öğrenci kapasiteli anatomi laboratuvarı mevcut. Laboratuvarda 6 adet televizyon 1 adet projeksiyon bulunmakta. Hocalar kamerayı buralara bağlayıp canlı olarak dersleri anlatmakta. Pratik dersler maketler, kemikler ve kadavra ile desteklenmektedir. Fakültemizde şu an 3 adet kadavra bulunmaktadır. Fakat eğitimlerimizde ikisini kullanmaktayız.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
200 adet mikroskop bulunmakta. Gruplara ayırılmış amfiler için her öğrenci başına bir adet mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
-Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) bulunmakta.
-Bilim Modülü adı altında öğrenciler akademik hayata adım atmadan önce bir takım akademik prosedürler ile tanıştırılmaktadır.
-Klinik ile Tanışma programı bulunmaktadır.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Klinikle ilk tanışma modülü, fizyoloji anabilim dalının uygulamaları ve acil tıp anabilim dalının temel yaşam destek modülü eğitimleriyle de mesleki becerilerinin ilk adımları sağlanmaktadır.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Kurumumuz bünyesinde oluşturulan ölçme değerlendirme laboratuvarı, temel ve ileri simülasyon laboratuvarları ve simüle hastaların kullanıldığı nesnel yapılandırılmış klinik sınav salonlarında yapılan sınavlarla ölçme ve değerlendirmemiz çeşitlendirilmiştir. Öğrencinin çok yönlü, kapsamlı ve güncel yöntemlerle kurumsal olarak değerlendirilme imkanlarına sahip olması Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinin ayırt edici bir özelliğidir.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
-Dönem 1,2,3 için komite ile ilgili pratik, pdö benzeri modüller ve teorik sınavlar ile,
-Dönem 4 ve 5 için staj ile ilgili çeşitli pratik ve teorik sınavlar ile,
-Dönem 6 için sınav yoktur. Öğrenci, öğretim üyesi tarafından değerlendirilir.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Geçme notu 60 olarak belirlenmiştir.
Finalsiz geçme notu 75 olarak belirlenmiş olup her komiteden en az 60 alma şartı vardır.
Sınavlardaki derslerin barajları ise %50 olarak belirlenmiştir. Baraj Sistemi final ve bütünleme sınavlarında da geçerlidir. Ayrıca finale giren herkesin ortalaması ne olursa olsun en az 50 alması gerekmektedir.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
- Dönem I de Anatomi, Fizyoloji, Biyokimya, Histoloji ve Embriyoloji anabilim dalları ve Dönem II de Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Histoloji ve Embriyoloji anabilim dalları tarafından pratik sınavlar yapmaktadır. - Anatomi pratik sınavları zilli olup, her masada belirlenen soru sayısı kadar soru olmakta. Zil her çaldığında öndeki masaya geçilip sorular cevaplanmakta. En sonda bulunan düzeltme masasında sorulara verilen süre kadar süre verilmekte. Kağıtlar hocalara teslim edilip laboratuvar terk edilmekte. Histoloji-Embriyoloji ve mikrobiyoloji sınavları ise projeksiyon ve televizyonlara yansıtılan görselleri cevaplama üzerinden ilerlemekte. Fizyoloji sınavları ise her ders sonu yapılan quizlerin toplamı olarak yapılmış sayılır. Biyokimya sınavları ise teorik sınavın içinde sorulur.
- Dönem III sonunda gerçekleştirilen aile hekimliği stajı sırasında öğrenciler hekim hasta ilişkileri, bebek ve gebe takibi, aile hekimlerinin kullandığı veri tabanı sistemi gibi konularla kliniğe geçmeden önce deneyimleme olanağına sahip olmaktadır. (online süreçte pratik sınav soruları, teorik sınavlara dahil edilmiştir.)
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
- Finalsiz geçme var. 75 not ortalaması gerekiyor bunun yanında hiçbir komitede 60’ın altına düşmeme şartı bulunmakta.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Her komite sonucunda isim vermeksizin geri bildirim yapmamız için bir form açılmakta.
Bilim modülü dersi sayesinde öğrencilerin erken yaşta bilimsel araştırma yapma, kaynak tarama ve makale yazma üzerinde gelişmelerini sağlamakta.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
- Dönem temsilcileri ile her döneme ait eğitim koordinatörleri arasında sürekli iletişim kurulmaktadır. Hocalarımız gerekli ilgiyi göstermekte. Söz sahibi olamadığımız durumlar elbet olmaktadır fakat isteklerimizi ve düşüncelerimizi her zaman iletme sansımız bulunmaktadır.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
- Bulunduğu bölgenin nüfusu fazla olduğu için nüfusla beraberinde hasta fazladır. Hasta fazla olduğu için imkanların iyi olması gerekmektedir. Bölgedeki en büyük hastanelerden birisidir. Bünyesinde barındırdığı hocalar klinik ve preklinik olarak kendini geliştirmiş ve bunları öğrencilere en iyi şekilde öğretmeye çalışmayı amaç edinmiş hocalardır. Bulunduğumuz şehir açısından birçok farklı ve güzel yemekleri tatma imkânı var. - Acilimiz en aktif acillerden birisi konumundadır. Aylık hasta popülasyonu 10.000 altında düşmemektedir. - Hocalarımızın birçoğu alanında bilgili ve ilgili akademisyenlerdir ve ayrıca bütün ana bilim dallarında yan dallarıyla birlikte öğretim üyesi bulunan sayılı üniversitelerden birisidir - Hastanemiz fakültemize çok yakın ve daha ilk dönemden itibaren hastane ile içli dışlı olmamızı sağlayan programlar mevcut. - Öğrencilerin eğitim görmesi için ayrılmış teknik çalışma odaları ve laboratuvarlar fazlasıyla mevcuttur. - Fakültenin kendine ait kafesi mevcuttur. - Fakülte içinde öğrencilerin ders arasında oturup sohbet edebileceği yerler mevcuttur. - Bazı hocalarımız alanında Türkiye’de ve dünyada belirli bir kalitenin üzerinde eğitim almışlardır- Yurtlar bakımından çok büyük avantaja sahip olması yurtların hepsi kampüs içinde bulunmaktadır.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
- Sınavlar bilgisayar odasında, bilgisayar üzerinden yapılmaktadır. Kimisi bu durumdan memnun kimisi değil. Açık uçlu, çoklu seçmeli gibi sorular sorulabilmekte. - Bölge kalabalık ve iyi hocalar olduğu için hasta sayısı çoktur. Klinik öğrencileri bu hasta sayısından dolayı özellikle 6. sınıfta çok yorulmaktadır. Görülmesi az olan hastalıkları görmeniz avantajken yorulmanız dezavantajdır. - Türkçe eğitimle İngilizce eğitim arasında dil büyük fark yaratmaktadır. Sürekli sözel ve işitsel zekanızı kullanmanız gereken preklinikte (1-2-3. sınıflarda) İngilizce diliyle öğrenim görmeyi seçenlerin Türkçe diliyle öğrenim görmeyi seçenlere kıyasla biraz daha yorulduğu söylenebilir. - Bu fakülteden mezun olunca görmediğiniz çok az şey kalmasına ve çoğu şeyi öğrenmenize rağmen altı yıllık eğitim sonrası psikolojik olarak yıpranma payınız diğer fakültelere kıyasla daha fazla olabilmekte. - Beslenmek için seçenek çoktur ama öğrencilerin yoğunlukta olduğu şehirlerdeki gibi sürümden kazanma zihniyeti yerine direkt fiyatı pahalı tutup kazanma zihniyeti hakimiyetini sürdürmektedir. - Bahar şenliklerinin kısa sürmesi. - Kütüphanenin yeteri kadar büyük olmaması. - Kampüs içi ring servisinin yetersiz olması. - Yaşadığımız depremden sonra özellikle ev kiralarındaki uçuk artışlar.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Mevcut. Üniversitemizin kendi kurduğu uzakten eğitim platformu üzerinden kullanılabilmekte. Sorumlu olduğumuz dönemin ders programı düzenlendikten sonra dersler gününe göre sisteme yüklenmekte. Önceki dersler kayıt edilmiş olup istenilen zamanda izlenilebilmekte. Canlı ders yapılmamış dersler için ise slaytlar üzerine eklenen ses kayıtları ile bu eksik giderikmekte.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Gerçekleşti. Normalde de kullandığımız sistem olan Keyps üzerinden gerçekleşti. Kamera veya mikrofon istenilmedi. Sorulara geri dönüş hakkı verildi. 100 soru için 100 dakika verildi.
Eklemek istedikleriniz
Hem fakültemiz hakkında bilgi alıp hem de üniversite hakkında daha fazla bilgi alırken kısa bir kampüs turuna çıkmak isterseniz mutlaka bu siteye göz atmanızı öneririm :))
link: https://www.gantep.edu.tr/aday/#