Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Ankara
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Ankara başkent oluşu sebebiyle her türlü sosyal, spor veya kültürel aktiviteyi yapabileceğiniz çeşitli olanaklara sahiptir. Şehir genelinde birçok park, müze, kafe, alışveriş merkezi vb. yapı bulunmaktadır. Özellikle tıp fakültesinin içerisinde yer aldığı Bahçelievler semti öğrencilerin vakit geçirebileceği pek çok imkana sahiptir.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehir içinde ulaşım metro, otobüs, özel halk otobüsü, dolmuş, taksi ile sağlanabilmektedir. Şehir dışı için ise tren, uçak, otobüs seçenekleri mevcuttur.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
Yaklaşık olarak 22 tane kız, 12 tane erkek olmak üzere toplam 32 KYK; 61 tane kız, 25 tane erkek olmak üzere de toplam 86 tane özel yurt, şehrin merkezine ve ilçelere dağılmış halde bulunmaktadır.
Özel yurtlar için bu bağlantıyı kullanarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz:https://www.ozelyurtara.com/yurtlar/ankara/ozel-yurtlari
KYK yurtlarını aşağıdaki adresten inceleyebilir ve telefonla arayarak özellikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz:
https://yucex.com/ankara-ili-devlet-ogrenci-yurtlari-kyk-adres-ve-telefonlari.html
Okul çevresinde pek çok kız ve erkek öğrenci yurdu mevcuttur.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Ev fiyatları da özel yurtlarda olduğu gibi lokasyona bağlı olarak değişebilir.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1926 yılında genç Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlanma yolunda ışığını gençlerden alması gereğinin bilinci ile eğitime yöneldi. Ankara’da öğretmen yetiştiren bir okul açılması amacı ile dönemin önde gelen mimarlarından projeler alındı. Birinci Ulusal Mimarlık Akımının öncülerinden Mimar Kemaleddin’in başarılı bulunan projesi, kısa sürede Ankara’nın merkezinde muhteşem bir yapıya dönüşerek "Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" adıyla açıldı ve şuanda Rektörlük merkezi olarak kullanılan binada eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı.
Enstitünün adı 1929 yılında "Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" olarak değiştirilir ve bu isimle uzun yıllar hizmet verir. 1976 yılında ise “Gazi Eğitim Enstitüsü” ismini alır. Enstitü, 1982 yılında 2809 sayılı kanunla “Gazi Üniversitesi” kimliğine kavuşur.
Üniversite çatısı altına girdiğinde Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi zaten bir üniversite konumundaydı. Akademi'ye bağlı olarak bugünküİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin bütün bölümleri, Tıp Fakültesi, daha sonra da fakülte olacak olan Diş Hekimliği ve Eczacılık Yüksek Okulları ile Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu eğitim ve öğretimini sürdürmekteydi. Yine Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi de Gazi Üniversitesi çatısı altında yerini alır. Kuruluşunda 9 fakülte, 12 yüksekokul ve 4 enstitüyü bünyesinde barındıran üniversitede bu sayı her geçen yıl hızla artar. Bugün kendisine bağlı olarak eğitim-öğretimini sürdüren 21 fakültesi, 4 yüksekokulu, 1 Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, 11 meslek yüksekokulu, 48 araştırma merkezi ve 7 enstitüsü ile Gazi Üniversitesi, adını aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yaraşır bir yüksek öğretim kurumu olma iddiasını devam ettirmektedir. Üniversitede, Eğitim, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Fen, Mühendislik, Mimarlık, Teknoloji, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Edebiyat, Hukuk, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım, Turizm, Beden Eğitimi ve Spor, Bankacılık ve Sigortacılık, Tapu Kadastro gibi çok çeşitli alanlarda eğitim verilmektedir. Eğitim fakülteleri yönünden ülkemizin lideri olan Gazi Üniversitesi, bünyesinde, Endüstriyel Sanatlar, Gazi Eğitim, Mesleki Eğitim, Teknik Eğitim, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültelerini barındırır. Yurdun dört bir yanından üniversiteyi kazanarak gelen 77 bin öğrencisinin yanında Gazi Üniversitesi; Türk Cumhuriyetleri, Kafkaslar, Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Amerika ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen 1500'den fazla yabancı uyruklu öğrencisi ile ülkemizin yurt dışından en çok öğrenci kabul eden üniversitesidir. Üniversite, açılan yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden 5 binden fazla öğrencisi ile sadece kendi öğretim elemanı ihtiyacını değil, diğer üniversitelerin öğretim elemanı ihtiyacını da karşılamaktadır.
Linki inceleyerek detaylı bilgi alabilirsiniz.
http://www.gazitanitim.gazi.edu.tr/
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Başta büyük vakıflar olmak üzere (TEV, KOÇ, TOG…) tıp öğrencilerine burs sağlayan özel vakıflar da bulunur. Bazıları vicdani geri ödeme sistemiyle çalışır (zorunluluk içermez size bağlıdır), bazıları geri ödeme isterler bunlar verecekleri ücrete ve kişi sayısına göre değişmektedir. Çoğu kurum başka bir yerden burs almamanızı beklemektedir. Aşağıdaki iki linkten (İlki bütün burs veren vakıfları, diğeri ise sadece tıp öğrencileri için.) koşullarına bakarak başvurabilirsiniz.
https://krediburs.com/ankarada-burs-veren-kurumlar-2019-guncel-liste.htmlhttp://tipogrencilerinebursverenkurumlar.blogspot.com.tr/
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Gazi Üniversitesi, alanlarında uzmanlaşmış eğitimcilerin rehberliğinde spor etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği zengin tesislere sahiptir. Tam donanımlı 9 açık, 12 kapalı spor salonu ile kapalı ve açık yüzme havuzları, futbol, voleybol, basketbol sahaları, tenis kortu, fitness ve aerobik salonları bulunmaktadır. Yerleşkenin tamamından ücretsiz kullanılabilen WiFi bağlantısı öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari personelin hizmetine açıktır
Gazi Üniversitesi aynı zamanda bir bilim ve kültür yuvasıdır. Geçtiğimiz yıl Gazi Üniversitesi'nde 300 bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyet düzenlenmiştir. Bu faaliyetler aracılığıyla öğrencilerimiz eğlenirken aynı zamanda da bilgilenmektedir.
Üniversite içinde öğrencilerin ders dışı zamanlarını geçirebilecekleri Mavi Ev, Kır Evi, Gölbaşı Sosyal Tesisleri gibi sosyal mekanlar da mevcuttur.
Türkiye’deki en büyük üniversite kütüphanelerinden biri olan Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphane binası 11.000 m² kullanım alanına sahiptir. 1500 kişilik oturma kapasitesi bulunan kütüphanede 198 kişisel çalışma karesi ve binanın değişik yerlerinde toplam 200 Internet bağlantı noktası vardır.Kütüphane bünyesinde, genel koleksiyon, danışma kaynakları, süreli yayınlar, öğretim materyalleri, tezler, sanat koleksiyonu, Atatürk kitaplığı, Özel koleksiyon, görsel – işitsel koleksiyonlar bölümleri bulunmaktadır.
Merkez Kütüphane koleksiyonunda 225.422 basılı, 101.493 elektronik kitap, 78.596 adet ciltli dergi, 46.337 adet elektronik dergi, 1.163 basılı dergi, 13.011 adet basılı yüksek lisans ve doktora tezi, 2.100.000 adet yabancı teze ve 5.498 adet Gazi Üniversitesi lisansüstü teze elektronik ortamdan ulaşma imkanı bulunmaktadır. Merkez Kütüphanede okuyucuların, yaklaşık 200 bilgisayar ile online veri tabanlarından yararlanmaları, abone olunan elektronik dergileri kullanmaları, bilimsel amaçlı internet kullanmaları ve OPAC terminaller üzerinden kütüphane katalogunu taramaları mümkün olabildiği gibi, Merkez Kütüphane web sayfası ile de kütüphaneye gelmeden bulundukları fakültelerden Merkez Kütüphane katalogunu taramaları, abone olunan elektronik dergileri kullanmaları ve online veri tabanlarından yararlanmaları mümkündür.
Ayrıca görme engelli öğrenciler için 1.018 adet sesli kitap ve 143 adet Braille alfabesi ile yazılmış kitap bulunmaktadır.
Merkez Kütüphane koleksiyonunda bulunmayan yayınlar için “Kütüphanelerarası İşbirliği” yoluyla yurtiçi ve yurtdışındaki kütüphanelerden ödünç kitap ve makale fotokopileri getirtilerek öğretim üyelerinin ihtiyaç duydukları yayınlara ulaşmaları sağlanmaktadır.
Tıp fakültesi bulunduğu merkezi konum açısından öğrencilerce rağbet gören pek çok yere yakındır. Bünyesinde bulundurduğu topluluklar vb. sayesinde de yıl içerisinde pek çok etkinlik ve sosyal aktivite yapılmaktadır.

Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Derslerimizin işlendiği dekanlık binasının yanında bulunan kafenin üst katı tıp fakültesi öğrencilerine özel olarak çalışma salonu olarak ayrılmıştır. Aynı katta intörnler için ayrılmış özel bir çalışma salonu da bulunmaktadır. Ana kampüs tıp fakültesine 15 dakika kadar yürüme mesafesindedir orada da tüm fakültelerden öğrencilere açık kütüphanemiz bulunmaktadır. Her ikisi de 7/24 açıktır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Öğrenci topluluklarına aşağıdaki siteden ulaşabilir ve daha fazla bilgi alabilirsiniz: http://topluluklar.gazi.edu.tr/posts/view/title/topluluklar-listesi-188529?siteUri=topluluklar Tıp Fakültesinde ise farklı olarak TURKMSIC, GUTBAT, EMSAGAZİ, GUTSAH, GUTFBASKETBOL, GUTFFOTO, GUTFTİYATRO gibi birçok kulüp bulunmaktadır. TurkMSIC Türk Tıp Öğrencileri Birliği olup Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilerin yıl içerisinde bir araya gelerek kendi eğitimlerini tartıştıkları, farkındalık faaliyetleri yürüttükleri, saha çalışmaları yaparak toplumu bilinçlendirmeye çalıştıkları ve bunun gibi birçok etkinlikte bulundukları bir topluluktur.
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Yemekhanemiz ana kampüsten ayrı olarak hastanemizin son katında tıp fakültesi öğrencileri için bulunmaktadır. Öğle aralarında yemek çıkarılmaktadır. Sene başında verilen kartlarla yemek alınmaktadır ve ücreti 2,50TL’dir. Okulumuz Ankara’da merkezi bir konumda olduğundan yemekhane dışında gidilecek bir çok mekan da mevcuttur.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Gazi Üniversitesi Ankara’nın merkezinde bulunan bir şehir üniversitesidir. Fakülte ve yüksekokulların yoğunluk gösterdiği merkez yerleşkesi dışında Beşevler, Emek, Maltepe, Gölbaşı, Çankaya, Ostim, Çubuk, Polatlı ve Beypazarı’nda da yerleşkeye sahip olan Gazi, eğitim ve öğretime verdiği önemi gözler önüne serer.
Tıp Fakültesi ise şehrin merkezlerinden sayılan Bahçelievler semtinde bulunur. Ana kampüsümüzden yürüme ile 15 dk uzaklıktadır.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
1979
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Gazi Üniversitesi Bahar Şenliği, Hıdırellez Şenliği, Gazi Üniversitesi Dans Festivali, Tiyatro Festivali gibi etkinlikler diğer fakülteler tarafından düzenleniyor. Tıp Fakültemizin basketbol, voleybol, futbol gibi takımları da düzenlenen turnuvalara katılarak fakültemizi başarılı bir şekilde temsil etmektedir. Fakültemiz bünyesinde yer alan topluluklarımızca yıl içinde akademik çalışmaların yanı sıra pek çok ilgi alanına hitap eden sayısız etkinlik düzenlenmiştir. Özellikle fakültemiz TURKMSIC topluluğunca yürütülen akademik ve sosyal faaliyetler göze çarpmaktadır.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Erasmus, Farabi, Mevlana, TurkMSIC.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Türkçe eğitim görenler için %100 Türkçe
İngilizce eğitim görenler içinse %100 İngilizce’dir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Fakültemizde İngilizce eğitim görecekler için hazırlık eğitimi bulunmaktadır. 1.sınıfa başlamadan Ağustos-Eylül aylarında İngilizce muafiyet sınavları olmaktadır. Sınavı başarıyla geçenler hazırlık eğitimi almadan 1. sınıfa başlarken, geçemeyenler ise Gölbaşı’nda bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu’nda 1 yıllık bir eğitim almaktadır.
Türkçe eğitim görecek öğrenciler için yine İngilizce muafiyet sınavları uygulanmaktadır. Sınavı başarıyla geçenler sene içerisinde İngilizce dersi almazlar. Başarısız olanlar ise bir yıl boyunca Anadolu Üniversitesi AÖF'nin hazırladığı iki vize, iki final olmak üzere toplam 4 sınava girerler.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Her komite için pratik derslerden %20, teorik derslerden %30 devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Devamsızlık sınırını aşan öğrenciler o komite sınavına girememektedir.Devamsızlık bilgilerimizi öğrenci işlerine sorarak öğrenebiliyoruz.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı dilde eğitim vermektedir. Türkçe Tıp Fakültesi ilk kez 2011 yılında akredite olmuş, 2017 yılında yeniden akreditasyonu başarıyla tamamlamıştır. İngilizce Tıp Fakültesi ise 2018 yılında akredite edilmiş olup 2024 yılına kadar geçerliliğini koruyacaktır.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Fakülte yönetimimiz öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte oluşturduğu akreditasyon kurulları ile süreci ilerletmektedir.
Fakülte öğrenci temsililiği ve fakültedeki öğrenci toplulukları ile koordine bir şekilde öğrenciler de bu sürece destek olmaktadır.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Evet.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Tüm Anabilim dalları ve hastane birliktedir.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Birliktedir.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem1:500
Dönem2:450
Dönem3:420
Dönem4:380
Dönem5:350
Dönem6:300
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Staja göre öğrenci sayısı değişse de genelde öğrenciler 4 eşit gruba ayrılıyor. Örneğin dahiliyede 100 kişi varken bu 100 kişi de kendi içerisinde gruplara ayrılıyor. Hastane pratikleri yaklaşık olarak 11-12 kişilik küçük gruplardan oluşuyor.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Fakültemizde 360 civarında öğretim üyesi, 2400 civarında da öğrencimiz mevcuttur. Öğretim üyesi başına yaklaşık 6 öğrenci düşmektedir.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Entegre Eğitim Sistemi uygulanmaktadır.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
DÖNEM1: Tıbbi genetik ve biyoloji, Biyokimya, İmmünoloji, Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Halk Sağlığı, Biyofizik, Tıp Tarihi ve Etik, Mikrobiyoloji
DÖNEM2: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Biyofizik, Tıp Tarihi ve Etik, İmmünoloji, Patoloji, Farmakoloji, Biyokimya
DÖNEM3: Patoloji, Farmakoloji,Dahiliye, Pediatri, Mikrobiyoloji, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Halk Sağlığı, Tıp Tarihi ve Etik, Kadın Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Ortopedi, FTR, Dermatoloji
İlk 3 sınıf komite düzenindedir.
DÖNEM4: Dahiliye, Pediatri, Kadın Doğum ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Radyoloji, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Tıp Tarihi ve Etik, Adli Tıp, Akılcı Farmakoloji stajları
DÖNEM5: Göz Hastalıkları,Ortopedi, FTR, Nöroloji, Psikiyatri, Anestezi ve Reaminasyon, Dermatoloji, üroloji, Çocuk psikiyatrisi, KBB, Enfeksiyon, Çocuk Cerrahisi ( Zorunlu Stajlar)
Beyin ve Sinir Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi, Kalp Damar Cerrahisi, Plastik Cerrahi, Sosyal Pediatri, İş sağlığı ve İşyeri Hekimliği, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi, Odyoloji, Biyokimya, Genetik, Mikrobiyoloji, Tıp ve Liderlik ( Seçmeli stajlar)
DÖNEM6 : İntörn (4. 5 sınıflarda staj gördüğümüz anabilim dallarında olmaktadır)
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Her döneme ait farklı seçmeli dersler vardır.Örnek vermek gerekirse: Elektroporasyon Uygulamaları, Derinlik Fizyolojisi, Mikrop Avcıları, Araştırma Teknikleri, Beyin Temelli Öğrenme, Türk Tıp Tarihi….
Zorunlu YÖK dersleri(İnkılap Tarihi, Türk Dili, İngilizce) verilmektedir.
Ayrıca 1. ,2. ve 3. sınıflarda Medikal İngilizce dersi örgün olarak işlenmektedir.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
Dönem 1: Eğitim yılı Eylül'ün 4. haftası başlar ve 1. Yarıyıl ocak'ın 3 haftası sona erer. 2. Yarıyıl şubat'ın 2. haftası başlar ve haziran'nın ilk haftası sona erer. Bu tarihten yaklaşık 3 hafta sonra Final sınavı gerçekleşir.
Dönem 2: Eğitim yılı Eylül'ün 2. Haftası başlar ve 1. Yarıyıl ocak'ın 3. haftası sona erer. 2. Yarıyıl Şubat'ın 2. haftası başlar ve Mayıs'ın son haftası sona erer. Bu tarihten yaklaşık 3 hafta sonra Final sınavı gerçekleşir.
Dönem 3: Eğitim yılı Eylül'ün 1. Haftası başlar ve 1. Yarıyıl Ocak'ın 3 haftası sona erer. 2. Yarıyıl Şubat'ın 2 . Haftası başlar ve Mayıs'ın son haftası sona erer. Bu tarihten yaklaşık 2 hafta sonra Final sınavı gerçekleşir.
Dönem 4: Eğitim yılı Eylül'ün 1. Haftası başlar ve 1. Yarıyıl Ocak'ın 3 haftası sona erer. 2. Yarıyıl Şubat'ın 1. Haftası başlar ve Haziran'nın son haftası sona erer.
Dönem 5: Eğitim yılı Eylül'ün 3. Haftası başlar ve 1. Yarıyıl Ocak'ın 3 haftası sona erer. 2. Yarıyıl Şubat'ın 1. Haftası başlar ve Haziran'nın ilk haftası sona erer.
Dönem 6: Eğitim yılı 1 Temmuz'da başlar ve 30 Haziran'da sona erer.
Ancak her sene akademik takvim değişmekte olduğundan bu tarihler de değişebilir.
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: Bulunduğumuz komitelerde her teorik dersin laboratuar dersi de olmaktadır. Labaratuvar derslerimizde gruplar halinde masalara bölünmekteyiz. Hocalarımız ve asistan abi/ablalarımız öğrenci gruplarına ayrı ayrı kadavralar üzerinde ders anlatmaktadır. Daha sonra biz de kadavralar ve maketler üzerinden pratik yapmakta ve sorularımızı hocalarımıza veya asistan abi/ablalarımıza sormaktayız.
Histoloji: İşlediğimiz teorik dersin laboratuvar dersini de yapmaktayız. İlk önce asistan abi/ablalarımız hazırlanan preparatların mikroskop görüntülerini televizyon ekranlarına yansıtıp ders anlatmaktadırlar. Daha sonra gördüğümüz bu preparatları her birimiz kendi mikroskoplarımızda inceleme fırsatı bulup, defterlerimize çizmekteyiz.(pandemi sonrası dönemde histoloji pratik dersleri online yürütülmüştür)
Fizyoloji: Fizyoloji Asistanları eşliğinde, komite konularına uygun olarak, gruplar halinde canlı hayvan deneyleri ve pratik uygulamalar yapıyoruz. (Pandemi sonrası dönemde fizyoloji pratik dersleri online yürütülmüştür)
Patoloji: Laboratuvarların yetersizliği nedeniyle, mikroskobik ve makroskobik olarak incelememiz gereken patoloji materyallerinin resimleri, amfi derslerinde gösterilmektedir.
Mikrobiyoloji: İşlediğimiz teorik dersin laboratuvar dersini de yapmaktayız. İlk önce asistan abi/ablalarımız hazırlanan preparatların mikroskop görüntülerini televizyon ekranlarına yansıtıp ders anlatmaktadırlar. Daha sonra gördüğümüz bu preparatları her birimiz kendi mikroskoplarımızda inceleme fırsatı bulup, defterlerimize çizmekteyiz.
Biyokimya: Materyal yetersizliği nedeniyle, çeşitli deney ve uygulamaları asistanlar yapıp, öğrencilere gruplar halinde anlatmaktadır.(pandemi sonrası dönemde online yürütülmüştür)
Biyoistatistik: -
Biyofizik: -
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Okulumuzda ekstremitelere ait kadavra parçaları bulunmaktadır ve anatomi laboratuvar derslerimizde kullanılmaktadır. Çeşitli birçok maket olduğundan konusu geldikçe öğrenci kullanımı için sınıflara getirilmektedir. Laboratuvarlar yeterli büyüklükte olup öğrenciler dönemleri içerisinde gruplar halinde derslere girmektedir.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Her öğrenci başına bir mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Kanıta Dayalı Tıp, Makale çevirileri vb.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
İletişim becerileri, eleştirel düşünce, klinik beceri eğitimi ve PDÖ gibi her dönemde farklı mesleki beceri dersleri bulunmaktadır.Bu dersler 7-8 kişilik grup ve 1 öğretim üyesi eşliğinde gerçekleşmektedir.

Bu derslerin puanı yıl içinde görülen ders sayıları ile orantılı olarak hesaplanır. Bu not final sınavına girebilmek için bir barajdır. Final sınavına girmek için bu notun en az 70 olması gerekmektedir.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Yoktur. Ancak dekanlığımız ülkenin en büyük simülasyon laboratuvarını kurmak için büyük bir çaba sarf etmektedir.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Fakültemizde ölçme ve değerlendirme 1. 2. ve 3. Dönemlerde çoktan seçmeli teorik sınavlar ve ek olarak her komitede ve her ders için olmamakla birlikte pratik sınavlar yapılmaktadır. 4. ve 5. Dönemlerde her staj için çoktan seçmeli teorik sınavların yanında pratik ve sözlü sınavlar da yapılmaktadır.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Fakültemizde ilk 3 dönemde geçme notu 60'tır. Not ortalaması komite sonrası girilen sınavların %60'ı ve yıl sonunda girilen Final'in %40'ı alınarak hesaplanır. Not ortalaması 60 ve üstü olanlar dönemi tamamlamış olur. Not ortalaması 60'ın altında kalanlar bütünleme sınavına kalır. Ancak not ortalaması 56-60 arasında olan öğrenciler şartlı geçmiş olur. 4. Sınıfa başlayabilmek için 3. sınıfın bitiminde ilk üç yılın not ortalamasının 4lük sisteme göre 2'nin üstünde olması gerekir. Aynı şekilde komitenin %60'ı ve bütünleme in %40'ı alınarak tekrar hesaplanır. Not ortalaması 60'ın üzerindeyse dönem tamamlanmış olur. Eğer 60'ın altındaysa dönem tekrarı gerekir. 4. Ve 5. Dönemlerde ise her stajın kendi içerisinde geçme notu 60’dır.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Pratik sınavlarımız genel olarak aynı şekilde yapılmaktadır. Hocalarımızın hazırladığı slaytlar projeksiyon makinesi ile tahtalara veya ekranlara yansıtılıyor, bizde elimizde olan soru kağıdına cevapları yazıyoruz. Anatomi pratik sınavları ise bunlardan ayrılarak laboratuvarlarda sırayla ‘’zilli sınav’’ biçiminde yapılmaktadır.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Finalsiz geçme hakkımız bulunmamaktadır. Final notunun %40’ı komitelerin %60’ı alınarak yıl sonu notumuz hesaplanır. 60 üzeri başarılı, 56 ve üzeri ise şartlı geçmiş sayılır.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Her dönem sonu ve yıl ortasında olmak üzere 2 kere geri bildirim anketleri uygulanmaktadır. Aynı zamanda ayda bir kez, dönem koordinatörleri Dekanla görüşür. Ders programları, içerikleri ve diğer sorunlar hakkında konuşulur, öğrencilerin bu konudaki sıkıntı ve istekleri dile getirir.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Evet, olabiliyor. Her ay “Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu” toplanıyor ve katılan hocalarımızdan biri ile sorun ve sıkıntılarımızı paylaşarak fakültemizdeki eğitimi daha iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Gazi Tıp kökleri olan bir okuldur ve oturmuş bir eğitim sistemine sahiptir. Materyal anlamında sıkıntısı yoktur örneğin laboratuar derslerinde her öğrenciye 1 mikroskop düşmektedir. Birçok alanında çok iyi olan hocalarımız eğitim vermektedir. Öğrenci kulüpleri çok aktiftir ve çok çeşitli kulüpler de mevcuttur.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Gazi Tıp Fakültesi eğitimi itibari ile çok iyi olsa da sınavlarda uygulanan baraj sistemi dezavantaj diyebiliriz. Yanlış yaptığınız sorular soru sayısının yarısı veya daha fazlası ise doğru sayınızdan götürmektedir.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Evet, mevcut. Haftada bir gün online derslerimiz oldu. Onun dışındaki derslerin hepsi videolar halinde "Bulut" dediğimiz uygulamaya yüklendi. İsteğe bağlı olarak indirip de izleyebildik. Laboratuvar derslerimiz de online olarak yüklendi.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Evet, gerçekleşti. Komite sınavları 50 soru 60 dakika , final ve bütünleme sınavlarımız 100'er soru, 120 dakika olmak üzere gerçekleştirdik. Kamera, ses kaydı gibi yöntemler kullanılmadı. Bir taahhütname imzaladık. Sorulara istediğimiz kadar dönme şansımız vardı. Normalde geçerli olan baraj sistemimiz pandemi sürecinde gerçekleştirilen sınavlara özel olarak kaldırıldı.
Eklemek istedikleriniz
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ülkemizin önde gelen köklü tıp fakültelerinden biridir. Başkentte yer alan konumu,başarılı öğretim kadrosu ile tıp eğitimi ve kariyeriniz için kendinizi geliştirmenizi sağlayacak pek çok olanağı size sunar. Özellikle hastanesinin başarısıyla göze çarpan okulumuz size klinik alanda önde gelen bir eğitim sunar. Merkezi konumu ve aktif toplulukları ile sosyal bir okuldur.