Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Düzce
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Düzce Batı Karadeniz’in tek antik kenti olarak ayakta kalan, günümüzün önemli idari, ekonomik ve sosyal gelişmelerle hep yükselme yolunda; birçok alanda gelişimini sağlayacak alt yapısı mevcut; ancak 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 Depremlerinden sonra kısa sürede yeniden kalkınabilmesi için; 09 Aralık 1999 tarihinde 81. İl oldu.
Ormanları, birbirinden güzel yaylaları, Tabiat harikası Samandere ve Güzeldere Şelaleleri, Efteni Kuş Cenneti, Kaplıcaları, Yaylaları ve Akarsuları ve Batı Karadeniz Bölgesinin ayakta kalan tek Antik Kenti Prusias-Konuralp Müzesi ile görülmeye değer bir ildir.
http://www.duzce.gov.tr/duzce-tanitim-filmi
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehir içi merkezi ulaşım belediye otobüsleri, özel otobüsler, dolmuşlar ve gerektiğinde ulaşabileceğiniz taksilerle sağlanmaktadır. Ayrıca Akçakoca , Gölyaka gibi merkeze nispeten daha uzak bölgeler için terminalden kalkan belirli duraklarda binebileceğiniz minibüsler bulunmaktadır. İstanbul ve Ankara’nın arasında bulunan şehir; Zonguldak, Bolu, Sakarya, Karabük gibi şehirlere de gerektiğinde günlük bile ulaşım sağlayacak otobüs ve bazı durumlarda daha küçük dolmuşlar bulundurmaktadır. Şehirde havaalanı bulunmamakla birlikte büyük şehirlere yakın bulunması sayesinde havayolu kullanımında sorun yaşamamaktadır.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
Şehirde üniversitemize yürüme mesafesinde, şehir merkezinde, merkez yolunda ve kalıcı konutlar bölgelerinde bulunan üzere 8 tane KYK yurdu bulunmaktadır. Bunların 4 tanesi kız tanesi erkek yurdudur. Yaklaşık bu kadar sayıda eklenen özel yurtlarla konaklama sorunu yok denecek kadar az olmaktadır.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Üniversite çevresindeki evlerin ortalama kira fiyatları; 1+1 daireler aylık 600-850 TL 2+1 daireler aylık 800-1000 TL aralığında olup eşyalı- eşyasız olma duruma göre farklılık göstermektedir.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Düzce Üniversitesi 2006 yılında kurulmuş olup kurulduğu yıldan beri hızla büyümektedir. Birçok ülkeden birçok yabancı öğrenci bulunan üniversitemizde her türden öğrenci verimli ve keyifli bir şekilde eğitim hayatını sürdürebilir.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Üniversitenin özel bir bursu yoktur.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemizde her sene bahar şenlikleri yapılmaktadır. Ayrıca öğrenci topluluklarımız son derece aktif olup birçok yönden kendinizi geliştirmenize olanak sağlıyor. Bölümlerin de kendi aralarında düzenledikleri ulusal kongrelere de sık sık ev sahipliği yapmaktayız.
Ayrıca kampüs içinde açık basketbol sahası, açık futbol sahası, kapalı basketbol salonu, kapalı halı saha, kapalı tenis sahası ve yıl boyunca açık kapalı havuz bulunmaktadır.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizde biri tıp fakültelerine ait olan toplam iki tane kütüphane bulunmaktadır. 7/24 Açık olan Merkez kütüphanenin üst katında bulunan eski yemekhanemizde yoğun sınav dönemlerinde öğrencilerin ders çalışabilmesi için açılıyor.Üniversitemiz bu dönemlerde kütüphane de çorba dağıtımı yapmaktadır. Tıp fakültesi sınav zamanları ile diğer bölümlerinkiler genellikle çakışmadığından öğrenciler genellikle yer bulma sorunu yaşamadan çalışacak yer bulabiliyorlar. Bunların yanında 2020 yılında hizmete açılacak olan inşaat halinde yeni bir kütüphane binamız vardır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
https://sks.duzce.edu.tr/Sayfa/5629/ogrenci-topluluklari--listesi Düzce Tıp Fakültesi Etkinlik Yapan Öğrenci Toplulukları; Düzce Tıp Öğrencileri Birliği GENMET (Genetik Nörobilim Ve Medikal Teknolojiler Topluluğu) DÜGETAT (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Topluluğu) DÜBAT (Düzce Bilimsel Araştırmalar Topluluğu) DÜ Genç Yeryüzü Doktorları DÜ Kök Hücre Topluluğu
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Üniversite yemekhanesinde gündüz 11.30-13.30 arası öğlen yemeği ve ikinci öğretim öğrencileri için 16.30 sonrası akşam yemeği çıkmaktadır. Öğrenci kimlik kartıyla 3.50 TL karşılığında yemek alınıyor. Hastane bölümünde dersleri olan tıp öğrencileri yine aynı şekilde kartlarıyla ücret karşılığında yemek alabiliyor. Kampüs etrafında da sipariş ile yemek söylenebilecek dükkan ve mekanlar da mevut.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Düzce Tıp Fakültesi üniversitenin merkez kampüsü olan Konuralp yerleşkesinde bulunuyor. Bu kampüs içinden düzenli saatlerde geçen otobüslerle şehir merkezine 20 dakika mesafededir.
Akçakoca’da Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu, Mimarlık ve Güzel Sanatlar bölümlerinin olduğu bir diğer Konuralp yerleşkesi gibi Düzce’nin bölümlere uygun şartları sağlayan farklı bölgelerinde yerleşkeleri bulunmaktadır.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Tıp Fakültesi 1992 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş ve 1996 yılında Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Tıp Fakültemiz 2006 yılında çıkan 5467 sayılı kanunla yeni kurulan Düzce Üniversitesi’ne bağlanmıştır.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Tıp Fakültesine her yıl yeni kabul edilen arkadaşlarımızla tanışmak ve onların daha kolay uyum sağlamasını sağlamak adına geleneksel düzenlenen Tanışma Yemeği düzenlenir. 14 Mart Tıp Bayramında da kutlamalar yapılmaktadır. Bunun haricinde özel olarak toplulukların da tanışma ve tanıtım toplantıları gerçekleşmektedir. Yıl içerisinde sadece bir tıp öğrencisi değil kendini her daim geliştiren ve araştıran bireyler olmak amacıyla öğrenci birlikleri sayesinde farklı etkinlikler düzenlenir.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Üniversitemizde Tıp Fakültesinde yurtdışı değişim imkanı sağlayan Erasmus ve Mevlana değişim programları ve TurkMSIC yurtiçi değişim ve Farabi gibi programlardan da yararlanılabiliyor.
http://disiliskiler.duzce.edu.tr/
Fakültenin eğitim dili nedir?
%100 Türkçe'dir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Düzce Tıp Fakültesi’nde İngilizce hazırlık dönemi bulunmamaktadır. Fakat İngilizce muafiyet sınavını geçen öğrenciler hariç merkezi dersliklerde işlenen zorunlu İngilizce dersleri vardır.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Tıp Fakültemizde devam zorunluluğu vardır. Temel bilimler sürecinde %30 teorik, %20 pratik dersler için devamsızlık hakkı bulunuyor. Devamsızlık oranı aşıldığında içinde bulunulan ders kurulu sınavına girilemiyor. Gerekli durumda öğrenci işlerinden devamsızlık durumu öğrenilebiliyor.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Üniversite henüz akredite olmamakla birlikte dekanlığımız düzenli ve ilgili bir şekilde yürüttüğü çalışmalarla gereken şartlar sağlanıp bu süreci hızlandırmak için elinden geldiğince çalışıyor.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Fakültemiz akredite değildir ancak akredite olmanın gerektirdiği çalışmalara çoktan başlanmıştır. Akreditasyon komisyonu kurulmuş olup gerekli imkan ve koşulları gerçekleştirmeye çalışmaktadır. Bu konu hakkında düzenli olarak ayda en az 1 defa olmak üzere toplantılar yapılmaktadır.
Ayrıca akreditasyon süreci dahilinde dekan ve hocalarla sık sık görüşmelerimiz olmaktadır.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Bulunmaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Ana kampüste bulunan tıp fakültesi, kampüsün üst girişinin yanında bulunan hastane ile yan yandır. Morfoloji binamızdan hastaneye bağlanan tüp geçit ile kolayca geçiş yapılabilmektedir.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Anabilim dalları ve hocalara ait odalar yan yana olan ve ara bağlantısı olan fakültemiz ve hastanede karışık bulunmaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1: 254 öğrenci Dönem 2: 162 öğrenci Dönem 3: 153 öğrenci Dönem 4: 146 öğrenci Dönem 5: 132 öğrenci Dönem 6: 100 öğrenci Toplam: 947 öğrenci
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 4 için 4 grup oluşturuluyor. Ortalama 33 kişi Dönem 5 ve Dönem 6 da 6 grup oluşturuluyor. Ortalama 22 kişi
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Tıp Fakültemizin Dahili, Temel ve Cerrahi Bilimler Bölümlerine bağlı 40 Anabilim Dalında, 36 profesör, 18 doçent, 59 yardımcı doçent, 1 Uzman, 161 araştırma görevlisi (tıpta uzmanlık eğitimi öğrencisi), toplam 275 akademik kadro ve 814 öğrencisiyle ile eğitim – öğretim ve sağlık hizmeti verilmektedir. Öğretim üyesi başına yaklaşık 3 öğrenci düşüyor.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Fakültemizde Entegre Eğitim Sistemi içinde Ulusal Çekirdek Eğitim Programı uygulanmaktadır. Bu eğitim sisteminin başlıca özelliği Dönem I, II, III derslerinin anabilim dallarına göre değil, konulara göre verilmesidir. Eğitim sisteminde belirli bir konu örneğin solunum sistemi ele alınarak, bu sisteme ait anatomi, histoloji, fizyoloji, biyokimya gibi temel tıp bilimleri veya klinik bilimleri birbirleri ile ilgili ve belirli bir düzen içerisinde verilmektedir. Entegre sistemle tıp öğrencisine basit ve küçük fonksiyonel ve yapısal üniteler sunulmakta, giderek daha karmaşık insan organizması sistemlerine geçilmektedir. Bütün dersler ve laboratuar çalışmaları da konular açısından birbiri ile ilgili bağlantılıdır. Öğrencilere tıp eğitiminin birinci döneminde temel bilimler, ikinci döneminde normal insan biyolojisi ve mikrobiyolojinin temel esasları verilmektedir. Üçüncü dönemde ise, kliniğe hazırlık olmak üzere sistemlerin patoloji, farmakoloji ve fizyopatolojisi ele alınmaktadır. Tıp eğitiminin dördüncü ve beşinci dönemleri klinik stajlara ayrılmıştır. Servislerde hastalar üzerindeki çalışmalar ve klinik eğitimine ek olarak Dönem IV’ de radyoloji konusunda da eğitim görmektedirler. Altıncı yıl mezuniyet öncesi intörnlük (Aile Hekimliği) dönemidir. Bu dönemde öğretim üyeleri ve uzmanların denetiminde sorumluluk alarak kendilerini hekimliğe hazırlarlar.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
1.2. 3. Sınıflarda ders içerikleri preklinik şeklinde olup ilk olarak temel bilimleri görüyoruz.
1.Sınıf Tıbbi Biyoloji, Mikrobiyoloji,Biyokimya, Anatomi, Histoloj,Biyofizik derslerini temel olarak görmekteyiz.
2.Sınıf Anatomi, Fizyoloji,Histoloji ,Embriyoloji,Biyokimya,Mikrobiyoloji derslerini ayrıntılı olarak görmekteyiz
3.Sınıf Patoloji Farmakoloji gibi klinik öncesi dersleri ağırlıklı olarak görmekteyiz
4.Sınıf Staj dersleri
5.Sınıf staj
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Seçmeli olarak;
Sunum Teknikleri
Doğa Bilimleri ve Tıp
Kişilerarası İletişim
Sağlıkta Sosyal Gönüllülük
Tıbbi Türkçe
Tütün Kontrolu
Uzem dahilinde;
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Tarihi ve İnkılapları derleri verilmektedir.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2019 – 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ
http://www.tip.duzce.edu.tr/Dokumanlar/tip/2019-2020%20AKADEM%C4%B0K%20T...
Dönem 1 :
Dönem Sonu Genel Sınav: 04 Haziran 2020
Dönem Sonu Bütünleme Sınavı: 25 HAZİRAN 2020
Dönem 2 :
Dönem Sonu Genel Sınav: 05 Haziran 2020
Dönem Sonu Bütünleme Sınavı: 26 Haziran 2020
Dönem 3 :
Dönem Sonu Sınavı :25 Haziran 2020
Bütünleme Sınavı 09 Temmuz 2020
Dönem 4 :
Staj Bütünleme Sınavları 06-10 TEMMUZ 2020
Staj Bütünleme Sınavı: 22-23-24-25-26 HAZİRAN 2020
Dönem 5 :
Staj Bütünleme Sınavı: 22-23-24-25-26 HAZİRAN 2020
Dönem 6 :
Dönem VI Staj Başlangıç Tarihi: 01 Temmuz 2019 Dönem VI Staj Bitiş Tarihi: 30 Haziran 2020
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Birinci sınıfın sonunda başlayan pratik dersler ikinci sınıfta yoğun bir şekilde devam edip, üçüncü sınıfta tamamlanmaktadır. Dönem 1 de ikinci yarıdan itibaren başlayan anatomide daha önceki teorik derste işlenen konuyu maket ve iskelet, kadavra üzerinden inceleyerek anlamamız için bize gereken süre verilirken asistan hocalarda ihtiyaç halinde soru sorabilmemiz için orada bulunuyor. Histolojide ise her pratik dersin öncesinde hocalarımızın yaptığı ders anlatımı ve gösterdiği örnek preparatların ardından herkes kendi mikroskobundan gerekli incelemeleri yapıyor. Hocalar gerekli durumlarda yardımcı olmak için etrafımızda bulunuyor.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Laboratuvarda 2 adet kadavramız bulunuyor ve her ikisi de öğrencilerin kullanımına açık. 6 tane tam iskelet bulunuyor. Laboratuvara sınıfın bölünerek gitmesi sonucu incelemelerinde hem verilen süre ve maket ve kadavra ve kemik sayısı oldukça yeterli durumdadır.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Histoloji, Mikrobiyoloji, Biyokimya, Genetik, Fizyoloji dersleri pratik dersler olarak gerektiğinde laboratuvarda işleniyor. Sınıfın durumuna göre bölünerek bu derslere gidiliyor ve her derste kişi başı bir mikroskop bulunuyor.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Fakültemizde öğrencilerin yürüttüğü Tıp Öğrencileri Birliği gibi toplulukların düzenlediği bilgilendirme ve farkındalık oluşturma etkinlikleri, belli konular üzerine tartışmalar yapılan toplantılar, sempozyumlar, hocaların desteği ile yapılan araştırma ve çalışmalar gerçekleşmektedir.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Üniversitede Mesleki Beceri Dersleri bu dersler için ayrılmış laboratuvarda veriliyor. Bu dersler genel olarak Damar bulma, kan alma, EKG ölçümü. CPR, Acil durum manevraları ve yapılması gerekenler gibi konuları kapsıyor. Bunlar hocanın anlatımı ve uygulamalı göstermesi sonrası öğrencilerin maket üzerinde denemesi şeklinde gerçekleşiyor ve derslerle bağlantılı kısımları bulunduğu için sınavlara katkısı yanında kişiye kendini geliştirme için imkan sağlıyor.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Bulunmamaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Preklinikte her kurul sonu alınan not pratik ve teorik sınavların toplamı sonucu hesaplanır.
Yıl sonu notuna komite ortalamaları %60 etkilerken final %40 etkiliyor. Her sınavda sorgulanan her dersin soru sayısının en az yarsı çözülmezse her yanlış bir doğruyu götürecek şekilde baraj sistemi uygulanıyor.(Finalde baraj yoktur.) Final sınavında da yıl boyu yapılan tüm pratik dersleri kapsayan pratik sınavlar yapılıyor.
Klinikte %50 sözlü sınavlar %50 teorik sınavlar olmak üzere hesaplanıyor.(Pediatri hariç %50 sözlü %40 yazılı %10 pratik)
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Öğrencinin sınıfı geçebilmesi için tüm ders kurulları (teorik ve pratik toplam) ortalamalarının geçme notu olan 60 üzerinde olması gerekir. Yıl sonu genel sınavı ile bunu sağlayamayan öğrenciler bütünleme sınavına girmek zorundadır. (Finalden 50 alma zorunluluğunu sağlayamayan öğrenciler ortalaması yüksek olsa da bütünlemeye girmek zorundadır.)
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomi pratik sınavı Laboratuvar derslerinde çalıştığımız maketlerden ve kadavradan soru sorulmaktadır. Sınavlar ise zilli sistem ile yapılmaktadır. Maketlerde işaretlenen bölgelerin ismini yazmanız için size belli bir süre tanınıyor. Zil çalınca başlıyorsunuz tekrar çaldığında diğer soruya geçiyorsunuz. Soru saysı 12-25 arası değişebiliyor. Histoloji pratik sınavı Laboratuvar derslerinde gördüğümüz hazır preparatlardan soru sorulmaktadır. Sınavlar ise zilli sistem ile yapılmaktadır. Mikroskopta gördüğünüz şeyin ismini yazmanız için size belirli bir süre tanınıyor. Zil çalınca başlıyorsunuz tekrar çaldığında diğer soruya geçiyorsunuz. Soru sayısı 10-20 arası değişebiliyor. Mikrobiyoloji pratik sınavı Laboratuvar derslerinde gördüğümüz hazır preparatlar, laboratuvar malzemeleri, besi yerlerinden soru sorulmaktadır. Sınavlar ise zilli sistem ile yapılmaktadır. Mikroskopta veya masada gördüğünüz soruların ismini yazmanız için belirli bir süre tanınıyor. Zil çalınca başlıyorsunuz tekrar çaldığında diğer soruya geçiyorsunuz. Soru sayısı 10-20 arası değişebiliyor. Fizyoloji pratik sınavı Fizyoloji pratik sınavlarında laboratuvarda ve teorik derste laboratuvar ile ilgili işlenen konulardan soru sorulmaktadır. Sınavlar teorik olarak çoktan seçmeli olmaktadır.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Üniversitemizde yıl sonunda ders kurul ortalamaları 80 ve üzeri ise finalsiz geçme sistemi vardır. Bunun gerçekleşebilmesi için ayrıca geçme notu olan 60’ın altında not alınmamış olmalıdır. Komitelerde sorgulanan her dersin soru sayısının mutlaka en az yarısını çözme aksi takdirde her yanlışın bir doğruyu götürdüğü baraj sistemi uygulanır. Finalde bu bulunmaz fakat 50 alma zorunluluğu vardır.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Öğrencilerin fikirlerini taleplerini ve şikayetlerini öğrenmek amaçlı anketler yapılıyor. Ayrıca öğrencilerin seçtiği temsilciler gerekli durumlarda sorunları bildirebiliyor.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Öğrenciler sorun gördükleri konular olduğunda bunu gerek zaman zaman yapılan şikayet ve öneri anketleri yoluyla ya da danışman hoca veya gerekli kişilere ulaşarak görüşlerini bildirebilir ve dikkate alınır. Düzenli aralılarla da öğrencilerin kendileri seçtiği dönem temsilcileri ile de dekanlığımız toplantılar yapmaktadır.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Düzce Tıp Fakültesini tercih edebilirim çünkü burada öğrenciye ve fikirlerine değer veriliyor. Öğrencinin sadece sınıfı geçip geçmemesi ile değil bireysel durumuna da değer veriliyor. Gerektiği zaman hocalara veya birimlere rahatça başvurup , danışılabilir. İhtiyaç halinde sorunlar hakkında çekinmeden konuşabilir. Destekleriyle araştırma ve çalışmalara katılmak için başka yerlere göre belki de daha kolay şans bulunabilir. Düzce’nin İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehrin arasında bulunması sayesinde gerek kültürel, sosyal veya eğitim amaçlı durumlarda farklı bölgelere ulaşmakta kolaylık sağlıyor.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Düzce küçük bir şehir olarak ve hayatının önemli bir kısmını orada geçirecek öğrenci için farklı yerlere göre daha az sosyal imkanlar sağlıyor. Şehrin kışları oldukça yağışlı hava durumu ve bazı durumlarda yetersiz kalan ulaşım seçenekleri oldukça zorlayıcı olabiliyor. Artan kontenjana rağmen henüz tamamlanmayan bazı binalar yüzünden özellikle temel bilimlerde amfilerde sıkıntılar yaşanabiliyor. Gelişimine rağmen farklı yerlere göre üniversitenin elinde olan imkanlar kısıtlı olduğu için kongre sempozyum etkinlik düzenlemelerinde sıkıntılar yaşıyoruz.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
covid-19 pandemisi nedeniyle fakültemiz senkron (eş zamanlı) ve asenkron (eş zamansız) eğitim sistemlerini uygulamıştır. Öğretim üyelerinin ders notlarını üniversitemizin UZEM sistemi üzerinden öğrenciler ile paylaştığı ve gelen soruları açılan forumlar üzerinden cevapladığı sisteme ek olarak bazı derslerde de online eğitim verilerek eğitim ve öğretimin kalitesinin arttırılması sağlanmıştır.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Tüm dönem ve staj gruplarının mart ayı sonrası değerlendirilmeleri çevrim içi yapıldı. Online Sınav Düzce İnternet sitesine kendi bilgileriyle giriş yapan öğrenciler belirli saat aralığında ve belirli sürede verilen soruları çoktan seçmeli olarak cevapladı. Pratik ders bilgileri için bazı sorulara görsel eklenmişti. Kamera açılması talep edilmedi. Elektrik kesintisi olması gibi mağduriyetleri önlemek adına sistemde ani kapanma olursa fakat hala sınav süresi içerisinde iseniz tekrar girişe izin veriyordu. Anlaşılabilir olması adına boş, cevaplanan ve açılmamış soruların renkleri farklıydı. Süre sonunda sistem otomatik kapanıyor ve değerlendirme kısmında kaç soru cevaplandığı ve boş bırakıldığı görülebiliyor. Sözlüler ise hocalar öğrencileri sırayla ikili olarak görüntülü aramaya alıp sorular sorarak değerlendirme yaptı.