Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Sivas
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Sivas Anadolu`nun en eski ve yerleşim merkezlerinden biridir.Kent M.Ö 2000`lerde değişik yerleşmelere sahne olmuştur.Coğrafya olarak İç Anadolu`da bulunmasına rağmen Şebinkarahisar`ın 1933 yılına kadar kazaları olan Suşehri,Akıncılar,Gölova ve Koyulhisar ilçeleri Doğu Karadeniz bölgesi ve kültür alanında yer almaktadır.Sivas topraklarında İç Anadolu bölgelerinin kültürleri de yer alır. Sivas’ta birçok tarihi eser bulunmaktadır. Bunların başında Hükümet Konağı, İnönü Müzesi, Buruciye Medresesi, zamanında tıp eğitimi vermiş olan Şifaiye Medresesi, Gök Medrese, Ziyabey Kütüphanesi ve Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi bulunmaktadır. Şehrin sosyal olanakları çok fazla olmasa da kütüphaneler, devlet tiyatrosu, spor salonları,4 tane sinema, mağazalar, 2 tane kültür merkezi ve birçok cafe bulunmaktadır. Şehirde her sene 4 Eylül şenlikleri düzenlenmekte ve konserler verilmektedir. Bunun yanı sıra üniversiteyle beraber kültür merkezlerinde konserler verilmektedir. 1 avm bulunmaktadır. Devlet tiyatrosu düzenli oyunlar sergiler, kentte farklı zamanlarda da ünlü isimler konser vermektedir. Her yıl kitap fuarı düzenlenir.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehrin ulaşımı Belediye otobüsü,Tren,Hızlı Tren, Nuri Demirağ Havaalanı ve Şehirlerarası Otobüs Terminali ile sağlanmaktadır.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
Kampüs içerisindeki fazlasıyla kyk’lar bulunmaktadır hem kız hem de erkek öğrenciler için yeterli sayıda barınma imkanı mevcuttur. Özellikle yeni yapılan 10000 kişilik yurt kız öğrenciler için fazlasıyla yeterlidir. Aynı zamanda devlet yurtları dışında da kampüs içinde kızlar için üniversitenin vakfına ait konuk evleri bulunmaktadır. Bunların dışında da kampüs içerisinde 1+1 daireler bulunmakta fiyatları ise 9000-12000 ₺ arasında değişmektedir. Özel yurtlar ise merkezde bulunuyor onların fiyatları da 4000-6000 ₺ arasındaki değişmektedir.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Merkezde bulunan evlerin fiyatı şu şekildedir: 1+1 evler 9000-12000 arasında değişmektedir eşyalı ve eşyasız olarak. 2+1 evler 10000-12000 ₺ arasındadır. 3+1 evler 12000-15000₺ arasındadır.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Ülkemizin yüzölçümü bakımından ikinci büyük şehri olan Sivas'ta kurulan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 50. yılı anısına,1974 yılında kanunlaşarak 11000 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur.1974 yılında Tıp Fakültesi ile eğitime başlayan Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde bugün, 18 Fakülte, 4 Enstitü, 1 devlet konservatuarı, 5 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu ile 58.119 öğrenciye hizmet vermektedir.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı başarılı(ilk 5bin`e giren öğrencilere) ve maddi yetersizlik içinde olan öğrencilere karşılıksız burs imkanı sağlamaktadır.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?: Üniversitemizde her yıl şenlikler,konserler yapılmaktadır.Öğrencilere sosyal hizmetler ise Aktif olan 109 Öğrenci Toplululuğu ve Kulüpleri tarafından sağlanmaktadır.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitede 1 büyük kütüphane bulunmaktadır.Bundan ilave Tıp Fakültesi binasında ve Tıp Fakültesi için ayrılmış Ek Derslik Binasında bulunmak üzere kütüphane ve çalışma salonları bulunmaktadır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Üniversitemizde 140 civarında (bilim, sanat, spor vs gibi alanlarda) öğrenci topluluğu ve kulüp bulunmaktadır. Fakültemizde ise 9 Aktif topluluk/kulüp vardır: 1-TürkMSİC 2-Açık Düşünce Topluluğu (ADÜT) 3-Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu(CÜTBAT) 4-Genç Tıbbiyeliler 5-Sinir Bilim Kulübü 6-Leyladan Sonra 7-Genç Yeryüzü Doktorları 8-Genç Sağlıkçılar Topluluğu(GST) 9-CÜ Tıp fakültesi Entegrasyon kulubü(CÜTEK)
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Üniversitemizde çeşitli fakülte ve binaların öğrenci yemekhaneleri bulunmaktadır, bunun dışında fakülte içinde de tıp öğrencilerinin kullanabildiği yemekhane de mevcuttur. Vakıf çarşısı içinde yedi adet restoran ve kafeterya bulunmaktadır. Yemekhanelerde öğlen yemeği servis edilmektedir. Bunların dışında ise kampüs içerisinde farklı yerlerde birçok restaurant bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Kampüs alanı çok geniş olup(Türkiye`nin en büyük 5.Üniversite kampüsüdür) Sivas merkezden 5 km uzaklıktadır.Üniversite 1 büyük kampüsten ibaret olup 18 Fakülteden oluşmaktadır.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi 9 Şubat 1974 tarihinde kurulmuştur.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
14 Mart Etkinlikleri -14 Mart Tıp Balosu - Beyaz Önlük Giyme Töreni -Dekanla Söyleşi -Eğitim ve Staj Değerlendirme Toplantıları -Meslek Tanıtım Günleri, ayrıca sportif olarak fakültemizin özel Erkek Basketbol , Kadın ve Erkek Voleybol takımı da vardır.Ve her yıl düzenli olarak Futbol,Voleybol,Basketbol,Masa Tenisi,Tavla gibi turnuvalar yapılmaktadır. Okulumuz içerisindeki klüplerde de etkin olarak sosyal kültürel etkinlikler düzenlenmektedir.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Erasmus, Farabi, Mevlana ve TurkMSIC değişim programları uygulanmaktadır.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Eğitim dili %100 Türkçe’dir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Hazırlık eğitimi bulunmamaktadır fakat dönem başında muafiyet sınavları yapılır. Sınav sonucuna göre İngilizce dersleri verilmektedir.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Teorik ders ve laboratuar derslerinde %20 devamsızlık hakkı vardır. Koordinatörlükten devamsızlık bilgileri öğrenilebilir.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Fakültemiz 21 Aralık 2019'da yeniden akredite fakülteler arasına girmiştir. 2025 yılına kadar da geçerliliği devam etmektedir.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Her öğrenciye danışman öğretmen atanması
-Seçmeli dersler, Makale Saatleri, İletişim Becerileri gibi derslerin konulması
-Sağlık Turnesi, İntern Söyleşisi gibi etkinliklerin ve öğrenci kulüplerinin desteklenmesi
-PDÖ dersleriyle öğrenci merkezli derslerin konulması
-Derslerde eğitim-öğretim sürecinin bilimselliğe dayandırılması
-Öğrenci eğitim sürecini,sınav sürecini doğru şekilde aktarılması ve öğrenci temsiliyetinin sağlanması
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Fakültemizde Temel Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunmaktadır. Dikiş atma, Tansiyon ölçme, Damar yolu açma,Enjeksiyon yapma,Meme muayenesi,Serum takma gibi temel tıbbi becerilerin geliştirildiği ve maketler üzerinde uygulamalar yaptırıldığı laboratuardır. Temel Tıbbi Beceri (TTB) eğitimleri, Dönem I, II ve III’ler de uygulanmaktadır. Ayrıca Dönem IV stajlarından Kadın Hastalıkları ve Doğum, Göğüs hastalıkları, Dönem VI stajlarından Acil tıp mesleksel beceri eğitimlerini bu laboratuarlarda yapabilmektedir. 5 temel tıbbi beceri eğitimi- maket laboratuvarı vardır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Hastane ile Tıp Fakültesi aynı kampüs içinde bulunup,5 dk`lık yürüme mesafesi uzaklığındadır. Aynı zamanda 1071 yataklı yeni üniversite hastanemizin inşaatı devam etmektedir.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Temel Tıp Bilimleri Bölümüne dahil Anabilim Dalları Tıp Fakültesinde,Dahili ve Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümüne dahil Anabilim Dalları ise Hastanede bulunmaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1: 240 Dönem 2: 300 Dönem 3: 260 Dönem 4: 233 Dönem 5: 181 Dönem 6: 191
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Sınıf mevcudu 4'e bölünüyor. 200 kişilik bir sınıfta ellişer kişilik staj grupları oluyor.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Eğitim öğretimden sorumlu 83 profesör, 40 doçent, 50 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 173 öğretim üyesi bulunmakta ve öğretim üyesi başına ortalama 8 öğrenci düşüyor.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Entegre sistem uygulanmaktadır. Entegre sistemde ağırlıklı olarak teorik dersler vardır. Bunun yanında dönem 1,2 ve 3’te PDÖ dersleri uygulanmaktadır. PDÖ dersleri sonunda sınavları yapılır ve sınava da yansıyacak şekilde 15 puan üzerinden değerlendirilir Teorik dersler amfide işlenirken PDÖ dersleri 8-10 kişilik grupla yapılır. Gruplara senaryolar verilir, bunlar tıp eğitiminde hasta senaryolarıdır. Senaryodaki bilgiler kullanılarak bireysel araştırma ve beyin fırtınası yapılması sonucu hastalığın tüm boyutları tartışılır. Öğrencinin aktif olduğu derslerdir. Geçme notu 60’dır, finalsiz geçme notu 79.5’dir. Komite ortalamasının %60’ı finalin %40’ı alınır. Dönem 4 ve 5’te staj sonu sınavları branşa göre sözlü,yazılı veya pratik sınavlar şeklinde yapılır.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Dönem 1: Tıbbi biyoloji, anatomi, biyokimya, davranış bilimleri, tıp tarihi ve etik, biyofizik, fizyoloji, mikrobiyoloji, parazitoloji, acil ve ilk yardım, erken klinik temas, histoloji-embriyoloji, biyoistatistik, tıbbi genetik, terminoloji, tıp eğitimi, iletişim becerileri, seçmeli dersler, türk dili, inkılap tarihi Dönem 2 : Anatomi, fizyoloji, histoloji-embriyoloji, biyokimya, biyofizik, makale saatleri Dönem 3: Patoloji, farmakoloji, mikrobiyoloji, halk sağlığı, parazitoloji, çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıkları, aile hekimliği, tıbbi genetik, enfeksiyon hastalıkları, nöroloji, acil ve ilk yardım, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, tıp tarihi ve etik, kadın hastalıkları ve doğum, ortopedi, göğüs hastalıkları, psikiyatri, radyodiagnostik, adli tıp, üroloji, genel cerrahi, KBB, göğüs cerrahisi Dönem 4: Çocuk cerrahisi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın doğum, radyoloji, kardiyoloji, dahiliye, göğüs hastalıkları, nükleer tıp/ radyasyon onkolojisi, kanıta dayalı tıp, genel cerrahi Dönem 5: Nöroloji, klinik farmakolojisi, beyin ve sinir cerrahisi, ortopedi, FTR, KBB, üroloji, dermatoloji, anesteziyoloji reanimasyon, enfeksiyon hastalıkları, göz hastalıkları, adli tıp, psikiyatri Dönem 6: Acil tıp, halk sağlığı, kadın hastalıkları ve doğum, cerrahi seçmeli, psikiyatri, dahili seçmeli, çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıkları
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük,Türk Dili ve Edebiyatı,Temel Bilgi Teknolojileri uzaktan eğitim dersleri olup devam zorunluluğu yoktur. Ayrıca seçmeli dersler de mevcuttur. Seçmeli dersler ektedir: http://tip.cumhuriyet.edu.tr/784-secmeli-dersler
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
Başlangıç: Dönem 1: 18 Eylül 2023 Dönem 2-3-4-5: 4 Eylül 2023 Dönem 6: 1 Temmuz 2023 okulumuz Ocak ayında 15 günlük yarıyıl tatiline giriyor.
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: 10-12 kişilik gruplarla maket ve kadavra üzerinden ders işlenmektedir.
Histoloji: Laboratuar içerisindeki ekranlara preparat yansıtılarak ders anlatılır, her öğrenci prepatları kendi mikroskobunda inceler.

Fizyoloji: : Fizyoloji laboratuarında işlenen teorik derslere göre pratikler yapılır.Sınıf gruplara bölünerek hayvanlar üzerinde deneyler,kan alma,alet tanıtımı yapılmaktadır.

Patoloji: Ana mikroskoptaki görüntüler led tv ekranlara yansıtılarak ders anlatılır, daha sonra her mikroskoptan inceleme yapılır.

Mikrobiyoloji: Laboratuarda öncelikle teorik kısım anlatılır, daha sonra herkes kendi prepatını hazırlayıp mikroskobunda inceler.

Biyokimya: Ders öncesi amfide teorik kısımlar anlatılır, daha sonra laboratuarda 6-8 kişilik gruplarla deneyler yapılır.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Fakültede 4 adet kadavra bulunmaktadır. Maket ve kadavra sayısı kısmen yeterlidir. Ayrıca bu sene içerisinde bazı anatomi maketlerimiz yenilenmiştir.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
2 öğrenciye 1 mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük,Türk Dili ve Edebiyatı,Temel Bilgi Teknolojileri uzaktan eğitim dersleri olup devam zorunluluğu yoktur. Dönem 1'de Temel İngilizce. Dönem 2'de Tıbbi İngilizce dersleri vardır. Ayrıca seçmeli dersler de mevcuttur. Seçmeli dersler ektedir: http://tip.cumhuriyet.edu.tr/784-secmeli-dersler
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Dönem 1'de Mesleki Beceri Derslerinin finale doğrudan katkısı bulunmaktadır. Dönem 2'de de Mesleki Beceri Dersleri verilmektedir. Dönem 3’lerin son komitesinde 15 puan katkısı vardır. Öğrenciler gruplara ayrılarak Tıp Eğitimi ABD hocası ve hemşireyle beraber farklı branşlardan (çocuk cerrahisi, acil tıp gibi) birkaç hocamız eşliğinde laboratuvarda maketler üzerinde ders görmekteler.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Evet, üniversitemizde simüle hasta laboratuvarı vardır. Özellikle temel tıp eğitiminden klinik eğitime geçerken hastane öncesi hasta deneyimi kazandırmak için yapılan hasta rolü oynayan kişiler üzerinde hasta iletişimi ve hastalık sorgulama gibi uygulamaların yapıldığı merkezdir. Simüle hasta uygulamaları, 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren Dönem III’e “Klinik Uygulamalara Giriş Ders Kurulu” içerisine yerleştirilmiş ve başarıyla uygulanmıştır. Bu kurulun içinde iletişim becerileri, aydınlatılmış onam, anamnez alma, video izleme (fizik muayene), mesleksel beceri ve simüle hasta uygulamaları yer almaktadır. Uygulamanın iletişim becerileri kısmı Psikiyatri, anamnez alma ve fizik muayene kısmı İç Hastalıkları, etik kısmı Tıp Tarihi ve Etik ve simüle hasta uygulamaları ise Tıp Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından uygulanmaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Dönem 1’de 4 tane çoktan seçmeli teorik sınav ve 1 tane PDÖ sınavı ile birlikte 1 final ve 1 bütünleme sınavı vardır; dönem 2’de 7 tane çoktan seçmeli teorik sınav, 2 tane PDÖ sınavı ve pratik sınavlar ve 1 final ve 1 bütünleme sınavı vardır; dönem 3’te 7 tane çoktan seçmeli teorik sınav,2 tane PDÖ sınavı ve pratik sınavlar ve 1 final ve 1 bütünleme bulunmaktadır. Dönem 4,5 ve 6’da sözlü ve yazılı sınavlar uygulanmaktadır.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Komite sınavının ortalamasının %60’ı final notunun %40’ı olmak üzere geçme notu 60’tır. Komite notlarının ortalaması 79.5 ve üzeri olduğu zaman finalsiz geçilmektedir. Finalde ise 50 barajı vardır bu barajın altında kalındığı taktirde bütünleme sınavına girilir, aynı zamanda komiteler için de baraj sistemi uygulanmaktadır. Klinikte de staj sonu 60 puan alınınca staj geçilebilmektedir aksi takdirde bütünleme sınavına kalınır.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Pratik dersler ve konuları mevcut komitelere göre düzenleniliyor. Mevcut komiteye ek olarak ortalama her sınavda %15 etkili pratik sınavı var.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Temel Bilimler döneminde (1-2-3) Finalsiz geçme vardır. Finalsiz geçme için dönem not ortalaması 79.5 ve üzeri olmalıdır.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
PDÖ, seçmeli dersler ve ders kurullarının sonunda geri bildirim anketi yapılmaktadır. Dönem içerisinde ders işleyişleri hakkında geri bildirim formları yapılmaktadır. Dönem başında ‘Dekanla Söyleşi’ programı ve dönem sonunda değerlendirme toplantısı yapılmaktadır.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Bu tür geri bildirimler için eğitim yılı içinde birkaç kez Dekan ve Dekan yardımcıları ile söyleşiler düzenlenir.Öğrencilerin de bu tür konularda söz sahibi olabilmeleri için Fakülte genelinde olanakları açık ve şeffaf,İdari Birimlerin öğrenci kabulü samimi bir şekilde yürütülmektedir.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Fakülteyi tercih edebilirim çünkü; fakültemizde pek çok fakültede bulunmayan simüle hasta laboratuvarımız bulunmakta. Kaliteli bir eğitim kadromuzun olmasının yanında bölgenin en gelişmiş üniversite hastanelerinden birine sahibiz. Aynı zamanda kadavra-maket-mikroskop -preparat vb. Laboratuvar imkanlarımız bir hayli gelişmiş durumdadır. Bundan ilave üniversitemiz akreditasyona da sahiptir.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Bulunduğu coğrafya sebebiyle kışın aşırı soğuklar sebebiyle -30’ların olduğu bir memlekettir. Yazın ise iklim sebebiyle kuru sıcaklar bunaltıcıdır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkiye’nin en büyük kampüsüne sahip üniversitelerinden biri olmasıyla birlikte son zamanlarda kampüs içerisinde artan kafeler, lokantalar, marketler ile öğrencilerin hem sosyal çevre için hem de ihtiyaçlarını giderebilmeleri için öğrenci yaşamı için iyi bir seviyeye gelmiştir. Bununla birlikte daha önceleri sorun yaşanan üniversite içerisindeki ve dışındaki sosyal aktivite azlığı hem valilik yetkilileri hem de üniversite yetkilileri tarafından dikkate alınmış ve çeşitli sosyal aktiviteler oluşturulmuştur. Üniversite içerisinde yer alan Kardeşler Tepesi ile kendinizi doğa ile iç içe bulabilirsiniz ve burada bulunan yürüyüş yolları ile güzel vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca son yıllarda açılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi ile de çeşitli kış sporlarını yapabilirsiniz. Üniversite içerisinde açılan yeni 10.000 kişilik kız yurdu ile yurt sorunu çözülmüş, üniversite içerisinde erkek yurtlarında da sayıca yeterlilik son yıllarda sağlanmıştır. Ayrıca üniversite içerisinde çok sayıda spor yapılabilecek yer vardır.(Çok sayıda kapalı spor salonu, 1 adet stad, tenis kortları, basketbol sahaları, halısahalar...).Üniversiteye ulaşımda genellikle otobüs tercih edilmektedir. Üniversite ile şehir merkezi 15-20 dakikalık ulaşımla sağlanabilmektedir. Üniversite hastanesinin kampüs içerisinde bulunması sebebiyle otobüsle ulaşımda bazen çok fazla kişiyle yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca eski yerleşimlerin bulunduğu Sivas’ın ilçeleri ve şehir merkezi de bazı doğa güzelliklerine ve tarihi yapılara ev sahipliği yapıyor. Özellikle Divriği Ulu Cami, Gürün Gökpınar Gölü gibi güzellikler şehrin dokusunu güçlendiriyor. Sadece tek sorun ulaşımı bilmeyen insan için sorun olabilir ancak ulaşım gayet kolaydır. Üniversitenin köklü bir devlet üniversite olmasının da sağladığı bazı avantajlar var. Ancak altyapının eski olması ve kullanılan bazı materyallerin eski olması sebebiyle bazı sorunlar yaşanmaktadır.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Evet. mevcuttur. Teams üzerinden ve Zoom üzerinden eğitimlerimiz gerçekleşmektedir. https://kampus.cumhuriyet.edu.tr/ Ayrıca bu siteye yüklenen çevrimdışı ders videolarımız mevcuttur.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Evet, gerçekleşti. http://esinav1.cumhuriyet.edu.tr/ Fakültemize özel sitemizden sınavımız gerçekleşti. Sınav içerisinde soruya geriye dönüş hakkımız yoktu. Her soru için 1 dk olmak üzere toplam 100 soruya 100 dk ayrıldı. Herhangi bir kamera veya video sistemi yoktu.