Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
İstanbul
Üniversite statüsü nedir?
Vakıf
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
İstanbul, imparatorluklara başkentlik yapan muhteşem bir şehir. Her köşe başında yeni bir tarihsel bilgiye ulaşma şansına sahipsiniz. Eğer tarihe ve kültüre merakınız varsa, yeni bir şeyler öğrenmek sizi heyecanlandırıyorsa İstanbul tam size göre bir şehir. Buna ek olarak sosyal etkinliklerin kalbi İstanbul'da atıyor. Tıp zorlu bir eğitim, bu eğitimin verimliliğini artırmak için kendimize ve sosyal hayatımıza vakit ayırabilmek çok önemlidir. Kendinize ayırdığınız vakitleri İstanbul'da düzenlenen konserler, festivaller, tiyatrolar, fuarlar ve daha pek çok etkinlik sayesinde en iyi şekilde değerlendirebilme şansına sahip olabilirsiniz!
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Metro, metrobüs, marmaray, dolmuş, otobüs, tramvay, vapur, funiküler ve 2 adet havaalanı mevcuttur. Ulaşım imkanları olarak İstanbul, Türkiye'nin en çeşitli toplu taşıma ağına sahip şehri. Aynı zamanda çeşitli mobil uygulamalar sayesinde İstanbul'da dilediğiniz yere toplu taşıma ile ulaşmanız oldukça kolay. Üniversitemizin önünde Cevizlibağ tramvay ve metrobüs durakları bulunmaktadır. Ulaşımı bu şekilde sağlayabilirsiniz.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
Üniversitemizin kendisine ait olan kız-erkek öğrenci yurtları bu sene kullanıma açılacaktır. Ayrıca bulunduğu bölgede çok sayıda özel yurt bulunmaktadır. Üniversitemizin anlaşmalı olduğu özel yurtlar bulunmaktadır. Üniversitemizin bulunduğu şehirde yaklaşık 23 tane genel ve özel statülü KYK yurdu vardır.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
İstanbul, Türkiye'nin diğer şehirlerine kıyasla daha yüksek kiralara sahiptir ve evler çok çabuk dolabilmektedir. Okula metrobüsle veya tramvayla ulaşılabileceği için metrobüs duraklarının yakınlarındaki güvenlikli site, apartman, 1+1, 2+1 veya 3+1 fark etmeksizin pek çok farklı özellikteki evler tercih edilebilir.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Tıp, eczacılık, astronomi, matematik, fizik, coğrafya ve tarih başta olmak üzere birçok alanda önemli eserler vererek dünya bilim tarihine “Evrensel Deha” olarak adını yazdıran Türk bilim insanı Ebu Reyhan El-Biruni’den ilham alarak vakıf üniversiteleri arasında yerini alan Biruni Üniversitesi, tamamı sağlık alanıyla ilgili fakülteler ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle akademik faaliyetlerine başlamıştır.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Üniversitemizde %25, %50, %100 gibi burs imkanlarının yanı sıra; ilk tercih, akademik başarı bursu gibi çeşitli burs kaynakları mevcuttur. Bursların tamamı karşılıksız olup normal öğrenim süresince geçerlidir.
1 ila 100 başarı sıralaması arasında olanlara aylık ödeme yapılır. Ayrıca ÖSYM derecesi olan öğrencilere mütevelli heyetinin belirlediği miktarda ödeme yapılır.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemiz bilime ve bilimi yapan insana oldukça değer veren bir üniversitedir. Bu nedenle bilimsel kongre seminer sempozyum ve söyleşiler yıl boyunca aralıksız devam etmektedir. Okulumuzda sanat, spor veya bilim odaklı pek çok öğrenci topluluğu bulunmaktadır ve bu sayı her yıl değişmektedir. Bu topluluklar vasıtasıyla çeşitli kongre ve sempozyumların, sanatsal çalışmalarının hazırlık aşamalarında görev alma veya okulun spor takımlarının parçası olma şansınız bulunmakta. Yılda bir kez bütün fakültelerin katıldığı bahar şenliği düzenlenmektedir. Okulumuzun içinde orta bahçe, çeşitli kafeler, spor sahaları bulunmaktadır ve öğrenciler bu imkanlardan yararlanabilirler.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Kütüphanelerin ortak veya bireysel çalışma alanları vardır. Sınav dönemlerinde 7/24 açık olmaktadırlar. Aynı zamanda okulun çeşitli yerlerinde çalışma odaları da mevcuttur. Sınav zamanlarında hem kütüphanelerin hem de çalışma odalarının doluluk oranı oldukça fazladır. Preklinik öğrencileri kampüsteki çalışma imkanlarından faydalanabilirler. Klinik öğrencileri hastanede kendilerine ait olan kütüphane, çalışma salonu ve kantinden faydalanırlar.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Üniversitemizde bulunan öğrenci topluluklarına bu link üzerinden güncel olarak ulaşabilirsiniz. https://topluluklar.biruni.edu.tr
Tıp fakültesinde etkinlik yapan başlıca topluluklar Biruni Tıp Öğrencileri Birliği'dir. Bir sağlık üniversitesi olmamız nedeniyle Beyin Araştırmaları Topluluğu, Uluslararası Sağlık Elçileri Topluluğu ve Nadir Hastalıklar Topluluğu başta olmak üzere çoğu bilimsel öğrenci topluluğu da tıp ile yakından alakalı etkinlikler yapması nedeniyle bünyesinde pek çok tıp fakültesi öğrencisi bulundurmaktadır.
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Yemekhanede öğlenleri yemek çıkmaktadır. Tıp fakültesi için ayrı bir yemekhane bulunmamaktadır. Klinik dönem öğrencileri için hastanede yemek çıkmaktadır. Bununla beraber yemek almak için restaurant ve kafeler de bulunmaktadır. Yemek hizmeti ücretlidir. Kampüs ve hastane çevresinde yemek için gidilebilecek veya kampüse sipariş edilebilecek çeşitli yerler mevcuttur.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Üniversitemiz, İstanbul’da oldukça merkezi bir konum olan Cevizlibağ’da bulunmaktadır. Cevizlibağ Metrobüs ve Tramvay duraklarına 5 dakikalık mesafe uzaklıktadır. Fakülte kampüs içinde bulunmaktadır. Tüm fakülteler kampüs içerisinde bulunmaktadır. Özellikle metrobüs ve tramvaya yakınlığı sayesinde okulumuzdan pek çok yere ulaşım rahatlıkla sağlanabilmektedir. Ayrıca bu dönemden itibaren yurt olarak kullanılacak eski kampüsümüz Kazlıçeşme marmaray durağına 15 dakikalık bir mesafede bulunur.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
2015
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Üniversitemizin spor tesisi bulunmaktadır. Masa tenisi, basketbol, voleybol oynama imkanı bulabilirsiniz. Öğrenci toplulukları sene içerisinde oldukça yoğun olarak etkinliklerini gerçekleştirmektedir, zaman zaman topluluklar arası spor müsabakaları düzenlenmektedir. Okulumuzun çeşitli spor takımları bulunmaktadır ve bu takımlarda yer almak isteyenler üniversitemizi çeşitli maçlarda temsil etme şansını bulabilirler. Üniversitemizin yurdunun karşısında bulunan buz pistinde buz pateni yapabilirsiniz.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Üniversitemizde Erasmus, Farabi, TurkMSIC ve Mevlana değişim programları uygulanmaktadır. Üniversitemiz ilk yılında Erasmus+ programına dahil olmuştur.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Üniversitemizde hem %100 Türkçe hem de %100 İngilizce eğitim veren iki adet Tıp Fakültesi bulunmaktadır.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
İngilizce Tıp Fakültemizin 1 yıl hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Dönem başında yapılan sınavla muafiyet sağlanabilmektedir.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Fakültemizde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Preklinik dönemde teorik derslere %70, pratiklere %80 devam zorunludur. Öğrenci bilgi sisteminden ya da fakülte sekreterliğinden devam durumunuzu öğrenebilirsiniz.
Dördüncü ve beşinci dönem stajlarında her bir staj süresinin %20’sinden fazlasına mazeretsiz olarak devam etmeyen öğrenci, o stajın sınavına ve stajın bütünleme sınavına alınmaz ve sıfır puan (FD) alır. Intörnlük döneminde her bir staj süresinin %20’sinden fazlasına mazeretsiz olarak devam etmeyen öğrenci, sıfır puan (FD) alır.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Tıp fakültemizin TEPDAD akreditasyonu sağlanamamıştır.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Akreditasyon komisyonumuz başvurulduğunda alabilmek için çalışmalarını yürütmektedir.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Bulunmaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Hastanemiz Florya'da fakültemiz Cevizlibağ’da bulunmakta. Fakülteden hastaneye ortalama 30 dakikada metrobüs ile ulaşım sağlanabiliyor. Yeni hastanemiz de bu dönem eski hastaneye çok yakın bir konumda faaliyete başlayacaktır.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Temel Bilimlerin Anabilim dalları ve hocalarımızın odaları tıp fakültesi binasında, Klinik Anabilim dalları ve hocalarımızın odaları ise hastanede bulunmaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1: 340
Dönem 2: 280
Dönem 3: 150
Dönem 4: 128
Dönem 5: 102
Dönem 6: 80
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 4: 80kişi (4 staj grubu → Grup başına 20 öğrenci) Dönem 5: --- (Henüz 5. sınıfımız bulunmamaktadır.) Dönem6: --- (Henüz 6. sınıfımız bulunmamaktadır.)
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
36 Profesör, 7 Doçent, 9 Doktor Öğretim Üyesi bulunmaktadır. Öğretim üyesi başına 5 öğrenci düşmektedir.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Tıp eğitiminde öğretim, birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde ders kurulları, dördüncü ve beşinci dönemlerde staj, altıncı dönemde aile hekimliği şeklinde yürütülür. Ders kurullarında eğitim, teorik ve pratik dersler şeklinde yürütülür. Doku, organ, sistem veya hekimlikle ilgili konular birbirini tamamlayacak şekilde değişik disiplinler tarafından entegre biçimde verilir. Her kurulumuzda her üniversitede bulunmayan “PDÖ” dersi verilir. Ancak üniversitemizde “Entegre” eğitim sistemi verilir.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
1.Dönem:
-Anatomi , Tıbbi Mikrobiyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Organik Kimya, Halk Sağlığı, Tıp Tarihi ve Etik, İyi Hekimlik Uygulamaları, Biyofizik, Tıbbi Genetik, PDÖ, Fizyoloji, Ve bu derslerimize ek olarak her kurulda 2 ders saati olmak üzere klinik hocalarımız tarafından klinik ders anlatılmaktadır.
2.Dönem:
-Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Biyofizik, Biyoistatistik, PDÖ, İyi Hekimlik Uygulamaları, Bilim Felsefesi
3.Dönem:
-Proje Dersi, Aile Hekimliği, PDÖ, İyi Hekimlik Uygulamaları, Klinik Biyokimya, Klinik Mikrobiyoloji, Genel Cerrahi, Enfeksiyon Hastalıkları, Pediatri, İç Hastalıkları, Patoloji, Farmakoloji, Nükleer Tıp, Kalp Damar Cerrahi, KBB ,Radyoloji, Göğüs Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Dermatoloji, Göz Hastalıkları, Ortopedi, Psikiyatri, Nöroşirurji, Nöroloji, Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tıp Tarihi ve Etik, Halk Sağlığı
4.Dönem:
-Dahiliye, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Anestezi ve Reanimasyon, Kardiyoloji, Pediatri, Genel Cerrahi
5.Dönem:
-Ortopedi ve Spor Hekimliği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Üroloji, Çocuk Cerrahisi, Psikiyatri ve Çocuk Psikiyatrisi, Adli Tıp, Enfeksiyon Hastalıkları, Kardiovasküler Cerrahi, Göz Hastalıkları, KBB, Dermatoloji, Göğüs Cerrahisi, Nöroloji, Nöroşirurji, Radyoloji, Nükleer Tıp, R.Onkolojisi, Klinik Farmakoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi
6.Dönem:
-İç Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Aile Hekimliği, Acil Tıp, Pediatri, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıları ve Doğum, Psikiyatri, Seçmeli staj
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Proje dersi, Hasta ve Çalışan Güvenliği, Öğrenmeyi Öğrenme dersi, Atatürkçülük ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı, Medikal İngilizce dersleri bulunmaktadır.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
Akademik Takvim: https://tip.biruni.edu.tr/index.php/tip-fakultesi-akademik-takvim/
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi, Fizyoloji, Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Patoloji derslerimizin pratikleri derslere ait olan laboratuvarlarda işlenmektedir. Anatomi pratiklerinde kadavra ve maketler üzerinden anlatım ve grup çalışması yapılmaktadır. Histoloji, Mikrobiyoloji ve Patoloji pratiklerinde ise hocalarından yaptığı sunumun ardından preparat incelemesi öğrencilerce mikroskopla yapılmaktadır. Tıbbi Biyoloji, Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Fizyoloji pratiklerinde deneyler hocaların anlatımından sonra öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Her öğrenciye mikroskop gerektiren laboratuvar derslerinde 1 adet mikroskop düşmektedir.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
2 adet kadavramız bulunmaktadır. Anatomi pratik derslerinde 6-7 kişilik gruplara dersin konusu hakkında 5-6 maket düşmektedir. Her masada aynı konu hakkında yeterli sayıda maket bulunmaktadır. Tam iskelet 3 adet bulunmaktadır. Laboratuvarın büyüklüğü kişi sayısına göre gruplara ayrıldığımız için yeterli olmaktadır.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Her pratik derste öğrenci başına 1 mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Bir-Deha sistemi mevcut bulunmaktadır. Bu sistemde derslerden önce dersin notları öğrencilerin kayıtlı olduğu sisteme yüklenir ve öğrenciler bu notlara çalışarak gelmek mecburiyetindedirler. Yıl içinde sınıflara göre miktarı değişmekle birlikte habersiz yaklaşık 15 quiz yapılır. Bu quizlerin ortalaması her komiteye %10 etki etmektedir. Ayrıca 3.sınıfta proje yazım dersleri verilmektedir ve öğrencilerden bilimsel bir çalışma hazırlaması ve yayınlaması istenilmektedir. Yabancı öğrenciler için akran mentorluğu sistemi bulunmaktadır. Hasta hekim iletişimini güçlendirmek adına preklinik sınıflarında yoğun bir şekilde iletişim dersi alınır. Türkçe Tıp Fakültesinde sene kaybetmeden hazırlık eğitimi alma fırsatı elde ederler. Diğer tıp fakültelerinden farklı olarak Hasta ve Çalışan Güvenliği dersi bulunmaktadır. Ayrıca yoğun bir öğrenme temposu içine giren yeni meslektaşlarımızın nasıl daha iyi öğreneceklerine yardımcı olması açısından Öğrenmeyi Öğrenme Dersi bulunmaktadır.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
İyi hekimlik uygulamaları dersimizde mesleki beceri uygulamaları mevcut. Ayrıca tüm öğrencilerimizin ilk yıldan itibaren hastanemizde gözlem yapma veya pratik yapma imkanları var.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Simülasyon ve OSCE laboratuvarımız bulunmaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde her ders kurulu sonunda sınav yapılır. Ders kurulu sınavı o ders kurulunda okutulan tüm dersleri kapsar. Bir ders kurulunun sınav notu teorik ve pratik sınavlarından alınan puanların toplamından oluşur. Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji derslerinden pratik sınav yapılır. Anatomide maket üzerinden zilli sınav, Histoloji ve Embriyolojide ise preparat üstünden pratik sınav yapılır. Pratik ve teorik sınav notları toplamı 100 olacak şeklinde sorular öğretim üyelerince hazırlanır. Birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde, her dönem sonunda ders kurullarının tümündeki dersleri kapsayan final sınavı yapılır. Bu sınavdan alınan not final sınav notu olarak işlenir. Dönem içi ortalamanın %60ı, final notunun %40ı alınarak geçme notu hesaplanır. Gerekli not alınamaması durumunda kişi bütünleme sınavına girer ve bu sınav final sınavı yerine geçecektir. Klinik dönemlerde, her stajın sonunda sınav yapılır. Bu sınav, teorik (yazılı veya sözlü ya da hem yazılı hem sözlü) ve pratik (yazılı veya sözlü ya da hem yazılı hem sözlü) olarak yapılır. Stajların bir veya daha fazlasından başarısız olan öğrenci, bu stajların bütünleme sınavlarına alınır.
Baraj sistemi: Doğru cevap sayısı her ders için ayrı değerlendirilir. Bir derse ait sorulardan doğru cevap sayısı 0 (sıfır) olduğu takdirde o derse ait toplam soru sayısının %50’si karşılığı olan puan sınava ait toplam puandan düşülür. Finalde 50 bütünlemede ise 60 barajı bulunmaktadır.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Ders kurulu sınavından alınan puanların ortalamasının %90’ı, PDÖlerin ortalamasının %5i, %BirDeha uygulamasının quizlerinin ortalamasının %5inin toplamı 80 ve üzerinde ise öğrenci final sınavına girmeden sınıfı geçebilir.
Birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde ders kurulu sınavlarından alınan notların ortalamasının %50’si ile final veya bütünleme sınavının %50’sinin toplanmasıyla hesaplanır. Başarılı olmak için dönem sonu başarı notunun, 100 üzerinden en az 60 puan olması şarttır. Klinik dönemlerde staj notu, teorik ve pratik sınavlarda alınan puanların değerlendirilmesiyle hesaplanır. Teorik ve pratik sınavların staj notuna oranı anabilim dalı tarafından belirlenir. Stajlarda başarı notu, 100 üzerinden en az 60’tır. Dönem sonu başarı notu, staj notlarının ortalamasıdır
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomi, histoloji ve embriyoloji derslerinin pratik sınavları bulunmaktadır. Histoloji ve Embriyoloji dersinin pratik sınavı preparat görüntüsünün çıktısı alınarak yazılı sınav olarak yapılmaktadır. Anatomide ise zilli sınav dediğimiz pratik sınav vardır. Zilli sınavda kişi laboratuvara zil sesiyle girer önündeki masada 2 maket bulunur. Maketler üzerinde işaretli bölgeler bulunur. Her masa için süre 1 dakikadır. Zil sesiyle 1 dakika dolar ve sıradaki masaya geçilir. Masa sayısı kurula göre değişiklik gösterir. Alınan puanlar ise, “kurul” notuna eklenir. (Yani, aslında pratik sınavda çözülen sorular, 100 puanlık sınavın bir parçasıdır.)
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Ders kurulu sınavından alınan puanların ortalamasının %90’ı, PDÖlerin ortalamasının %5i, %Bir Deha uygulamasının quizlerinin ortalamasının %5inin toplamı 75 ve üzerinde ise öğrenci final sınavına girmeden sınıfı geçebilir. Final ve Bütünleme sınavlarında ayrıca 50 barajı uygulanır.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Aldığımız eğitimi geliştirmek adına yılda birkaç defa “Dekanımla Konuşuyorum” adı altında her tıp fakültesi sınıfı tek tek dekanla sınıfta görüşür ve problemlerini anlatmak için rahat bir ortam bulabilir.
Ayrıca dönem içinde en az 1 defa öğretim üyelerimiz hakkında anket sistemi uygulanmaktadır. Anket sistemi sayesinde öğretim üyelerine çeşitli konular hakkında geri bildirim yapılır.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Üniversitemizde öğrenciler olarak eğitimde söz hakkı alabiliyoruz. Bahsedildiği üzere “Dekanımla Konuşuyorum” ve dekanlığımızın düzenlediği anketler sayesinde, biz öğrencileri dinleyen bir yönetim var. Herhangi bir problemimizde de dekanımızın odasına çıkıp derdimizi anlatabiliyoruz. Dersimize giren öğretim görevlisini değiştirmek istersek bizi dinliyorlar. Uzun lafın kısası öğrencileri dinleyen bir yönetim mevcut.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Okulumuz hem tıbbi destek açısından hem de hocalar açısından gayet yeterli durumdadır. Hocalarımıza istediğimiz zaman ulaşabiliriz ve istediğimiz soruyu sorabiliriz. Bütün hocalar seve seve sorularımızı cevaplarlar. Ders dokümanlarımız dersten önce “Bir Deha” adlı okulumuza ait programda mevcut durumda bulunmaktadır. Laboratuvarlarda gerekli materyaller yeterlidir. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen diğer üniversitelerden aşağı kalır bir yanımızın olduğunu düşünmüyoruz. Üniversitemizi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz :)
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Üniversitemizde okumanın dezavantajlarından birisi, üniversitemizin yeni bir üniversite olmasının sonucu olarak ufak eksikliklerdir. Karar alma sürecinde ve alınan kararların öğrencilere iletilme konularında zaman zaman problem yaşanabiliyor. Biz öğrenciler için çok önemli bir konunun ertesi gün değiştiğini öğrenebiliyoruz. İlerleyen dönemlerde okul yönetimimizin bu sorunları ortadan kaldıracağına inanıyoruz.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Mevcut. BirDeha adli platformdan online ders odaları açılıyor ve oradan soru sorup dersi dinleyebiliyoruz.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Kurul sınavlarının hepsine yüz yüze girdik. Biyoistatistik, Kariyer Planlama gibi derslerin sınavları bir vize bir final olacak şekilde çevrim içi gerçekleşti