Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
İstanbul
Üniversite statüsü nedir?
Vakıf
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
İstanbul her türlü kültürel, sosyal olanakların çok kolay ulaşılır olduğu bir şehirdir. Şehrin jeopolitik konumundan ötürü sahip olduğu köprü görevi, kültürleri kaynaştırma konusunda da aynı köprü görevinin gerçekleşmesini sağlar. Bu yüzden dünyanın birçok şehrinde yer alan konserler, tiyatro ve müzikaller, sinemalar, sergiler muhakkak İstanbul’un tarih kokulu sokaklarına da uğrar. Aynı zamanda ulaşım konusunda ki kolaylığı sayesinde takip etmemiz gereken yayınlara, kitaplara ve materyallere ulaşmak oldukça kolay olmaktadır.



İstanbul hiç uyumayan bir şehirdir. Trafik konusunda zaman zaman insanı çileden çıkartsa da biz öğrencilerin vazifesi en trafiksiz zamanları takip edip bulmak ve İstanbul’un sınırsız ulaşım kaynaklarını 7 gün 24 saat kullanmaktır. Böylece birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, sınırsız savaş görmüş bu şehirde her zevke uygun müzeleri ve tarihi mekanları gezerek geçmişe gidebilir; dünya ile eş zamanlı ilerleyen ve modanın kalbinin attığı hatta modaya yön veren bu güzel şehirde her bütçeye uygun alışveriş imkanı ile anın tadını çıkartabilir; ya da sokak sanatçılarını renklendirdiği sokakların ucunda ki galerileri, sergileri inceleyebilir, yeni insanlarla tanışıp kendinizi geliştirerek geleceğinizi şekillendirmeye başlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde ulaşımdaki kolaylığı ve biz gençlerin ilgisini çeken birçok merkeze yakınlığı sayesinde yoğun tempo çalışmalarınıza biraz es vererek birkaç günlük kaçamaklarla bu güzel şehrin turistik imkanlarından faydalanabilirsiniz.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Otobüs, minibüs, metro, metrobüs, tramvay,Marmaray,deniz otobüsü, vapur gibi toplu ulaşım araçlarıyla hemen hemen her yere ulaşım mümkündür.

Şehir dışından ulaşımımız içinse Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanları, İDO İskeleleri, Esenler ve Alibeyköy Otogarları en uygun seçeneklerdir.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
KYK’nın İstanbulda 30 adet yurdu bulunmaktadır. İBB’nin ise 14 adet yurdu bulunmaktadır. Ayrıca okulumuzun Mahmutbey Kampüsünde kendi yurdu bulunmaktadır.

Yurtlar ve detaylı bilgi için http://www.istyurtkur.gov.tr/yurtlarimiz.php ve https://yurt.ibb.istanbul/ sitelerini inceleyebilirsiniz.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Üniversitemizin tıp fakültesi, Sağlık Bilimleri Kampüsümüzde bulunmaktadır. Kampüsümüz Bakırköy meydana 50 metre mesafededir. Bakırköy’de ev kiraları 15000 ile 20000 arasında; evlerin oda sayısı, yaşı ve konumuna göre değişmektedir.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
2008 yılında Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından ‘İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ adıyla kurulan üniversitemiz 2017-2018 akademik yılı itibariyle ‘Altınbaş Üniversitesi’ adıyla devam etmektedir.

Merhum iş adamı Mehmet Altınbaş’ın eğitime yatırım vasiyeti üzerine kurulan Altınbaş Üniversitesi, Altınbaş ailesi için her zaman en kıymetli sosyal sorumluluk projesi oldu. İsim değişikliği ile birlikte Altınbaş Holding’in gücünü arkasına alan Üniversite, bu itici güçle birlikte yeni hedeflerine daha hızlı ve daha güvenle yürümeye başladı.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Okula derece ile giren öğrencilere aylık burs verilmektedir.Ayrıca İstanbul’da eğitim gören öğrencilere ailelerinin gelir durumları, ailede okuyan kardeş sayısı ve not ortalamaları değerlendirilerek dernek ve vakıflardan burs sağlanmaktadır. Bu dernekler çeşitli meslek odalarına ait olabilir.İş adamlarının hemşerilerine sunduğu eğitim yardımları da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yardımsever vatandaşlar tarafından kurulan vakıflar ile de ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlanmaktadır. Vakıflar ve dernekler burs koşullarını ve başvuru formlarını kendi internet siteleri üzerinden ilan etmektedir.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemiz bünyesinde Tıp Kulübü altında çalışan Altınbaş Tıp Öğrencileri Birliği de dahil olmak üzere 65 öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. Kulüplerimiz sanattan spora, sosyal gelişimden akademik gelişime başarılı öğrencilerinin öncülüğünde her yıl sempozyumlar, fuarlar ve etkinlikler düzenlemektedir. Üniversitemiz başta Sağlık, Spor ve Kültür Dair Başkanlığımız, Dekanlıklarımız ve Rektörlüğümüzü de desteğiyle Sesli Kütüphane Projesi, Benim Köyüm gibi sosyal sorumluluk projelerini ön planda tutmaktadır. Eğitim ve öğretim programında yer almayan ancak mesleki hayata adım attığımızda ihtiyacımızın olacağı konularda seminerler ve sempozyumlar düzenlenmektedir. Finallerden önce nefes almak isteyen arkadaşlarımız içinse bahar şenliklerimiz festival havasında 2-3 gün boyunca sürmektedir.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizin 3 kampüsünde ve hastanesinde kütüphane ve 7/24 açık olan çalışma salonları bulunmaktadır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
-Tıp Öğrencileri Birliği
-Bilimsel Araştırma Topluluğu
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
- Okul yemekhanemizde her gün düzenli olarak yemek çıkmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Altınbaş Üniversitesi kampüsleri İstanbul’un Avrupa yakasında bulunmaktadır. Mahmutbey yerleşkesi, Bakırköy yerleşkesi ve Gayrettepe yerleşkesi olarak üç kampüsten oluşan üniversitemizin tıp, diş, eczacılık ve sağlık meslek yüksekokulu Bakırköy yerleşkesindedir. Kampüslerimizin arasında 08:00– 18:00 saatlerinde shuttle (öğrenci servisi) hizmeti bulunmaktadır. İhtiyaç ve talebe göre Beşiktaş, Mecidiyeköy, Marmaray gibi merkezi konumlara da seferler düzenlenmektedir. Ekteki linkten ulaşım ve konum bilgilerine ulaşabilirsiniz.

https://shbd.io/s/HjB2Oltk
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013 yılında kurulmuştur.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Fakültemizde her dönem geziler, konserler ve şenlikler düzenlenmektedir.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Fakültemizde TurkMSIC Araştırma ve Staj Değişimi kollarımızın yurtiçi değişimleri mevcuttur.
Fakültenin eğitim dili nedir?
Fakültemizde eğitim %100 İngilizce dilindedir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Fakültemizde hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Hazırlık sınıfları Mahmutbey yerleşkesinde eğitim öğretim görmektedirler. Yeterlilik sınavını geçen öğrenciler direk 1. Sınıftan başlar. Yeterlilik sınavımızda B2 seviyesindeİngilizce bilmek yeterlidir. Hazırlık dersleri okuma, yazma, dinleme ve konuşma bölümlerinden oluşmaktadır. Bu program 8’er haftalık 4 dönemi ve 4 seviyeyi (A1, A2, B1, B2) kapsamaktadır. Bu dönemde tıp fakültesi ile ilgili özel olarak bir eğitim verilmez sadece genel ve akademik İngilizce üzerinde durulur.

Yabancı diller yüksekokulunun yeterlilik sınavı her yıl üniversite dersleri başlamadan evvel üniversitenin resmi sitesinde duyurulan tarihte gerçekleştirilir. Bu sınavdan 60 ya da daha yukarı da bir puan aldığınız takdirde hazırlık okumaktan muaf tutulursunuz. Üniversitemizin yaptığı yeterlilik sınavı hariç aşağıda yer alan sınavlar ve belirtilen asgari puanlarla da hazırlık okuma durumundan muaf olup direk bölüm derslerinize başlayabilirsiniz.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Fakültemizde teorik derslere devam zorunluluğu yoktur. Uygulamalı (laboratuvar) derslerine %85 devam zorunluluğu vardır. Devam durumu üniversitemizin öğrenci sisteminden takip edilebilmektedir.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Altınbaş (İstanbul Kemerburgaz) Üniversitesi PearsonAssuredOrganization ile akreditedir.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Fakültemiz Dekanlığı ve Rektörlüğünce ‘World Directory of Medical Schools’ ile akreditasyonumuzun sağlanması için çalışmalar devam etmektedir.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Evet,bulunuyor.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Fakülte hastaneye 2 km uzaklıktadır. Okulumuzun bulunduğu caddeden geçen minibüs veya otobüsler aracılığıyla 5-15 dakika süreyle hastaneye ulaşım sağlanabilmektedir.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Anabilim dallarımızdan temel bilimler kampüsümüzün tıp fakültesi katında, klinik bilimler üniversitemizin hastanesinde ayrı ayrı bulunmaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
1. Sınıf: 75

2. Sınıf: 90

3. Sınıf:120

4. Sınıf:90

5. Sınıf: 60

6. Sınıf: 70
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Dönemdeki kişi sayısına bağlı olarak sınıf ikiye bölünüyor.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Fakültemiz, her öğrencisi ile birebir ilgilenilecek, özel olarak her öğrencinin danışmanı olacak miktarda öğretim üyesine sahiptir. Gerek dersler gerekse özel konularında bir problem yaşayan her arkadaşımız kolayca öğretim üyelerimizden yardımlarını rica edebilirler. Altınbaş Üniversitesi iş ilişkisi konseptindense aile olmayı kendine ilke belirlemiştir. Bu sayede her öğrenci hocalarına kolaylıkla ulaşabilmekte, uzun süren gereksiz prosedürlere ihtiyaç duymamaktadır.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Fakültemizde entegre (komite) eğitim sistemi uygulanmaktadır. Her dönem kendisi için alması zorunlu olan sayıda komiteyi, komitenin ağırlığına göre 1-2 ay gibi bir süre görmektedir. Yeni başlayacak olan arkadaşlarımız ve şuan mevcut olan 1.,2. Sınıf arkadaşlarımız diğer dönemlerin aksine ilk 3 senelerinde klinik bilim dersleri almayıp sadece temel bilim derslerine yönelmektedirler. Diğer üniversitelerden biraz farklı olarak Altınbaş Üniversitesi’nde bizler her komite başına bir vize ve bir final sınavı almaktayız. Bu sebeple final sınavlarına girmek zorunludur. Ancak üniversitemiz öğrencilerin stres düzeyini azaltmak ve bilgilerini daha canlı tutabilmek adına final sınavlarını dönem ya da sene sonunda değil komite sonunda almaları kararını almıştır. Bu sayede komite ortasında vizemizi, komite sonunda ise finalimizi aldığımız sistem sayesinde başarı oranının arttığı ve stres düzeyi azaldığı için bilgilerin kalıcılığının arttığı gözlemlenmiştir.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Dönem 1 dersleri: Tıbbi Biyoloji, Biyokimya, Biyofizik,Biyoistatistik, Anatomi, Histoloji, Fizyoloji, Farmakoloji, Tıp Tarihi, Mikrobiyoloji, Davranış Bilimleri, Halk Sağlığı

Dönem 2 dersleri: Biyokimya, Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Biyofizik, Histoloji, Patoloji, Farmakoloji, Embriyoloji

Dönem 3 dersleri:Biyokimya, Anatomi; Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Mikrobiyoloji, Patoloji, Farmakoloji, Nöroloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Enfeksiyon hastalıkları, Dahiliye, Kadın ve Doğum hastalıkları, Üroloji, Nükleer tıp, Radyoloji… (Bu dönemde alınan klinik dersler yeni gelen dönemler tarafından alınmayacaklardır. Ancak alınan bu dersler yine de komple tüm dersleri kapsamamakta, sadece verilen komitelerle ilgili bölümleri içermektedirler.)

Dönem 4 dersleri: Dahiliye, Pediatri, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi, Radyoloji, Anestezi ve Reanimasyon, Üroloji

Dönem 5 dersleri:Ortopedi ve Travmatoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Nöroloji , Nöroşirurji , Psikiyatri , Göz Hastalıkları , Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ,Kalp Damar Cerrahisi , Göğüs Hastalıkları , Çocuk Cerrahisi , Göğüs Cerrahisi , Radyasyon Onkolojisi , Plastik Cerrahi , Nükleer Tıp , Kardiyoloji , Enfeksiyon Hastalıkları , Adli Tıp , Dermatoloji , Halk Sağlığı

Dönem 6 dersleri: Intörn çalışması 1 ve 2
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Üniversitemizde bütün öğrenciler için Türk Dili ve İletişim Becerileri, Uygarlık Tarihi, Türk Tarihi, Bilgisayar Becerileri derslerini ilk senede almak zorunludur. Bunun dışında her dönem bir adet tıp alanında seçmeli ders almak gerekmektedir. Tıp içi seçmeli dersler öğrencilerin talebine göre de açılabilir. Tıp etiği, tıp tarihinden seçme konular, sinemada tıp, estetik cerrahiye giriş gibi dersler,ders seçimi esnasında otomatik olarak açılır. Seçmeli ders listelerini ekteki linkten takip edebilirsiniz.

https://auects.altinbas.edu.tr/web/Ects/ProgramDetail?PID=395&BID=39/
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
https://altinbas.edu.tr/akademik/fakulteler/tip/ders-programi.web
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: Sunum üzerinden teorik ders anlatımı yapılır,ardından maket üzerinden ilk çalışma yapılarak hocalarımız eşliğinde kadavra üzerinde pekiştirilerek kalıcı bir öğrenim sağlanır. Ders sonunda diğer laboratuvar dersleri için çizim ödevleri verilerek görsel hafıza geliştirilmesi hedeflenir.

Histoloji: Sunum üzerinden teorik ders anlatımı yapılır, ardından laboratuvarda mikroskop ve diğer teknolojik araçlarla çalışmalar yapılır, teknolojik aletlerden elde edilen görüntüler öğrenciler tarafından çizilerek kalıcı bir öğrenim sağlanır.

Fizyoloji: Sunum üzerinden teorik ders anlatımı yapılır ardından laboratuvarda gözlem ve deney yapılır.

Patoloji: Sunum üzerinden teorik ders anlatımı yapılır ardından laboratuvarda gözlem ve deney yapılır.

Mikrobiyoloji: Sunum üzerinden teorik ders anlatımı yapılır ardından laboratuvarda gözlem ve deney yapılır. Yapılan deneyler diğer birçok dersten uzun sürdüğü için laboratuvar zamanları hariç te deneylerimizin sonuçlarını almamız mümkün kılınmıştır.

Biyokimya: Sunum üzerinden teorik ders anlatımı yapılır ardından laboratuvarda gözlem ve deney yapılır.Laboratuvar dersine başlamadan evvel küçük pop-quizler ile bilgileri taze tutmak hedeflenir.

Biyoistatistik: Sunum üzerinden teorik ders anlatımı yapılır.

Biyofizik: Sunum üzerinden teorik ders anlatımı yapılır ardından laboratuvarda gözlem ve deney yapılır.Zaman zaman gerekli cihazları daha iyi öğrenebilmek adına laboratuvarlar hastanemizde konusu geçen teknolojik aletin eşliğinde işlenir.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Anatomi dersi için oluşturulan laboratuvar gruplarımızın sayısı maket sayısına göre düzenlenir. Derslerde 4 öğrenciye bir maket düşmektedir. Fakültemizde dört kadavramız vardır. Üniversitemizcedersler harici zamanlarda da maketler ve kadavralar üzerinde çalışmalar yapmamıza olanak sağlanmaktadır.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Fakültemizde öğrenci başına bir mikroskop düşmektedir. Öğrenciler laboratuvar derslerine gruplar halinde girmektedir. Gruplar mikroskop sayısı ve gerekli kullanım alanına göre ayarlanmaktadır.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Fakültemizin en büyük özelliklerinden birisi 1. Sınıftan itibaren öğrencilerinin hastane ile yakın ilişkide olarak eğitimlerini almalarıdır. Bu sayede hasta ile arasında uçurum bulunmayan, profesyonel olarak konuya hakim ama bir o kadar da halk ağzından anlayan hekimler yetiştirmek hedeflenmektedir. Aynı zamanda üniversitemiz TurkMSIC bünyesinde yer alıp gerçekleştirilmek istenen sosyal sorumluluk projelerini benimsemekle beraber ayrıca kendi bünyesinde de ‘Benim Köyüm’ , ‘Sesli Kütüphane’ projeleri ve daha nicelerini devamlı olarak yürütmekte ve bu konuda kendini sürekli olarak geliştirmektedir. Yine aynı şekilde İstanbul Kemerburgaz Tıp Öğrencileri Birliğimiz ve Tıp Kulübümüzün dinamik ekipleri dönem boyunca gerek üniversitede ki arkadaşlarımıza gerekse kampüsümüzün bulunduğu Bakırköy’de yaşayan halkımıza farkındalık yaratabilmek, ön yargıları kırabilmek adına saha çalışmaları ve konferanslar gerçekleştirmektedir.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Her dönem mesleki beceri dersimiz var.1,2 ve 3. Sınıfta komite laboratuvarlarımızın arasına edinilmesi gereken kazanımlar serpiştirilmiştir. Ayrıca 2. Sınıftan itibaren özelliklede 3. Sınıfta hastaya yaklaşımı öğrenmek, öncül tedavi yöntemlerini incelemek, departmanları incelemek ve arasındaki farkları gözlemlemek için üniversite hastanemizde haftanın bir günü eğitime ayrılmaktadır. Bu eğitimde devamlılık esastır ancak not üzerinde bir etkisi bulunmamaktadır.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Simüle hasta laboratuvarımız şimdilik bulunmamaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
1, 2 ve 3. Sınıflarda komite sınavları ve her komitenin ödevleri bulunmaktadır. Sınav notunun %80 ödev notunun ise %20 alınarak ortalama hesaplanır. Yılın sonu final notu 50 ve üzeri olmak zorundadır. Komite notlarının ortalamasının %60’ı final notunun ise %40’ı alınarak yıl sonu puanı hesaplanır. Bu puan 60 ve üzeri olmalıdır.

Bu dönemlerde yapılan sözlü sınavlar belirlenen yüzdelere göre komitenin ortalamasına dahil edilir.

4 ve 5. Sınıflarda öğrenciler stajyer doktor ünvanı alırlar. Zamanlarının bir kısmını hastanede gözlem ve uygulama yaparak geçirirken bir kısmında ise bulundukları stajın (genel cerrahi, kadın doğum) teorik eğitimini alarak geçirirler. Sınavlar vize, final ve sözlü olarak yapılır.

6. sınıf öğrencileri intörn hekim ünvanını alırlar. İntörn hekimlerin stajlardan geçme durumu yapılan sözlüler ve performanslarına göre değerlendirilir.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Fakültemizde her komiteden geçme notu 50’dir. Aynı zamanda finalden 50 ve üstü almak geçme koşuludur.

Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Sınıf iki gruba bölünerek her öğrenci sırayla sınava alınır.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Temel bilimler döneminde finalsiz geçme sistemi bulunmamaktadır.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız düzenli olarak fakülte ve okul kapsamında anketler ve geri dönüşler yapmaktadır. Her dönem başında okulumuzun rektörü ile ‘Kırmızı Koltuk’ konseptinde öğrencilerin taleplerinin ve okulla ilgili sorunlarının dinlendiği çözüm odaklı paneller gerçekleştirilmektedir.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Öğrenciler eğitimleri hakkında tıp eğitimi çalışma kolumuz aracılığıyla söz sahibi olabiliyor.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Fakültemizin konumu merkezi. Akademisyenlerimiz alanlarında tanınan hocalar, öğrenci sayısı az olduğu pratik eğitime öğrenciye düşen süre oldukça fazla ayrıca hocalarımızla birebir iletişim kurmakta zorluk çekmiyoruz.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
-
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Çevrimiçi derslerimizi online veya offline olarak okulumuzun uzaktan eğitim merkezi aracılığıyla gerçekleştiriyoruz.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Üniversitemizin kendi uzaktan eğitim merkezi aracılığıyla sınavlarımı gerçekleştirebiliyoruz.
Eklemek istedikleriniz
Detaylı bilgiler için : instagram.com/altinbastob