Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Antalya
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Ünlü Damlataş Mağarası şehrin tam merkezinde yer almaktadır. Mağara tamamen geziler için donatılmıştır. Mağaranın yakınında güzel bir plaj ve ziyaretçilerin el işleri ve hediyelik eşyalar satın alabileceği küçük bir pazar bulunmaktadır. Alanya Kalesi’nin ortaçağ kalesi, 13. yüzyılda inşa edilen önemli bir mimari dönüm noktasıdır. Alanya’nın sembolü Kızıl Kule Kulesi’dir. Türkiye’nin en ilginç ve eşsiz yerlerinden biri belki de tersanedir. Kızıl Kule (Kızıl Kule) ile Tophane Mescidi arasında yer almaktadır.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehir içi ulaşım belediye otobüsleri ve dolmuşlar ile sağlanmaktadır. Öğrencilere yönelik indirimli kart uygulaması vardır. Şehirler arası ulaşım için otogar şehir merkezine 3 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ayrıca Gazipaşa Havalimanı 40 km ve Antalya Havalimanı yaklaşık 120 km’dir.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
Şehirde 3 blok kız, 3 blok erkek yurdu olmak üzere 6 tane KYK yurdu bulunuyor. Kız yurtları şehir merkezinde erkek yurtları ise oba mahallesinde. Bunların dışında çok fazla özel yurt bulunmamakla birlikte apartlar öğretim yılı içerisinde öğrenciler için yurt işlevi görebiliyor.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Üniversite çevresinde öğrencilere yönelik çok fazla ev bulunmamaktadır. Ancak merkezdeki evlerin durumu şu şekildedir:
1+1’ler : 800-1500
2+1’ler : 1000-…
Hastane çevresinde ise
1+1’ler : 1200
2+1’ler : 1500-...
1+1’ler : 800-1500
2+1’ler : 1000-…
Hastane çevresinde ise
1+1’ler : 1200
2+1’ler : 1500-...
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Üniversitemiz akademik birimleri; Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve Rektörlüğe bağlanan Eğitim Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ile Tıp Fakültesinden; Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünden, oluşmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde bulunan bütün fakültelerdeki öğretim üyelerinin amaçları meslek sahibi bireyler yetişmekten ziyade, birer bilim insanı yetiştirmektir. Araştırma yapmak isteyen öğrencilere gerekli destekler profesyonel olarak yardım edilmektedir. Şuanda Tıp Fakültemiz dekanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında bütün öğrencilerin birçok alanda yürüttüğü, üniversitemizin yayını olan Acta Medica Alanya’da yayınlanmaya hazır makaleler, araştırmalar bulunmaktadır.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Devlet Üniversitesi olduğu için herhangi bir burs imkanı yoktur.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemizde şenlik veya festival son yıllarda yapılmamıştır. Ancak sene içinde Çanakkale gezisi gibi gezilerin yanı sıra konferanslar düzenlenmektedir.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitede her fakültenin içerisinde kendine ait kütüphaneler ve okuma salonları bulunmaktadır. Ayrıca 1 adet merkezi kütüphanemiz bulunmakta bunların hepsi 8.00-18.00 arası açıktır. Fakültemizde bulunan derslikler ve okuma salonu isteklere bağlı olarak sınav haftalarında son otobüs saati olan 23.30’a kadar açık kalabiliyor.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
https://sksdb.alanya.edu.tr/ctrcms/media/27/tmp/doc/ALKÜ%20KULÜPLER11.pdf Fakültemizde etkinlik gerçekleştiren 3 kulübümüz bulunmaktadır. Alanya Alaaddin Keykubat Tıp Öğrencileri Birliği Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu Gönüllü Hekimler Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci toplulukları AlanyaTÖB (Alanya Alaaddin Keykubat Tıp Öğrencileri Birliği) ve ALKÜ-BAT (Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu) üyesi öğrencilerimiz 26 Nisan Cuma günü Alanya’nın Mahmutseydi Köyü’nü ziyaret etti. Köy meydanına kurulan stantlarda kan şekeri, tansiyon, vücut kitle indeksi ve benzeri ölçümler yapan öğrenciler, aynı zamanda kalp sağlığı ve kanser hakkında bilinçlendirme çalışmaları yürüttüler.
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Okul yemekhanesinde öğle ve akşam yemekleri çıkmakta olup fiyatı 3 TL’dir. Yemekhane kampüste yalnızca bir tanedir. Tıp fakültesine özel yemekhanemiz bulunmamaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Üniversite Kestel Mahallesi’nde ve şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Üniversite kampüsünden merkeze otobüsler geçmekte ve bu yol ortalama yarım saat sürmektedir.
Fakültenin web sitesi nedir?
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Alanya Tıp Fakültesi 27.02.2014 tarih ve 28926 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Akdeniz Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur.
Alanya Tıp Fakültesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 52 öğrenci ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde eğitime başlamıştır.
Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı olan Alanya Tıp Fakültesi, 23/04/2015 tarihinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine bağlanmıştır.
Alanya Tıp Fakültesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 52 öğrenci ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde eğitime başlamıştır.
Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı olan Alanya Tıp Fakültesi, 23/04/2015 tarihinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine bağlanmıştır.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Yeni bir fakülte olduğumuzdan üniversiteden bağımsız olarak herhangi bir fakülte geleneğiniz bulunmamaktadır. Fakültemizin kendine ait bir spor imkanı bulunmamaktadır. Ancak fakülte dışında öğrenciler olarak toplanıp yaptığımız pek çok sosyal aktivite mevcuttur.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Erasmus, Farabi ve Mevlana programları dahilinde öğrenci değişim programları uygulanmaktadır. Erasmus ve Mevlana programları ile yurt dışında, Farabi ile yurt içindeki değişim programlarına katılabilmektesiniz.
https://uio.alanya.edu.tr/
https://uio.alanya.edu.tr/
Fakültenin eğitim dili nedir?
%100 Türkçedir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Fakültede İngilizce hazırlık bulunmamaktadır.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Teorik derslerde %70 ve pratik derslere %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Devamsızlık bilgileri fakültemizin öğrenci bilgi sisteminden veya öğrenci işlerinden öğrenebiliyoruz.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Fakültemizin akreditasyonu bulunmamaktadır.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Fakültemiz akreditasyon koşullarını büyük ölçüde sağlamaktadır ilerleyen yıllarda akredite olmak için gerekli girişimlerde bulunulacaktır.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Tıp eğitimi anabilim dalımız bulunmamaktadır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Fakültemiz ile hastanemiz aynı kampüs içerisinde değil. Ancak ulaşım tek otobüs ile 20 dakikada sağlanabiliyor.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Anabilim dalları ve hocalara ait odalar kampüs içerisinde İşletme Fakültesinde bulunuyor.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1 - 117
Dönem 2 - 75
Dönem 3 - 66
Dönem 2 - 75
Dönem 3 - 66
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Fakültemizde henüz dönem 4-5-6 öğrencisi bulunmadığı için bu konuda bir bilgi verilememektedir.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Fakültemizde 12 profesör, 19 doçent ve 42 doktor öğretim üyesi bulunmaktadır.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Fakültede Dönem I, Dönem II, Dönem III’te entegre sistem vardır ve bu dönemlerde sınıf geçme esası uygulanır. Dönem IV ve Dönem V’de ise staj eğitimi yapılır. Her staj bir ders niteliğindedir.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Dönem 1 : Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyokimya, Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Biyofizik, Mikrobiyoloji,Tıbbi Psikoloji,Halk Sağlığı,Tıp Tarihi ve Etik
Dönem 2 : Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Biyokimya, Histoloji, Biyofizik, İmmünoloji,Farmakoloji
Dönem 3 : Patoloji, Farmakoloji, Mikrobiyoloji, Klinik Derslere Giriş
Anatomi Ana Bilim Dalı’na ait 1 tane Maket salonu ve 1 adet Kadavra salonu vardır. Bunun dışında 2 tane Multidisipliner Laboratuvar ve 1 tane Hasta Simülasyon Laboratuvarı bulunmaktadır.
Dönem 2 : Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Biyokimya, Histoloji, Biyofizik, İmmünoloji,Farmakoloji
Dönem 3 : Patoloji, Farmakoloji, Mikrobiyoloji, Klinik Derslere Giriş
Anatomi Ana Bilim Dalı’na ait 1 tane Maket salonu ve 1 adet Kadavra salonu vardır. Bunun dışında 2 tane Multidisipliner Laboratuvar ve 1 tane Hasta Simülasyon Laboratuvarı bulunmaktadır.
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Tıp eğitimi dışında Türk Dili, Mesleki İngilizce, İnkılap Tarihi ve seçmeli dersler (Etkili ve Güzel konuşma , Halk Oyunları ) verilmektedir.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler İçin Oryantasyon Programı : 11 Eylül 2020
Derslerin başlaması: 14 Eylül 2020
Dönem 1 : Sene içinde 5 ders kurulu ve sınavı
Final sınavı: 17 Haziran 2021
Bütünleme sınavı: 1 Temmuz 2021
Dönem 2 : Sene içinde 5 ders kurulu ve sınavı
Final sınavı : 11 Haziran 2021
Bütünleme sınavı: 24 Haziran 2021
Dönem 3 : Sene içinde 7 ders kurulu ve sınavı
Final sınavı : 18 Haziran 2021
Bütünleme sınavı: 2 Temmuz 2021
Dönem 4 : Oryantasyon Haftası 31 Ağustos 2020 - 04 Eylül 2020
1. Yarıyıl Stajlarının Başlaması 07 Eylül 2020
1. Yarıyıl Stajlarının Bitişi 29 Ocak 2020
2. Yarıyıl Stajlarının Başlaması 15 Şubat 2021
2. Yarıyıl Stajlarının Bitişi 09 Haziran 2021
Bütünleme Sınavı 2-6 Temmuz 2021
Bu takvim kesin olmamakla birlikte Pandemi süreci içerisinde değişiklikler olabilir.
Derslerin başlaması: 14 Eylül 2020
Dönem 1 : Sene içinde 5 ders kurulu ve sınavı
Final sınavı: 17 Haziran 2021
Bütünleme sınavı: 1 Temmuz 2021
Dönem 2 : Sene içinde 5 ders kurulu ve sınavı
Final sınavı : 11 Haziran 2021
Bütünleme sınavı: 24 Haziran 2021
Dönem 3 : Sene içinde 7 ders kurulu ve sınavı
Final sınavı : 18 Haziran 2021
Bütünleme sınavı: 2 Temmuz 2021
Dönem 4 : Oryantasyon Haftası 31 Ağustos 2020 - 04 Eylül 2020
1. Yarıyıl Stajlarının Başlaması 07 Eylül 2020
1. Yarıyıl Stajlarının Bitişi 29 Ocak 2020
2. Yarıyıl Stajlarının Başlaması 15 Şubat 2021
2. Yarıyıl Stajlarının Bitişi 09 Haziran 2021
Bütünleme Sınavı 2-6 Temmuz 2021
Bu takvim kesin olmamakla birlikte Pandemi süreci içerisinde değişiklikler olabilir.
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: Anatomi pratik derslerinde sınıf iki gruba ayrılır. Bir grup maket salonunda maketleri öğrenirken diğer grup başka bir dersin laboratuvar dersine girer. Maketleri hocalar veya asistan masaları dolaşarak anlatır. Sonra gruplar yer değiştirir.
Histoloji: Sınıf iki gruba ayrılır. Belli preparatlar hocalar tarafından LCD ekranlar aracılığıyla anlatıldıktan sonra öğrenciler aynı preparatları mikroskoplarda inceler.
Fizyoloji: Pratik dersler hocanın ders hakkında bilgilendirme yapmasının ardından öğrencilerin uygulamalarıyla devam eder.
Biyokimya: Sınıf yine iki gruba ayrılır. Hoca dersi slayt veya gerekli materyal ile anlattıktan sonra gerekiyorsa öğrencilere de uygulatarak dersi bitirir.
Histoloji: Sınıf iki gruba ayrılır. Belli preparatlar hocalar tarafından LCD ekranlar aracılığıyla anlatıldıktan sonra öğrenciler aynı preparatları mikroskoplarda inceler.
Fizyoloji: Pratik dersler hocanın ders hakkında bilgilendirme yapmasının ardından öğrencilerin uygulamalarıyla devam eder.
Biyokimya: Sınıf yine iki gruba ayrılır. Hoca dersi slayt veya gerekli materyal ile anlattıktan sonra gerekiyorsa öğrencilere de uygulatarak dersi bitirir.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Fakültemizde 1 adet kadavra bulunuyor.
Laboratuvarın büyüklüğü öğrenci sayısına göre yeterlidir. Laboratuvarda 6 adet masa ve her masadaki öğrenci sayısına yetecek kadar da maket bulunmaktadır.
Laboratuvarın büyüklüğü öğrenci sayısına göre yeterlidir. Laboratuvarda 6 adet masa ve her masadaki öğrenci sayısına yetecek kadar da maket bulunmaktadır.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Pratik derslerde her öğrenciye 1 mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Tıp eğitimi dışında hocalarla birlikte proje çalışmaları yürütebiliyoruz. Ayrıca dönem 1 ve 2’de makale taraması ve poster sunumundan ibaret olan bir ders kurulumuz var. Ondan aldığımız not diğer sınavlar kadar etkili olmakla beraber hem yabancı dilimizin gelişmesinde hem de bilim dünyasına yavaş yavaş adım atmamızda faydalı olmaktadır.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Mesleki Beceri Dersleri kapsamında hekimlik mesleğinde gerekli uygulamalı eğitimler ve aynı zamanda bilimsel araştırma yöntemlerini öğretmek amacıyla Makale tarama ve poster sunumları yapılmaktadır.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Simüle Hata Laboratuvarımız var öğretim üyeleri isteklerine bağlı ilk yardım vb. dersleri buralarda pratik olarak da işleyebilmektedir. Yine öğretim üyelerinin isteklerine bağlı derslerin sınavları teorik olarak kurul sınavlarında veya pratik olarak sorularak değerlendirilmesi yapılmaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Her kurul dönemi sonrasında kurul sınavı adı altında teorik sınav yapılır. Anatomi, Histoloji ve Fizyoloji derslerinde pratik sınav yapılmaktadır. Teorik sınavlarda baraj uygulanır ve baraj %50’dir. Baraj sisteminde sınavdaki ayrılmış derslerin sorularında %50 doğru cevap yapma zorunluluğunuz vardır. Eğer %50’nin altında kalırsanız, eksik kaldığınız soru sayısının puanı kadar puanınız eksilir. Pratik sınavlarda baraj uygulanmaz.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Geçme Notu:Yıl içi başarı notunun %60’ı, yıl sonu başarı notunun %40’ı alınarak hesaplanır.
Yani sene içindeki komite sınavlarının ortalamasının %60’ı ve final sınavının %40’ı geçme notudur. Sınıf geçmek için geçme notunun 60 ve üzeri olması gerekmektedir.
Yani sene içindeki komite sınavlarının ortalamasının %60’ı ve final sınavının %40’ı geçme notudur. Sınıf geçmek için geçme notunun 60 ve üzeri olması gerekmektedir.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomi: Zilli sınav şeklinde; (Masalarda maket, kemik vs. bulunuyor ve belirli noktaları işaretlenmiş oluyor. Maketlerde işaretli yerlerin isimlerini belirli bir sürede kağıdımıza yazıp süre bitince bir sonraki makete geçiyoruz. Sınavlarda ortalama 10-12 maket bulunuyor.) Histoloji: Zilli sınav şeklinde; Fizyoloji: Sözlü sınav şeklinde gerçekleştiriliyor.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Finalsiz geçme imkanımız bulunmaktadır. 85 ve üzeri not ortalaması ile finalsiz geçilmektedir.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Geri bildirim formlarının tüm derslerde kullanılabilmesi için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Öğrencilerimiz sorunlarını dekanlıklara sınıflarımızdaki öğrenci temsilcileri ve dönem koordinatörlerimiz aracılığı ile aktarabilmektedir.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Genç ve dinamik öğretim üyesi kadrosu ve öğrenci sayısının azlığı sebebiyle derslerde ve ders dışı herhangi bir sorunumuzda her zaman ulaşacak birilerini bulabiliyoruz. Ayrıca yine az kişi olmamız sebebiyle laboratuvar derslerinde maket veya mikroskop sıkıntısı çekmiyoruz. Bu kişi azlığının klinik derslerde de faydasını göreceğimizden eminiz.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Kampüsümüzün yeni olmasından kaynaklı olarak üniversite içerisinde sosyal aktivite imkanları pek gelişmemiştir.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Çevrim içi ders işlenmemektedir. Ders ile ilgili dokümanlar bizlere sınıf temsilcisi tarafından ulaştırılmaktadır. Sınavlar da aynı dokümanlardan online şekilde olmaktadır.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Evet gerçekleşti. Mergen adlı sistem üzerinden kalan kurul ve final sınavlarımızı çoktan seçmeli test şeklinde gerçekleştiriyoruz.