Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Hatay
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
8 bin yıllık bir geçmişe sahip olan Hatay, 13 medeniyete ev sahipliği yapmış olup bu medeniyetlerin izlerini bugün de net olarak taşımaktadır. Hatay, Hurilere, Akatlara, Hititlere ev sahipliği yapmış bir kent olarak günümüze kadar toplam 13 medeniyetin izlerini bıraktığı mirasıyla ‘ilk küresel şehir’ olma özelliğine sahiptir. Tek tanrılı ve çok tanrılı inançları da topraklarında taşımakta ve bugüne kadar da bu yaşam devam etmektedir. Etnik kökeni, inancı farklı insanlar bir arada, barış ve huzur içerisinde bir sorun olmadan, birlik ve beraberlik içinde yaşıyorlar. Ellişer metre arayla camisini, havrasını ve kilisesini görürsünüz. Bu insanlar sokakta, cenazede, düğünde birliktedir. Uzun Çarşı’da yan yana alışverişte görürsünüz. Burada insanlar birbirlerinin yüzüne baktığında onun etnik kökenini ya da inancını görmezler. Bir insan, bir hemşeri olarak görürler. Hatay’ı bir cümle ile tarif etmek gerekirse: “İnsanların birlikte yaşama alışkanlığını, sevgi, saygı ve hoşgörü temelinde yaşam biçimine dönüştürdüğü kenttir” diyebiliriz.
Turistik özelliklere gelecek olursak şehrimizin İskenderun, Arsuz, Dörtyol, Samandağ, Yayladağı olmak üzere 5 sahili mevcuttur. Şehirde çeşitli festivaller düzenlenmektedir. İlk Kurşun Müzesi, Hatay Arkeoloji Müzesi gibi çeşitli müzelerimiz şehrimizde mevcuttur.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehirde ulaşım genel olarak dolmuş ve otobüslerle sağlanmaktadır. Bu vasıtalarla merkeze ulaşım 30-40 dakika arasında sağlanmaktadır. Genel olarak seferler 05:30’da başlayıp 22:30’da son bulmaktadır. Şehirlerarası ulaşımda ise havalimanı kampüsümüze çok yakın mesafede bulunmaktadır, taksi veya HAVAŞ imkanımız bulunmaktadır. Otogar kampüse 30 dakika mesafede olup kampüsün önündeki duraklardan da şehirlerarası otobüslere biniş sağlanmaktadır.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
3 Kız 2 Erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır.Bunlardan Tayfur Sökmen Kız Yurdu kampüs içinde olup 1000 kişilik kapasiteye sahiptir. Beyazıd-i Bestami Erkek Yurdu ise kampüs içinde değil ancak yürüme mesafesindedir. Cemil Meriç Erkek Yurdu ise okula 10 dakika uzaklıkta bulunmaktadır. Aylıkları genelde 250 - 350 bandında değişmektedir.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
1+1 Daireler 500-900 2+1 Daireler 650 - 1200 Evler genellikle kampüs çevresinde ve eşyalı olup internet hizmeti dahil bir öğrencinin ihtiyaç duyacağı çoğu imkana sahiptir. Site şeklinde yapılanmalar da mevcuttur.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Üniversite 1992 yılında kurulmuştur. Tıp fakültesi ise 2008 yılından beri öğrenci almaktadır. Yeni bir fakülte olmanın beraberinde getirdiği gelişme çabasının devamını görebiliriz. Mesela bu yıl yeni hastane binamız hizmete açılmıştır. Hocalarımız öğrenciyle sürekli iletişim içindedir. Diğer üniversitelere göre öğrenci sayısının azlığı da büyük avantajdır. Kampüs içinde öğrencilerin oturacağı alanlar, olimpik yüzme havuzu, tenis kortu, spor alanları vardır.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Ulusal derneklerin verdiği (Çağdaş Yaşam gibi) bursların yanında, yerel kuruluşlar (Ali İsmail Korkmaz Vakfı), Sanayi Odası ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yaşatma Vakfı gibi burs veren kuruluşlar bulunmaktadır.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Üniversitemiz yeni oluşunun yanı sıra şehrin de yeni bir büyük şehir olmasından dolayı giderek artan sosyal olanaklarımız oluşmaktadır. Her ay üniversitemiz çeşitli konularda değerli isimlerle kongreler düzenlemeye çalışmaktadır. Ayrıca yıl içinde film tiyatro gösterimleri de konferans salonumuzda gerçekleşmektedir. Kampüsümüzde olimpik yüzme havuzu, tenis kortu, futbol, voleybol ve basketbol sahaları bulunmaktadır. Üniversitemiz personelinin huzurlu bir ortamda çalışabilmeleri için çocuklarını güvenle teslim edebileceği MKÜ Yuva ve Anaokulu hizmet vermektedir. Üniversitemizin Merkezi Yemekhane ve Merkezi Kütüphane imkanları da bulunmaktadır.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Üniversitemizde bir adet 3 katlı büyük bir kütüphanemiz bulunmaktadır. Çalışma salonu olarak ayrılmış kat ise 7/24 açıktır. Tıp öğrencilerine özel olarak ise fakültemizin ayrı bir çalışma salonu bulunmaktadır. Burası gece 00.00’a kadar açıktır. Kütüphaneler için kantin hizmeti hafta içi akşam 21.00’a kadar bulunmaktadır. 7/24 ihtiyacımızı karşılayabilecek ise yiyecek-içecek otomatı bulunmaktadır.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Üniversitemizde faaliyet gösteren topluluklar; Avrupa Öğrenci Topluluğu, Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu, Akademik ve Analitik Düşünce Topluluğu, Arkeoloji ve Kültürel Miras Topluluğu, Bir Dokunuşla Varoluş Topluluğu, Bisiklet Topluluğu, Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu, Çevre ve İnsan Araştırmaları Topluluğu, Deniz Kaplumbağalarını Koruma ve Araştırma Topluluğu, Doğada Böcekleri Tanıma ve Kelebek, Gözlem Topluluğu, Felsefi Düşünce Topluluğu, Fotoğraf Topluluğu, Genç Tema Topluluğu, Gönüllü Genç Sağlık Liderleri Topluluğu, Görsel İletişim Topluluğu, Halk Oyunları Topluluğu, İdeal İnsan Topluluğu, İzci Topluluğu, Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu, Kızılay Topluluğu, Kültür ve Edebiyat Topluluğu, MKÜ Turizm Gezi ve Gastronomi Topluluğu, Nesl-i Hareket Topluluğu, Plastik Sanatlar Topluluğu, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu, Sahne Sanatları Topluluğu, Satranç Topluluğu, Sinema Topluluğu, Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Topluluğu, Tarih Düşünce ve Araştırma Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Toplum Gönüllüleri Topluluğu, Türk Strateji ve Jeopolitik Araştırmaları Topluluğu, Türk Tıp Öğrencileri Topluluğu (Tıp Öğrencilerine aittir.) Etkinlik: Pediatri servisinde gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğimizde küçük bir tiyatro etkinliği düzenlenmiş, çeşitli kostümler giyilerek küçük hediyeler dağıtılmış ve pasta kesilerek eğlenceli zamanlar geçirilmiştir. Hasta olan çocuklarımızın yüzünde bir gülümse yaratmak bizim için çok güzeldi!
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Okulun ana yemekhanesinde günde bir kere verilir ve 2.5 tl ücreti bulunur. Akşam 17.00’a kadar bu yemeği yiyebilmekteyiz. Tıp fakültesi öğrencileri için ise hastanenin yemekhanesi öğlen ve akşam iki öğün ücreti 6 tl olmak üzere yemek vermektedir. Yemekhane dışında kampüs içerisinde ve dışarısında yemek yiyebilecek çeşitli mekanlar bulunmaktadır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Üniversitemiz şehir merkezine 15 km uzaklıkta Serinyol Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine giden otobüsler gün içinde her vakit mevcuttur. Fakültemiz ve hastanemiz kampüs içindedir. Kampüsümüzde Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi haricinde Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi bulunmaktadır.
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi 2001 yılında kurulmuş ve 2002 yılında faaliyete başlamıştır. 2002-2008 yılları arasında şehir merkezinde bulunan Eski Devlet Hastanesi binası hastane ve dekanlık binası olarak kullanılmıştır. 2008 yılı aralık ayından beri Tayfur Sökmen Kampüsü’nde bulunan binalarında faaliyetlerini sürdürmektedir.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Fakültemizde bu sene ilki yapılmış olan KoçFest bulunmaktadır. Ayrıca fakülte içerisinde küçük bir ücrete tabii olan bir spor salonu bulunmaktadır. Basketbol, futbol, voleybol ve tenis sahaları da ücretsiz olarak kullanıma açıktır. Ayrıca balon futbolu da oynanabilmektedir. Yaz döneminde açık olan yüzme havuzumuz da vardır. Tüm fakültelere açık konferans salonumuzu ise aktif olarak kullanmaktayız. Çeşitli paneller, seminerler, dinletiler, toplantılar ve daha birçok etkinlik yapılmaktadır.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Uluslararası olarak;
Erasmus programı dahilinde üniversitemiz bölüm bazında yaklaşık 240 anlaşmaya sahiptir.
Üniversitemiz öğretim elemanları Avrupa ve diğer ülkelerdeki meslektaşları ile değişik programlar dahilinde (Erasmus Yoğun Programlar, Leonardo da Vinci, Yedinci Çerçeve, COST, NATO, TÜBİTAK, Yoğun İş birliği/Intensified Cooperation (IntenC), vb) çeşitli projeler gerçekleştirmektedir.
Ayrıca, Üniversitemiz değişik ülkelerde bulunan farklı üniversite ve kurumlarla öğrenci ve personel değişimi, ortak araştırma ve eğitim amacıyla ikili anlaşmaya sahiptir. Bu üniversite ve kurumlar; National Institute of Oceanography and Fisheries (Mısır), Azerbaijan National Academy of Science (Azerbaycan), Tottori Üniversitesi (Japonya), Central Michigan Üniversitesi (ABD), Taipei Tıp Üniversitesi (Tayvan), National Pingtung Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Tayvan), National Taipei Teknoloji Üniversitesi (Tayvan), Aalen Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Almanya), Tishreen Üniversitesi (Suriye).
TurkMSIC değişim programları da yurtiçi ve yurtdışı olarak hizmet vermektedir.
Erasmus programı dahilinde olmayan ülkelerde ise fakültemizde Mevlana Değişim Programı imkanı bulunmaktadır.
Türkiye’deki üniversiteler arasında ise değişim imkanı olarak Farabi Değişim Programı bulunmaktadır.
Fakültenin eğitim dili nedir?
%100 Türkçe
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Fakültemizde zorunlu veya isteğe bağlı İngilizce hazırlık dönemi bulunmamaktadır.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Teorik derslere en az %70 katılım uygulama derslerine ise %80 oranında katılım zorunluluğu bulunmaktadır.OBS ile devamsızlık durumunuza bakabilmektesiniz.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Hayır.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Akredite değiliz fakat akreditasyonla ilgili bir kurulumuz mevcuttur ve standardizasyon çalışmaları devam etmektedir.
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Evet, bulunuyor.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Fakültemiz ile hastanemiz aynı kampüs içerisindedir.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Anabilim dalları ve hocalara ait odalar Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi’nin içerisindedir.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1: 250 öğrenci
Dönem 2: 240 öğrenci
Dönem 3: 180 öğrenci
Dönem 4: 160 öğrenci
Dönem 5: 150 öğrenci
Dönem 6: 110 öğrenci
Toplam: 1090 öğrenci
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
4.sınıfa geçilince yaklaşık 40 kişilik grupları halinde stajlar veriliyor. Bu sayı stajın kendi bölümleri içerisinde de bir grup 2’ye 3’e bölünebiliyor. 5.sınıfa geçilince ise 25-30 kişi arasında değişiyor. 6.sınıfta ise stajın yoğunluğuna bağlı olarak staj kişi sayısı değişebiliyor.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Profesör: 44
Doçent: 24
Doktor Öğretim Üyesi: 62
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Fakültemizde
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
-
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Seçmeli dersler olarak İngilizce, İnkılâp Tarihi ve Edebiyat dersleri verilmektedir.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
-
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: Öncesinde derste anlatılan yapılar maketler üzerinde daha net görmemiz sağlanması amacı ile anatomi laboratuvarı mevcuttur.
Histoloji: Hocanın anlatımıyla mikroskopla çeşitli preparatlar incelenip yorumlanarak yapılmaktadır. Her öğrenciye 1 adet mikroskop düşmektedir
Tıbbi Biyoloji ve Genetik: PCR yöntemi, elektrospektrometre aletini tanıma gibi uygulamalar ve çalışmalar yapılmaktadır.
Fizyoloji: Derste gördüklerimizi deney ve uygulamalar üzerinden laboratuvar derslerinde görülmektedir
Mikrobiyoloji: Bakteri ekme mikroskopta inceleme gibi derste anlatılan konuların anlaşılırlığı laboratuvar dersleri ile artırılmaktadır.
Biyokimya: Kan alma, inceleme, protein tayin yöntemler, titrasyon deneyleri gibi daha çok laboratuvar ortamına uyum sağlamanıza yardımcı olan uygulamalar yapılmaktadır.
Teorik dersler hoca odaklı amfi düzeni işlenmektedir. Anatomide diseksiyon eğitimi dönemsel olarak adli tıp bölümü ile bir dönem çalışılmış ancak bu proje bir süreliğine kaldırılmıştır.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Fakültemizin 1 adet kadavrası mevcuttur ancak kullanıma açık değildir. 6 adet tam iskelet mevcuttur. Birçok sayıda maketler bulunmaktadır. Laboratuvar dersleri için dönem öğrencileri gruplara ayrılmaktadır. Böylece laboratuvar büyüklüğüne eş değer öğrenci yerleşmektedir. Laboratuvarda bize hocalarımız yardımcı olmaktadır ve sorularımızı cevaplamaktadır. Rica ettiğimiz taktirde laboratuvarı müsait olan sürelerde bizlere açmaktadırlar.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Genellikle bir laboratuvar dersinde 2 öğrenci bir mikroskop kullanmakta ancak yeterli zaman bulunmasından dolayı bu bir sorun oluşturmamaktadır.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Danışman hoca sistemi bulunmaktadır. Bu sayede akademik personel ile öğrenci arasında köprü oluşturmakta ve bire bir konuşabilme imkanı yaratmaktadır.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Var. Üniversite hastanesi, sağlık ocağı ve devlet hastanesinde uygulama dersleri mevcuttur. Ders sayısına göre sınava etkisi değişmektedir.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Hayır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Preklinikte komitelerimizin ardından 200 soruluk final sınavına giriyoruz. Bu sınav pratik ve teorik sorulardan oluşmaktadır. Final sınavında tüm senenin konularından sorumluyuz. Eğer finalde başarılı olamazsak bütünleme sınavına giriyoruz. Bütünleme sınavında da teorik ve pratik sorular mevcuttur.
Klinlikte sözlü ve yazılı sınav sistemi mevcuttur. Sözlü sınavın %60’ı, yazılı sınavın %40’ı alınarak not oluşturulur. Geçme notu 60’tır.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Finalsiz geçme notu 80
Geçme notu 60: (Dönem içi ortalaması.%60 + Final notu.%40 = 60)
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Dönem 1-2-3’te yapılan pratik sınavları derslere göre çeşitlilik göstermektedir. Anatomi için; Zil sistemi mevcuttur. Pratik derslerde öğretilenlerin maket üzerinde gösterilip belirli bir süre içerisinde verilen kağıtlara açık bir şekilde hatasız yazılması isteniyor. Biyokimya için; sırayla 2-3 kişi olmak üzere hocanın karşısında hocanın sorduğu pratik derslerde görülmüş olan deneylerle sorulara cevap verilmesi bekleniyor. Sözlü olarak gerçekleşiyor. Histoloji için; mikroskopta görülen preparat hakkında sorular soruluyor ve bu soruların cevaplarının belirli bir sürede kağıda yazılması bekleniyor. Fizyoloji için; kağıda sorulanların cevabını belirli sürede yazmamız isteniyor. Boşluk doldurma, hesaplama, eşleştirme olarak çeşitli soru tipleri çıkabiliyor.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Fakültemizde temel bilimler döneminde finalsiz geçme bulunmaktadır. Komitelerinin ortalaması 80’in üzerinde olanlar finalsiz geçmeye hak kazanırlar. Finalsiz geçemeyenler için ise final %40 , komiteler %60 etkilemektedir. Finalde sınıfı geçemeyenler için ise büt seçeneği bulunmaktadır. Büt, final yerine geçmektedir. Komitelerde, finallerde ve bütlerde baraj sistemi uygulanmaktadır.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Fakültemizde temel bilimler döneminde finalsiz geçme bulunmaktadır. Komitelerinin ortalaması 80’in üzerinde olanlar finalsiz geçmeye hak kazanırlar. Finalsiz geçemeyenler için ise final %40 , komiteler %60 etkilemektedir. Finalde sınıfı geçemeyenler için ise büt seçeneği bulunmaktadır. Büt, final yerine geçmektedir. Komitelerde, finallerde ve bütlerde baraj sistemi uygulanmaktadır.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Otomasyon sayfamız ile geri bildirim anketleri sanal ortam üzerinden yapılmaktadır. Her öğrencinin danışman hocası bulunmakta ve bire bir iletişim sağlanmaktadır. Dekanlık zaman zaman öğrencilerle toplantı yaparak öğrencilerinde görüşlerini almaktadır. Bu sayede sorunlar azalmış ve kendimizi ifade edebilmiş oluyoruz. Ayrıca her kurul sonrası kurul değerlendirme toplantısı amacı ile yeni kurula başlarken ilk gün bu konu üzerine durulmaktadır. Otomasyon sayfamız ile geri bildirim anketleri sanal ortam üzerinden yapılmaktadır. Her öğrencinin danışman hocası bulunmakta ve bire bir iletişim sağlanmaktadır. Dekanlık zaman zaman öğrencilerle toplantı yaparak öğrencilerinde görüşlerini almaktadır. Bu sayede sorunlar azalmış ve kendimizi ifade edebilmiş oluyoruz. Ayrıca her kurul sonrası kurul değerlendirme toplantısı amacı ile yeni kurula başlarken ilk gün bu konu üzerine durulmaktadır.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Fakültemizde öğrenci için yaşam çok uygundur. Hem maddi açıdan hem zaman açısından. Tıp öğrencisi olduğumuzdan zaman bizim için çok önemli olup yol en fazla 15 dakika sürmektedir. Ve yorucu bir ulaşım süreci geçirmemekteyiz. Fakültemizde araştırmacı ve alanında profesyonel birçok hocamız bulunmakta olup hepsi bizimle çok ilgilenmektedir. Derslerimizin ne kadar verimli olduğunu girdiğiniz tek bir dersten bile anlayabilirsiniz. Öğrencinin iyiliğini ön planda tutmaktadırlar. Hastanede ise öğrencinin öğrenimine açık bir eğitim söz konusudur.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Antakya merkeze yaklaşık 20-25 dakika uzaklıkta mesafede olduğumuzdan ve bazı ihtiyaçlarımız da kampüs etrafında bulunmadığından merkeze gitmek durumunda kalabiliyoruz. Kampüs etrafında yerleşimler gelişmekte olup ilerleyen dönemlerde merkeze gitmeye gerek kalmamasını umuyoruz.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Evet, mevcuttur. MKÜ TIP UZEM sitemize düzenli olarak ve komite komite ders videolarımız yükleniyor. İzleme sayı ve izleme dakikalarımız görülebiliyor.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Sınavlarımız ise yine aynı siteden soru başına 2 dakika düşecek şekilde süremiz belirleniyor. 200 dakikalık sınavda 5 saat içerisinde istediğimiz zaman girebiliyoruz. Kalan bütün komitelerimiz, final ve bütleri bu şekilde yapıyoruz.