Keçiborlu ilçesinde lavanta köyü geçen turistik mekan oldukça rağbet görmektedir Bunun dışında Eğirdir ilçesindeki Eğirdir Gölü de gidilebilecek yerler arasındadır. (Şehir merkezi ile Antalya arası mesafe yaklaşık 2 saattir dolayısıyla hafta sonları gidip, gezip gelmek oldukça mümkün) . Kışları ise Davrazdaki kayak merkezi vakit geçirmek için oldukça güzel bir yer.
Şehir içi ulaşım otobüslerle sağlanmaktadır ve nüfusunuzu Isparta’ya aldığınız taktirde öğrenci otobüs ücreti 1 TL dir. Şehirler arası ulaşım genelde otobüsle sağlanmaktadır ama günde bir sefer (saat 15.30 gibi) İstanbul’a uçak seferide olmaktadır .Hava alanına ulaşım hava alanının kendi servisiyle olmaktadır ve şehre 25 km uzaklıktadır.
Şehirde 3 kız 1 erkek 4 karma olmak üzere 8 tane kyk yurdu bulunmaktadır . Özel yurtların sayısı ise bilinmiyor.
Üniversite çevresinde kiralar ortalama 1+1 evler 550 , 2+1 evler 800 , 3+1 evler 1100 şeklindedir.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta’daki yükseköğretimle ilgili güçlü bir alt yapının üzerine 1992 yılında kurulmuş ve geçen süreçte kurumsallaşmasını tamamlamış bir devlet üniversitesidir.
Üniversitemiz, bugün sahip olduğu akademik birimleri, öğretim elemanı, öğrenci sayısı, fiziki kapasitesi ve bilimsel araştırmalarıyla; sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle ülkemizin yükseköğretim kurumları arasında seçkin bir yere sahiptir.
Üniversitemizin lisans eğitimi veren 14 fakültesi, 2 yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı, ön lisans eğitimi veren 4 meslek yüksekokulu, lisansüstü eğitim veren 6 enstitüsü ile 48 araştırma ve uygulama merkezi bulunmaktadır. Üniversite binalarının büyük bir kısmı Isparta’daki merkez yerleşkededir.
DEMİREL VAKFI
HASAN HÜSEYİN ERĞÜNAL KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI
HUZUREVİ SAĞLIK EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI
ISPARTA HAYIRLAR EĞİTİM SAĞLIK KÜLTÜR VE YARDIM VAKFI
ISPARTA KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI
ULUBORLU EĞİTİM KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI
YALVAÇ GÜÇSÜZLERE YARDIM SAĞLIK VE EĞİTİM VAKFI
YALVAÇ YÜKSEK ÖĞRETİM VAKFI
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ
Gibi burs imkanları mevcut.
Üniversitemiz, öğrencilerine içeriği zengin eğitim programlarının yanı sıra, sosyal dünyası geniş bir yerleşke ortamı da sunmaktadır.
Yerleşke, kültür merkezleri, sanat evleri, yemek salonları, kafeteryaları, spor üniteleri, bankaları, iletişim ve ulaştırma ofisleri, yurtları, eğlence mekânları, öğrenci meydanı ve şenlikleriyle gündüz ve gece canlı bir yaşam alanıdır.
Üniversite bünyesinde düzenlenen kariyer günlerinde, ulusal sempozyum ve konferanslarda alanlarında söz sahibi kişilerle yakından iletişime geçip onların bilgi ve deneyimlerinden yararlanma, onlardan ilham alma ve fikirlerinizi onlarla paylaşma fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca SDÜ’ nün ana hedefi olan uluslararası açılım sürecinde dünya üniversitelerinden yüzlerce katılımcı, yurtiçinden ve yurt dışından çok sayıda üniversite temsilcisi her yıl SDÜ’ nün çeşitli törenlerine katılmakta, konuşmalar yapmakta ve öğrencilerimiz bu yolla farklı kültürleri ve eğitim modellerini tanıma fırsatına erişmektedirler.
SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi her yıl yaklaşık çok sayıda kültürel etkinliğe ev sahipliği yaparak; eğitime yeni bir ivme kazandırmaktadır. Süleyman Demirel Üniversitesi’nin yerleşke içinde ve dışındaki kültür merkezlerinde, kongre ve sergi salonlarında ünlü tiyatro oyunlarını izleyebilir; ebru, resim ve fotoğraf sanatının inceliklerini gözlemleyebilir, kendi oyunlarınızı sahneye koyup, resim ve fotoğraflarınızı meraklılarıyla paylaşabilirsiniz. SDÜ’ de alanlarında ünlü kişilerle söyleşilere katılabilir, ulusal çapta beğeni toplayan bazı radyo ve televizyon programlarına katılım imkânı bulabilirsiniz. Ayrıca SDÜ’de düzenlenen Kültür Sanat Günleri ve Tiyatro Festivaline katılarak hayatın yoğun trafiğine yeni renkler katabilirsiniz.
SDÜ Doğu Yerleşkesinde yer alan Öğrenci Meydanı öğrencilerin kişisel yeteneklerini sergileyebileceği, müzik, tiyatro ve resim etkinliklerini yapabileceği açık hava tiyatrosu şeklinde düzenlenmiştir. Öğrenci kulüpleri de bu alanda yerleşmiş olduğu için tanışma ve kaynaşma sağlanmakta kulüplerin takım çalışmaları daha kolay gerçekleşmektedir. Ayrıca üniversitenin organize ettiği geniş katılımlı konser ve gösteriler için de öğrenci meydanı nezih bir ortam oluşturmaktadır.
Her bahar döneminde düzenlenen bahar şenlikleri SDÜ ile bütünleşmiş ve gelenekselleşmiştir.
Öğrencilerimiz bu şenliklerde ünlü sanatçıların, müzisyenlerin konserleri ile coşmakta, resim, fotoğraf, seramik sergileri, film gösterimleri, tiyatro gösterileri, halkoyunları ve modern dans gibi aktiviteleri izleme imkanı da bulmaktadırlar
Üniversitemiz, 1750 m2, birçok spor olanağı sunan kapalı spor salonu ve tenis kortları, çim futbol sahası, halı sahalar, streetball sahaları, beach voleybol sahasıyla spora çok önem veren bir üniversitedir. SDÜ, öğrencilerin sportif yaşantılarının gelişimine önem vermektedir. Kampüs içindeki spor ve eğlence merkezleri üniversite hayatına farklı bir boyut katmaktadır. Spor merkezlerinde çim saha futbol, basketbol, voleybol, hentbol, halı saha futbol, tenis, atletizm, at biniciliği, fitness, step, aerobik, bisiklet, tırmanma ve masa tenisi sporlarını yapabilirsiniz. Üniversite dışında yakın merkezlerde dağcılık, dalgıçlık, yamaç paraşütü, orienteering, kros gibi alanlarda spor olanakları bulunmaktadır. Doğu yerleşkede Atatürk Spor Salonu ve olimpik yüzme havuzu, kapasiteleri ve donanımları itibariyle bölgenin ve Türkiye’nin en iyi spor merkezleri arasında sayılmaktadır. Isparta yöresi, ülkemizin önde gelen kış sporları merkezlerinden biri olması nedeniyle, diğer spor dalları arasında kış sporlarına ayrıca önem verilmektedir. Bu konuda Davraz Kayak Merkezi’nde sportif aktiviteleri düzenlenmektedir.
Üniversitemiz Spor Bilimleri alanında ki altyapı ve imkanları nedeniyle Isparta, ulusal ve uluslararası sporcuların tercih ettiği yerlerden biri haline gelmiştir. Önemli futbol kulüpleri ve sporcular yaz kamplarını Davraz’da geçirmekte, önemli müsabakalar, voleybol, hentbol gibi ulusal karşılaşmalardan bazıları SDÜ Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilmektedir.
Üniversitemizin A ve B olmak üzere 2 adet kampüsü bulunmaktadır. 2 si de şehrin çıkışında bulunmakta ve aralarından geçen bir otoyolla ayrılmaktadır. A ve B kampüsü birbirine üst geçit yardımıyla bağlanmaktadır. Fakülte ve Üniversite hastanesinde olup ikisi de B kampüsü içerisinde yer almaktadır.
15 Nisan 1993'te açılan Tıp Fakültesi, 1993-1994 Eğitim-Öğretim Yılı'nda öğrenci almaya başlamıştır.
Erasmus, Farabi, Mevlana, TurkMSIC değişim programları programları bulunmkatadır.
Fakültenin eğitim dili %100 türkçedir.
Fakültemizde hazırlık bulunmamaktadır.
Her ders kurulunun sınavına girebilmek için, o ders kurulundaki her bir ders için o ders saatinin toplamının, teorik derslerin % 70’ine, pratiklerin %80’ine katılma zorunluluğu vardır. Öğrenci devamsız olduğu ders için baraj uygulamasına tabi olur. Devam zorunluluğu hocaya ve derse göre de değişmektedir. Laboratuar derslerinde devam zorunluluğu vardır. Devamsızlık ise hoca uyarır ya da öğrenci kendi takip eder.
Fakültemiz 2020 yılı itibariyle akreditedir.
Tıp Fakültemiz bu süreçte eğitim programında birçok önemli gelişmeyi sağlamıştır.
Bu kapsamda
Fakültemiz amaç hedefi, eğitim programı amaç ve hedefi güncellendi.Kurul/staj tanıtım rehberleri, yönergeler, laboratuvar kuralları güncellendi.Eğitim programı UÇEP-2014 ile tam uyumlu hale getirildi.Eğitim programına modern eğitim etkinlikleri ilave edildi.
Kanıta dayalı tıp dersleri
Tıpta insan bilimleri ve sanat dersleri
İletişim becerileri dersleri
Mesleksel beceri uygulamaları
Entegre oturumlar
Özel çalışma modülleri
Kliniğe giriş dersleri
Simüle hasta uygulamaları
Saha ziyaretleri
Yapılandırılmış bağımsız çalışma saatleri
Yaz gözlem ziyaretleri
Ölçme değerlendirme alanında modern uygulamalara geçildi.
Ölçme/değerlendirme koordinatörlük odası
Öğrenci değerlendirme sistemi
Ölçüm araçlarının analizleri
Kurul sonu değerlendirme oturumları
Geribildirimler
İntörn karnesi uygulaması
Tüm eğitim etkinliklerinde öğrenci temsiliyeti sağlandı.Danışmanlık sistemi revize edildi.Sosyal sorumluluk projeleri yapılmaktadır.Öğrenci Değişim Programları aktif olarak sürdürülmektedir. Her yıl düzenli program değerlendirme yapılmakta ve raporlanmaktadır.Öğretim üyeleri için sürekli mesleki gelişim etkinlikleri düzenlenmektedir.Alt yapı ve olanaklar geliştirilmektedir.
Engelli Dostu fakülte kapsamında yenileme çalışmaları yapıldı.
Fakülte girişi düzenlenmesi yapıldı.
Çalışma salonları / Okuma alanları düzenlendi.
Bilgisayar laboratuvarı kuruldu.
İleri yaşam desteği simülasyon laboratuvarı kuruldu.
Tıp fakültemiz akreditasyon ile başlattığı sürecin sürdürülebilirliğini sağlama ve uluslararası tıp eğitimi vizyonu ile geliştirme kararlılığındadır.
Tıp eğitimi anabilim dalımız bulunmakta ve CPR , sütur atma, nazogastrik sonda takımı vb. Uygulamalar yapılmakta.
Fakültemiz ile hastane aynı kampüs içerisinde bulunmaktadır.
Anabilim dalları fakülte içerisinde bulunmaktadır.
Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı 9.3 .
Fakültemizde entegre sistem uygulanmaktadır.
Akademik takvimimizde görebilirsiniz.
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, İngilizce ve Türk Dili dersleri yıllık dersler olarak, Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersi ise bir yarıyıl okutulur. Bunlardan İngilizce ve Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersinin muafiyet sınavları yapılmaktadır.
Dönem 1 : http://tip.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/101/files/d1_2018-2019-ders-prog_v19-21062019.xlsx
Dönem 2 : http://tip.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/101/files/donem-2-ders-programi-v_14-23052019.xlsx
Dönem 3 : http://tip.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/101/files/d3_tum-kurullar_v7-20052019.xlsx
Dönem 4 : http://tip.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/101/files/donem_4_staj_tablo-19062018.pdf
Dönem 5 : http://tip.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/101/files/d5_staj-programi-19062018.xlsx
Dönem 6 : http://tip.sdu.edu.tr/assets/uploads/sites/101/files/d6_staj_programi-18062018.xlsx
Biyokimya , tıbbi biyoloji , anatomi , histoloji gibi dersler laboratuvarlarda işlenmektedir ama bu laboratuvar derslerinin büyük çoğunluğu laboratuvara gidip slayttan ders işlemekten ibaret.
Fakültemiz yeterli sayıda maket ve kadavraya sahiptir. Laboratuara 130-140 kişi girilmektedir. 4 gruba ayrılarak masalara bölünmekteyiz. Her masanın çalışabileceği şekilde yeterli sayıda maketimiz bulunmaktadır. Laboratuarda bölünüp gruplar halinde kadavra incelemesi yapılmaktadır. 9 kadavra masası vardır. İşlenen konuya göre 3-4 bazen tamamında da kadavra olmaktadır. Her sene 1-2 tane de yeni kadavramız eklenmektedir.
Pratik derslerde öğrenci aşına düşen mikroskop sayısı genel olarak 2 öğrenciye 1 şeklindedir.
Özgün uygulamalarımız bulunmamakta.
Mesleki beceri dersleri mevcut ve dönem 1 den 3 kadar yayılmış bir şekilde işleniyor. Mesleki beceri derslerinin değerlendirilmesi yapılmamakla beraber mesleki beceri uygulamalarına eksiksiz katılım gösterir iseniz komitenize ekstra puan olarak işlenir.
Simüle Hasta Laboratuvarı yapım aşamasında olup seneye 2.döneme yetişmesi planlanıyor.
Fakültemizde sınavlar teorik ve pratik olmak üzere ayrılır. Teorik sınavlar test şeklinde yapılırken, pratik sınavlar genellikle slayt yansıtılarak slayt üzerinden sorulur ama anatomi pratik sınavı bunlardan farklı olarak masalara dağıtılmış maketler üzerinden zilli sistem şeklinde yapılır. Fakültemizde baraj sistemi yoktur. Final sınavında pratik sınav da vardır ve ilk defa bu sene yapıldı.
Dönemi geçmek için komite not ortalamanızın %60 ı ve final notunun %40 ı alınır eğer 60 tan yüksek ise sınıfı geçersiniz. Ayrıca finalde baraj notu 40 dır finalden 40ın altında kalır iseniz otomatik olarak büte kalırsınız.
Kurul sonlarında öğrencilerden geri bildirim toplanmaktadır ve tıp eğitimi abd ve dekanlık ve bazı hocalarımızdan oluşan akreditasyon kurulu çalışmaktadır.
Yeni yorum ekle