https://eskisehir.ktb.gov.tr/TR-111699/tanitim-filmi.html
Nüfus :799.724
Yüzölçümü :13.925,00 km2
Rakım :788,00 m
Plaka Kodu :26
Telefon Kodu :222
İsa'dan önce birinci bin yılda Porsuk Nehri kıyılarında Frigyalılar tarafından kurulan Eskişehir, Türkiye'nin en önemli yol kavşaklarından birisidir. Yunus Emre, Nasreddin Hoca gibi tarihi kişileri yetiştiren Eskişehir, Lületaşı ve çeşitli hastalıklara iyi gelen sıcak su kaynakları ile de ünlüdür. Eskişehir kültürel zenginliği kadar doğal güzellikleri, mutfağı ve alışveriş olanakları ile önemli bir turizm çekim merkezi olmayı hedeflemektedir.
Başlıca gezilecek yerler: Porsuk nehri(adalar), sazova bilim ve kültür parkı, tarihi odunpazarı evleri,kentpark, kanlıkavak parkı ve yakında açılacak olan odunpazarı modern sanat müzesi.
Tramvay primer ulaşım aracıdır. Şehrin birçok yerine ulaşım tramvayla sağlanmaktadır. En önemli özelliği ise iki kardeş okul olan Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi arasında hat bulunmaktadır ve ulaşım yaklaşık 30-40dk sürmektedir. Bunların dışında belediye otobüsleri ve dolmuşlarla ek olarak ulaşım sağlanmaktadır. Havaalanı hizmeti bulunmamaktadır. Şehirler arası ulaşımda öncelikle yüksek hızlı trenler( İstanbul, Ankara, Konya gibi şehirlere) kullanılmaktadır.
Şehirde 10 tane Kyk vardır. Üniversitemize yakın olan Kyk’lar
Eskişehir Yurdu (Kız)-Yarı özel
Bala Hatun Öğrenci Yurdu (Kız)
Dumlupınar Öğrenci yurdu (Kız)
Yunus Emre Yurdu (Erkek)
Özel Yurtlar:
Eskişehir TSK Yurdu(Kız-Erkek)
Gazipark Kız Yurdu(Kız)
1+1 evler için:450-600
2+1 evler için:600-750
3+1 evler için:750-1000
18 Ağustos 1993’te 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakülteleri; Sağlık Hizmetleri ve Eskişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulları , Fen Bilimleri, Metalurji ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile yeni açılan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adıyla yeniden yapılanmıştır. 1994'de Sivrihisar Meslek Yüksek Okulu, 1995'te Ziraat ve İlahiyat Fakülteleri, 1998'de Eğitim Fakültesi Kurulmuştur. Daha sonra 2007 yılında Diş Hekimliği Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Mahmudiye Meslek Yüksekokulu eğitim birimlerimize eklenmiştir. Yeni açılan birimlerden Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu ile Mahmudiye Meslek Yüksekokulu 2007-2008 öğretim yılında eğitime başlamıştır.2009 yılında Sanat ve Tasarım Fakültesi kurulmuştur.
40 yıllık bilimsel birikimi ile köklü ve güçlü bir üniversite olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi çağdaş bilim yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir.
Ayrıntılı bilgileri www.ogu.edu.tr adresinde ‘’Üniversitede Yaşam’’ bölümünden bulabilirsiniz.
Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından kurulan Meşelik Sağlık ve Eğitim Vakfı 2004 yılından beri, her yıl Dekanlığımızın belirlediği 30 öğrenciye burs sağlamaktadır. Öğrencilerimize düzenli olarak burs sağlayabildiğimiz diğer kaynaklar şunlardır:
1. TESYEV (Türkiye engelliler spor ve yardım vakfı) Bursu
2. Eğitim Gönüllüleri Vakfı Bursu
3. Vakıfbank Bursu
4. OSVAK Bursu
5. NÖVAK Bursu
6. Emekli Sandığı Bursu
7. TSK Bursu,
8. Rektörlük Yemek Bursu
9. Türk Kardiyoloji Derneği Bursu
10. Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Bursu
11. Özel Burslar (özel ve tüzel kişilere ait)
Okul kulüplerimiz tarafından kongreler, konferanslar,tiyatro gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.Her yıl düzenli olarak bahar şenlikleri düzenlenmektedir.Üniversitemizde kapalı spor salonu, bedensel uyum merkezi, step-aerobik ve plates salonu,futbol halı sahaları, tenis kortları,dağcılık kulesi, kapalı yüzme havuzu , voleybol ve basketbol sahaları bulunmaktadır. Fakülte spor takımlarımız bahar şenlikleri dolayısıyla müsabakalar gerçekleştirmektedir.HAMER gençlik merkezinde öğrencilerin kendini geliştirebileceği kurslar(müzik,dans gibi)verilmektedir ve bu öğrenciler her sene sonunda gösteriler sunmaktadır.Mediko Sosyal Merkezimiz Psikolojik Danışmanlık Biriminde başvuruda bulunan her öğrenciye özel sorunlarının ve uyum problemlerinin çözümünde yardımcı olmaktadır.Üniversite gazetemizde ESOGÜ HABER’de isteyen öğrenciler yazı,şiir ve karikatürlerini yayınlayabilmektedir.
Osmangazi Üniversitesi Eskişehir merkezinde Meşelik, Bademlik, Çamlık ve Ali Numan Kıraç olmak üzere dört yerleşke ile Sivrihisar ve Mahmudiye ilçelerinde eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir.
Fakültemiz üniversite bünyesinde yer alan diğer birçok fakülteler ve rektörlük ile birlikte Meşelik Yerleşkesi’nde bulunmaktadır. Yerleşkede ayrıca, 80.000m2 alanda, içerisinde botanik bahçesi bulunan ESOGÜ Cumhuriyet Parkı, ESOGÜ Çarşı ile Porsuk Çayı kenarında 72.000m2 alanda kurulmuş olan Porsuk Çayı Dinlenme Alanı bulunmaktadır. Üniversitemiz Meşelik Yerleşkesine, şehir merkezinden ESTRAM (OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ) ve 2- 3(kırmızı)- 8- 13(Terminal- Meşelik)- 18- 24(kırmızı)- 19- 27 (Tren garı- Meşelik)-34-36-37- 42- 43- 44(kırmızı)- 50- 54- 55(Tren garı - Meşelik) numaralı belediye otobüsleri ve minibüsler ile ulaşım mümkün olmaktadır.
Eskişehir İstanbul’a 315 Ankara’ya 230 Bursa’ya 150 İzmir’e 415 ve Antalya’ya 450 kilometre uzaklıktadır. Karayolu ile olduğu gibi demiryolu ile de yurdumuzun hemen her tarafına bağlantısı bulunmaktadır.
Hacettepe Üniversitesi Senatosu’nun 13.02.1970 tarihinde bu Üniversiteye bağlı olarak ve tıp eğitim programının son üç klinik yılını kapsamak üzere Eskişehir’de Tıp Fakültesi açılmasına karar verilmiştir. Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Eskişehir Tıp Fakültesi birleştirilmiştir. Fakültemiz 18 Ağustos 1993 günü Anadolu Üniversitesinden ayrılarak yeni kurulan Osmangazi Üniversitesine bağlanmıştır. Üniversitemizin ismi 06 Temmuz 2005 gününde “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi” olarak değiştirilmiştir.
Erasmus, Farabi, Mevlana, Turkmsic değişim programları bulunmaktadır. Üniversitemizin değişim koordinatörlüğü linki:
%100 Türkçe
İngilizce hazırlık bulunmamaktadır. Sene başında yapılan muafiyet sınavı sonrasında öğrenci 50 ve üzerinde not alırsa İngilizce derslerinden muaf sayılmaktadır. Geçemezse sene içerisinde vize ve final sınavlarına girmesi gerekmektedir. Muaf olamayanlar her hafta iki saat ingilizce dersine tabidir.
Teorik derslerde %70 pratik derslerde %80 devam zorunluluğumuz vardır. Devamsızlığı öğrenci işlerinden öğrenmekteyiz. Devamsızlık hakkını aşanlar komite sınavına yakın sınava giremeyecekler listesi adı altında açıklanır.
Fakültemiz 01.01.2015 tarihi itibari ile 01.01.2021 tarihine kadar akredite olmuştur.
Öğrencilerden her komite sonrası anketler yapılarak geri bildirimler alınmaya başlanmıştır. Panel ve sempozyumların sayısı arttırılmıştır. Alanında uzman hocalarımız tarafından temel öğretim hedefinde çağdaş ve standart bir kalite yakalanmıştır.
Evet bulunuyor. Mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitiminin gelişimine katkıda bulunur, probleme dayalı eğitimi organize eder. Derslerin amaç ve çıktılarını düzenler.
Fakültemiz hastanemiz ile aynı kampüstedir.
Tüm anabilim dalları ve hastane birliktedir.
Dönem 1: 300 öğrenci
Dönem 2: 270 öğrenci
Dönem 3: 250 öğrenci
Dönem 4: 270 öğrenci
Dönem 5: 220 öğrenci
Dönem 6: 200 öğrenci
Toplam : 1.497 öğrenci
Not:Yuvarlanmış sayılardır
2018-2019 öğretim yılı ile fakültemizde 137 profesör, 44 doçent, 64 doktora öğretim üyesi bulunmaktadır. Fakültemizde toplam 1499 öğrenci vardır. Öğretim üyesi başına yaklaşık 6 öğrenci düşmektedir.
Entegre Eğitim Sistemi uygulanmaktadır. Probleme Dayalı Öğretim uygulamaları ise bazı komitelerimizde görülmektedir.
1.Sınıf : Tıbbi Biyoloji, Tıp Tarihi ve Etik, Biyokimya, Biyoistatistik, İletişim Becerileri, Anatomi, Fizyoloji, Histoloji – Embriyoloji, Mesleki Beceriler, İlk Yardım, Tıbbi Genetik, Biyofizik, PDÖ
2.Sınıf : Anatomi, Fizyoloji, Biyokimya, Farmakoloji, Patoloji, Biyofizik, Tıbbi Genetik, Mikrobiyoloji, Histoloji – Embriyoloji, PDÖ, Mesleki Beceriler
3.Sınıf : Mikrobiyoloji, Farmakoloji, İç Hastalıklar, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Patoloji, Göğüs Hastalıkları, Tıbbi Genetik, Enfeksiyon Hastalıkları, Radyoloji, Biyokimya, Radyasyon Onkolojisi, Kardiyoloji, Genel Cerrahi, Plastik-Estetik ve Rekonstruktif Cerrahi, Nöroloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji, Nefroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Cerrahisi, Halk Sağlığı, Aile Hekimliği
4.Sınıf :Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, Hematoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Nükleer Tıp, Tıbbi Biyokimya, Radyasyon Onkolojisi, Tıbbi Onkoloji, Endokrin, Beslenme ve Metabolizma, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nefroloji, Üroloji, Gastroenteroloji, Genel Cerrahi, Tıbbi Onkoloji, Beyin ve Sinir Cerrahi, Çocuk Cerrahi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göz Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Çocuk Hemotoloji ve Onkoloji, Çocuk Kardiyoloji, Çocuk İmmünolojisi ve Alerji, Çocuk Gastroenteroloji ve Hepatoloji, Çocuk Nefroloji, Çocuk Endokrinoloji, Çocuk Endokrin, Beslenme ve Metabolizma Sistemi, Çocuk Nöroloji, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları, Çocuk Acil, Yenidoğan
5.Sınıf :Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Nükleer Tıp, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi, Radyasyon Onkolojisi, Radyoloji, Romatoloji, Anestezi ve Reaminasyon, Beyin ve Sinir Cerrahi, Nöroloji, Deri ve Zührevi Hastalıklar, Enfeksiyon Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları, Adli Tıp, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Klinik Farmakoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları,Tıp Tarihi ve Etik.
6.Sınıf : İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı, Koruyucu Hekimlik, Acil Tıp, Cerrahi, Kadın Doğum, Ruh Sağlığı, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları stajları.
Cam boyama, ailede iletişim, sağlık hukuku, tıbbi ingilizce, tıbbi fotoğrafçılık, bahçe bakımı, gastronomi...
Anatomi: Bulunduğumuz komitelerde her teorik ders sonrası laboratuvar derslerimiz olmaktadır. Laboratuvar derslerimizde masa masa gruplara bölünmekteyiz. Buralarda hocalarımız ve asistan abi/ablalarımız öğrenci gruplarına maket ve kadavralar üzerinden ders anlatmakta ve sorularımızı yanıtlamaktadırlar.
Histoloji: Mikroskop üzerinden o gün işlenen teorik ders ile ilgili konuları laboratuvarda işleriz.Laboratuvarda asistan eğitim görevlilerimiz hazırlanan preparatlar ile mikroskop üzerindeki görüntüleri laboratuvarlarımızda bulunan televizyonlara aktararak bu şekilde ders anlatırlar.
Fizyoloji: Sadece belirli teorik derslerden sonra pratik derslerimiz olur.Asistan eğitim görevlilerimiz dersin içeriğini anlatır ve ardından deney yapma safhasına geçeriz.Her kesin merak ettiği bir konu olduğu için değinmek istiyoruz. Fizyoloji derslerimizde fare, kurbağa gibi canlılara deneyler için kesi işlemleri uygulamaktayız.
Patoloji: Teorik derslerimizden sonra makroskobik ve mikroskobik ders anlatımları yapılır. Mikroskobik incelemelerimizi yine preparatlar üzerinde yaparız. Makroskobik incelemeler için ise dersi anlatacak olan kişi ilgili patolojik organı bizlere sunarak dersini anlatır.
Mikrobiyoloji: Teorik derslerimizden sonra ilgili konu yine asistan eğitim görevlilerimiz tarafından anlatılır. Ardından uygulama safhasına geçilir. Uygulama kısmında besi yerlerine canlı organizma ekimleri yaparız ve bu organizmaların aynı zamanda mikroskobik incelemelirini de yaparız.
Biyokimya: Sadece belirli derslerden sonra asistan eğitim görevlilerimiz o günkü konuyla ilgili ders içeriğini anlatır.Sonrasında ise kimyasal deneylerimizi yapmak için gruplara ayrılırız.
Biyoistatistik: Teorik ders sonrasında hocalarımız o günkü dersi bilgisayar üzerinde SPSS programı üzerinden sunar. Biz de bir yandan bilgisayarlar başında verilen verileri girerek ona uygun tarama testlerini SPSS programı üzerinden gerçekleştirmeye çalışırız.
Biyofizik: Yok.
Laboratuvarımız yeterli büyüktedir.2 adet kadavra bulunmaktadır. Bir tane kadavramız öğrenci kullanımına açıktır.8 adet tam iskelet vardır. Maketlerimiz yeterli sayıdadır.
Her öğrenciye 1 mikroskop düşmektedir.
Sene boyunca alanında yetkin hocalarımız tarafından konferans, panel ve sempozyumlar düzenlenmektedir. Bu faaliyetlere katılım çok yüksektir. Bilimsel Toplantı Programı başlığı altında yıllık planı yayınlanmaktadır. Hocalarımız proje yapımı konusunda bizlere çok yardımcı olmaktadır.Yeter ki siz bir şeyler yapmak isteyin.
Mesleki beceriler derslerimiz sene içinde belirli komitelerimizde bulunmaktadır. Kurul sürecinde (7hafta) gruplara ayrılarak, her hafta farklı konular işleriz. Ders içeriklerine değinecek olursak kan alma, temel yaşam desteği, sonda takma, rektal tuşe, kulak-göz muayenesi, steril eldiven giyme, atelleme, acil durumda hastayı güvenli ortama taşıma, dikiş atma, iğne-aşı yapma, serum takma, kalp-akciğer sesi dinleme gibi konular bulunmaktadır. Komite sonunda Mesleki Beceriler bölümünde rasgele bir konudan hocamız sözlü yapar ve ona göre 100 üzerinden puan verir. Komitenin toplam sınav sonucuna katkısı ise 100 üzerinden 5 ile 10 puan arasındadır.
Yok.
1.2.3. dönemlerde teorik sınavlarımız ile birlikte pratik(laboratuvar) sınavlarımız olmaktadır.Teorik sınavlarımız çoktan seçmeli sınavdır ve ders saati fazla olan iki dersten klasik soru içermektedir. Komitelerin %60’ı final sınavınında %40’ı alınarak dönem sonu notu hesaplanır. Komite ortalaması 75 ve üstü olanlar finale girmez.Teorik sınavda baraj sistemi vardır.Örneğin 10 soruluk biyokimyada baraj yememek için en az 5 doğrumuzun olması gerekir eğer 4 doğrumuz varsa 5’ten ne kadar uzaklaşmışsak o kadar doğrumuz eksilir yani 3 doğrumuz kalır geriye. Pratik sınavlarımıza gelirsek derslere göre değişmektedir. Final ve bütünlemelerde teorik sınavın yanında pratik sınavlarımız da olmaktadır.
4.Sınıflar: 9’ar haftalık 4 kuruldan oluşan 4.sınıfta 3 haftada bir çoktan seçmeli olacak şekilde ARA SINAV (3sınav toplama %50 etkir.), 9 haftanın sonunda vakaların konu olduğu bilgisayar üzerinden uygulanan olgu sınavı(toplama %25 etkir), hasta başı muayene veya sözlü sınav ( girilen tüm sözlü dersler toplama %25 etkir) olarak işlenir.
5.Sınıflar : Dönem 4 ile aynı şekilde.
6.sınıflar : Sınav yok.
Fakültemizde 60 puan altındaki notlar FF olarak değerlendirilir. Her komite sonrasında sınavlara gireriz, komitelere girme şartımız ise devamsızlık hakkımızı geçmemektir. Eğer hiçbir komiteden FF almadıysak ve ortalamamız 75’in üzerinde ise sene sonunda finale girmeden dönemimizi tamamlarız. Öbür türlü ortalamamız 75’in altında ise kurul notlarımızın %60’ı final notumuzun %40 alınarak toplanır. Not ortalamamız 60’ın üstünde ise dönemimizi tamamlarız. Değilse bütünleme sınavına kalırız. Kurul notlarımızın %60 ve bütünleme sınavlarımızın %40 alınarak tekrar toplanır. 60 üstünde ortalamamız olursa dönemi tamamlamış oluruz. Eğer ortalamamız FF ise dönem tekrarı yapmak zorunda kalırız.
Dekanlığımız tarafından geri bildirim anketlerimiz her komite sonrası uygulanmaktadır. Anket sonuçlarımızı eğitimden sorumlu dekan yardımcımız açıklar ve sıkıntılarımızla ilgili birlikte çözüm yolu ararız.
Yeni yorum ekle