Doğu Karadeniz Bölgesinin kapısı konumundaki Ordu ili, doğa güzellikleri, bitki örtüsü, mavi ve yeşilin kucaklaştığı kıyıları, koy ve kumsalları, hemen kıyı şeridinden başlayan dağları, yükseltilerindeki uçsuz bucaksız ve birbirinden güzel yaylaları ile tarihin yanı sıra kültür ve doğa turizminde de geleceği parlak bir şehirdir. 100 km.lik kıyı şeridi bulunan Ordu ili’nin 60 km.lik kıyı bölümü kumsallardan oluşmaktadır. Bu özelliği ile diğer Karadeniz illerinden farklı bir yapıya sahiptir. Yörenin dağlar ve ormanlar ile kaplı olması, zengin florası ve sukuneti ziyaretçiler için çekici bir özellik olarak kabul edilmektedir. Ordu ilinin sosyal ve kültürel yapısı, turizmin gelişmesi için de oldukça uygundur. Henüz doğallığını koruyan ve diğer illere göre bozulmamış kıyılarımız, deniz turizmi potansiyelimizi oluşturmaktadır.
Zengin turizm potansiyeline sahip ilde kıyı turizmi, yayla turizmi, trekking, yamaç paraşütü gibi etkinliklere imkan sağlayacak unsurlar mevcuttur.
Turistik Yerlerden Bazıları;
Perşembe Yaylası, Ulugöl, Hoynat Adası, Ohtamış Şelalesi, Fatsa Gaga Gölü, Çambaşı Yaylası, Kabadüz İlçesinde Ablak Taşı, Şiseli Şelalesi ve Geçilmez Kanyonu, Ünye Kalesi, Gölköy Kalesi, Bolaman Kalesi, Meletios Kalesi, Cotyora Kalesi, Kurul Kalesi, Fatsa Cıngırt kaya mezarları, Boztepe, Yasonburnu Yarımadası, Çaka Kumsalı ve Mesire Yeri, Efirli Plajı
Şehir içinde ulaşım belediye otobüsleri ile sağlanabilir. Şehir dışı ulaşım için havaalanı ve şehir merkezine yakın bir konumda otobüs terminali bulunmaktadır.
"Şehirde 3 tane kız KYK yurdu, 2 tane erkek KYK yurdu bulunuyor. Odalar 2-3-4 kişilik olarak değişmektedir. Kapasiteleri 300, 900,ve 1038 olarak değişmekte.
Özel yurtlar ise kızlar için yeterli sayıda bulunmakta olup konumları şehir merkezi ve kampüs çevresi olarak değişmektedir. Erkekler için de maalesef sadece 1 özel yurt bulunmaktadır. Bu da yetersiz gelmektedir."
"Üniversite çevresinde 1+1->700-800 kiralar bu şekildedir.
2+1->800-1000
3+1->1000-1400"
Ordu Üniversitesi, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 15 yeni üniversite kurulması hakkındaki 5467 Sayılı Kanun ile kurulmuştur.
Üniversitemiz genç olmak ile beraber son derece köklü akademik geçmişe sahip iki büyük üniversitenin başarılı ve saygın farklı akademik birimlerinin bir araya gelmesi ile oluşturulması nedeniyle bir o kadar tecrübe birikimine sahiptir.
Ordu Üniversitesi; Ondokuz Mayıs Üniversitesinin Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Mesudiye Meslek Yüksekokulu ile Karadeniz Teknik Üniversitesinin Ziraat Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunun bir araya getirilmesi ile kurulmuştur. Ardından Ordu Üniversitesi kimliği ile bu birikime Tıp, Güzel Sanatlar, Diş Hekimliği ve Eğitim Fakülteleri; Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri; Devlet Konservatuarı, Beden Eğitimi ve Spor, Turizm Otelcilik Yüksekokulları ile Fatsa, Ulubey, Akkuş, Aybastı ve İkizce Meslek Yüksekokulları eklenmiştir. Bundan sonra hedeflenen var olan tüm programları gerek akademik gerekse teknik ve fiziki anlamda donatarak öğrenci almaya hazır hale getirmektir.
Ordu Üniversitesinde öğrenen organizasyon modeli ile kalite odaklı işleyen bir yönetişim sisteminin hâkim olduğu katılımcı bir anlayış ile Ordu Üniversitesi orijinli kurumsal değerler inşa edilmektedir.
Uluslararası standartlarda bir Ordu Üniversitesi için eğitim ve araştırma siyaseti ulusal politikalar ile uyumlu bir biçimde ülkemize en yüksek yararı sağlamaya odaklanarak kurgulanmakta, eğitim programları ile araştıran, sorgulayan, eleştiren, sorumluluk sahibi, inisiyatif kullanabilen, empati yeteneği gelişmiş bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
"Sene başında doldurulan bir form ile Öğrenci işlerine başvurulduğunda yemek bursu sağlanabilmektedir. Sağlanan yemek bursu okul yemekhanesinde yenebilecek öğünleri kapsamaktadır.
Bu sene varlıklı kişiler tarafından öğrenciler arasında kura çekilerek burs sağlanacağı duyurulmuştur."
Her yıl dönem sonunda spor şenlikleri düzenlenmekte (futbol,basketbol,voleybol..),çeşitli festivaller yapılmakta (örneğin: hamsi festivali), özellikle fakültemiz tarafından çeşitli kongre ve sempozyumlar düzenlenmektedir (Sağlıkta Hizmet Günleri Sempozyumu.. ).
Fakültemiz kampus içinde olup kampüsümüz şehir merkezine 8 km uzaklıktadır.Kampüste bulunan fakülteler; Diş Hekimliği, Tıp, Ziraat, Müzik ve sahne sanatları, İlahiyat, Güzel Sanatlar, Fen Edebiyat, Sağlık Bilimleri ve Eğitim fakültesi şeklindedir.
Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Bakanlar Kurulunun 17 Mart 2006 tarih ve 5467 Sayılı Kanunu ile kurulmuştur.
Erasmus, Farabi, Mevlana, TurkMSIC değişim programları vardır. Erasmus, Mevlana, TurkMSIC yurt dışı değişim sağlar.
Eğitim dili %100 Türkçe’dir.
İngilizce hazırlık dönemi bulunmamaktadır. Dönem başında yapılan muafiyet sınavları ile haftalık 3 saat olan İngilizce derslerinden muaf olunabilir.
Fakültemizde %70 teorik, %80 pratik derslere devam zorunluluğu vardır. Devamsızlık bilgisi komite ortasında öğrenci işleri tarafından bilgilendirme panosuna asılmaktadır veya Ordu üniversitesi sitesindeki öğrenci bilgi sisteminden öğrenilebilir.
Fakültemiz akredite değildir.
Akreditasyon ile ilgili çalışma yapılması planlanmaktadır.
Tıp eğitimi anabilim dalı bulunmamaktadır.
Hastane kampüs içinde bulunmadığından 2 vasıta ile ulaşım sağlanabilir.
Tüm anabilim dalları tek bir yerde, Morfoloji binasında bulunmaktadır.
Dönem 1:118 öğrenci
Dönem 2: 92 öğrenci
Dönem 3: 94 öğrenci
Dönem 4: 60 öğrenci
Dönem 5: 53 öğrenci
Dönem 6: 50 öğrenci
Toplam: 467 öğrenci
Prof.Dr. - 12
Doç.Dr. - 17
Dr.Öğr. Üyesi - 26
Arş. Gör. - 26
Dr. - 4
TOPLAM - 91
Öğretim üyesi başına yaklaşık 5 öğrenci düşüyor.
Fakültemizin eğitim sistemi Entegre sistem şeklindedir.
Dönem 1: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyokimya, Biyofizik, Davranış Bilimleri, Deontoloji, Biyoistatistik, Tıbbi Terminoloji, Tıbbi Parazitoloji, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Genetik, Organik Kimya, Bilişim Teknolojileri, Klinik Beceri Eğitimi
Dönem2: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Parazitoloji, Klinik Beceri Eğitimi, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Patoloji
Dönem3: Tıbbi Patoloji, Tıbbi Farmakoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, İç Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı, Adlı Tıp, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tıbbi Parazitoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Kardiyoloji, Radyoloji, Nöroloji, Genel Cerrahi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Psikiyatri, Tıbbı Biyoloji, Aile Hekimliği, Ortopedi, Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları, Nöroşirurji, Tıbbi Etik, Anestezi, Göz Hastalıkları,Klinik beceri eğitimi, Deri ve Zührevi hatalıklar,Kalp-Damar Cerrahisi
Dönem4: Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, , Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, İç Hastalıkları, Kardiyoloji, Enfeksiyon, Radyoloji
Dönem5: Kardiyoloji, Kalp-Damar Cerrahisi, Nöroloji, KBB, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri, Çocuk, Ergen ve Ruh Sağlığı, Göz Hastalıkları, Ortopedi, Aile Hekimliği-Halk Sağlığı, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Anestezi-Reanimasyon, Dermatoloji, Acil Hekimliği, Göğüs Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi,Adli tıp,Üroloji,Seçmeli staj
Seçmeli olarak verilen dersler; Spor, Tıbbi İngilizce, Sağlık hukuku ve iletişim, Çevre sağlığı şeklindedir.
Tüm dönemlerin akademik takvimi aşağıdaki linktedir:
http://ogidb.odu.edu.tr/files/other/ORENCI_ISLERI/Akademik_Takvim/Tp_Fak...
http://ogidb.odu.edu.tr/files/other/ORENCI_ISLERI/Akademik_Takvim/covid/...
Dönemlerin ders programı aşağıdaki linktedir:
http://tipfakultesi.odu.edu.tr/Page/166/2019-2020-egitim-ogretim-yili
Anatomi: Pratik dersler teorik dersin devamında anatomi laboratuvarında kemik ve maketler üzerinden işlenir.(2019-2020 dönemleri içinde kadavra gelecek olup uygulamalar onun üzerinde de devam edecektir.)
Histoloji: Pratik dersler histoloji laboratuvarında mikroskobik inceleme yaparak işlenir.
Fizyoloji: Pratik dersler fizyoloji laboratuarında uygulamalı olarak işlenir.
Patoloji: Pratik dersler mikroskobi laboratuvarında işlenir.
Mikrobiyoloji: Pratik dersler mikrobiyoloji laboratuvarında mikroskobik inceleme ve hastanede klinik çalışmaları inceleme şeklinde işlenmektedir.
Biyokimya: Pratik dersler biyokimya laboratuvarlarında teoriği görülen konunun ertesinde deneyinin yapılması şeklinde işlenmektedir.
Biyoistatistik: Pratik dersler bilgisayar üzerinde uygulamalı olarak işlenir.
Biyofizik: -
Anatomi laboratuvarımız öğrenci sayısına uygundur, her maketten 4-5 tane vardır, kadavramız 2019-2020 döneminde kullanılmaya başlanacaktır.
Pratik derslerde öğrenci başına bir mikroskop düşmektedir.
Fakülteye özgü uygulamamız bulunmuyor.
Klinik beceri eğitimi derslerimiz bulunmaktadır. Programda belirlenen konu önce teorik olarak işlenip sonrasında klinik beceri eğitimi laboratuvarında ya da fakülte hastanesinde pratiği yapılmaktadır.Sınava katkısı sınavda sorulan soru sayısına göre değişmektedir.
Simüle Hasta Laboratuvarımız yoktur.
1,2,3 Dönemde Çoktan Seçmeli Teorik Sınavlar ve Pratik Sınavlar
4,5 Dönemde Çoktan Seçmeli Teorik Sınavlar ve Sözlü Sınavlar şeklindedir.
Geçme notu 60 olup finalde baraj not 50’dir. Dönem içi ortalamanın %60’ı finalin %40’ı ortalamayı etkilemektedir.
Baraj sistemi dönem içi sınavlarına uygulanır, baraj sistemi şu şekildedir: Bir derse ait soruların yarısı doğru cevaplanmaz ise yarısından eksik kalan soru sayısı kadar (-) puan gelir.
Dönemi tamamlayabilmek için ulaşması gereken not ortalaması 60’dır. Devamsızlığı aşmadan komiteleri tamamlayıp gerekirse finale girerek totalde 60 ortalamaya ulaşmalıdır. Finalde not barajı 50 puandır.
Sınav sonraları ve yıl sonunda geri bildirim anketleri yapılıyor.
Yeni yorum ekle