Niğde-Bor yolu üzerinde bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, ulaşım sorunu olmayan yükseköğretim kurumlarından birisidir. Yurt-kur binasının yerleşke içinde bulunması nedeniyle bu yurtta barınabilen öğrenciler toplu taşıma araçlarına gerek duymadan fakültelerine gidip gelmekte, kent merkezinde barınmayı tercih eden öğrenciler ise her zaman rahatlıkla ulaşım olanağı bulabilmektedir. Niğde’ye 6 km uzaklıkta bulunan üniversite ile kent merkezi arasındaki ulaşım düzenli çalışan toplu taşıma araçları sayesinde kolaylıkla sağlanmaktadır. Üniversitenin merkez yerleşke dışında bulunan birimlerde de ulaşım sorunu bulunmamaktadır.
KYK Yurt Olanakları
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencilerinin barınma hizmetlerinin büyük bir bölümü Kredi Yurtlar Kurumu’na ait öğrenci yurtları kanalıyla yürütülmektedir. Kredi Yurtlar Kurumu’nun, Kumluca mevkiinde Niğde Yurt Müdürlüğü (1498 kız-648 erkek), Merkez Yerleşke sınırları dâhilinde Milli Piyango Yurt Müdürlüğü (1132 kız), Sultan I.Kılıçarslan Yurdu (2000 kız), II. Kılıçarslan Yurdu ( 2000 kız) ve Bor İlçesi’nde Bor Yurt Müdürlüğü (372 kız-192 erkek) olmak üzere 5 adet öğrenci yurdu bulunmaktadır. Merkez Yerleşke’de bulunan Milli Piyango Yurt Müdürlüğü’ne Üniversitemiz tarafından tahsis edilen arazide 400 kişilik yeni bir erkek yurdu 09.11.2017 tarihinde öğrenci almaya başlamıştır. Yurt Ücretleri: 250- 800 TL arasında değişmektedir.
Özel Yurt Olanakları
Niğde ve Bor da 500 kız, 530 erkek öğrencinin barınabileceği 6 adet özel öğrenci yurdu mevcuttur. Bunun yanı sıra Merkez Yerleşke içerisinde bulunan 200 kişilik Ayhan Şahenk Yurdu özellikle Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencileri için Doğuş Turizm Sağlık Yatırımları ve İşletmeciliği San ve Tic. Anonim Şirketi ( Doğuş Grubu) tarafından yaptırılmış ve üniversitemize hibe edilmiştir. Yurt Ücretleri: 250- 800 TL arasında değişmektedir.
İlde ev kiralarının ekonomik olması dolayısıyla öğrencilerin önemli bir kısmı da ev kiralamak suretiyle barınma ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ev Kiraları: 450- 1000 TL arasında değişmektedir.
Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye'nin Niğde ilinde bulunan bir devlet üniversitesi. 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunun ek 22. maddesine göre 11 Temmuz 1992 tarihinde Niğde Üniversitesi adıyla kuruldu. Ağustos 2016'da üniversiteye Ömer Halisdemir'in adı verildi.
Üniversitemizde ekonomik yönden desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimize yerel, ulusal ve sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli burslar sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz dilerse üniversite bünyesinde ve çeşitli iş alanlarında part-time/kısmi zamanlı çalışma olanakları da bulabilmektedir.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi boş zamanlarında çalışmak isteyen öğrencileri de kısmi zamanlı (haftada en fazla 15 saat) çalışma imkânı da sunarak hem zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte bir gelir elde etme imkânı vermekte, hem de çalışma deneyimi kazandırarak onları hayata hazırlamaktadır. Her yıl çok sayıda öğrenci Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı çalışmak üzere Kısmi Zamanlı Çalışma Bursu karşılığı görevlendirilmektedir.
Öğrencilerin öğretim programları dışında farklı alanlarda gelişimlerine katkı sağlayacak çeşitli kurs ve sertifika programları
Bünyesinde; 750 kişilik çok amaçlı ana salon, 2 adet 186 kişilik konferans salonu, 2 adet 137’şer kişilik bölme panelli seminer salonu (gerektiğinde 60 ve 77 kişilik olarak bölünebilme özellikli), 2 adet birleştirilebilir 80’er kişilik ilave seminer salonu ile etkinlik salonlarının dışında müzik ve folklor çalışma odaları, sanatçı hazırlık odaları, VIP salonu ve her türlü sergi kullanımına uygun fuaye alanı bulunan Kongre ve Kültür Merkezi
Merkez Kampüs içerisinde 10.500(m2) kapalı alana sahip Spor Kompleksi ile; yarı olimpik yüzme havuzu, 500 seyirci tribünlü çok amaçlı spor salonu, kondisyon merkezi, step ve aerobik salonu, fitness salonu, masa tenisi ve Squash gibi bir çok spor faaliyeti yapma imkânı
Öğrencilerin boş zamanlarında yararlanabilecekleri spor tesisleri
Öğrencilerin ilgilendikleri alanlarda spor etkinliklerine katılabilme olanağı
Üniversite bünyesindeki bisikletlerden ücretsiz olarak faydalanabilme imkânı
750 kişiye hizmet verebilecek oturma kapasitesi ve çok sayıda veri tabanıyla üniversite içi ve dışı dijital bilgi aktarma işlevine sahip Merkez Kütüphane
Tıp Fakültesi Merkez Kampüs’te bulunmaktadır. Hastane ise kampüs dışında (yeni fakültemizin inşaatı devam etmektedir.) bulunmaktadır. Hastahane’ye kampüsten ve merkezden 1 otobüs ile ulaşımı sağlanmaktadır.
2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında Fakültemize öğrenci alımına başlamıştır.
Erasmus, Farabi, Mevlana değişim programları vardır. http://www.ohu.edu.tr/uluslararasi
Fakültemiz %100 Türkçe eğitim vermektedir.
Fakültemizde isteğe bağlı veya zorunlu hazırlık bulunmamaktadır.
Fakültede teorik derslerde en az %70 devam zorunluluğu, pratik derslerde %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Henüz akredite edilmemiştir.
Üniversitemiz şu an akredite edilmemiştir.
Yoktur.
Ayrıdır. Kampüs içerisinden geçen otobüslerle hastaneye ulaşım sağlanır. Şehir merkezinden de hastaneye giden otobüsler vardır.
Tıp Eğitimi Anabilim dalı yoktur. Bunun dışındaki Biyokimya Anabilim dalı gibi diğer dallar ve hocalara ait odaların çoğu fakültede bulunmaktadır.
2017-2018 dönemi(dönem 2):62 kişi
2018-2019 dönemi(dönem 1):66 kişi
2 Profesör, 3 Doçent, 38 Öğretim Üyesi bulunmaktadır. Öğretim Üyesi Başına 3 öğrenci düşmektedir.
Entegre eğitim sistemi uygulanmaktadır.
Dönem 1
Anatomi*
Tıbbi Biyoloji ve Genetik*
Biyokimya*
Fizyoloji*
Biyofizik
Biyoistatistik*
Histoloji ve Embriyoloji*
Tıbbi Mikrobiyoloji*
Dönem 2
Anatomi *
Tıbbi Biyokimya*
Histoloji ve Embriyoloji*
Fizyoloji*
Tıbbi Mikrobiyoloji*
*:Laboratuvar vardır.
Dönem 1:
Seçmeli dersler: (GÜZ DÖNEMİ)
Nobel Tıp Ödülleri
Yeterli ve Dengeli Beslenme
Laboratuvar Güvenliği
Temel Bilgisayar(Sınavla muaf olunabilir)
Yabancı Dil(Sınavla muaf olunabilir)
Türk Dili 1(ortak zorunlu ders)
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1(ortak zorunlu ders)
BAHAR DÖNEMİ:
Etkili İletişim-Yaşam ve Görgü
Enfeksiyonlardan Korunmada Standart Önlemler
Acil ve İlkyardım-1
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2(Zorunlu)
Türk Dili 2(Zorunlu)
Girişimcilik(Zorunlu)
Dönem 2:
Seçmeli dersler(GÜZ DÖNEMİ)
Acil ve İlk Yardım-II
Doğal Doğum
Akademik Yazma ve Sunum Teknikleri
BAHAR DÖNEMİ:
Moleküler Mikrobiyoloji Prensip ve Teknikleri
Kalp Sağlığı ve Koruma
Aile Planlaması ve Normal Gebeliğin Gözlenmesi
2018-2019 Akademik Takvimi:
24 Eylül Dönem 1 Başlangıç
17-18 Haziran 2019: Ortak Zorunlu Derslerin Bütünleme Sınavları
19 Haziran 2019: Seçmeli Paketi Derslerinin ve Girişimcilik Dersi Bütünleme Sınavları
01-05 Temmuz 2019: Ders Kurulları Genel Sınavları
22-26 Temmuz 2019: Ders Kurulları Bütünleme Sınavları
17 Eylül Dönem 2 Başlangıç
27 Haziran 2019: Seçmeli Paketi Derslerinin Bütünleme Sınavları
15-19 Temmuz 2019: Ders Kurulları Genel Sınavları
29 Temmuz- 02 Ağustos 2019: Ders Kurulları Bütünleme Sınavları
Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyokimya, Biyoistatistik, Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji derslerinin pratik dersleri bulunmaktadır.
*Biyoistatistiğin pratik dersi bilgisayarların bulunduğu bir sınıfta,
*Tıbbi Biyoloji dersi mikroskopların bulunduğu bir laboratuvarda,
*Tıbbi Biyokimya dersi çeşitli malzemelerin bulunduğu bir laboratuvarda,
*Anatomi kadavra ve maketlerin bulunduğu Anatomi Laboratuvarında,
*Histoloji ve Embriyoloji dersi için ışık mikroskobu ve çeşitli makinelerin olduğu bir laboratuvar + preparatları gözlemek için kullanılan Tıbbi Biyoloji Laboratuvarında,
*Fizyoloji bazen sınıfta bazen Tıbbi Biyoloji Laboratuvarında,
*Tıbbi Mikrobiyoloji ise Biyokimya Laboratuvarı’nda işlenir.
Çoğu pratik dersinde hocalar deneyi anlattıktan sonra gruplar halinde hocaların gözetimi altında o deneyler gerçekleştirilir.
Fakültemizde 1 adet kadavra bulunmaktadır. Yeteri kadar maket bulunmaktadır.
Her öğrenciye 1 mikroskop düşmektedir.
Tıp fakültemizde dönem başında her öğrenci için bir danışman hoca belirlenir. Danışman hocalardan psikolojik konular veya kariyer hakkında destek alınabilir. Hocaların kendi yürüttüğü çalışmalar, projeler vardır. İstekli olunması halinde hocalarla görüşülüp bu projelere katılma imkanı bulunmaktadır. Çeşitli zamanlarda konferans salonunda hocalar söyleşi yapmaktadır.
Dönem 1’in son komitesi tıbbi beceri komitesi idi (kan alma, enjeksiyon, steril eldiven giyme, sutür atma vb.)
Simüle hasta laboratuvarı bulunmaktadır.
1.2. 3. Dönemlerde çoktan seçmeli teorik sınav ve pratik sınavlar olmaktadır. Teorik sınavdan 85, pratik sınavdan 15 puan gelmektedir. Soru dağılımı derslerin komite içerisindeki oranlarına göre belirlenmektedir. Yıl ortalamasını komite ortalamaları %50 final notu %50 etkilemektedir.
Geçme notu 60’tır. Finalde 50 barajı bulunmaktadır. Finalsiz geçiş vardır her komite sonucunun 60’ın üzerinde olması gerekmekte, ortalamanın ise 80’in üzerinde olması gerekmektedir.
Fakültemizde her komite için doldurduğumuz bir geri bildirim anketi vardır.Bunun dışında dönem temsilcilerimiz ve dekan arasında sıkı bir iletişim vardır.
Yeni yorum ekle