Malatya merkezde bulunan ve dakikada bir otobüsün kalktığı merkez durağı ile Malatya’nın tüm noktalarına ulaşım sağlanmaktadır. Bunun dışında şehrin her tarafına minibüs seferleri de yapılmaktadır. Üniversiteye ulaşım ise merkez durağın hemen 200 metre aşağısında bulunan çevre yolu otobüs durağından kalkan otobüslerle sağlanmaktadır. Çevre yolunda kalkan 17A No’lu ekspres otobüs birçok öğrenci yurdunun da yanından geçerek merkezden üniversiteye 30 dakikadan daha az bir sürede ulaşır. Bunun dışında 16A da merkezden kalkıp aynı güzergâhı takip ederek üniversitenin araştırma hastanesine yolcu taşır. Araştırma hastaneleri ve üniversite fakülteleri aynı kampüste bulunup tıp fakültesine tüp geçitle 2 dakikada ulaşım sağlanır. Malatya’nın uzak bir noktasından gelen 2B ve Temelli semtinden gelen 17B de üniversiteye ulaşım sağlayan diğer hatlardır. Ancak 17A ekspres seferi sık olup bir üniversite servisi niteliğinde çalışmaktadır. Tam bilet fiyatı 1,5 TL, öğrenci bilet fiyatı 1 TL’dir. Aynı zamanda bu biletlerde 1 saatlik ücretsiz aktarma süresi de vardır. Belediye otobüslerindeki para sistemi tamamen kaldırılmıştır. Biniş için akıllı kart olması şarttır. Ayrıca üniversite ile merkez arasında ulaşımı sağlaması planlanan Trambüs isimli yeni bir ulaşım aracı yakında gerçekleşmesi beklenen projeler arasındadır.
Malatya’ya şehir dışından ulaşım kendine ait otobüs firmaları ve bunun dışında bir geçiş güzergâhı olması nedeniyle birçok başka şehre ait otobüs firması ile de olabilmektedir. Malatya’dan otobüs ile hemen hemen Türkiye’nin tüm şehirlerine ulaşım sağlanmaktadır.
Bunların dışında Onur Air ve Türk Hava Yolları’nın Malatya’ya her gün uçuşları olup bunlarla birlikte Atlas Jet, Anadolu Jet ve Pegasus da Malatya’ya uçuş seferleri düzenlemektedir.
BATTALGAZİ YURDU (ERKEK): ÜCRET & DEPOZİTO: ULAŞAMADIK KAPASİTE : 500
ÇÖŞNÜK MAHALLESİ, NECİP FAZIL KISAKÜREK CADDESİ, NO: 2 44320 MALATYA
BATTALGAZİ YURDU (KIZ): ÜCRET & DEPOZİTO: ULAŞAMADIK KAPASİTE : 800
ZAVİYE MAHALLESİ, TEVFİK TEMELLİ CADDESİ, NO : 23 MALATYA
MALATYA KIZ YURDU (A,B,C BLOK): ÜCRET & DEPOZİTO: ULAŞAMADIK KAPASİTE: 1500 İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ MALATYA
MALATYA HACI HAFİZE ÖZAL KIZ ÖĞRENCİ YURDU (A,B,C,D BLOK): ÜCRET: 156 TL DEPOZİTO: 190 TL KAPASİTE: 1000
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ MALATYA
Ayrıntılı bilgi için, https://kyk.gov.tr/
Ev kiraları:
1+1 evler için : 200-450 tl
2+1 evler için : 300-600 tl
3+1 evler için : 400-800 tl arasında değişmektedir.
Üniversite Tarihi
İnönü Üniversitesi, 28 Ocak 1975 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde, 25 Mart 1975 tarihinde ise Cumhuriyet Senatosunda kabul edilen ve 3 Nisan 1975 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 1872 sayılı ‘İnönü Üniversitesi Kanunu’ ile kurulmuş olup, 1976-1977 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitim hizmeti vermeye başlamıştır. 1984 yılına kadar şimdiki Malatya Fen Lisesi binasında faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz, 1984-1985 Akademik Yılında, şu anki kampüs alanına geçmiş ve hızla gelişmeye başlamıştır.
Ülkemizin saygın ve köklü üniversiteleri arasında yer alan İnönü Üniversitesi, 13 Fakültesi (Bakanlar Kurulu aşamasına kadar getirilen Fen-Edebiyat Fakültesinin Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi olarak ikiye ayrılması çalışmaları tamamlandığında bu sayı 14’e çıkacaktır), 1’i Devlet Konservatuvarı olmak üzere 4 yüksekokulu, 12 meslek yüksekokulu, 5 enstitüsü, 1 teknokenti, Turgut Özal Tıp Merkezinin de aralarında bulunduğu 19 araştırma ve uygulama merkeziyle yaklaşık 30.000 öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti veren bir üniversitedir. Şehir merkezine 10 km. mesafede bulunan Üniversitemiz, 7000 dekarlık merkez kampüsünün yanında, 620 dönümlük Battalgazi Kampüsünde ve 2’si şehir merkezinde 4’ü ilçelerde olmak üzere toplam 6 yerleşkesinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve uygulama faaliyetlerini sürdürmektedir.
1975 yılından bugüne hızla gelişen ve büyüyen üniversitemiz, bugüne kadar 70.000’in üzerinde mezunvererek ülkemizin bilim, düşünce, sanat, ekonomi ve sosyal alanlarında kendini ispat eden on binlerce nitelikli insan yetiştirmiştir. İnönü Üniversitesi, bugün de yüksek eğitim olanakları ve giderek artan başarı ivmesiyle Doğu’dan Batı’ya ülkenin aydınlık geleceğine katkı sağlamaya devam etmektedir.
Kampüs alanı; nitelikli eğitim tesisleriyle olduğu kadar, çok amaçlı kültür salonları, sosyal tesisleri, spor ve rekreasyon alanları ile öğrencilerin ders dışı zamanlarını en verimli biçimde değerlendirmelerine olanak sunmaktadır. Engellilere yönelik eğitim ve uygulama merkezlerinin yanında ‘Engelsiz Kampüs’ çalışmasıyla da Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biridir.
Toplam 3.300 öğrencinin barınma ihtiyacının karşılandığı İnönü Üniversitesi Kampüsünde, 2500 kişilik bir devlet kız yurdu ve 805 kişilik özel kız ve erkek öğrenci yurtları mevcuttur.
Ayrıca Merkez Kampüsümüzde, Üniversitemize adını veren büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün anısına açılmış olan İnönü Müzesi ile Turgut Özal Tıp Merkezimize adını veren 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın özel eşyalarının sergilendiği Turgut Özal Müzesi bulunmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için, http://www.inonu.edu.tr/ sitesinde yer alan ‘’Kampüste Yaşam’’ bölümünü inceleyebilirsiniz.
Her yıl ‘İnönü Üniversitesi Vakfı Öğrenci Bursu’ adı altında üniversitemiz durumu iyi olmayan öğrencilere burs vermektedir. Bu burstan faydalanmak isteyen öğrenciler dönem başında İnönü Üniversitesi resmi web sitesinden yapılan duyuruda belirtilen tarihler içerisinde burs formunu doldurup gerekli belgelerle birlikte kendi fakültelerinin öğrenci işlerine teslim eder.
hrimizde ‘’Malatya Eğitim Vakfı’’ her yıl öncelikli olarak tıp öğrencilerine burs imkânı sağlamaktadır.
Ayrıntılı bilgi için, http://www.malatyaegitimvakfi.org.tr/
Aynı zamanda ‘’Malatya Eğitim Bursu Platformu’’ adı altında sosyal bir platformda toplanmış olan gönüllü hayırseverlerin verdiği burslar dönem başında internet sitesinde yayınlanan burs başvuru formunu dolduran ve sonuçta burs almaya hak kazanan öğrencilere dağıtılmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için, http://www.malatyaegitimbursu.com/tr/index/index.php
Üniversitemizde her sene Mayıs ayında bahar şenlikleri yapılmaktadır. Şenliklerimizde ünlü sanatçıların verdiği konserler ve kampüs içerisinde çeşitli faaliyetlerin yapıldığı etkinlikler düzenlenmektedir. ( Bisiklet turları, prefabrik lunapark vb. )
Ayrıca çeşitli kongrelere de ev sahipliği yapmaktayız. Bu kongrelere örnek olarak bu yıl ‘’Organ Naklinde Etik Sorunlar’’ adlı bir Organ Nakli Sempozyumu gerçekleştirilmiştir.
Kanıta Dayalı Tıp Günleri adı altında Dönem 1 öğrencilerinin poster sunumu, Döenm 2 öğrencilerinin ise sözlü sunum gerçekleştirdiği bilimsel .alışmalar her yıl Tıp Fakültesi bünyesinde yapılmaktadır.
Üniversitemizde her yıl bu yıl 7.si düzenlenen Uluslararası Kısa Film Festivalleri olmaktadır. Geleneksel İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali yurtiçi ve yurtdışından birçok sinemaseverin ilgi odağı olan bir etkinlik olarak dikkat çekerken birçok sanatçıyı da öğrencilerimizle buluşturmaktadır.
Tıp Fakültesi olarak her yıl Dönem 1’lere yönelik Önlük Giyme Töreni ve tüm tıp öğrencilerine, öğretim üyelerine vb. yönelik Tıp Balosu düzenlenmektedir.
Yine Üniversitemiz bünyesinde her yıl Kariyer Günleri etkinliği gerçekleştirilmektedir.
Her yıl düzenlenen Arguvan Türkü Günleri ile kentin halk müziği kültürü yaşatılmaktadır.
Bunun dışında birçok etkinlik de öğrenci taleplerine uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
Haziran 1987’de kuruluş kanunu çıkan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1988-1989 Akademik Yılında Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
İdari faaliyetlerini 21.02.2001 tarihinden itibaren tahsis edilen kendi binasında sürdürmekte olan Fakültemizde, Dönem 1 Türkçe, Dönem 2 Türkçe, Dönem 2 İngilizce ve Dönem 3 İngilizce öğrencileri eğitim-öğretim faaliyetlerini Fakültemize bağlı amfi bloğunda sürdürmektedir
Erasmus, Farabi, Mevlana, TurkMSIC
Fakültemizde % 100 İngilizce ve % 100 Türkçe olmak üzere iki ayrı şekilde eğitim verilmektedir.
Fakültemizde Tıp Eğitimi % 100 İngilizce ve % 100 Türkçe olmak üzere iki şekilde verilmektedir.‘’ Tıp Doktoru’’ unvanının kazanılması ile sonuçlanan tıp eğitimi, fakültemiz Türkçe programında 6 yıl, İngilizce programında bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Dönemi dahil toplam 7 yıldır. Ancak İngilizce tıp okumaya hak kazanan öğrenciler için her sene başında sözlü ve yazılı muafiyet sınavları düzenlenmekte ve bu sınavları geçebilen öğrenciler İngilizce Hazırlık eğitiminden muaf olarak Tıp eğitimlerine başlayabilmektedir. Türkçe tıp okumaya hak kazanan öğrenciler tıp eğitimine başlamakta, ancak haftada iki saat olmak üzere İngilizce eğitimi almaktadırlar. Bu eğitim fakültemizde 2013- 2014 Eğitim- Öğretim yılından beri uzaktan eğitim şeklinde yürütülmektedir
Öğrencilerin kayıtlı oldukları dönemin teorik dersleri ile laboratuvar çalışması, tartışma, seminer, saha ve klinik çalışmaları gibi pratik derslere ve bunların gerektirdiği ya da ilgili öğretim üyesinin gerekli gördüğü sınav ve akademik çalışmalara katılmaları zorunludur. Pratik derslere devamsızlığı % 20’yi aşan öğrenciler, derslerin dönem sonu(final) ve dönem sonu bütünleme sınavlarına alınmaz ve FF notu alır. Pratik derslere devamsızlığı % 20’yi aşan öğrenciler o ders kurulunda yapılacak olan pratik sınavına alınmazlar.
Uygulamalı derslere devamsızlığı %20’yi geçmeyen, haklı ve geçerli kabul edilen bir nedenle devamsızlık yapan öğrencinin, devam etmediği uygulamalı çalışmaların öğretim üyesince gösterilen gün ve saatte telafi edilmesi zorunludur. Telafi çalışmalarını yapmayan öğrenci stajın sınavına alınmaz ve FF notu alır.
Teorik derslerin % 25’inden fazlasına devam etmeyen öğrenci, o ders kurulu veya stajın sınavına alınmaz ve FF notu alır. Ancak devamsızlığı ders kurulunun % 25’ini aşmayan haklı ve geçerli kabul edilen bir nedeni olan öğrencinin devamsızlığı kabul edilir.
Öğrencinin ders kurulunun tamamına devam etmesi gerekir. Devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenci ders kurulu sınavına alınmaz ve o ders kurulundan başarısız sayılır.
Stajın mazeretli veya mazeretsiz % 20’sinden fazlasına katılmayan öğrenci, staj sınavına ve staj bütünleme sınavına alınmaz ve öğrencinin o stajı tekrar etmesi gerekir.
Her Eğitim-Öğretim yılında Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen Ders Kurulu ve Staj kapsamı dışındaki Tıbbi İngilizce, Adli Tıp, Tıbbi Beceri gibi derslerin devamı, ayrıca değerlendirilir ve sınavları ders geçme usulüne göre yapılır. Başarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa devam ederler; ancak bu dersleri mezun olmadan önce başarmak zorundadırlar.
Devamsızlık bilgilerimizi fakültemizin öğrenci işlerine sorarak öğrenmekteyiz.
Fakültemiz TEPDAD tarafından akredite edilmiştir.
UTEAK ile görüşmelerimiz sürmektedir.
Fakültemizde Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı yoktur. Ancak ‘’Tıp Eğitimi Komisyonu’’ bulunmaktadır.
Tüm anabilim dalları ve hastane birliktedir. Fakülte ve hastane bitişiktir ve hastane- fakülte geçişi bir tüp geçit ile sağlanmaktadır.(1 dk)
Fizyoloji, Histoloji-Embriyoloji, Biyofizik, Anatomi, Biyoistatistik, Adli Tıp Ana Bilim Dalları Fakülte içerisinde, Dahili Bilimler, Cerrahi Bilimler ve diğer temel bilim dalları araştırma hastanesi içerisinde yer almaktadır.
Dönem 1: 237
Dönem 2: 240
Dönem 3: 202
Dönem 4: 134
Dönem 5: 49
Dönem: 69
Not: Öğrenci sayıları fakültenin internet sitesinden alınmıştır. Son güncelleme tarihinden dolayı öğrenci sayıları yaklaşık değerlerdir.
Fakültemizde 65 profesör, 64 doçent, 68 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 273 araştırma görevlisi, 6 uzman olmak üzere toplam 477 öğretim üyesi bulunmaktadır.(12.07.2011 itibariyle)
931 öğrencimiz bulunmaktadır. (yaklaşık)
Hesaplarımız sonucunda 198/931 öğrenci başına 0.212 öğretim üyesi düşmektedir.
2013-2014 Eğitim ve Öğretim ylından itibaren ‘’ Karma Eğitim Modeli’’ seçilerek eğitim müfredatı ve ölçme- değerlendirme konularında değişiklikler yapılarak yürürlüğe konulmuştur. Müfredatta yatay ve dikey entegrasyon sağlanarak, probleme dayalı öğrenme (PDÖ) , vaka çözümleme toplantıları ve kanıta dayalı tıp uygulamaları ile eğitim modelleri çeşitlendirilmiştir. Eğitim müfredatının oluşturulması ve takibi bir otomasyon programı üzerinden yürütülmeye başlanmıştır. Objektif ölçme ve değerlendirme yapabilmek için beceri gerektiren sınavlar yeni oluşturulan ‘’Objektif Yapılandırılmış Klinik Muayene- OSCE’’ salonlarında yapılacaktır.
Dönem 1 dersleri : Halk Sağlığı, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Psikiyatri( Davranışsal ve iletişimsel), Tıp Tarihi ve Etik, Biyofizik, Tıbbi Biyokimya, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Patoloji, Biyoistatistik, Anatomi Kanıta Dayalı Tıp Uygulamaları, Probleme Dayalı Tartışma, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, İngilizce( Sadece Türkçe Tıp için)
Dönem 2 dersleri: Tıbbi Biyokimya, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji, Anatomi, Biyofizik, Tıbbi Biyokimya, Psikiyatri, Kanıta Dayalı Tıp Uygulamaları, Probleme Dayalı Tartışma
Dönem 3 dersleri: Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Parazitoloji, Patoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, FTR, Dermatoloji, Göğüs Cerrahisi, KBB, Nöroloji, Ortopedi, Plastik Cerrahi, Radyoloji, Beyin Cerrahi, Psikiyatri, Çocuk Psikiyatrisi, Göz Hastalıkları, Acil Tıp, Tıbbi Biyokimya, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kadın Doğum, Üroloji, Adli Tıp, Aile Hekimliği, Biyoistatistik, Halk Sağlığı, Radyasyon Onkolojisi
Dönem 4: Stajlarà Klinik Uyum Programı, İç Hastalıkları, Tıbbi Farmakoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi, Genel Cerrahi, Anesteziyoloji, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Aile Hekimliği
Teorik Dersler: İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Farmakoloji, Genel Cerrahi, Anesteziyoloji ve Reaminasyon, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp Damar Cerrahisi, Aile Hekimliği
Dönem 5: Stajlarà Dermatoloji, Nöroloji, KBB, Psikiyatri, Enfeksiyon Hastalıkları, Ortopedi ve Travmatoloji, Nöroşirürji, Üroloji, Göz Hastalıkları, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Radyoloji, Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi, Acil Tıp, FTR, Çocuk Cerrahisi, Adli Tıp, Probleme Dayalı Öğretim
Teorik Dersler: Acil Tıp, Adli Tıp, Beyin Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Psikiyatrisi, Dermatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, FTR, Göz, KBB, Nöroloji, Ortopedi, Plastik Cerrahi, Üroloji, Radyasyon Onkolojisi, Nükleer Tıp, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Dönem 6: Stajlarà Aile Hekimliği, Acil, İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Halk Sağlığı, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi, Psikiyatri, Göğüs Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi
Türk Dili
İngilizce (Türkçe tıp için)
Seçmeli ders: Girişimcilik ve Yenilikçilik
Dönem 1
Eylül ayının dördüncü haftası başlar. Bu hafta uyum etkinlikleri olur, ders işlenmez. Ekimin ilk haftası ve ocağın üçüncü haftası arasında yarıyıl tamamlanır. Ocağın dördüncü haftasından itibaren iki haftalık yarıyıl tatili sürecine girilir. Şubatın ikinci haftası ikinci yarıyıl dersleri başlar. Haziranın üçüncü haftası son komite sınavına girilir ve dersler biter.
Dönem 2
Eylül ayının üçüncü haftası dersler başlar. Eylülün üçüncü haftası ile ocağın üçüncü haftası arasında yarıyıl tamamlanır. Ocağın dördüncü haftasından itibaren iki haftalık yarıyıl tatili sürecine girilir. Şubatın ikinci haftası ikinci yarıyıl dersleri başlar. Haziranın ilk haftası son komite sınavına girilir ve dersler biter.
Dönem 3
Eylül ayının üçüncü haftası dersler başlar. Eylülün üçüncü haftası ile ocağın ilk haftası ilk yarıyıl tamamlanır. Ocağın üçüncü haftası ikinci yarıyıl başlar. Temmuzun ikinci haftası komite sınavına girilir ve dersler biter.
Dönem 4
Eylülün ikinci haftası başlar. Haziranın üçüncü haftası sona erer.
Dönem 5
Ağustosun ikinci haftası başlar. Mayısın 3. Haftası sona erer.
Dönem 6
Temmuz ayının ikinci haftası başlar. Ertesi yıl temmuz ayının ikinci haftası sona erer.
İngilizce Eğitimi Ders Programı: http://inonu.edu.tr/tr/tip/1368/menu?m=12698
Türkçe Eğitimi Ders Programı: Henüz yayınlanmamıştır.
Anatomi: Bulunduğumuz komitelerde her teorik ders sonrası laboratuvar derslerimiz olmaktadır. Laboratuvar derslerimizde masa masa gruplara bölünmekteyiz. Buralarda hocalarımız ve asistan abi/ablalarımız öğrenci gruplarına maket ve kadavralar üzerinden ders anlatmakta ve sorularımızı yanıtlamaktadırlar. Aynı zamanda pratik derslerin sonunda bir önceki derste anlatılanlarla ilgili mini sınavlar (sözlü benzeri) yapılmaktadır.
Histoloji: Önceden teoriği anlatılmış olan konular pratik derslerinde histolojik kesitler büyük ekranlara yansıtılarak hocalarımız ve asistanlar tarafından tekrardan anlatılır. Anlatım bittikten sonra her öğrenciye preparat dağıtılır ve bunları mikroskopta incelemeleri istenir. İnceleme de bittikten sonra öğrenciler ekranda gördükleri ve mikroskopta inceledikleri preparatları resim defterlerine çizerler. Böylece konunun görsel hafızada tutulması büyük oranda sağlanır.
Fizyoloji: Sadece belirli teorik derslerin ardından pratik dersler olur. Bu derslerde hocalarımız ve asistanlar öncelikle teorik bilgiyi özetlerler. Ardından deney yapmaya geçilir. Deneyler de bittikten sonra asistanlar tarafından deney aşamalarını anlatan notlar öğrencilere dağıtılır.
Patoloji: Pratik dersler mevcuttur.
Mikrobiyoloji: Pratik dersler mevcuttur.
Biyokimya: Teorik olarak anlatılan bir kısım derslerin pratiği olur. Pratik derslerde hocalarımız ve asistanlar teorik bilgi verdikten sonra deney yapmaya geçilir. Deney sonuçları kaydediir.
Biyofizik: Önceden teoriği anlatılan bazı derslerin multidisipliner 1 ve 2 adı verilen laboaratuvarlarımızda pratiği yapılır. Pratik derste öncelikle teoriği anlatılan konular pratik olarak gösterilir. Bazı derslerin pratiği için hastaneye gidilir. Bire bir öğrenme gerçekleştirilir.
Derslerimiz için fakültemizde yeterli sayıda maket ve 5 kadavra bulunmaktadır. Öğrencilerin bu konuda sıkıntı çekeceği bir durum yoktur. Maket ve kadavralar üzerinden hocalarımız ve asistan abi / ablalarımız işlenen dersle ilgili konuyu anlatmaktadır. Her masa için gruplara ayrılarak çalıştığımız için tüm konularda maket ve kadavra sayılarımız yeterlidir. Ayrıca gönüllü arkadaşlarımız hocalarımızla birlikte kadavra diseksiyonuna da katılabilmektedir.
Her öğrenciye bir mikroskop düşmektedir.
Kariyer Danışmanlığı
Kan Bağışı Günleri
Mesleki beceriler dersimiz bulunmamaktadır.
Simüle hasta laboratuvarlarımız bulunmamaktadır, ancak şu anda simüle hasta laboratuvarlarımız yapım aşamasındadır.
Dönem 1, 2, 3’te teorik ve pratik sınavlar olmaktadır. Teorik sınavlar çoktan seçmeli olmaktadır, soru sayısı pratik ders yoğunluğu ve ders kurulunun uzunluğuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Pratik sınavlar ise derse göre değişiklik göstermektedir.
ANATOMİ: Öğrenciler tek tek sınava alınır. Sınavda hoca maketler, kemikler ve çeşitli anatomi materyali üzerinden göstermek suretiyle soru sorar. Öğrenci soruyu verilen süre içinde cevaplamazsa diğer soruya geçilir. Sonradan verilen cevap doğru olsa bile geçersizdir.
FİZYOLOJİ: Pratikte yapılması öğretilen çeşitli uygulamalar yaptırılmaktadır. Hocalar ve asistanların her biri ayrı ayrı odalarda bulunur ve öğrencilerin hangi odaya gireceği kura ile belirlenir. Öğrenci seçtiği sayıya ait odaya girer ve hoca ya da asistanın kendisinden istediği uygulamayı yapmaya koyulur. Hoca/asistanların önünde belirli ölçütlerin yazılı olduğu ölçme ve değerlendirme kâğıtları bulunur. Öğrenci uygulamayı yaparken değerlendirmelerini bu şekilde yaparlar. Gerekli olduğu durumlarda odalarda temsili hastalar bulundurulur.
HİSTOLOJİ: Mikroskoplara hocalar ve asistanlar tarafından çeşitli preparatlar yerleştirilmiştir ve mikroskopların yanına da bir soru yapıştırılmıştır. ‘’Okun ucundaki yapıyı yazınız gibi.’’ Öğrenciler sırayla mikroskoplardaki preparatlara bakar ve soruya uygun olan cevabı sadece isimlerinin yazılı olduğu boş bir kâğıda yazarlar, mikroskoba bakma süreleri 30 saniyedir, bu sürenin sonunda ‘gong’ sesi çalar ve öğrenci yandaki diğer mikroskoba geçer.
PATOLOJİ: Mikroskobi ile ilgili soruları yanıtladıktan sonra makroskobik sorular için hocalarımız sözlü sınav yaparlar ve cevaplarımızı değerlendirirler.
Not : Yukarıda verilen pratik sınavlarımız her kurulda bulunmaz. Örneğin bir komitede anatomi, histoloji var; patoloji yoksa o komiteden sadece anatomi ve histoloji pratik sınavlarına gireriz.
Dönem 4 ve 5’te her stajın sonunda staj sonu sınavı yapılır. Bu sınav pratik veya objektif yapılandırılmıış klinik uygulama sınavı, yazılı ve gerektiğinde sözlü sınav olmak üzere üç aşamalıdır.
Dönem 6’da öğrencilerin başarısı her anabilim dalında yapılan çalışma sonunda klinik, poliklinik, laboratuvar ve saha çalışmaları, yazdıkları hasta müşahedeleri ve epikrizler, hastalara davranışları ve ilgileri, nöbetler ve katıldıkları seminerler, klinik ve klinikopatolojik toplantılardaki başarıları ayrı ayrı göz önüne alınarak değerlendirilir.
Fakültemizde komite sistemi uygulanmaktadır. 60 puanın altındaki notlar FF olarak kabul edilmektedir. Dönem sonuna kadar belirli sayıda komiteye girilir. Final, bütünleme ve mazeret sınavları ise dönem sonunda uygulanır. Öğrenci eğer her bir komiteden 75 ve üzerinde not almış ise ya da komitelerinin ortalaması 80 ve üstü ise finalsiz geçme hakkı kazanır.
Geçme notu 60’tır.
Dönem sonu notu: 75’in altındaki komitelerin ayrı ayrı % 60’ı ve bu komitelerin finallerinin yine ayrı ayrı % 40’ı alınır. 75 ve üstü komiteler ise direk olarak alınır.(finalsiz) Bulunan notların hepsinin ortalaması alınır ve dönem sonu notu belirlenir. Not ortalaması 60’ın üstünde ise dönem tamamlanır, değilse bütünlemeye kalınır. Yine komite notunun % 60’ı ve bütünlemenin % 40’ı alınır. Sonuçta elde edilen not 60’ın altında ise dönem tekrarı yapılır.
Ayrıntılı bilgi için, ‘’İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’’ni okuyabilirsiniz.
Dekanlığımız tarafından internet üzerinden geri bildirim anketleri düzenlenmektedir, anketler dikkatle incelenmekte ve sonuçlarına göre çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır.
Bunun yanı sıra her dönemin bir dönem koordinatörü vardır. Ders programları, ders içerikleri, dönem olarak sıkıntı duyduğumuz konular hakkında gerektiğinde bire bir görüşürüz, koordinatörlerimiz görüşlerimizi dikkatlice dinler ve gerekeni yapar.
Dekanlığımızda ise eğitimimizle baş koordinatörümüz ve aynı zamanda Dekan yardımcımız Prof. Dr. Hamza Karabiber ilgilenmektedir, dönem koordinatörlerimizin yeterli olamadığı konularda kendisiyle bire bir iletişime geçebilir ve görüşlerimizi, geri bildirimlerimizi ona iletebiliriz.
Yeni yorum ekle