M.Ö. 5500 inen bir tarihi olan Tokat 14 Devlet ve 5 Beyliğe ev sahipliği yapmıştır. Şehrimiz tarihinden dolayı zengin bir kültürel yapıya sahiptir. Yeşilırmak havzasının bereketli topraklarına kurulan Tokat tarih boyunca önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmuştur. Erbaa İlçesinde antik Horoztepe yerleşimi, Hitit yerleşim yeri, Zile'de Maşathöyük Örenyeri, Sulusaray'da Bizans'tan kalma Sebastapolis yerleşim yeri, Merkez ilçede tarihi Komana Şehri, Tokat Kalesi, Malazgirt sonrası yapılan en eski Türk camisi Garipler Camii, Yağıbasan Medresesi, Gökmedrese, Yeşilırmak- Hıdırlık Köprüsü, Alipaşa Camii ve Hamamı, Voyvoda Han (Taşhan), Deveciler Hanı, Saat Kulesi gibi pek çok tarihi değeri olan yapı bulunmaktadır. Yüzyıllardır bozulmadan günümüze ulaşan gelenek ve göreneklerimiz, yemek kültürümüz, giyim kültürümüz, folklorik değerlerimiz, bakırcılık, yazmacılık, halı kilim ve kumaş dokumacılığı günümüzde de aynı disiplin ve aynı hevesle yapılmaktadır. Reşadiye’de bulunan Selemen Yayla Pazarında hala değiş tokuş usulü alışveriş yapılmaktadır. Halkımızın sevincini, hüznünü, sıkıntılarını, mutluluğunu motif motif işleyen folklorik değerlerimiz, Omuz Halayı, Geyik Oyunu, Ellik Halayı, Çekirge Oyunu, Tokat Ağırlaması, Maşat Halayı ve Semah Oyunu gibi daha onlarcası bulunan oyunlarımızın her birinin arkasında bir sosyal olgu yatmaktadır. Orta Asya Türk giyim kültürünün hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmesi ve bu kültürün bazı köylerimizde hala devam etmesi Tokat’a bir ayrıcalık katmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için link: tokat.ktb.gov.tr
Şehir içi ulaşım otobüslerle sağlanmaktadır. Şehir dışı ulaşım otobüsler yoluyla sağlanmaktadır. Şehrimizde demiryolu alt yapısı bulunmamaktadır. Havaalanı inşaatı devam etmekte ve kısa süre içinde açılması beklenmektedir.
"1) Aydoğan Aydın Erkek Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres: Taşlıçiftlik Köyü, Merkez Mevkii, Vali Zekai Gümüşdiş Bulvarı, No: 177/2, Merkez/Tokat
Telefon: 03562521640
2) Gülsüm Ana Kız Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres: Bedestenlioğlu Mahallesi, Kampüs Sokak, No: 18, Merkez/Tokat
Telefon: 03562500008
3) Tokat Gaziosmanpaşa Erkek Yurdu (KYK):
Adres: Perakende Mahallesi, Behzat Bulvarı, No: 351, Merkez/Tokat
Telefon: 03562124518
4) İbn-i Kemal Kız Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres: Bedestenlioğlu Mahallesi, Kampüs Caddesi, No: 14, Merkez/Tokat
Telefon: 03562521805 - 03562521806
5) Alipaşa Erkek Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres:
a) A Blok: Altıyüzevler Mahallesi, İmamlık Caddesi, 3. Sokak, No: 13, Merkez/Tokat
b) B Blok: Altıyüzevler Mahallesi, Sümer Caddesi, 4. Sokak, No: 10 Merkez/Tokat
Telefon: 03562580017 - 03562291074
6) Mehmet Emin Tokadi Kız Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres:
a) A Blok: Yeniyurt Mahallesi, Vali Zekai Gümüşdiş Bulvarı, No: 153/1, Merkez/Tokat
b) B Blok: Taşlıçiftlik Köyü, No: 491, Merkez/Tokat
Telefon: 03562329450 - 03562521808
7) Plevne Erkek Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres: Bedestenlioğlu Mahallesi, Beştaş Caddesi, 3. Sokak, No: 12, Merkez/Tokat
Telefon: 03562329800
NOT: Fakültemizin çevresinde bunlara ek olarak özel yurtlar bulunmaktadır. "
Fakültemizin çevresinde genel olarak 1+1 ve 2+1 evler bulunmaktadır. Bunların kirası eşyasız 900 - 1200 TL, Eşyalı 1000 - 1400 TL arası değişmektedir.
Adını Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'dan alan Üniversitemiz 03.07.1992 tarihinde 3837 Sayılı Kanuna Ek 24. Madde gereğince kurulmuştur. Üniversitemiz, ilk kuruluşunda 01.11.1992 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Ziraat Fakültesi’ni bünyesine katarak Fen-Edebiyat Fakültesi, Niksar Meslek Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulu, Zile Meslek Yüksekokulu, Erbaa Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden oluşmuştur. Taşlıçiftlik yerleşkemizde, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Devlet Konservatuarı, Yabancı Diller Yüksekokulu, Tokat Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tokat Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Araştırma Uygulama merkezleri yer almaktadır. Şehir merkezindeki Ali Şevki Erek Yerleşkesinde; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi konuşlanmıştır. Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezimiz ise şehir merkezinde hizmet vermektedir. İlçelerde yer alan Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarımızın kampüsleri bulunmaktadır. Üniversitemizin öğretim dili Türkçedir.
Üniversitemizin özel bir burs imkanı bulunmamaktadır. İhtiyacı olan öğrencileri yemek desteği verilmektedir. Ayrıca yaklaşık 20 kadar öğrenciye kütüphanede yarı zamanlı çalışma imkanı sunulmakta.
"Üniversitemizde her sene Mayıs ayında Bahar Şenlikleri gerçekleştirilmektedir. Bu şenliklerde çeşitli aktiviteler, konserler ve öğrenciler tarafından standlar düzenlenmektedir.
Üniversitemizde öğrenci kulüpleri ve dekanlığın ortak çalışması ile 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları gerçekleştirilmektedir. 2 senedir düzenlenen ve bir gelenek haline gelmesi amaçlanan TOGÜ Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi 2019-2020 döneminde COVİD-19 sebebiyle iptal edilmiştir ama olağanüstü durum geçince devamlılığı sağlanacaktır.
Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Erasmus Mobility Semineri ve çeşitli konferanslar gerçekleştirildi.
Fakültemizde güncel olarak 7 tane öğrenci kulübü bulunmaktadır. "
"Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat'ta Taşlıçiftlik Merkez Kampüsü, Ali Şevki Erek Yerleşkesi ve Almus, Artova, Pazar, Reşadiye ilçeleri hariç diğer ilçelerde Meslek Yüksek Okulları kampüslerine sahiptir.
Fakültemiz Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte Ali Şevki Erek Yerleşkesi'nde bulunmaktadır. Yerleşkede Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü yer almaktadır.
Fakültemiz şehir merkezinde bulunduğu için şehir merkezi ulaşımlarında araç kullanımına gerek yoktur. Taşlıçiftlik Merkez Kampüsü'ne ulaşım ise fakülte önünden kalkan 101 No'lu minibüslerle sağlanmaktadır."
Fakültemiz 1995 yılında kurulmuştur. 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında Gazi Üniversitesi ile yapılan protokol uyarınca bu üniversitede eğitime başlanmış olup 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılından itibaren üniversitemizde eğitim başlamıştır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminden itibaren fakültemiz eğitimini yeni modern Tıp Fakültesi binası ile Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi binasında sürdürmeye başlamıştır.
Erasmus ve Farabi'nin yanı sıra fakültemiz kulüplerinden TurkMSIC her sene öğrencilere uluslararası ve ulusal staj değişimi ve araştırma değişimi imkanları sunmaktadır.
%100 Türkçe
Fakültemiz %100 Türkçe olduğu için hazırlık eğitimimiz bulunmamakta. Sadece ilk sene haftada iki saat ingilizce dersi bulunmaktadır. Sene başında girdiğimiz ingilizce muafiyet sınavından da 60 üstü aldığımız takdirde öğrenci bu derslerden de muaf tutuluyor. Eğer öğrenci 60 üstü bir not alamazsa sene içinde yapılacak vize ve final sınavlarına girme yükümlülüğü taşıyor.
Fakültemizde komite başına %20 olmak üzere devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Bu sınır aşıldığı taktirde kurallar gereği öğrenci o komiteye giremez. Devamsızlık bilgisi öğrenci bilgi sisteminden veya öğrenci işlerinden öğrenilebilmekte.
Fakültemiz henüz akreditasyon belgesine sahip değildir ama bu konudaki çalışmalar yoğun bir şekilde sürmektedir.
Fakültemiz akreditasyon belgesine sahip olabilmek için UTEAK’a başvurmuştur. Şu an özdeğerlendirme formunu doldurma sürecindedir.
Bu süreç içerisinde tıp eğitiminin iyileşmesi adına ders programlarında değişikliğe gidildi.
Akredite bir fakülte düzeni için gerekli çalışmalar halen devam etmektedir.
Bulunuyor.
Tıp Fakültemiz ve hastanemiz yan yana konumlandırılmıştır.
Temel bilimlerin anabilim dalları fakülte binasında, klinik ve cerrahi bilimlerin anabilim dalları hastane binasında bulunmaktadır.
"Dönem 1: 154
Dönem 2: 156
Dönem 3: 121
Dönem 4: 113
Dönem 5: 100
Dönem 6: 104"
Fakültemizde 748 öğrenci bulunmaktadır. 26.02.2020 itibariyle fakültemizde 21 profesör, 40 doçent, 64 dr. öğretim üyesi, 9 öğretim görevlisi, 157 araştırma görevlisi olmak üzere 291 öğretim elemanı bulunmaktadır. Yani öğretim elemanı başına 2.57 öğrenci düşmektedir.
Fakültemizde entegre eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde vize final sistemi yerine komite sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde ele alınan konu ile ilgili temel ve klinik bilimler belirli bir düzen ile işlenir.
"Dönem 1:
Kurul 1: Anatomi, Tıp Tarihi ve Deontoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Fizyoloji, Tıbbi Biyoloji, Tıp Eğitimi ve Bilişimi, Biyofizik
Kurul 2: Adli Tıp, Biyoistatistik, Halk Sağlığı, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji
Kurul 3: Adli Tıp, Anatomi, Halk Sağlığı, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya
Kurul 4: Acil Tıp, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Genetik, Tıp Eğitimi ve Bilişimi
Kurul 5: Adli Tıp, Anatomi, Biyoistatistik, Biyofizik, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıp Tarihi ve Deontoloji, Tıp Eğitimi ve Bilişimi, Mesleki Beceriler
Kurul 6: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Mesleki Beceriler
Dönem 2:
Kurul 1: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya
Kurul 2: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji
Kurul 3: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya
Kurul 4: Adli Tıp, Alan İçi Seçmeli Dersler, Anatomi, Biyofizik, Biyoistatistik, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Biyokimya
Kurul 5: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya
Kurul 6: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya
Dönem 3:
Kurul 1: Adli Tıp, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji
Kurul 2: Adli Tıp, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Radyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Patoloji
Kurul 3: Adli Tıp, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Halk Sağlığı, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Radyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Patoloji, Tıbbi Genetik
Kurul 4: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Nöroloji, Radyoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Genetik, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Patoloji,
Kurul 5: Acil Tıp, Aile Hekimliği, Biyoistatistik, Adli Tıp, Göz Hastalıkları, Halk Sağlığı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Genetik, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tıp Tarihi ve Deontoloji
Kurul 6: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları, Adli Tıp, Radyoloji, Seçmeli Ders, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Patoloji
Kurul 7: Aile Hekimliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Halk Sağlığı, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tıbbi Patoloji
Dönem 4:
- İç Hastalıkları (8 Hafta)
- Kardiyoloji (3 Hafta)
- Genel Cerrahi (8 Hafta)
- Anesteziyoloji ve Reanimasyon (4 Hafta)
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (8 Hafta)
- Seçmeli Staj (1 Hafta)
- Kadın Hastalıkları ve Doğum (7 Hafta)
- Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji (3 Hafta)
Dönem 5:
- Üroloji (3 Hafta)
- Deri ve Zührevi Hastalıkları (2 Hafta)
- Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi (2 Hafta)
- Göz Hastalıkları (2 Hafta)
- Nöroloji (2 Hafta)
- Radyodiagnostik (3 Hafta)
- Beyin ve Sinir Cerrahisi (3 Hafta)
- Göğüs Hastalıkları (2 Hafta)
- Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (3 Hafta)
- Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (2 Hafta)
- Adli Tıp (2 Hafta)
- Göğüs Cerrahisi (2 Hafta)
- Kalp ve Damar Cerrahisi (2 Hafta)
- Ortopedi ve Travmatoloji (3 Hafta)
- Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları (3 Hafta)
- Seçmeli Staj (2 Hafta)
- İntörnlüğe Hazırlık Stajı (1 Hafta)
"
Pek çok seçmeli ders seçeneği bulunmakta. Bunlara ek olarak zorunlu seçmeli olarak İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı ve İngilizce derslerimiz bulunmakta.
"Fakültemizin 2019-2020 Akademik Dönem Takvimi:
Dönem 1:
- Kayıtlar: Ağustos 2019
- Birinci Yarıyıl: 9 Eylül 2019 - 16 Ocak 2020
- İkinci Yarıyıl: 3 Şubat 2020 - 22 Mayıs 2020
- Mazeret Sınavı: 25 Mayıs 2020 - 29 Mayıs 2020
- Dönem Sonu Genel Sınavı (Final): 10-11 Haziran 2020
- Bütünleme Sınavı: 1-2 Temmuz 2020
Dönem 2:
- Birinci Yarıyıl: 9 Eylül 2019 - 16 Ocak 2020
- İkinci Yarıyıl: 3 Şubat 2020 - 22 Mayıs 2020
- Mazeret Sınavı: 25 Mayıs 2020 - 29 Mayıs 2020
- Dönem Sonu Genel Sınavı (Final) : 11-12 Haziran 2020
- Bütünleme Sınavı: 2-3 Temmuz 2020
Dönem 3:
- Birinci Yarıyıl: 2 Eylül 2019 - 16 Ocak 2020
- İkinci Yarıyıl: 3 Şubat 2020 - 15 Mayıs 2020
- Mazeret Sınavı: 25 Mayıs 2020 - 29 Mayıs 2020
- Dönem Sonu Genel Sınavı (Final): 3-4 Haziran 2020
- Bütünleme Sınavı: 24-25 Haziran 2020
Dönem 4:
- Birinci Yarıyıl Stajları: 2 Eylül 2019 - 16 Ocak 2020
- İkinci Yarıyıl Stajları: 3 Şubat 2020 - 19 Haziran 2020
- Staj Sınav Tarihi: Her Stajın Sonunda
- Mazeret Sınavı: 22 Haziran 2020 - 26 Haziran 2020
- Bütünleme Sınavı: 8 Temmuz 2020- 20 Temmuz 2020
Dönem 5:
- Birinci Yarıyıl Stajları: 2 Eylül 2019 - 16 Ocak 2020
- İkinci Yarıyıl Stajları: 3 Şubat 2020 - 12 Haziran 2020
- Mazeret Sınavı: 15 Haziran 2020
- Staj Sınav Tarihi: Her Stajın Sonunda
- Bütünleme Sınavı: 16 Haziran 2020 - 29 Haziran 2020
Dönem 6:
Stajlar: 1 Temmuz 2019 - 1 Temmuz 2020"
"Anatomi: Her teorik dersten sonra o dersle ilgili pratik dersimiz olmaktadır. Bu derslerde öğrenciler gruplara ve masalara ayrılır. Asistanlar önce tüm gruplara konuyu maketler üzerinden anlatmaktadır. Daha sonra öğrenciler maketle üzerinden kendileri çalışmaktadır.
Histoloji: Görülen teorik derslerden sonra o derslerle ilgili laboratuvarlarda mikroskoplar üzerinde pratik dersler gerçekleştirilir. Dersin başında hocalarımız tarafından projeksiyonla yansıtılan preparatlar üzerinden ders anlatılmaktadır. Sonra da öğrenciler mikroskoplarla aynı preparatları incelemektedir.
Fizyoloji: Sadece bazı teorik derslerden sonra pratik dersler gerçekleştirilir. Önce asistan ya da hoca deneyden kısaca bahseder sonra da deney gerçekleştirilir.
Patoloji: Aynen histoloji pratik dersleri gibi gerçekleşmektedir. Teorik derslerden sonra asistanlar ve hocalar tarafından preparatlar projeksiyon ile yansıtılıp konu oradan anlatılır. Daha sonra öğrenciler mikroskoplar ile preparatları inceler.
Mikrobiyoloji: Hocalar tarafından önce bakteri üretimi ve önceden hazırlanmış kültürler gösterilir. Daha sonra da sayı yeterli olduğundan isteyenler uygulama yapabilmektedir.
Biyokimya: Bazı derslerden sonra pratik dersler olmaktadır.Yine önce asistanlar kısaca konudan bahsederler sonra deney gerçekleştirilir.
"
Fakültemizde 4 adet kadavra bulunmaktadır. Maketler ve anatomi laboratuvar büyüklüğü ise gruplara ayrılarak çalışıldığı için yeterli oluyor. Ayrıca sonradan öğrencilerin kendileri çalışması için hocaların maketler üzerinden ders anlattığı videolara da ulaşıp bunlardan faydalanılabiliyor. Sınav öncelerinde talebe bağlı olarak ek olarak laboratuvar açılabilmekte.
Öğrenci başına bir mikroskop düşmektedir.
"Kliniğe Hazırlık Kursu (Dönem 4’e başlayacak öğrenciler için)
-Dönem 1,2,3 öğrencilerine yönelik komite içerisine yerleştirilen panel ve söyleşiler
-Dekan ve Dekan Yardımcısı ile Eğitime Genel Bakış Toplantıları
-Komite sonrası soru açıklama toplantıları"
2019-2020 Döneminde bu dersler müfredata eklendi. Devamı getirilecektir.
Yok.
"Preklinik dönemde komitelere göre teorik ve pratik sınavlar olmaktadır. Teorik sınavlar test şeklinde olmaktadır. Pratik sınavlar ise o kurulda hangi derslerden uygulama dersi gördüysek ona göre gerçekleştirilir. Ancak her dersin pratik sınavı aynı değildir.
Anatomi: Klasik zilli sınav uygulanmakta. Masalara o komitede görülen konularla ilgili 2 ya da 3 maket yerleştirilir. Maketlerde işaretli noktaların anatomik isimlerinin kağıda yazılması gerekir. Ortalama olarak maket başına 7 saniyelik bir süre verilir. Zil sesi ile öğrenciler diğer masaya geçerler.
Histoloji ve Embriyoloji: O komite boyunca pratik derslerde gördüğümüz preperatlar belli bölgeleri işaretlenmiş şekilde amfilerde projeksiyonla ekrana yansıtılır. Belirli bir süre içinde ilgili sorular yazılı bir şekilde cevaplandırılır.
Tıbbi Patoloji: 3 farklı pratik sınav sistemi uygulanabilmekte. Bunlar:
1) Klasik Yazılı Sınav
2) Sözlü Sınav
3) Histoloji Pratik Sınavı gibi Preperat Yansıtmalı Sınav
Dönem 4-5: Her stajın sonunda teorik (yazılı) ve pratik (sözlü) sınav gerçekleştirilir. Bunlar arasında genellikle %50'ye %50 gibi bir oran vardır ancak hocaların inisiyatifine bağlı olarak bu oran değiştirilebilmekte veya sadece sözlü ya da sadece yazılı sınav yapılabilmektedir.
Dönem 6: Sınav yoktur."
Fakültemizde geçme notu 60'tır. Eğer sene sonunda komite ortalaması 85'in üzerinde ise öğrenci dönem sonu genel sınavına (final) girmeme hakkı elde eder. Sene sonu ortalama hesabında komite not ortalamasının %60'ı ile dönem sonu genel sınavının %40'ı toplanır ve çıkan sonuç o senenin ortalamasıdır. Bu nota göre sınıf geçilir veya bütünleme sınavına girilir. Bütünleme sınavına giren öğrencinin dönem sonu genel sınavı geçersiz sayılır ve yerine bütünleme sınavı değerlendirilir. Yüzdelik sistem az önce bahsedilenin aynısıdır. Bütünleme sınavı sonucunda ortalaması 60'ın altında kalan öğrenci sınıf tekrarı yapma durumunda kalır.
"-Komite sonu geri bildirim sistemleri: İnternet üzerinden her kurul sonunda dekanlık tarafından geri bildirim anketlerimiz uygulanmaktadır. Bunların sonuçlarına göre de iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir.
-Dekan ile “Eğitime Genel Bakış” toplantıları"
Yeni yorum ekle