Fakültemiz başkentte bulunmasından kaynaklı sosyal ve kültürel olanakları oldukça fazladır. 11 ayrı devlet tiyatro sahnesi ve yaklaşık 26 adet sinema salonu bulunmaktadır. Ayrıca her sene Ankara Uluslararası Müzik Festivali, Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivalleri, Beypazarı Festivali ve Çubuk Turşu ve Kültür Festivali gibi festivaller gerçekleştirilmektedir. Şehrimiz tarihi yönden de zengin kaynaklara sahiptir.
Şehrimizdeki toplu taşıma dolmuşlar, özel halk otobüsleri, belediye otobüsleri, Metro ve Ankaray ile sağlanmaktadır. Raylı ve kablolu sistemlerde 5 hat çalışmakta olup 3 ayrı hattın yapımı devam etmektedir. Hatta göre değişmekle birlikte belediyeye ait ulaşım araçları saat 00.30’da son seferini yapmaktadır.
Ankara’da 31 adet KYK Yurdu bulunmaktadır. Kapasiteleri hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.
Ev kiraları da semte göre farklılık göstermektedir. Balgat ve civar semtlerde ev kiraları 900-1500 TL.
Okulumuz 2015 yılında ilk öğrencilerini kabul etmiş olup sağlık alanında vazgeçilmezler arasına girmeyi hedeflemektedir. Donanımlı ve dinamik eğitim kadrosu ve samimi ortamıyla öğrencilerine parlak bir gelecek vaad etmektedir. Hedefimiz, özellikle sağlık alanında çağdaş, yenilikçi, ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi üniversiteler arasında yer almaktır. Alanında uzman eğitimciler eşliğinde gerçekleştirilen dersler sayesinde kendinden emin, çağın gerekliliklerine uygun davranan, her zaman daha ileriyi hedefleyen, insan haklarına saygılı, en zor koşullarda bile meslek ahlakını elden bırakmayacak hekimler yetiştirilmeye çalışılmaktadır.
Yeni gelecek hekim adaylarını heyecanla beklemekteyiz…
Üniversitemiz, başarı sıralamasına göre öğrencilere burs imkanı tanımaktadır.
İlk 100’e giren öğrencilere 2000 TL
İlk 101-500 arasında olan öğrencilere 1500 TL
İlk 501-1000 arasında olan öğrencilere 1000 TL
İlk 1001-2500 arasında olan öğrencilere 800 TL
İlk 2501-5000 arasında olan öğrencilere 600 TL
İlk 5001-10000 arasında olan öğrencilere 500 TL burs vermektedir.
Fakültemizin ilk dönemi olması sebebiyle henüz yeteri kadar sosyal faaliyetimiz bulunmamaktadır. Fakat önümüzdeki dönemlerde gelenekselleşecek etkinlikler yapılması planlanmaktadır.
Fakültemiz Balgat Oğuzlar Mahallesi’nde bulunmaktadır. Fakültemizin yanında SHMYO Sağlık Bilimleri Fakültesi de bulunmaktadır. AŞTİ’ye 2 km mesafededir.
Fakültemiz Ağustos 2013’te kurulmuştur. 2015 yılında eğitim hayatına başlamıştır.
TurkMSIC değişim programı
Fakültemizin eğitim dili %30 İngilizcedir.
Fakültemizde İngilizce hazırlık eğitimi bulunmamaktadır. Ancak zorunlu Medikal İngilizce dersleri mevcuttur. (Dönem 1 için 112 saat)
Teorik derslerde %70, pratik derslerde %80 devam zorunluluğu vardır. Öğrenciler devamsızlıklarını kendileri takip etmektedir. Devamsızlıktan kalan öğrenci listesi duyuru panosunda ilan edilir.
Fakültemiz henüz mezun vermediği için akreditasyonu bulunmamaktadır.
Gerekli bütün evraklar sistemli bir şekilde kayıt altında tutulmaktadır. Bunun dışında sınav merkezi, öğrenci bilgi sistemi gibi uygulamalarda akredite fakülte seviyesinde eğitim verilmektedir.
Hayır.
Hastanemiz Koru Hastanesi olup fakültemizden ayrıdır. Ancak yürüme mesafesindedir. Özel araçla 5 dk. gibi bir sürede ulaşım sağlanabilmektedir.
Temel tıp birlikte bulunmaktadır. Dahili ve cerrahi bilimler ayrıdır.
Dönem 1: 75
Dönem 2: 65
Dönem 3: 55
Dönem 4: 60
Fakültemizde her 2 öğrenciye 1 öğretim üyesi düşmektedir.
Fakültemizde Hibrit Sistem uygulanmaktadır. Dersler komite adı verilen bir paket içerisinde verilmektedir. Bu sayede temel bilim dersleri ve klinik konular birbirleriyle ilişkilendirilerek anlatım bütünlüğü sağlanmaktadır. Teorik olarak anlatılan konuların pratik uygulamaları da bütünü tamamlamaktadır. Bu sistemde sınavlar verilen bütün derslerden aynı anda yapılır ve baraj sistemi uygulanır. Bu sistemle öğrencilerin bütün derslere çalışması sağlanır. Entegre sistemden ayırt eden şey ise finale giriş uygulamasıdır. Klinik Beceri Eğitimi, Kanıta Dayalı Tıp, İletişim Becerileri ve Eleştirel Düşünce Ve Sanat dersleri de komiteler arasında verilmektedir. Bu derslerden %70 oranında başarılı olunması final sınavına girişi sağlamaktadır.
2018-2019 yılına ait ders İçerikleri:
Dönem 1: YÖK tarafından zorunlu kılınan Atatürk İlke ve İnkılapları, Türk Dili ve Edebiyatı ve İngilizce dersleri verilmektedir. Bunun yanı sıra seçmeli derslerimiz mevcuttur; İşaret Dili, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Terminoloji, Sağlık Kurumlarında İnsan Kaynakları Yönetimi.
Dönem 2: Tıbbi İngilizce ve seçmeli dersler olarak: Marka Yönetimi, Yardımla Üreme Teknikleri, Temel Fotoğraf Bilgisi.
Dönem 3: Tıbbi İngilizce ve seçmeli dersler olarak: Tıbbi Biyokimyada Probleme Dayalı Öğrenim, Ses Nefes Ritim, Spektroskopik Yöntemler, Fonksiyonel Tıp
• Beyin nasıl gelişir, nasıl öğrenir?
• Perinatal otopsi
• TUS hazırlık: Histoloji-Embriyoloji
• TUS hazırlık: Mikrobiyoloji
• Kan yolu ile bulaşan enfeksiyonlar ve korunma yöntemleri
Fakültemizin 2019-2020 akademik takvimi dönemlere göre aşağıdaki linktedir
Dönem 1-2-3:
http://yuksekihtisasuniversitesi.edu.tr/onemli_dok/TIP/2019_2020_Sinav_Takvimi.pdf
Dönem 4:
http://yuksekihtisasuniversitesi.edu.tr/onemli_dok/TIP/2019_2020_D4_Staj_Takvimi.pdf
Dönem5:
http://yuksekihtisasuniversitesi.edu.tr/onemli_dok/TIP/2019_2020_D5_Staj_Takvimi.pdf
Anatomi: Konu teorik olarak anlatıldıktan sonra aynı gün veya ilerleyen günlerde pratik dersler profesör hoca eşliğinde gerçekleştirilir. Öğrenci işlenen konuyu bu sayede görsel olarak da tekrar etmiş olur.
Histoloji: : Teorik olarak anlatılan konu laboratuvarda preparatlar üzerinden edilir. Yeniden konu anlatılmaz fakat dersi gerçekleştiren öğretim üyesi hedeflenen şeyleri açıklar ve öğrenci gördüklerinin çizim defterine kaydeder.
Fizyoloji: Pratik uygulamaya geçilmeden önce uygulama öğrenciye açıklanır. Sonrasında öğrenci merkezli ve aktif katılımlı uygulama yapılır.
Mikrobiyoloji: Teorik dersten sonra ilgili konunun pratik uygulaması yapılır. Öncelikle kısa bir hatırlatma dersi yapılır. Sonrasında profesör hocalar eşliğinde laboratuvar uygulaması tamamlanır.
Biyokimya: Pratik ders öncesinde ilgili konunun föyü dağıtılarak öğrencini derse hazırlıklı gelmesi sağlanır. Pratik derse gerçekleştirilecek deneyler öğretim üyesi gözetiminde öğrenciler tarafından gerçekleştirilir. Sonuçlar özetlenir ve pratik uygulama sonlandırılır.
Anatomi pratik derslerimiz 25 kişilik 2 grup şeklinde gerçekleştirilmektedir. Yeterli sayıda maket ve kadavra vardır. Kadavra hoca tarafından hazırlanır ve öğrenciler 4-5 kişilik gruplar halinde kendisi çalışır. Maketlerden çalışılırken de aynı sistem geçerlidir. Ders sonunda hoca konuyu toparlar ve kısaca özetler.
Laboratuvar derslerimiz için öğrenci başına 2 mikroskop düşmektedir.
Fakültemizde laboratuvar dersleri profesör hocaları eşliğinde gerçekleştirilmektedir.
Kanıta Dayalı Tıp komitesi dâhilinde makale saatleri ve makale sunumları gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca 2. Sınıftan itibaren TUS hazırlık dersleri programa eklenmektedir.
Birinci sınıf programında Klinik Beceri Eğitimi dâhilinde derslerimiz gerçekleştirilmiştir. Bu dersler kapsamında
- El yıkama ve steril eldiven giyme/çıkarma becerisi
- Hasta öyküsü alma ve kaydetme becerisi
- Temel muayene yapma becerisi
- Nabız-solunu sayısı ölçme becerisi
- Vücut sıcaklığı ölçme becerisi
- Kan basıncı ölçme becerisi
- Elastik bandaj uygulama becerisi
- İntramüsküler enjeksiyon uygulama becerisi
- Subkutan enjeksiyon uygulama becerisi
- İntravenöz enjeksiyon uygulama becerisi
- Temel yaşam desteği ve yabancı cisim çıkarma becerisi
- Boyunluk uygulama becerisi
- Sırt tahtası ile hasta taşıma becerisi
- Tek kişi ile hasta taşıma becerisi
- İki elle altın beşik yöntemiyle hasta taşıma becerisi
- Kırık-çıkı tespiti yapma becerisi
- Kanam kontrolü yapma becerisi
- Deri yaralanmalarında pansuman yapma becerisi kazandırılmıştır.
Klinik Beceri Eğitim, Eleştirel Düşünce ve Sanat, İletişim Becerileri ve Kanıta Dayalı Tıp derslerinin sınav sonuçlarında totalde %70 başarı gösterme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu not final sınavına girip girememeyi belirlemektedir.
Simüle hasta laboratuvarımız bulunmaktadır. Klinik beceri eğitimi dersleri burada yapılmaktadır. 12-13’er kişilik gruplar halinde kullanılmaktadır. Yeterli sayıda ekipman vardır. Finale giriş sınavını etkilemektedir. Sınavından alınan notun %40’ı alınmaktadır.
Dönem 1, 2 ve 3:Çoktan seçmeli teorik sınav ve ek olarak pratik sınavlar.
Dönem 4,5 : Çoktan seçmeli teorik sınav ve sözlü sınavlar. Ayrıca öğrenci dosyası hazırlanmakta ve değerlendirmeye katılmaktadır. Bunun dışında pratik sınavlar da yapılmaktadır ve buradan alınan notlar sözlü sınava ve teorik sınava girişi belirlemektedir.
Fakültemizin geçme notu 60’tır. Komite notlarının %60’ı ve final sınavının %40’ı alınarak hesaplanır. Finalsiz geçme bulunmamaktadır.
Fakültemizde düzenli aralıklarla geri bildirim anketleri uygulanmaktadır. Eğitim koordinatörlerimizle de aldığımız eğitim ve sorunlarıyla alakalı sağlıklı iletişim kurabilmekteyiz.
Yeni yorum ekle