Şehir merkezinde müzeler, sinema salonları, tarihi kilise ve camiler, bir adet devlet tiyatrosu ve birden fazla özel tiyatro, dans ve çeşitli spor(tenis vb.) kursları bulunmaktadır. Aynı zamanda şehir dışına( yaylalar, uzungöl, Batum vb.) günübirlik gezi düzenleyen tur şirketleri bulunmaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için;
Belediye otobüsleri ve dolmuşlarla şehir içi ulaşım sağlanmaktadır. Şehir dışına çıkışlarda ise Otobüs ve uçak kullanılabilir.
Kampüse ve Tıp Fakültesine yakın olan 3 tane KYK yurdu bulunmaktadır.
Trabzon Doğu Karadeniz Yurdu:Kız Yurdu. 8 bloktan oluşuyor.
Adres: Üniversite Mah. Farabi Cad. No:61
Telefon: 0(462) 328 01 01 Fax: 0(462 )328 11 12
Trabzon Nizamiye Öğrenci Yurdu : Erkek yurdu. 5 bloktan oluşuyor.
Adres: Üniversite Mah. Lojman Sok. No:11 K.T.Ü Kanuni Kampüsü İçi
Telefon: 0 (462) 328 09 30
Faks: 0 (462) 325 03 37
Yomra Kanuni Yurdu: Kız-erkek yurdu. Kampüse 20 dk uzaklıktadır.
Trabzon Cad. Sancak Mah. No:160 Yomra/Trabzon
Ev kiraları evin sobalı ya da doğal gazlı oluşuna göre değişmekle birlikte sobalı ev kiraları 400-500TL’den, doğalgazlı ev kiraları 750-800TL’den başlamaktadır.
Merkez kampüsünde kültür merkezleri, spor sahaları ve salonları, öğrenci klüpleri (müzik, tiyatro, halk oyunları, dağcılık,…gibi), şenlik alanı bulunmaktadır. Üniversitede şenlikler yapılmakta ve ünlü müzisyenler konserler vermektedir. Bizim fakültemizde sosyal rupların düzenlediği kongreler ve etkinlikler yapılmaktadır.
Üniversitenin sosyal olankları ve diğer özelliklerini de biraz daha incelemek için:
Ktü Tıp Fakültesi Mezunları Derneğinin vermiş olduğu Dr. Ersin Arslan Başarı Bursu
Burs bilgileri 1 (Yönerge madde 11)
–Başarı Bursu’nda verilecek olan burs miktarı aynı yıl TIPMED tarafından verilen ve TIPMED Yönetim kurulu tarafından belirlenen “ihtiyaç bursu” ile ilişkilendirilmiştir.
a) Burs miktarları aşağıdaki gibidir:
Basamaklar Türkiye gen. ÖSYM yerşm. Burs miktarı
1) 01 – 500 1 tam burs + 1 tam burs
2) 501 – 1000 1 tam burs + 1/2 burs
3) 1001 – 2000 1 tam burs + 1/4 burs
4) 2001 – 3000 1 tam burs
1 tam burs: Dernek Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ihtiyaç bursu miktarı
b) Her basamaktaki öğrenci sayısı 1 ile sınırlıdır. 2. öğrencinin varlığında başarı sırasına göre bir öğrenci bir alt basamağa düşürülür.
Merkez kampüsünde kültür merkezleri, spor sahaları ve salonları, öğrenci klüpleri (müzik, tiyatro, halk oyunları, dağcılık,…gibi), şenlik alanı bulunmaktadır. Üniversitede şenlikler yapılmakta ve ünlü müzisyenler konserler vermektedir. Bizim fakültemizde sosyal rupların düzenlediği kongreler ve etkinlikler yapılmaktadır.
Üniversitenin sosyal olankları ve diğer özelliklerini de biraz daha incelemek için:
Üniversitemiz 2 kampüsten oluşmaktadır. Tıp fakültesi ise bir çok bölümün bulunduğu merkez kampüstedir. Merkez kampüs şehir meydanına 10-15 dk uzaklıktadır. Diğer ilçelerinde stratejik olarak ortalarında kalmaktadır. Ana kampüs havalimanının karşısında, otobüs terminaline dolmuş ile 5 dakika mesafededir. Çevresinde kafeler restoranlar olan mahalleler ve bir AVM vardır.
Tıp Fakültesi Karadeniz Üniversitesinin 6. Fakültesi olarak 04.01.1973 tarihinde 1650
sayılı kanunla Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak kurulmuş ve akademik kadrosu tahsis
edilmiştir. Bu arada, Hacettepe Üniversitesi de, Trabzon Tıp Fakültesi adı ile bir fakülte
kurulmuş ve bu fakülteye ait idari kadroların tahsisi yapılmıştır. Hacettepe Üniversitesi,
Trabzon Tıp Fakültesine 1976-1977 öğretim yılında öğrenci alınmış ve bu öğrenciler,
öğrenimlerine Hacettepe Üniversitesinde devam etmişlerdir.
20.07.1982 tarihinde 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile, KTÜ Tıp ve Sağlık
Bilimleri Fakültesi ile Hacettepe Üniversitesi, Trabzon Tıp Fakültesi birleştirilerek Karadeniz
Üniversitesi Tıp Fakültesi adını almıştır.
Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ile KTÜ Rektörlüğü arasında 1980 yılında
imzalanan protokol ile Soğuksu - Çamlık mevkiinde bulunan 225 yataklı bina 10 yıl süre ile
KTÜ Tıp Fakültesine tahsil edilmiştir. Tıp Fakültesi, KTÜ kampüsünde inşaatı tamamlanan
yeni ve modern binalarına 1986 yılında taşınmıştır. Bu tarihten sonra Tıp Fakültesi akademik
kadro, idari kadro ve fiziksel imkanlar bakımından hızlı bir gelişme göstermiştir.
Erasmus, Mevlana, Farabi, TurkMSIC (yurt içi staj değişimi) ile yurtiçi ve yurt dışı değişim yapabilirsiniz ayrıntılı bilgi için; https://www.ktu.edu.tr/ofinaf
%30 İngilizce
Eğitim yılı başında İngilizce hazırlık muafiyet sınavı yapılmaktadır ve bu sınavda baraj 60 puandır. Muafiyet sınavından geçemeyen öğrenciler Kanuni Kampüsünde(Ana Kampüs) Yabancı Diller Fakültesinde 20-25 kişilik sınıflarda eğitim görürler.
İlk 3 yılda teorik derslerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Pratik derslerdeki devam zorunluluğu ise %80dir.
2019 yılında reakredite edilmiştir ve akreditasyon süresi 6 yıldır.
Okulumuz düzenli olarak öğrencilerden geri bildirim toplamakta. Ders programları da akreditasyon sürecine uygun şekilde düzenleniyor. İçinde her dönemden öğrencilerin de bulunduğu birçok komisyon var, böylece o komisyonlarda okulumuzla ilgili kararlarda fikir beyan edebiliyoruz.
Vardır.
Üniversitemiz 2 kampüsten oluşmaktadır. Tıp fakültesi ise bir çok bölümün bulunduğu merkez kampüstedir. Merkez kampüs şehir meydanına 10-15 dk uzaklıktadır. Diğer ilçelerinde stratejik olarak ortalarında kalmaktadır. Havaalanının, terminalin hemen yanıdadır. Çevresinde kafeler restoranlar olan mahalleler ve bir AVM vardır.
Birliktedir.
Dönem 1: 205 öğrenci
Dönem 2: 260 öğrenci
Dönem 3: 257 öğrenci
Dönem 4: 170 öğrenci
Dönem 5: 250 öğrenci
Dönem 6: 250 öğrenci
Fakültemizde 116 Profesör, 34 Doçent, 67 Doktor öğretim üyesi olmak üzere 217 akademisyen vardır. Güncel YÖK verilerine göre fakültemizde 1553 kayıtlı öğrenci bulunmaktadır.
Entegre sistem
Bu eğitim sisteminde hücreden organizmaya doğru gider. süresi 4-6 hafta arasında değişen kurullar vardır. Bu kurullarda farklı derslerde aynı konular, aynı sistem işlenir. Mesela sinir sitemi işlenirken anatomide, fizyolojide histolojide hep sinir sistemi işlenir. Bir kurul sonunda 100 soruluk tüm derslerden bir sınav olur. Bir yıl içerisinde 4-5 ya da 6 kurul vardır.
Dönem 1 dersleri; Anatomi, Biyofizik, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Biyokimya, Tıbbi Bilişim, Biyoistatistik, Histoloji-Embriyoloji, Fizyoloji, Tıbbi Deontoloji ve Tıp Tarihi, Klinik Eğitim ve Beceri, Halk Sağlığı
Dönem 2 dersleri; Anatomi, fizyoloji, Patoloji, Mikrobiyoloji, Biyokimya, Göğüs Hastalıkları, Klinik Eğitim ve Beceri, Farmakoleji, Deontoloji
Dönem 3 dersleri; Patoloji, Farmakoloji, Nöroloji, Pediatri, Hematoloji, Nükleer tıp, Tıbbi Onkoloji, Tıbbi Genetik, Pediatrik Hematoloji, Radyasyon Onkolojisi, Pediatrik Onkoloji, Viroloji, Transplantasyon-İmmuno-Alerji, İnfeksiyon Hastalıkları, Mikrobiyoloji, Biyokimya, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Pediatrik, Kardiyoloji, KBB, Pediatrik Göğüs, Radyoloji, Anesteziyoloji Ve Reanimasyon, Klinik Eğitim ve Beceri, Gastroenteroloji, Pediatrik Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Pediatrik Endokrin, Kadın Doğum ve Hastalıkları, Üroloji, Pediatrik Nefroloji, Nefroloji, Göz Hastalıkları, Nöroloji, Ftr, Pediatrik Nöroloji, Psikiyatri, Ortopedi, Halk Sağlığı, Adli Tıp
Dönem 4 dersleri;Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Stajı, Radyoloji Stajı, Kadın Hastalıkları Ve Doğum Stajı, Kardiyoloji- Kalp Damar Cerrahi Stajı, Genel Cerrahi Stajı, Göğüs Hastalıkları Ve Göğüs Cerrahisi Stajı
Dönem 5 dersleri;Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Stajı, Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Stajı, Çocuk Cerrahisi Stajı, Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Stajı, Ortopedi Stajı,Ortopedi Stajı, Göz Hastalıkları Stajı, Üroloji Stajı, Nöroşirurji Stajı, Psikiyatri Stajı, İnfeksiyon Hastalıkları Ve Klinik Mikrobiyoloji Stajı, Nöroloji Stajı, Dermatoloji Stajı, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Stajı, Çocuk Psikiyatrisi Stajı
Dönem 6 dersleri;Dahiliye, Pediatri, Halk Sağlığı, Acil Tıp , Dahili+Cerrahi Elektif, Kadın Hastalıkları Ve Doğum, Kad.Doğ.Doğum Hastanesi+ Genel Cerrahi
6 yıllık tıp eğitimi boyunca alınması gereken 6 seçmeli ders, dönem 1,2 ve 3’te birer ingilizce dersi ve dönem 1’de uzem olarak İnkılap Tarihi ve Türk Dili dersleri verilmektedir.
Dönem 1: Eylülün son haftası 1 haftalık uyum programıyla başlar, ilk final sonrası şubatın 2. Haftası 2 haftalık bir sömestr tatili vardır ve temmuzun ilk haftası final ardından bir hafta sonra iki bütünleme sınavıyla biter.
Dönem 2: Eylülün ilk haftası başlar, ilk dönemin finali sonrası ocağın son hatası 10 günlük bir sömestr ve temmuzun ilk haftası final ardından 10 gün sonra iki bütünleme ile biter.
Dönem 3: Eylülün ikinci haftası ders başlar, ilk dönem final ardından ocağın ikinci haftası 10 günlük sömestr ve haziranın son haftası final sınavının ardından 10 gün sonra iki bütünleme ile biter.
Dönem 4: Eylülün 2. Haftası gruplara göre değişik stajlarla dönem başlar, Şubatın ilk haftasından itibaren 10 gün sömestr tatili vardır. Temmuzun ilk haftası stajlar biter. 10 gün aranın ardından bütünlemeler başlar, her stajın farklı bir bütünleme tarihi olduğundan ağustosun ilk haftası biter.
Dönem 5: dönem 4teki gibi başlar, ocağın son haftası 10 günlük bir sömestr vardır, haziranın ilk haftası biter ve temmuzun ilk haftasına kadar bütünlemeler devam eder.
Dönem 6: Temmuzun 2. Haftası başlar ve bir yıl sonra temmuzun 2. Haftasında biter.
Anatomi:4-5 kişilik masalarda maketlerle yapılmaktadır.
Histoloji:8 kişilik masalarda her öğrenciye bir mikroskop düşecek şekilde yapılmaktadır.
Fizyoloji:8 kişilik masalarda deney aletleriyle gerçekleştirilir.
Patoloji: Asistanlar ya da hocalar slayt üzerinden ders anlatıyor ardından bu konuda 2 soru soruyor.
Mikrobiyoloji:12 kişilik masalarda yapıyır. Öncesinde laboratuvardaki öğrencilere konu anlatılır.
Biyokimya:Mikrobiyolojideki gibi gerçekleşir.
Biyoistatistik: Derste öğrenilenler bilişim sınıflarında gösterilmekte ve öğrencilere yaptırılmaktadır.
Biyofizik: Pratik dersleri yok.
Genelde 6-8 kişilik masalara bölünerek ders işleniyor. Her masada maket bulunur. Her öğrencinin tüm maketleri görebilmesi için maketler ders sırasında öğrenciler arasında değiştirilir. Anatomi labotatuvarları maket ağırlıklı işlenir, kadavra ağırlığı çok azdır.
Öğrenci başına düşen mikroskop sayısı 1’dir.
Fakültemizde her öğrencinin bir danışman hocası vardır. Eğititim süresince yıl içi komitelerde yapılan çalışmalarda(makale okuma, poster hazırlama vb.) öğrenciler ve danışman akademisyenleri birlikte çalışmaktadır. Fakültemizin farklı kulüpleri yıl içinde kariyer günleri söyleşileri düzenlemektedir. Buna en az 2 yılda bir fakültemizde tıp öğrenci kongresi düzenlemekteyiz. Fakültemizde yeni yapılmaya başlanan bir uygulama da vaka incelemesidir. Burada klinik akademisyenlerimiz vakanın klinik yönünü anlatırken temel bilimlerdeki akademisyenlerimiz de vakayı diğer yönlerden ele almaktadır.
Dersler ve sınavlar Mesleki Beceri Laboratuvarında yapılıp sınavda alınan puan komite sınavı puanına ekleniyor.
Vardır. Fakat simüle hasta laboratuvarı uzmanlık eğitimi alan doktorlar için kullanılmaktadır.
Dönem 1-2-3 lere çoktan seçmeli teorik sınav, dönem 4-5 lere ise sözlü sınav yapılmaktadır.
Geçme notu 60’tır ve finalsiz geçme yoktur. Ayrıca komite sınavlarında her dersin %50 barajı vardır. Soruların %50si doğru cevaplanmadığı takdirde baraj altında kalan her soru için 1 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.
Fakülte temsilcilikleri, dönem temsilcilikleri, Öğrenci Eğitim Komisyonu, Tıp Eğitimi Öğrenci Komisyonu eğitim sürecini iyileştirmek adına dekanlıkla sıkı bir iletişim halindedir.
Yeni yorum ekle