Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye`nin ise 6. büyük kenti olan Gaziantep, Anadolu`nun ilk yerleşim alanlarından birisidir. Taş, Kalkolitik, Bakır, Hitit, Mitani, Asur, Roma, Bizans, İslam, Türk-İslam dönemlerine ilişkin kalıntılara bölgenin her yerinde rastlanılmaktadır.
1.Dünya Savaşı`ndan sonra İngilizler ve Fransızlar tarafından işgal edilen Gaziantep ve yöresi, akıllara durgunluk veren savunması ve eşsiz kahramanlığı ile bütün dünyada hayranlık uyandırmıştır. TBMM Antep`e bu başarısından dolayı 8 Şubat 1921 tarihinde "GAZİ"lik unvanı vermiştir.
Gaziantep, sanayi ve ticaret yapısıyla Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Coğrafi konumu bakımından bölgeler arasında bir köprü gibi duran Gaziantep her şeyden önce bir ticaret merkezidir.
Gaziantep yemek ve kültürel öğelerin fazlasıyla bulunduğu bir şehirdir. Konser imkanları tiyatro ve sinemalar oldukça gelişmiş durumda olup tarihi ve turistik olanakları yönünden oldukça zengindir.
Şehir içi ulaşım için tramvay, otobüs, dolmuş kullanılabilir ve gayet kolay sağlanabilir.
Şehir dışı ulaşım için havaalanı ve otogar kullanılabilir.
Öğrenci kartları, ulaşım kartları olarak kullanılabilmektedir.
Üniversitemize il dışından gelen öğrencilerin Gaziantep kampüsündeki barınma ihtiyaçları, YURT-KUR`a bağlı öğrenci yurtlarından karşılanmaktadır. Yurtlarımız 10.402 yatak kapasitesine sahiptir.
Yurtlarda barınma imkânı bulamayan öğrencilerimiz için özel girişimciler tarafından işletilen yurt, pansiyon ve ev gibi alternatifler bulunmakta ve şehrimizde öğrenciler için barınma sorun teşkil etmemektedir.
1+1 daireler: 600 ile 1200 TL arasında,
2+1 daireler: 800 ile 1300 TL arasında,
3+1 daireler: 1000 ile 1500 TL arasındadır.
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde büyük bir ticaret ve sanayi merkezi olan Gaziantep ilinin adını taşıyan üniversitemiz, eğitim-öğretime 1973 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi'ne bağlı olarak kurulan Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamıştır. 27 Haziran 1987 yılında ise yeni kurulan çeşitli fakülte ve yüksekokulların da ilavesi ile üniversitemiz tüzel kişiliğine kavuşmuştur.
Bünyesinde 16 Fakülte, 4 Enstitü, 3 Yüksekokul, 1 Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı, 10 Meslek Yüksekokulu barındırmaktadır.
Gaziantep'teki çeşitli kurum ve kuruluşlar ile Başbakanlık, Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Türk Eğitim Vakfı, başarılı ve maddi desteğe muhtaç öğrencilere burs ve yardım sağlamaktadır.
Ayrıca birimlerde hizmet açığını kapatmak ve öğrenciyi mezuniyet sonrası hayata hazırlamak amacıyla, belirli saatlerde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılmaktadır.
Üniversitemiz Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan 39 aktif öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. Öğrenci kulüplerimize üye öğrencilerimiz, yine kendi alanlarında olmak üzere, üniversitemizin maddi imkanları da göz önünde bulundurularak çeşitli dernek, kurum, kuruluş ve üniversiteler tarafından düzenlenmekte olan sempozyum, panel, konferans, öğrenci kongreleri, yarışmalar ve etkinliklere üniversitemiz adına katılmaktadırlar.
Kültür Müdürlüğümüz ayrıca akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin ilgi ve beceri alanlarına yönelik olarak ücretsiz bağlama, gitar, ut, resim, ebru, karikatür, heykel, fotoğraf, briç, satranç, modern dans (salsa, çaça, tango, vals), grup dans, model uçak ve paraşütle atlayış gibi kurslar düzenlemektedir.
Üniversitemizin tek kampüsü bulunmakta. Fakültemiz kampüsün ve şehir merkezi içindedir.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi 3389 sayılı kanunla 27.6.1987 tarihinde kurulmuş ve 1988-1989 döneminde eğitim-öğretime başlamıştır. 2000-2001 eğitim-öğretim yılından itibaren entegre sisteme geçilmiş, 2010 eğitim-öğretim yılında da İngilizce Tıp Programı açılmıştır.
-Erasmus
-Farabi
-Mevlana
-Uluslararası Öğrenci
-TurkMSIC değişim programları
Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki fakülte bulunmaktadır.
Türkçe eğitim veren programda İngilizce hazırlık dönemi yoktur. İngilizce eğitim veren programda ise hazırlık dönemi bulunmakta. Sene başında muafiyet sınavları yapılmakta ve buna göre eğitim verilmekte.
Fakültemizde devam zorunluluğu bulunmakta ve yoklama parmak izi ile alınmakta. Yoklama mail yolu ile bildirilmektedir.
-Türkçe Tıp programı akredite edilmiş durumdadır. Başlangıç tarihi 01.01.2019, bitiş tarihi ise 01.01.2025’tir.
-İngilizce Tıp programı henüz akredite değildir.
http://tipdekanlik.gantep.edu.tr/viewpage.php?page_id=10
Akreditasyon süreci ile ilgili bütün bilgiler bu linkte görülmektedir.
Bulunmaktadır. Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı bünyesinde tıp fakültesi lisans eğitiminde yer alan Temel İletişim Becerileri Modülü, İntörn Uyum Programı eğitimi ve Klinikle İlk Tanışma Programları yürütülmektedir.
Birlikteler.
Temel bilimler fakülte ile birliktedir. Dahili ve cerrahi bilimler hastanede bulunmaktadır.
-2018 yılı öz değerlendirme formuna göre:
-Dönem 1: 196
-Dönem 2: 217
-Dönem 3: 264
-Dönem 4: 193
-Dönem 5: 127
-Dönem 6: 146
-Profesör: 86
-Doçent: 28
-Doktor Öğretim Üyesi: 54
-Öğretim üyesi başına 7 öğrenci düşmekte.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim modeli, ilk üç yıl klinik öncesi dönem olup, esas olarak, eğitici merkezli, sistem temelli entegre eğitim şeklindedir. Bu dönemde kuramsal dersler, amfilerde öğretim üyesi merkezli olarak yapılırken; uygulamalı dersler, öğrenci ve öğretim elemanlarının birlikteliği ile laboratuvarda sürdürülmektedir.
Türkçe Tıp için http://ibs.gantep.edu.tr/duyuru/files/articles/katalog_turkce12347.pdf
İngilizce Tıp için http://ibs.gantep.edu.tr/duyuru/files/articles/katalog_ingilizce12347.pdf
-İnkılap Tarihi ve Edebiyat uzaktan eğitim programı ile verilmekte.
-Türkçe Tıp için İngilizce dersi verilmekte.
-Seçmeli dersler de ayrıca verilmektedir. (Temel Spor Uygulamaları, Sağlıklı Yaşam ve Spor, Müzik, Türk Halk Oyunları, Felsefe, Sosyal Medya ve İletişim, Gastronomi, Diksiyon, Sinema ve Resim)
2019-2020 dönemi akademik takvimine http://tipdekanlik.gantep.edu.tr/takvim/2019-2020.pdf bu linkten ulaşılabilir.
-Anatomi: Laboratuvarlarımızda maketler ve kadavra üzerinden işlenmekte. Laboratuvar derslerinin başında hocalar tarafından dersin konusu anlatılmakta.
-Histoloji: Laboratuvarlarımızda mikroskoplar ve preparatlar yardımı ile işlenmekte. Laboratuvar derslerinin başında ilgili preparatlar hocalarımız tarafından anlatılmakta.
-Fizyoloji: Laboratuvarlarımızda hocalarımızın yardımı ve ciddi ilgisi ile işlenmekte.
-Mikrobiyoloji: Laboratuvarlarımızda ders anlatımı ardına deneyler ile işlenmekte.
-Biyokimya: Laboratuvarlarımızda ders anlatımı ardına deneyler ile işlenmekte.
110 öğrenci kapasiteli anatomi laboratuvarı mevcut. Pratik dersler maketler, kemikler ve kadavra ile desteklenmekte. Fakültemizde 3 adet kadavra bulunmakta.
120 adet mikroskop bulunmakta. Gruplara ayırılmış amfiler için her öğrenci başına bir adet mikroskop düşmekte.
-Toplumsal Duyarlılık Projesi (TDP) bulunmakta.
-Bilim Modülü adı altında öğrenciler akademik hayata adım atmadan önce bir takım akademik prosedürler ile tanıştırılmakta.
-Klinik ile Tanışma programı bulunmakta.
Klinikle ilk tanışma modülü, fizyoloji anabilim dalının uygulamaları ve acil tıp anabilim dalının temel yaşam destek modülü eğitimleriyle de mesleki becerilerinin ilk adımları sağlanmaktadır.
Kurumumuz bünyesinde oluşturulan ölçme değerlendirme laboratuvarı, simülasyon laboratuvarı ve simüle hastaların kullanıldığı nesnel yapılandırılmış klinik sınav salonlarında yapılan sınavlarla ölçme ve değerlendirmemiz çeşitlendirilmiştir. Öğrencinin çok yönlü, kapsamlı ve güncel yöntemlerle kurumsal olarak değerlendirilme imkanlarına sahip olması Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinin ayırt edici bir özelliğidir.
-Dönem 1,2,3 için komite ile ilgili pratik ve teorik sınavlar ile.
-Dönem 4 ve 5 için staj ile ilgili pratik ve teorik sınavlar ile.
-Dönem 6 için sınav yoktur. Öğrenci, öğretim üyesi tarafından değerlendirilir.
Geçme notu 60 olarak belirlenmiştir.
Finalsiz geçme notu 75 olarak belirlenmiş olup her komiteden en az 60 alma şartı vardır.
Baraj ise %50 olarak belirlenmiştir.
Her komite sonucunda isim vermeksizin geri bildirim yapmamız için bir form açılmakta.
Yeni yorum ekle