İstanbul, imparatorluklara başkentlik yapan muhteşem şehir. Her köşe başında yeni bir tarihsel bilgiye ulaşma şansına sahipsiniz. Eğer tarihe, kültüre merakınız varsa yeni bir şeyler öğrenmek sizi heyecanlandırıyorsa İstanbul tam size göre bir şehir. Sosyal etkinliklerin kalbi ise İstanbul'da atıyor. Tıp zorlu bir eğitim, kendinize ayırdığınız zamanlar dolayısıyla azalmış oluyor. Kendinize ayırdığınız vakitleri İstanbul'da en iyi şekilde değerlendirebilme şansına sahip olabilirsiniz.
Metro, Metrobüs, Marmaray, Dolmuş, Otobüs, Tramvay, Vapur, Funiküler ve 2 adet havaalanı mevcuttur. Ulaşım imkanları olarak İstanbul, Türkiye'nin en çeşitli toplu taşıma ağına sahip şehri. Üniversitemize 6 ulaşım aracıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Üniversitemizin bulunduğu bölgede bolca özel yurt bulunmaktadır. Üniversitemizin anlaşmalı olduğu özel kız ve erkek yurtları bulunmaktadır. Üniversitemizin bulunduğu şehirde yaklaşık 23 tane genel ve özel statülü kız ve erkek KYK yurdu bulunmaktadır.
1+1 evlerin kiraları 1000-1300TL
2+1 evlerin kiraları 1400-1700TL
3+1 evlerin kiraları 1700-2800TL arası değişmektedir.
Tıp, Eczacılık, Astronomi, Matematik, Fizik, Coğrafya ve Tarih başta olmak üzere birçok alanda önemli eserler vererek dünya bilim tarihine “Evrensel Deha” olarak adını yazdıran Türk bilim insanı Ebu Reyhan El-Biruni’den ilham alarak vakıf üniversiteleri arasında yerini alan Biruni Üniversitesi, tamamı sağlık alanıyla ilgili 6 Fakülte ve 1 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle akademik faaliyetlerine başlamıştır.
Üniversitemizde %25, %50, %100 gibi burs imkanlarının yanı sıra; ilk tercih, akademik başarı bursu gibi çeşitli burs kaynakları mevcuttur. Bursların tamamı karşılıksız olup, normal öğrenim süresince geçerlidir.
1 ila 100 başarı sıralaması arasında olanlara aylık 4.000 TL ödeme yapılır. Ayrıca ÖSYM derecesi olan öğrencilere mütevelli heyetinin belirlediği miktarda ödeme yapılır. Akademik Başarı Bursu, birinci sınıftan itibaren her akademik yılın sonunda yapılacak olan değerlendirmeye göre başarılı bulunan öğrencilerin eğitim-öğretim ücretlerinde, bir sonraki yıl için geçerli olmak üzere mütevelli heyetin belirleyeceği oranlarda başarı bursu sağlanmaktadır.
Üniversitemiz bilime ve bilimi yapan insana oldukça değer veren bir üniversitedir. Bu nedenle bilimsel kongre seminer sempozyum ve söyleşiler yıl boyunca aralıksız devam etmektedir. Kulüpler vasıtasıyla çeşitli kongre ve sempozyumların hazırlık aşamalarında görev alma şansınız bulunmakta. Yılda bir kez bütün fakültelerin katıldığı bahar şenliği yapılıyor.
Üniversitemiz, İstanbul’da oldukça merkezi bir konum olan Zeytinburnu'nda bulunmaktadır. Marmaray Kazlıçeşme durağına, Cevizlibağ Metrobüs ve Tramvay duraklarına 15 dakikalık mesafe uzaklıktadır. Fakülte kampüs içinde bulunmaktadır. Tüm fakülteler 2 ayrı binada bulunmaktadır. 2 bina birbirlerine oldukça yakın bir mesafededir.
2015
Üniversitemizde Erasmus, Farabi, TurkMSIC ve Mevlana değişim programları uygulanmaktadır. Üniversitemiz ilk yılında Erasmus+ programına dahil olmuştur.
Üniversitemizde hem %100 Türkçe hem de %100 İngilizce eğitim veren 2 adet Tıp Fakültesi bulunmaktadır. İngilizce tıp fakültemiz bu sene açılacaktır.
Türkçe Tıp Fakültemizin İngilizce hazırlık eğitimi diğer üniversitelerden farklı bir şekilde tıp eğitimine entegre bir şekilde yürütülmektedir. Sabah ilk 4 saat tıp eğitimi alınmakta ingilizce hazırlık dersleri öğleden sonra olmaktadır. Yılın başında yapılan sınavla kur sınıfları belirlenmektedir.
İngilizce Tıp Fakültemizin ise 1 yıl hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Dönem başında yapılan sınavla muafiyet sağlanabilmektedir.
Fakültemizde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Preklinik dönemde teorik derslere %70, pratiklere %80 devam zorunludur. Öğrenci bilgi sisteminden ya da fakülte sekreterliğinden öğrenebilirsiniz.
Dördüncü ve beşinci dönem stajlarında her bir staj süresinin %20’sinden fazlasına mazeretsiz olarak devam etmeyen öğrenci, o stajın sınavına ve stajın bütünleme sınavına alınmaz ve sıfır puan (FD) alır. Intörnlük döneminde her bir staj süresinin %20’sinden fazlasına mazeretsiz olarak devam etmeyen öğrenci, sıfır puan (FD) alır.
Tıp fakültemiz henüz mezun vermediğinden TEPDAD akreditasyonu sağlanamamıştır.
Akreditasyon komisyonumuz başvurulduğunda alabilmek için çalışmalarını yürütmektedir.
Bulunmaktadır.
Hastanemiz Florya'da fakültemiz Zeytinburnu'nda bulunmakta. Fakülteden hastaneye ortalama 30 dakikada metrobüs ile ulaşım sağlanabiliyor.
Temel Bilimlerin Anabilim dalları ve hocalarımızın odaları tıp fakültesi binasında, Klinik Anabilim dalları ve hocalarımızın odaları ise hastanede bulunmaktadır.
Dönem 1: 140 öğrenci
Dönem 2: 128. öğrenci
Dönem 3: 102 öğrenci
Dönem 4: 80 öğrenci
Toplam: 450 öğrenci
19 Profesör, 6 Doçent, 52 Doktor Öğretim Üyesi bulunmaktadır. Öğretim üyesi başına 6 öğrenci düşmektedir.
Tıp eğitiminde öğretim, birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde ders kurulları, dördüncü ve beşinci dönemlerde staj, altıncı dönemde aile hekimliği şeklinde yürütülür. Ders kurullarında eğitim, teorik ve pratik dersler şeklinde yürütülür. Doku, organ, sistem veya hekimlikle ilgili konular birbirini tamamlayacak şekilde değişik disiplinler tarafından entegre biçimde verilir. Her kurulumuzda her üniversitede bulunmayan “PDÖ” dersi verilir. Ancak üniversitemizde “Entegre” eğitim sistemi verilir.
1.Dönem:
-Anatomi , Tıbbi Mikrobiyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Organik Kimya, Halk Sağlığı, Tıp Tarihi ve Etik, İyi Hekimlik Uygulamaları, Biyofizik, Tıbbi Genetik, PDÖ, Fizyoloji, Ve bu derslerimize ek olarak her kurulda 2 ders saati olmak üzere klinik hocalarımız tarafından klinik ders anlatılmaktadır.
2.Dönem:
-Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Biyofizik, Biyoistatistik, PDÖ, İyi Hekimlik Uygulamaları, Bilim Felsefesi
3.Dönem:
-Proje Dersi, Aile Hekimliği, PDÖ, İyi Hekimlik Uygulamaları, Klinik Biyokimya, Klinik Mikrobiyoloji, Genel Cerrahi, Enfeksiyon Hastalıkları, Pediatri, İç Hastalıkları, Patoloji, Farmakoloji, Nükleer Tıp, Kalp Damar Cerrahi, KBB ,Radyoloji, Göğüs Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, Kardiyoloji, Dermatoloji, Göz Hastalıkları, Ortopedi, Psikiyatri, Nöroşirurji, Nöroloji, Üroloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tıp Tarihi ve Etik, Halk Sağlığı
4.Dönem:
-Dahiliye, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Anestezi ve Reanimasyon, Kardiyoloji, Pediatri, Genel Cerrahi
5.Dönem:
-Ortopedi ve Spor Hekimliği, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Üroloji, Çocuk Cerrahisi, Psikiyatri ve Çocuk Psikiyatrisi, Adli Tıp, Enfeksiyon Hastalıkları, Kardiovasküler Cerrahi, Göz Hastalıkları, KBB, Dermatoloji, Göğüs Cerrahisi, Nöroloji, Nöroşirurji, Radyoloji, Nükleer Tıp, R.Onkolojisi, Klinik Farmakoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi
6.Dönem:
-İç Hastalıkları, Halk Sağlığı ve Aile Hekimliği, Acil Tıp, Pediatri, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıları ve Doğum, Psikiyatri, Seçmeli staj
Proje dersi, Hasta ve Çalışan Güvenliği, Öğrenmeyi Öğrenme dersi, Atatürkçülük ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı, Medikal İngilizce dersleri bulunmaktadır.
Akademik Takvim: https://www.biruni.edu.tr/index.php/2018-2019-akademik-takvimi#153364621...
Dönem 1 :
Final sınavı:17-18-19 Haziran 2019
Bütünleme sınavı:8-9-10 Temmuz 2019
Dönem 2 :
final sınavı : 17-18-19 Haziran 2019
Bütünleme sınavı:8-9-10 Temmuz 2019
Dönem 3 :
final sınavı : 17-18-19 Haziran 2019
Bütünleme sınavı:8-9-10 Temmuz 2019
Dönem 4 :
Bütünleme : 8 Temmuz - 16 Temmuz 2019
Dönem Sonu: 28 Haziran 2019
Anatomi, Fizyoloji, Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Patoloji derslerimizin pratikleri derslere ait olan laboratuvarlarda işlenmektedir. Anatomi pratiklerinde kadavra ve maketler üzerinden anlatım ve grup çalışması yapılmaktadır. Histoloji, Mikrobiyoloji ve Patoloji pratiklerinde ise hocalarından yaptığı sunumun ardından preparat incelemesi öğrencilerce mikroskopla yapılmaktadır. Tıbbi Biyoloji, Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Fizyoloji pratiklerinde deneyler hocaların anlatımından sonra öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Her öğrenciye mikroskop gerektiren laboratuvar derslerinde 1 adet mikroskop düşmektedir.
2 adet kadavramız bulunmaktadır. Anatomi pratik derslerinde 6-7 kişilik gruplara dersin konusu hakkında 5-6 maket düşmektedir. Her masada aynı konu hakkında yeterli sayıda maket bulunmaktadır. Tam iskelet 3 adet bulunmaktadır. Laboratuvarın büyüklüğü kişi sayısına göre gruplara ayrıldığımız için yeterli olmaktadır.
Her pratik derste öğrenci başına 1 mikroskop düşmektedir.
Bir-Deha sistemi mevcut bulunmaktadır. Bu sistemde derslerden önce dersin notları öğrencilerin kayıtlı olduğu sisteme yüklenir ve öğrenciler bu notlara çalışarak gelmek mecburiyetindedirler. Yıl içinde sınıflara göre miktarı değişmekle birlikte habersiz yaklaşık 15 quiz yapılır. Bu quizlerin ortalaması yıl sonu notuna %5 etki etmektedir. Ayrıca 3.sınıfta proje yazım dersleri verilmektedir ve öğrencilerden bilimsel bir çalışma hazırlaması ve yayınlaması istenilmektedir. Yabancı öğrenciler için akran mentorluğu sistemi bulunmaktadır. Hasta hekim iletişimini güçlendirmek adına preklinik sınıflarında yoğun bir şekilde iletişim dersi alınır. Türkçe Tıp Fakültesinde sene kaybetmeden hazırlık eğitimi alma fırsatı elde ederler. Diğer tıp fakültelerinden farklı olarak Hasta ve Çalışan Güvenliği dersi bulunmaktadır. Ayrıca yoğun bir öğrenme temposu içine giren yeni meslektaşlarımızın nasıl daha iyi öğreneceklerine yardımcı olması açısından Öğrenmeyi Öğrenme Dersi bulunmaktadır.
İyi hekimlik uygulamaları dersimizde mesleki beceri uygulamaları mevcut. Ayrıca tüm öğrencilerimizin ilk yıldan itibaren hastanemizde gözlem yapma veya pratik yapma imkanları var.
Simülasyon ve OSCE laboratuvarımız kurulum aşamasındadır ancak yeni döneme yetişmesi bekleniyor. Şu an uygulamalarımızı tıbbi beceri laboratuvarında da gerçekleştiriyoruz.
Birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde her ders kurulu sonunda sınav yapılır. Ders kurulu sınavı o ders kurulunda okutulan tüm dersleri kapsar. Bir ders kurulunun sınav notu teorik ve pratik sınavlarından alınan puanların toplamından oluşur. Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji derslerinden pratik sınav yapılır. Anatomide maket üzerinden zilli sınav, Histoloji ve Embriyolojide ise preparat üstünden pratik sınav yapılır. Pratik ve teorik sınav notları toplamı 100 olacak şeklinde sorular öğretim üyelerince hazırlanır. Birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde, her dönem sonunda ders kurullarının tümündeki dersleri kapsayan final sınavı yapılır. Bu sınavdan alınan not final sınav notu olarak işlenir. Dönem içi ortalamanın %50si, final notunun %50si alınarak geçme notu hesaplanır. Gerekli not alınamaması durumunda kişi bütünleme sınavına girer ve bu sınav final sınavı yerine geçecektir. Final ve bütünleme sınavlarının da kurul sınavlarında olduğu gibi pratik sınavı vardır.
Klinik dönemlerde, her stajın sonunda sınav yapılır. Bu sınav, teorik (yazılı veya sözlü ya da hem yazılı hem sözlü) ve pratik (yazılı veya sözlü ya da hem yazılı hem sözlü) olarak yapılır. Stajların bir veya daha fazlasından başarısız olan öğrenci, bu stajların bütünleme sınavlarına alınır.
Baraj sistemi: Doğru cevap sayısı her ders için ayrı değerlendirilir. Bir derse ait sorulardan doğru cevap sayısı 0 (sıfır) olduğu takdirde o derse ait toplam soru sayısının %50’si karşılığı olan puan sınava ait toplam puandan düşülür. Final ve bütünleme sınavlarında 50 barajı bulunmaktadır.
Ders kurulu sınavından alınan puanların ortalamasının %90’ı, PDÖlerin ortalamasının %5i, %BirDeha uygulamasının quizlerinin ortalamasının %5inin toplamı 80 ve üzerinde ise öğrenci final sınavına girmeden sınıfı geçebilir.
Birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde ders kurulu sınavlarından alınan notların ortalamasının %50’si ile final veya bütünleme sınavının %50’sinin toplanmasıyla hesaplanır. Başarılı olmak için dönem sonu başarı notunun, 100 üzerinden en az 60 puan olması şarttır. Klinik dönemlerde staj notu, teorik ve pratik sınavlarda alınan puanların değerlendirilmesiyle hesaplanır. Teorik ve pratik sınavların staj notuna oranı anabilim dalı tarafından belirlenir. Stajlarda başarı notu, 100 üzerinden en az 60’tır. Dönem sonu başarı notu, staj notlarının ortalamasıdır.
Aldığımız eğitimi geliştirmek adına yılda birkaç defa “Dekanımla Konuşuyorum” adı altında her tıp fakültesi sınıfı tek tek dekanla sınıfta görüşür ve problemlerini anlatmak için rahat bir ortam bulabilir.
Ayrıca dönem içinde en az 1 defa öğretim üyelerimiz hakkında anket sistemi uygulanmaktadır. Anket sistemi sayesinde öğretim üyelerine çeşitli konular hakkında geri bildirim yapılır.
Yeni yorum ekle