Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Balıkesir
Üniversite statüsü nedir?
Devlet
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Balıkesir ilinin büyük bir kısmı Güney Marmara’da yer almakla birlikte, hem Marmara hem de Ege Bölgesi’nde toprakları bulunmaktadır. Doğuda Bursa, Kütahya; güneyde İzmir, Manisa; batıda Ege Denizi, Çanakkale ve kuzeyde Marmara Denizi ile çevrilidir. 20 ilçesi bulunan ve büyükşehir statüsünde olan Balıkesir’in nüfusu 1.227.176’dır. Tarih boyunca bir geçiş bölgesi niteliği taşıyan topraklarda kurulmuş olan Balıkesir, iki ayrı denize kıyısı olan bir yerleşim alanıdır. Türkiye’nin ekonomik açıdan gelişmiş illerinden biri olan Balıkesir’in, gıda, tarım, hayvancılık, ormancılık, madencilik ve sanayi dalları ile ülke ekonomisindeki önemi büyüktür. Ticaret ve turizm ise ilin ekonomisinde ayrıcalıklı bir yer tutar. Doğal, arkeolojik, tarihi ve kültürel güzellikleriyle de dikkat çeken Balıkesir; güvenli, huzurlu ve öğrenci dostu modern bir şehir kimliğini taşımaktadır. Şehrin Edremit, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık, Erdek, Bandırma, Gönen ve Marmara Adası gibi deniz kenarı ilçeleri bulunmaktadır. Şehir sakin ve huzurlu yapısı ile birlikte 1 tane AVM içermektedir. Bandırma On Yedi Eylül ve Balıkesir Üniversitelerini içerir, öğrenci nüfusu yoğundur.

Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
10TF, 22KY belediye otobüsleri ile yerleşkeye ulaşım sağlanıyor. Şehir içinde ulaşım düzenli ve basit olmakla birlikte Toplu Taşıma Merkezi üzerinden istenilen bölgeye rahatlıkla ulaşılabilir. Diğer şehirlerden ulaşımda ise otobüs, tren, deniz otobüsü (Bandırma), havayolu (Edremit) ile ulaşım sağlanmaktadır.

Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
1)BALIKESİR KIZ YURT MÜDÜRLÜĞÜ (KAPASİTE: 2024 KIZ) Adres: Paşaalanı Mah.Tarihci Cemal Kutay Cad. 2/1C Karesi/BALIKESİR Telefon: 0266 246 04 15 - 0266 246 03 11 Faks: 0266 246 13 31 E-Posta: balikesir16@kyk.gov.tr
2)HASAN BASRİ ÇANTAY YURT MÜDÜRLÜĞÜ (KAPASİTE: 1044 ERKEK) (Kampüs içinde) Adres: Çağış Mah.Çağış B.M.Sok. No:327/01 B Bigadiç/BALIKESİR Telefon: 0266 612 14 40 - 0266 612 14 41 Faks: 0266 612 14 44 Ayrıca Dursunbey'de 216 Kız ve Havran'da 114 Erkek kapasiteli KYK yurtları bulunmaktadır.
3)Residorm Yükseköğretim Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları (Kampüs içinde) Web Sitesi: www.residorm.com E-posta: info@residorm.com Telefon: 0 266 999 1 666
4)Balıkesir Üniversitesi Vakfı Erkek Öğrenci Yurdu Telefon: 0266 221 55 70 - 75 E-Posta: bauyurt@gmail.com
5)Ayten-Burhan Erdayı Kız Öğrenci Yurdu Telefon: 0266 244 23 54 - 55 E-Posta: vakif@balikesir.edu.tr
6)BALIKESİR ERKEK ÖĞRENCİ APART http://www.balikesirapart.com/
7)ATAMAN KIZ ÖĞRENCİ YURDU http://ataman1kizyurdu.com/
8)DEMİRASLAN KIZ ÖĞRENCİ YURDU http://demiraslankizogrenciyurdu.com/
9)PİRAMİT ERKEK ÖĞRENCİ YURDU http://piramitogrenciyurdu.com/

Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
1+1 evler genelde yeni olmasından dolayı 8500-9500 TL civarı 2+1 evler mevkisine göre 8000-11000 TL civarı

Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Balıkesir Üniversitesinin temeli 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebine kadar uzanır. Bu okul dönemin Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Bey’in özel ilgileri ile 1932 yılında bugün Necatibey Eğitim Fakültesi olarak faaliyet gösteren binaya taşınmış, Necatibey Öğretmen Okulu adını almıştır. Necatibey Öğretmen Okulu 1932 - 1982 yılları arasında Necatibey Eğitim Enstitüsü adıyla öğretmen yetiştirmeye devam etmiş; 1981 yılında üç yıllık statüsünden çıkarılarak, 4 yıllık “Yüksek Öğretmen Okulu” statüsüne alınmış; 1982 yılında da Uludağ Üniversitesine bağlanarak bu kuruma Necatibey Eğitim Fakültesi ismi verilmiştir. Aynı şekilde 1982 yılındaki 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Balıkesir’de yer alan diğer yükseköğretim kurumlarından; Balıkesir İşletmecilik ve Turizm Yüksekokulu, Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ismiyle; Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi de, Balıkesir Mühendislik Fakültesi ismiyle Uludağ Üniversitesine bağlanmıştır. Uludağ Üniversitesine bağlanan diğer kurum olan Balıkesir Meslek Yüksekokulu ise faaliyetlerine aynı isimle devam etmiştir. Uludağ Üniversitesinin çatısı altında on yıl kalmış olan bu kurumlar, sağlıklı ve istikrarlı bir gelişme ile Balıkesir Üniversitesi için güçlü bir alt yapı oluşturmuştur. Balıkesir Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3837 sayılı kanun gereğince kurulmuş olup; 1 Ocak 1993 tarihinde tüzel kişilik kazanmıştır. Balıkesir Üniversitesi, güçlü gelişimi ile bünyesinden yeni bir üniversite doğmasına da fırsat vermiştir. Balıkesir Üniversitesinin belirlenen akademik birimleri, 2015 yılında kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin altyapısını oluşturmuştur. Sayılarla Balıkesir Üniversitesi 11 Fakülte 4 Enstitü 4 Yüksekokul 13 Meslek Yüksekokulu 21 Araştırma ve Uygulama Merkezi 1001 Öğretim Elemanı 635 İdari Personel 38905 Öğrenci

Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Yemek bursu, şehir ve gazi yakınları için ücretsiz konaklama, vakıf bursu, KYK bursu, kısmi zamanlı çalışma

Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Yerleşke içinde öğrencilerin ulaşabileceği sportif tesisler (atletizm pisti, tenis kortu, tırmanma duvarı, fitness salonu, basketbol sahası, voleybol sahası, halı saha, yarı olimpik yüzme havuzu gibi) bulunmaktadır. Ayrıca yıl sonunda bahar şenliği yapılmaktadır. Öğrenci topluluklarının düzenlemiş olduğu geziler ve etkinlikler de bulunmaktadır. Dağcılık, bisiklet ve gezi kulüpleri aktiftir. Üniversitenin ve fakültenin ayrı ayrı tiyatro kulüpleri bulunmaktadır.

Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Yerleşkede herkesin kullanılabileceği bir kütüphane bulunmaktadır. Bu kütüphanenin saatleri 10.00-20.30 ’dur. Fakülte içinde de tıp fakültesi öğrencilerinin kullanılabileceği kütüphane vardır. Ayrıca PDÖ odaları ders işlenmediğinde rahatça ders çalışabilecek yerlerdir. Ayrıca şehir merkezinde bulunan NEF (eğitim fakültesi) kütüphanesi de kullanıma açıktır.

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Üniversitemizde bulunan her öğrencinin katılabileceği öğrenci topluluklarına şuradan ulaşabilirsiniz: http://www.balikesir.edu.tr/baun/ogrenci_topluluklari Tıp fakültesine özel bulunan ve sadece tıp fakültesi öğrencilerinin katılabildiği topluluklar ise: TURKMSIC(Tıp Öğrencileri Birliği), BAUN BAT, Genç Yeryüzü Doktorları.

Balıkesir Tıp Öğrencileri Birliği olarak her yıl Diyabet Farkındalığı Etkinliği düzenlemekteyiz. Etkinliğimizi 21-22 döneminde 45 tıp öğrencisi arkadaşımızla Balıkesir’in en kalabalık meydanlarından TÜİK Meydanı'nda gerçekleştirdik. Yaklaşık 800 kişinin tansiyon ve şekerini ölçtük. Buradaki amacımız sadece insanların tansiyon ve kan şekerini ölçmek değil ayrıca insanların sağlık hakkında biraz daha farkındalık kazanmasını özellikle çağımızın en kronik hastalıkları olan diyabet ve hipertansiyon üzerinden biraz daha bilinç sahibi olmalarını ve insanların daha sağlıklı hayat sürmesini amaçlıyoruz. Ayrıca Tıp Öğrencileri Birliği’nin gönüllüleri ülkenin çeşitli yerlerindeki eğlenceli, faydalı ve duyarlı etkinliklere katılım sağlayabilir.

Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Hem fakülte içinde (en üst katta) hem yerleşke içerisinde (merkez yemekhane) yemekhane vardır. Şehir merkezindeki NEF yemekhanesi de kullanıma açıktır. Fakülte içerisinde sadece öğleleri, diğer yemekhanelerde sabah ve akşam yemek çıkmaktadır. Yemek ücreti 2022-2023 döneminde 7.50 TL olmakla beraber 2023-2024 dönemi ücreti daha belirlenmemiştir. İntörnler hastane yemekhanesinden yemektedir.

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Üniversite merkeze 17 km uzaklıktaki Çağış yerleşkesinde bulunmaktadır. Bu yerleşkede Fen Edebiyat, Mühendislik, Mimarlık, Turizm, Veterinerlik, Sağlık Bilimleri, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler ve Tıp Fakültesi bulunmaktadır. Tıp Fakültesi yerleşke içinde bulunan sağlık uygulama ve araştırma hastanesinin hemen yanında bulunmakta.

Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi, 17.03.2006 tarih ve 2611 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, 5467 sayılı kanunun 2. maddesi ile kurulmuştur. Hastanemiz ise 31.08.2009 tarih ve 27335 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile kurulmuştur. Fakültemiz 2010-2011 eğitim yılında ilk öğrencilerini almıştır.

Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Tiyatro ve görsel sanatlar kulübü fakülteye özeldir. Topluluklar faydalı ve eğlenceli etkinlikler düzenlemektedir. Yıl içinde spor turnuvaları düzenlenmektedir.

Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Erasmus, Farabi, Mevlana, TurkMSIC.

Fakültenin eğitim dili nedir?
Türkçe

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Hayır

Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Teorik derslere %70 devam pratik/laboratuvar derslerine %80 devam zorunluluğu bulunuyor. Devamsızlık bilgisi öğrenci işlerinden öğreniliyor.

Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Bu sene akreditasyon çalışmalarına başlanmıştır. Önümüzdeki sene akreditasyon alınması düşünülmektedir.

Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
Çalışmalara bu sene başlanılacaktır.

Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Kuruluş aşamasındadır.

Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Hemen yanında.

Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Temel tıp bilimleri morfoloji binasında, dahili ve cerrahi bilimler bu binadan ayrı olarak hastanede bulunmaktadır.

Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1: 200 öğrenci
Dönem 2: 150 öğrenci
Dönem 3: 200 öğrenci
Dönem 4: 120 öğrenci
Dönem 5: 120 öğrenci
Dönem 6: 80 öğrenci

Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
Yaklaşık 30 öğrenci bulunmaktadır.

Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
Öğretim üyesi başına 8 öğrenci düşmektedir.

Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Entegre komite sistemi kullanılıyor. PDÖ oturumları vaka çözümlemeleriyle ayrı bir ders olarak işleniyor.

Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Dönem 1;
Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyokimya, Biyoistatistik, Fizyoloji, Biyofizik, Anatomi, Tıp Tarihi ve Etik, Davranış Bilimleri, Histoloji ve Embriyoloji, İlk Yardım, PDÖ, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıp Eğitimi, Davranış Bilimleri, Halk Sağlığı, Beslenme İlkeleri, Tıbbi Etik ve Deontoloji

Dönem 2;
PDÖ, Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji, Fizyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji

Dönem 3;
PDÖ, Patoloji, Tıbbi Farmakoloji, İç Hastalıkları, Pediatri, Plastik Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji, Tıbbi Biyokimya, Enfeksiyon Hastalıkları, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Genel Cerrahi, Radyoloji, Kardiyoloji, Tıbbi Genetik, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri, Göz Hastalıkları, Halk Sağlığı, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Üroloji

Dönem 4;
Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genel Cerrahi, İç Hastalıkları, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Acil Tıp

Dönem 5;
Deri Ve Zührevi Hastalıklar, Göz Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Adli Tıp, Çocuk Cerrahisi, Nöroloji, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Ortopedi ve Travmatoloji, Göğüs Cerrahisi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Farmakoloji, Radyoloji, Üroloji, KBB, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi

Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Üniversite eğitiminde zorunlu olan Türk Dili, inkılâp tarihi dersleri ve muaf olunabilen İngilizce ayrıca haftada 2 saat bulunan seçmeli ders verilmektedir. Ayrıca seçmeli ders seçenekleri her sene güncellenmekte olup şu an şunları içermektedir: Temel İngilizce, Nanoteknoloji, Sağlık Araştırmaları, Yaratıcı Drama, Tıbbi İngilizce, Genetik, Seçmeli Almanca.

Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
2023-2024 Akademik Takvim

Dönem 1 => 18.09.2023-19.01.2024 (Güz Yarıyılı), 05.02.2024-24.05.2024 (Bahar Yarıyılı), 10.06.2024-14.06.2024 (Final Sınavları), 24.06.2024-28.06.2024 (Bütünleme Sınavları).

Dönem 2=> 18.09.2023-19.01.2024 (Güz Yarıyılı), 05.02.2024-24.05.2024 (Bahar Yarıyılı), 14.06.2024 (Dönem Sonu Final Sınavı), 28.06.2024 (Dönem Sonu Bütünleme Sınavı).

Dönem 3=> 04.09.2023-19.01.2024 (Güz Yarıyılı), 05.02.2024-24.05.2024 (Bahar Yarıyılı), 14.06.2024 (Dönem Sonu Final Sınavı), 28.06.2024 (Dönem Sonu Bütünleme Sınavı).

Dönem 4=> 18.09.2023-19.01.2024 (Güz Yarıyılı), 05.02.2024-07.06.2024 (Bahar Yarıyılı), 24.06.2024-05.07.2024 (Bütünleme Sınavları).

Dönem 5=> 14.08.2023-22.12.2023 (Güz Yarıyılı), 08.01.2024-24.05.2024 (Bahar Yarıyılı), 13.06.2024-14.06.2024 (Bütünleme Sınavları).

Dönem 6=> 10.07.2023-09.07.2024 (İntörnlük Staj Dönemi)

Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Anatomi: Öncelikle derste teorik anlatım yapılıyor. Ertesi gün(genellikle) de laboratuarda kemik, maket vb. materyaller üzerinden ikinci bir anlatım yapılıyor. Daha sonra öğrenciler serbest olarak maket, kemik veya kadavra üzerinde çalışıyor.

Histoloji: Preparatları hoca tarafından bilgisayar ve projeksiyon cihazına bağlı mikroskoptan yansıtılarak anlatılıyor. Sonrasında öğrenciler anlatılanları preparatta kendileri gözlemliyor.

Fizyoloji: Ders önce teorik olarak anlatılır. Sonra hoca tarafından örnek deney yapılır. Devamında gönüllü öğrenciler ilgili çalışmayı yapabilmektedir.

Patoloji: Pratik dersinde öncelikle hocalar, mikroskobunu PC’ye bağlayıp preparatları yansıtarak göstertiyor ve incelenecek noktaları gösteriyor. Sonrasında öğrenciler serbest olarak mikroskopta izlem yapıyor.

Mikrobiyoloji: Pratik derslerinde besi yerlerini tanıyıp örnek alma, besi yerlerine bakteri-mantar ekme, bakteri-mantar çoğaltma, gram boyama, mikroskopta izleme, canlı-cansız parazitleri inceleme, antibiyotik duyarlılık testleri başta olmak üzere çalışmalar yapılıyor.

Biyokimya: Öncelikle hoca tarafından örnek deney yapılıyor, yöntemler gösteriliyor, madde miktarları ölçülüyor. Sonrasında öğrenciler gönüllü olarak ilgili çalışmayı yapmaktadır. Deney içeriği föylerden takip edilmektedir.

Mesleki Beceri: Herkese föyler dağıtılıyor, öğretim görevlileri materyaller aracılığıyla uygulamayı detaylıca açıklıyor, gösteriyor. Daha sonra tüm öğrenciler tekrarlıyor.

Biyoistatistik: Bu dersin laboratuvarı yok.

Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
Toplamda 2, açıkta 2 kadavra bulunmakta. Yeterli sayıda ve çeşitlilikte maket bulunmakta ve sürekli güncellenmektedir.

Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
4 öğrenciye 1 mikroskop düşmekte.

Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Danışman hoca sistemi, Seçmeli dersler, Hocalarla söyleşiler.

Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Evet var. Dersler Fakülte binasındaki Mesleki Beceri Laboratuvarında işleniyor. Mesleki Beceriler dersi kendi 2 Vize + 1 Final sınavı ile ort. 60 geçildiğinde dersi vermiş bulunulmaktadır.

Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Hayır.

Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Dönem 1-2-3’te komite ve final, 4-5’te sözlü ve yazılı.

Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Komitelerin ortalamasının %60'ı ile finalin %40'ının toplamı 60’a eşit olmalıdır, aynı zamanda finalde 60 ve üstü alma zorunluluğu bulunmaktadır. 4 ve 5. Sınıflarda ise stajdan geçmek için 60 not gerekmektedir.

Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomi pratik sınavı laboratuvarda her kemik, eklem vb. için 30 sn cevap hakkı veriliyor. Sınav sonunda ise yazdıklarınızı düzeltmek için 1dk ek süre veriliyor. Sınavlar zilli sınav şekilde yapılmaktadır. Zilli sınav aşamalı şekilde her masada soru bulunmaktadır. Zil çaldıkça masaya gelen öğrenci bir sonraki zil çalasaya kadar soruları çözer. Zil çalınca sonraki masaya geçer. En son masaya geldikten sonra son zil çaldığında hocaya kâğıdı teslim eder ve sınav salonunu terk eder.

Histoloji pratik sınavı, bilgisayarda gözüken preparatların resimleri için her soru başına 30 sn cevap hakkı veriliyor. Sınav sonunda ise yazdıklarınızı düzeltmek için 1dk ek süre veriliyor.

Mikrobiyoloji pratik sınavı, laboratuar derslerinde işlenen uygulamalar ve aletler için 30 sn cevap hakkı veriliyor sınav sonunda ise yazdıklarını düzeltmek için 1 dk ek süre veriliyor.

Pratik sınavlardaki sorularla teorik sınavdaki soruların birleşimi ile puanınız belirlenmekte. Baraj sistemi uygulanmaktadır. Baraj sistemi her dersin yarısını yapma zorunluluğudur. Yarısından kaç soru eksikse netinden o kadar eksilmektedir. (Örneğin 20 soruluk bir sınavda 10 doğru yapma zorunluluğu vardır. 8 doğru yaparsan 2 soru eksik yaptığın için netin 6 olur.) Final ve bütünlemede de pratik sınavlar bulunmaktadır. Dönem içi notların (komitelerin) %60’ı ile Finalin %40’ı ile ortalama belirlenmektedir.

Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Finalsiz geçme bulunmamaktadır. Finalde 60 almak zorunludur ve baraj sistemi finalde de uygulanmaktadır.

Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Anket çalışmaları ve hocaların sözlü geri bildirim istemesi.

Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Her öğrencinin ulaşabileceği danışman öğretmeni bulunmaktadır. Danışman öğretmenler aracılığı ile veya Dönem temsilcileri ile de sorunlar dekanlığa aktarılabilmektedir. Ayrıca yıl sonunda öğrencilere anketler doldurularak gelecek yıl için öğrencilerden görüşler toplanmaktadır.

Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Balıkesir şehir olarak İzmir-İstanbul yolu ve İzmir-Ankara tren yolu üzerinde kalmaktadır. Dolayısıyla şehirler arası ulaşımı çok rahattır. İzmir, Manisa, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Kocaeli ve İstanbul yakınlardaki rahatlıkla gezebileceğiniz illerdendir. Ayrıca hem Ege hem Marmara denizinde kıyısı bulunduğundan dolayı deniz kenarı ilçeleri bulunmaktadır. Yani okurken gezebileceğiniz bir üniversite ortamı vardır. Şehir sakin ve düzenli bir yapıya sahiptir. Şehirde son yıllarda pek çok yeni mekan açılmıştır, sinema salonu vardır ve hemen hemen her hafta tiyatro ve konser seçenekleri bulunur. Trafik sorunu pek yoktur ve şehir merkezinde pek çok yere yürüyerek ulaşım sağlanabilir. Hayat yorucu değildir. Doğası çok güzeldir ve okul kulüpleri, turlar ve arkadaş gruplarıyla gidilebilecek pek çok yer vardır. Ekonomiktir, öğrenciye uygundur. Eğitim yönünden ise hocalar genel anlamda öğrenci dostudur ve ulaşılabilirlerdir. Öğrenciyle iletişimleri iyidir ve ilgilidirler. Uygulamalarında öğrencilerin fikirlerini dikkate alırlar

Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Kampüsün şehir merkezine olan mesafesi sorun yaratabilmektedir. Belediye ile otobüs hizmetleri ile ilgili geliştirmelerle uğraşılmaktadır ancak yetersiz kalabilmektedir. Kampüse ulaşımın sorunlu olduğunu söyleyebiliriz. Kampüs hayatı hareketsiz ve tıp fakültesi konum olarak diğer fakültelerden uzakta bulunmakta.

Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Microsoft Teams

Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Gerçekleştirildi. Google Forms üzerinden yapıldı.