İstanbul zaten bilindiği üzere ülke genelinde sosyal ve kültürel açıdan en gelişmiş şehir olup bolca sanatsal etkinlikler, olabildiğince tarihi turistik mekanlarla doludur.
İstanbul’da olabildiğince çok ulaşım imkanı bulunmaktadır:metro, metrobüs, tren, otobüs, dolmuş, minibüs, taksi, vapur, motor, tramway vb.
İstanbul’da 23, Bahçeşehir Tıp Fakültesi’nin bulunduğu Anadolu Yakasında 5 tane KYK yurdu yer almaktadır. Yurtların fiziki özellikleri ve kapasiteleri birbirinden farklı olup çeşitlilikler mevcuttur.
Evlerin kiraları; binaların yaşı, sitede bulunup bulunmaması vb etkenlere göre değişiklik göstermektedir. 1+1 > 1.100 - 2.250 2+1 > 1.600- 3.750 3+1 > 2.100 - 4.250 arasında değişmektedir. Bu değerler ortalama olup alt ve üst sınırları değişme gösterebilir.
2013 yılında ilk 40 öğrencisini almış olan tıp fakültesi, ilk yılında LYS Türkiye 1.si tarafından tercih edilen tıp fakültesi olmuştur. Türkiye'de, öğretim üyelerini H-Endeks kriterini göz önünde bulundurarak kabul eden tek tıp fakültesidir. BAU Tıp'ın en yüksek yayın sayısına sahip bir akademik kadrosu vardır. Eğitim ve Araştırma Binalarının toplam 22 laboratuarı, öğrencilerinin eğitim alacağı Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nde, 100 poliklinik odası, 12 ameliyathane ve 353 yatak kapasitesi bulunmaktadır. Eğitim, Araştırma ve Hastane Kompleksinden oluşan Göztepe Kampüsü'nün toplam alanı 55.000 m2'dir. 15 bin metre karelik İleri Tıp Araştırmaları Merkezi'ne sahiptir ve yurtdışı bağlantılı 20’nin üzerinde laboratuvarı vardır. Tıp eğitimi boyunca öğrencilere yol gösterecek olan BAU TIP Danışma Kurulu, dünyaca ünlü 17 bilim insanından oluşmaktadır. 2013 yılında BAU TIP ailesine katılan öğrencilere, Türkiye'nin farklı alanlarda önde gelen 40 yaşam rehberi ışık tutmaktadır. Sadece Tıp Fakültesi bünyesinde ayda en az 2 ulusal/uluslararası etkinlik düzenlenmektedir. Yani öğrencilerimiz yılda yaklaşık 25 etkinlikte farklı alanlarla ilgili bilgi edinmek ve çevrelerini genişletme imkanına sahiptir. BAU TIP, kendine özgü müfredatında, yılda 1400 saatlik eğitim planlamıştır. Akademik hafta sayısı diğer tıp fakültelerinden farklı olarak 14 değil 21 haftadır. BAU TIP anlayışında eğitim ve araştırma alanı, tıp dünyasında yaratılan bilgi ve organizasyon ağıdır. Bu anlayışta, İstanbul'daki Temel Bilim ve İleri Tıp Araştırmaları Merkezlerimiz ile Hastane kompleksinden oluşan bilim ve tıp kampüsümüz, BAU TIP bilgi ve organizasyon ağının çekirdeğini oluşturur. BAU TIP ağı; tarihi, coğrafi ve siyasi sınırların ötesinde, insanlığın bilim ve tıp birikimini kendi ortak aklı ve düşünce alanı, dolayısıyla tüm dünyayı kendi kampüsü olarak görür. BAU TIP, zihinsel yapısı uygun öğrenci ve öğretim üyeleri için hayalden gerçek yaratma laboratuarıdır. BAU TIP’ın bu mekândan bağımsız bilgi ve organizasyon ağında yetişen bilim insanları ve hekimler, kendi zihin-eğitim yolculuklarını kendi sorumluluklarında ve kendi düşlerini gerçekleştirebilecek biçimde yapmaları için desteklenirler. Böylelikle bir BAU TIP öğrencisi hangi uzmanlık ve bilim alanında en iyi olmayı düşlüyorsa, ona bu alandaki en iyi uluslararası kurumlarda kendini geliştirme şansı yaratılır.
Burslar genelde yerleştirme sıralaması yüksek, devlet üniversitelerinde ya da tam burslu özel üniversitelerde okuyanlara verilmektedir. Özel derneklerin, kişilerin yanı sıra Bahçeşehir Üniversitesi BISEP programı dahilinde kendisi de burs vermektedir. BAU TIP’ta Türkiye'de tıp alanında ilk defa hayata geçirilen aynı sene içinde Bilim insanı-hekim yetiştiren ve Hekim yetiştiren eğitim programı bulunmaktadır. İlk yıldan itibaren öğrenciler, başarı ve hedeflerine göre bu 2 programdan birine yerleştirilir. Çok iyi bir hekim olarak yetişmek, Türkiye veya yurt dışındaki hastalara kaliteli sağlık hizmeti sunmak isteyen öğrencilerimiz Hekim yetiştiren program dahilinde, araştırma odaklı iyi bir hekim olarak bilim mentörleri ile birlikte yetişmek ve uluslararası dergilerde makale yayınlayarak mezun olmak isteyen öğrencilerimiz ise Bilim insanı hekim yetiştiren program dahilinde tıp eğitimlerine devam ederler.
Bahar festivali, konferanslar, yemekler, kongreler, geziler, her daldan kulüpler, staj imkanları, ilgiye göre seçmeli dersler bulunmaktadır. Her ay düzenlenen İstanbulun Kalbinde Bilim Konuşmaları ana kampüste düzenlenmektedir. Bilim Nişanı Törenleri gerçekleştirilmektedir. Tıp Fakültesinin 4 tane tıpa özgü klubu bulunmaktadır: TurkMSIC, EMSA, BAUBAT ve BAU IMSC.
Ana kampüs Beşiktaş sahilde, merkeze olabildiğince yakın bir şehir kampüsüdür. Tıp fakültesi Göztepe’de, Kadıköy merkeze toplu ulaşım ile 15 dk, hastaneye ve metroya yürüme mesafesindedir. Üsküdar’dan Göztepe Kampüse ve Göztepe Kampüsünden Üsküdar’a belirli aralıklarla servis kalkmaktadır.
Fakültemiz 2012 yılında kurulmuştur ve ilk öğrencilerini 2013 yılında almıştır.
Erasmus, Bau International Kampüsler arası Exchange ve TurkMSIC değişim programları uygulanmaktadır.
Fakültemizin eğitim dili %100 İngilizcedir.
İngilizce hazırlık eğitimi bulunmakta, hatta istendiği takdirde üniversitemizin Washington Dc ve Kanada’daki kampüslerimizde de bu eğitim alınabilmektedir. Türkiye’de ise Beşiktaş Ana Kampüsü’nde ve Göztepe Kampüsü’nde hazırlık eğitimi alınabilmektedir.
Teorik derslere %70 ve pratik derslere %100 devam zorunluluğu vardır. Devamsızlık bilgisi sorumlu dönem koordinatöründen öğrenilebilir.
Fakültemiz henüz akredite edilmemiştir ancak bu yıl ilk mezunlarımızı verdiğimizden ve akreditasyon için gerekli belgelerimiz de hazır olduğundan akredite olma süreci en kısa zamanda başlayacaktır.
Akredite edildikten sonra da bu uygulamaların devamlılığı sağlandı(ÖRN: Akreditasyon sonrası komite sınav soruları açıklanmaya başlandı, geri bildirimler daha düzenli alınmaya başlandı)
Tıp eğitimi anabilim dalımız maalesef bulunmamaktadır.
Üniversite hastanemiz, kampüsümüze 5 dakikalık bir mesafede bulunmakta olup yürüme ile ulaşılabilecek kolaylıktadır.
Anabilim dalları öğretim üyelerine ait odalar fakülte binasında bulunmakta olup biz öğrenciler kendileriyle konuşmamız gerektiği durumlarda rahatlıkla kendilerini odalarında ziyaret edip iletişim kurabilmekteyiz.
Fakültemizde Dönem 1: 164 öğrenci Dönem 2: 163 öğrenci Dönem 3: 114 öğrenci Dönem 4: 111 öğrenci Dönem 5: 90 öğrenci Dönem 6: 74 öğrenci Toplam: 716 öğrenci bulunmaktadır.
Öğretim üyesi sayısı: Profesör:61 Doçent:34 Doktor Öğretim Üyesi:68 Toplam:163 Öğretim üyesi başına 4,39 öğrenci düşmektedir.
Fakültemizde entegre bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Uygulama odaklı ve öğrenci merkezli olan bu sistem müfredat konularının da yeterince özümsenmesine imkan tanımaktadır.
Dönem 1 öğrencisi olarak anatomi, fizyoloji,histoloji,biyokimya, mikrobiyoloji, medikal biyoloji, biyofizik, radyolojik anatomi, immunoloji ve biyoinformatik gibi dersleri alıyoruz. Dönem 2 öğrencisi olarak mikrobiyoloji, patoloji, farmakoloji, topoğrafik anatomi, biyokimya, fizyoloji ve embriyoloji derslerini alıyoruz. 3. sınıfta ilk dönemde tüm teorik derslerin tekrarını görüyor,ikinci dönem ise kliniğe giriş derslerini& küçük stajları alıyoruz. 4. sınıfta büyük stajları alıyoruz.
Tıp eğitimi dışında verilen dersler arasında Felsefe,İnkılap, Edebiyat, İletişim Becerileri, İngilizce ve Genetik adlı dersler vardır.
Anatomi: İlk yıl anatomi konuları hem teorik hem pratik olarak tamamlanmaktadır. Histoloji: Teorik/pratik entegre şekilde işlenmekte ve komite sonlarında histoloji pratik sınavı bulunmaktadır. Fizyoloji: Teorik ve bilgisayar üzerinden pratik lab dersleri bulunmaktadır. Patoloji: Dersler 2. Sınıfta başlamakta, hem teorik hem pratik şekilde işlenmektedir. Mikrobiyoloji: 1. Sınıfta bir giriş yapılıp, pratiklere 2. Sınıfta devam edilmektedir. Biyokimya: Çoğunluğu 1. Sınıfta alınmakla beraber nadiren pratik dersler olmaktadır. Biyoistatistik: 1. Sınıfta giriş yapılmaktadır. Biyofizik: Teorik ve lab dersleri ile işlenmektedir.
Anatomi laboratuvarlarında öğrencilerin çalışması için ayrılan toplamda 6 adet kadavra bulunmaktadır.Ayrıca üniversitemizde bu kadavraların diseksiyonları da bizzat biz öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Maketler bir sınıftaki öğrencilerin aynı anda çalışmak istediğinde buna imkan sağlayacak sayıdadır. Kadavra ve maketler dışında anatomi dersleri işlenirken slayt ve çizimlerden faydalanılmakta olup laboratuvar büyüklüğü dersin verimli işlenişine elverecek büyüklüktedir.
Kişi başına 1 mikroskop düşmektedir.
Bilim İnsanı Seçme Programı, Mentorlük projesi, Araştırma olanakları, İstanbul’un Kalbinde Bilim Konuşmaları ve çeşitli Bahçeşehir Üniversitesine özgü etkinlikler mevcuttur.
Mesleki Beceri Dersleri kapsamında okulumuzda kan alma, damar yolu açma, tansiyon ölçme vb uygulamalar bir öğretim üyesi tarafından gösterilmekte ve uygulamalı olarak ders şeklinde işlenmektedir. Bu dersler fakültede bulunan laboratuvarda işlenmektedir. Her ay yapılan komitelerde bu dersin de soruları bulunmakta olup sınıf geçme notu hesaplanırken komite ve final ortalamasının yanı sıra bu derse katılımdan alınan puan da etki etmektedir.
Fakültemizde simule hasta laboratuvarı bulunmamaktadır.
Preklinik dönemde komitelerde hem pratik hem teorik sınavlarımız yapılmaktadır.Teorik sınavlar 8 adet komiteden oluşmakta olup her komite sınavından bir gün önce de prtaik sınavlarımız uygulanmaktadır.Sene sonunda girilen komitelerin ve pratik notlarının ortalamalarının 60% ı alınıp , sene sonunda uygulanan final sınavının da 40% ı alınarak geçme notu hesaplanır.Ayrıca geçme notuna etki eden faktörler arasında her İstanbul’un Kalbinde Bilim Konuşmaları adı altında düzenlenen konferanslara katılım ve klinik beceri derslerine katılım da bulunmaktadır.
Sene içinde 8 adet teorik komite sınavı ve bu sınavlardan birer gün önce de düzenli olarak pratik sınavları uygulanmaktadır.Sene sonunda da öğrenci sene içindeki tüm konulardan sorumlu olduğu bir final sınavına girmek durumundadır. Öğrencinin komite ve pratiklerden aldığı not ortalmasının 60% ı ve sene sonundaki finalden aldığı notun 40% ı alınarak hesaplanan puan, geçme notunun 80% ini oluşturur. Geri kalan 20% lik kısmın 10% unu klinik beceri derslerine katılım, 10% unu ise her ay düzenlenen İstanbul’un Kalbinde Bilim Konuşmaları konferanslarına katılım oluşturur. Öğrencinin sınıfı başarıyla geçebilmesi için hesaplanan bu notunun 60 ve üzeri olması gereklidir.
Her sınav sonrası anketler, her ay dekanla bilimsel konuşma dersleri yapılmaktadır.
Yeni yorum ekle