Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?
Ankara
Üniversite statüsü nedir?
Vakıf
Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?
Ankara, doğuda Kırşehir ve Kırıkkale; batıda Eskişehir; kuzeyde Çankırı; kuzeybatıda Bolu ve güneyde Konya ve Aksaray illeri ile çevrilidir. Ankara, ormanlığın ve bozkırın bir arada göründüğü Orta Anadolu bölgesinde bulunur. İklimi güney kısımlarda step iklimi, kuzeyde ise Karadeniz ikliminin ılıman ve yağışlı halleri görülebilir. Kara ikliminin hüküm sürdüğü bu bölgede kış sıcaklıkları düşük, yaz ise sıcak geçer. Okulumuz Gölbaşı ilçesine bağlı İncek semtinde bulunur. Şehrimiz öğrenciler için vazgeçilmez bir alışveriş ve eğlence ağına da sahiptir. Bilkent, Kızılay, Bahçeli gibi semtler öğrencilerin en çok ziyaret ettikleri semtler olarak bilinir. Her ne kadar okulumuz bu semtlere birebir yakın olmasa da ulaşım oldukça kolaydır. İncek, Ankara’nın yeni semti olarak da açıklanabilir. Oldukça sakin bir semttir ve genelde öğrenciler bulunur. Bu sebeple de burada ev tutan arkadaşlarımız istedikleri zaman haraketli olan şehire inebilir, ders çalışmak için de sakin evlerinde kalabilirler. Modern alışveriş bölgeleri genelde Kızılay'da, Tunalı Hilmi Caddesi'nde ve Çankaya‘da yer alır. Anıtkabir, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Çengelhan Rahmi Koç Müzesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Hamamönü, Etnoğrafya Müzesi, Resim Heykel Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. Meclis), Cumhuriyet Müzesi (2. Meclis), Roma Hamamı, Augustus Tapınağı, Gordion Antik Kenti, Beypazarı, Eymir Gölü, Mogan Gölü, Çubuk Barajı, Bayındır Barajı gezilip görülecek yerlerin başında gelir.
Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?
Şehir içi ulaşım metro, otobüs, dolmuş, taksi ile gerçekleşir. Şehir dışı için ise tren, otobüs, uçak gibi imkanlar mevcuttur. Bu ulaşımlar için de okulumuzun önünde 2 tane durak bulunmaktadır. Bu duraklarla Ankara‘nın bir çok yerine ulaşım kolaylaştırılmıştır. Özel olarak üniversitemizin sağladığı servisler ile de şehir içine ulaşım sağlanabilir.
Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?
Şehirde 31 tane KYK yurdu vardır. Çok sayıda özel yurt bulunmaktadır. Ayrı ayrı kız-erkek yurtları da bulunmakla beraber ortak olanlar da mevcuttur. Genel olarak yeterli sayıda yurt imkanı vardır.
Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?
Üniversite kampüsü yakınında özel yurt imkânı vardır. Burada 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere seçenekler bulunmaktadır ve ortalama kira aylık 12.000-20.000 TL arasında değişmektedir. Çevredeki evlerin kira maliyetleri de benzer aralıktadır. Okulun hemen yanındaki kiralık evlerde ulaşım anlamında kolaylık sağlamaktadır.
Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?
Başkent Ankara'da "kaliteli öğretim verilen, bilim ve teknoloji üreten, araştırma yapan, ülkenin geleceğine ışık tutan bir üniversite olmak" amacıyla kurulan Atılım Üniversitesi, yirmi dört yılı aşkın bir süredir bu hedefi gerçekleştirmek ve daha ileriye taşımak için kararlı adımlarla ilerliyor. Atılım Vakfı tarafından 15 Temmuz 1997’de 2547 sayılı kanunun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere kurulan ve kamu tüzel kişiliğine sahip olan bir vakıf üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası sıralamalarda başarılarıyla yükselen Atılım Üniversitesi bir İngiliz araştırma kuruluşu olan TES Global’in araştırma, eğitim, uluslararası görünüm ve sanayi geliri gibi kriterleri dikkate alarak hazırladığı Times Higher Education (THE) dünya üniversiteler sıralamasında Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında 4; BRICS ve gelişmekte olan ekonomileri kapsayan sıralamada 50 ülkeden açıklanan 300 üniversite içinde 62. Türkiye’de tüm üniversiteler arasında 6. ve vakıf üniversiteleri içinde 4.; ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP’ın araştırma odaklı olarak yaptığı Türk üniversiteleri sıralamasında Türkiye’den bütün üniversiteler içinde 42. ve vakıf üniversiteleri içinde 7. sıradadır ve benzer bir çok kurumlar tarafından yüksek sıralara konulmuştur. Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini 2019-2020 öğretim yılında almıştır. Öğrenci sayısı belirlenirken başarılı bir eğitim için gereken öğrenci odaklı küçük grup çalışmalarının rahatlıkla yapılabileceği sınıf ve öğrenci sayıları gözetilmiştir. Öğrencilerimizin, toplum sağlığına duyarlı, evrensel bilgiyi yakalayabilen ve günümüz tıbbını en iyi şekilde uygulayabilecek bilim insanları ve etik değerlere saygılı hekimler olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bunları gerçekleştirmek adına, alanında deneyimli öğretim üyelerimiz, günümüz modern eğitim teknolojileri ile donatılmış derslik ve laboratuvarlarda eğitim vermektedir. Bir kampus üniversitesi olmamız, birçok farklı disiplinin bir arada bulunması, öğrencilerimizin gelişimine yansıyarak bakış açılarını ve araştırma olanaklarını zenginleştirmektedir.
Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?
Üniversitemize kaydolurken fakültelere göre değişmekle beraber %25, %50, ve %100 burs imkanları mevcuttur. Sene sonu ders notu ortalamalarına göre ise “Başarı Bursu” elde edilebilir. Bunların yanı sıra Sporcu Bursu, Kardeş indirimi, Personel Yakını indirimi ve Eski Mezun indirimleri bulunmaktadır.
Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?
Düzenli olarak gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal etkinlikler ve eğitim dönemi boyunca düzenlenen resitaller ve konserlerle, evrensel müzik kültürü kampüs hayatının merkezine yerleştirilmekte, en seçkin sanatçılarımız tarafından sahnelenen tiyatro gösterilerine Üniversitemizin kapıları açılmaktadır. Kültür gezileri, Kış Şenliği, Bahar Şenliği ve Gençlik Haftası gibi sosyal etkinliklerle öğrencilerimizin kampüs yaşamı renklenmekte ve canlanmaktadır. Yaklaşık yetmiş Öğrenci Topluluğunun yürütmekte olduğu çalışmaların yanı sıra, müzik grupları, koro, tiyatro ekipleri gibi öğrencilerimiz tarafından oluşturulan kültür sanat gruplarının gösterileri de kampüs içinde ve dışında sergilenmektedir.
Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?
Kampüste bulunan Kadire Zaim Kütüphanesi, 8100 metrekare alana sahip, içerik bakımından oldukça zengin bir kütüphanedir. Kütüphane bünyesinde 13 adet grup çalışma odası, 16 tek kişilik çalışma odası, yapay zeka kullanan Ankara Dijital Kent Arşivi, süreli yayınlar, 200 kişi kapasiteli 7/24 Çalışma Salonu, 150 kişilik konferans/sergi salonu ve Medya Merkezi gibi bir çok hizmet verilmektedir. Ayrıca fakültemiz içinde de 3 tane sesli çalışma salonu mevcut.
Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?
Üniversitemizde 70’e yakın öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Tıp Fakültesi öğrencilerinin en aktif rol aldığı topluluk Tıp Öğrencileri Birliği’dir. Detaylı bilgi için: https://www.atilim.edu.tr/tr/kultur/page/2497/ogrenci-topluluklari
Okuldaki yemek imkanları nasıldır?
Okulun yemekhanesinde her öğlen yemek çıkmaktadır. Yurtta kalanlar için ise her 3 öğün de mevcuttur. 4 çeşit yemek arasından yapılan seçimlere göre fiyat 65-100 arasındadır. Mühendislik, İşletme, Kütüphane, Yabancı Dilleri Yüksekokulu gibi büyük ve temel binalarda yemekhane bulunmaktadır. Yemekhaneler dışında fakülte çevresinde veya kampüs içerisinde başka yemek alternatifleri de mevcut. Kampüs yakınında bulunan özel yurtların da kendilerine ait yemek yerleri vardır.
Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?
Atılım Üniversitesi, Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Kızılcaşar Mahallesinde bulunur. Burası şehir merkezine 20 km, çevre yoluna 7 km uzaklıkta bulunur. Üniversitemizin 3 adet kampüsü bulunmaktadır ve bu kampüslerdeki fakülteler şu şekildedir: 1. Tıp Fakültesi 2. Fen Edebiyat Fakültesi 3. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 4. Hukuk Fakültesi 5. İşletme Fakültesi 6. Mühendislik Fakültesi 7. Sağlık Bilimleri Fakültesi 8. Sivil Havacılık Yüksekokulu 9. Meslek Yüksekokulu 10. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?
Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020 akademik yılında eğitime başlamıştır.
Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?
Kendi fakültesimizde Tıp Öğrencileri Birliği mevcut ve öğrencilerimiz bu topluluğun etkinliklerine katılmaktadırlar. Ayrıca, üniversite bünyesinde gerçekleştirilen etkinliklere katılım imkanımız mevcut.
Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?
Bu sene ilkini gerçekleştirecek yerelimiz, 2 yurt içi ve 2 yurt dışı gelen değişim öğrencileriyle değişimini ağustos ayı boyunca gerçekleştirecek
Fakültenin eğitim dili nedir?
Eğitim dilimiz %100 İngilizcedir.
Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?
Tıp Fakültesi için 1 yıllık bir hazırlık süreci bulunmaktadır. Ancak sene başında uygulanan bir muafiyet sınavı ile bu dönem atlanılabilir.
Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?
Derslere, laboratuvarlara, stajlara, uygulamalara ve öğretim elemanlarınca uygun görülen diğer çalışmalara devam zorunludur. Devamsızlığı belirli bir sınırı aşan öğrenciler, o ders kurulu veya stajda başarısız olmuş sayılır. Devamsızlık sınırları ile öğrencilerin devam durumlarının izlenmesine ilişkin ilke ve kurallar, Yönetim Kurulu önerisi ve Senato onayı ile belirlenir. Devamsızlık bilgisini öğrenci kendi takip etmekle yükümlüdür.
Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?
Fakültemiz akreditasyonunu ilk mezunlarını verdikten sonra alacaktır. Tıp Fakültesi başlangıçtan itibaren akreditasyonu hedefleyerek çalışmaktadır. İlgili kurul ve komisyonlar kurulmuş, eğitim de akreditasyonun gerekliliiklerine göre yapılandırılmıştır.
Şu anda da tek eksik şartımız mezun öğrencimizin olmaması.
Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?
-
Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?
Tıp eğitimi anabilim dalımız henüz bulunmamaktadır. Fakat dekanlığımız bu konuda oldukça gelişimcidir. Tıp Eğitimi için ankara’da bir Devlet Üniversitesinden görevlendirme yapılmıştır.
Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?
Fakültemiz ile hastanemiz aynı kampüs içerisinde değildir. Ulaşım için ise ücretsiz okul servisleri bulunmaktadır.
Anabilim dallarının konumu nasıldır?
Anabilim dalları ve hocalara ait odalar karışık olarak konumlanmaktadır. Tıp fakültesinde temel bilim dalı hocalarının odaları yer alırken, hastanede klinik ders hocalarının odaları bulunmaktadır.
Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?
Dönem 1: 140 öğrenci Dönem 2: 120 Dönem3: 90 Dönem4: 40 öğrenci Toplam:
Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?
İlk gruplar 15-20 kişi arasında olacaktır.
Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?
60 öğretim üyesi, 183 öğrencisi bulunmaktadır. Öğretim üyesi başına 6 öğrenci düşmektedir.
Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?
Fakültemizde entegre eğitim sistemi kullanılmakta ve yatay- dikey bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Fakültemiz, eğitim sistemimizdeki yatay-dikey, spiral entegrasyonun önemli bir parçası olan uygulama derslerini, afiliye olduğu Medicana International Ankara Hastanesi’nde öğretim üyelerinin bire bir gözetiminde gerçekleştirmek için gerekli tüm altyapıyı sağlamıştır. Eğitim klasik, hibrit ve küçük grup çalışmalarını (PDÖ, TBÖ, olgu tartışma gibi) içermektedir.
Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?
Dönem 1-2-3’te temel bilimler ve klinik entegrasyonları ağırlıklı bir ders programı uygulanıyor. Bunlardan Fizyoloji, Biyokimya, Mikrobiyoloji, Anatomi ve Histoloji Tubbu Biyoloji laboratuvarlarında pratik olarak da işleniyor. Dönem 4-5-6‘da ise daha çok klinik alanlara yönelik dersler mevcut.
Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?
Fakültemizde İngilizce, İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar Okuryazarlığı ve bir adet kültürel seçmeli ders imkanı sunulmaktadır.
Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?
• 1. Komite - Tıbba Giriş • • 2. Komite - Hücre • • 3. Komite - Büyüme Gelişme • • 4. Komite - Dokular ve İskelet Sistemi • • 5. Komite - Haraket sistemi • 6. Ders Kurulu - Halk Sağlığı Dönem 2 • 1. Ders Kurulu - İmmün Sistem • • 2. Ders Kurulu - Norobilimin Temelleri • • 3. Ders Kurulu - Kardiyovasküler Sistem • • 4. Ders Kurulu - Solunum Sistemi • Dönem 3 • 1. Ders Kurulu - Sindirim Sistemi • • 2. Ders Kurulu - Endokrin Sistemi • • 3. Ders Kurulu - Urogenital sistem • • 4. Ders Kurulu - Klinikle Tanışma • • 5. Ders Kurulu - Yaşamın erken yılları • • 6. Ders Kurulu - Erişkin Sağlığı • • Dönem 4 • Klinikle Tanışma Staj Programı • • Dermatoloji Anabilim Dalı Staj Programı • • Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Staj Programı • • Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Staj Programı • • Gögüs Hastalıkları Anabilim Dalı Staj Programı • • İç Hastalıkları Anabilim Dalı Staj Programı • • Kardiyoloji Anabilim Dalı Staj Programı • • Nöroloji Anabilim Dalı Staj Programı • • Psikiyatri Anabilim Dalı Staj Programı • • Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Staj Programı Dönem 5 • Adli Tıp Anabilim Dalı Staj Programı • • Anesteziyoloji Anabilim Dalı Staj Programı • • Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Staj Programı • • Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Staj Programı • • Genel Cerrahisi Anabilim Dalı Staj Programı • • Gögüs Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Staj Programı • • Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Staj Programı • • Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Staj Programı • • Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Staj Programı • • Ortopedi Anabilim Dalı Staj Programı • • Plastik Cerrahisi Anabilim Dalı Staj Programı • • Tıbbi Etik Anabilim Dalı Staj Programı • • Tıbbi Lab. Staj Programı • • Üroloji Anabilim Dalı Staj Programı https://www.atilim.edu.tr/tr/tip/page/4804/ders-programi
Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?
Fizyoloji, Anatomi, Histoloji, Mikrobiyoloj, Tıbbi Biyoloji ve Biyokimya, Patoloji derslerimizde teorik eğitimin yanı sıra laboratuvar ortamında da pratik olarak dersler sürdürülmektedir. Bu derslerde maketler, kadavralar, mikroskoplar, kimya deney malzemeleri ve canlı hayvan olmak üzere yeterli miktarda malzeme vardır. . Ayrıca gelişmiş bir smülasyon laboratuvarı bulunmaktadır.
Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?
3 fresh frozen kadavramız bulunmakta. Maketler yeterli sayıda mevcut. 2 adet tam iskeletimiz bulunmakta. Laboratuvarın büyüklüğü öğrenci sayısına göre oldukça yeterli. Hocalar, herkesin inceleme şansı elde edeceğinden emin olacak şekilde grupları düzenliyorlar.
Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?
Her öğrenciye 1 mikroskop düşmektedir.
Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?
Fakültemizde Çalışma Grupları dersi bünyesinde öğrenciler alanında uzman hocalarla birlikte akademik ve mesleki hayatlarına katkı sağlayacak bilimsel çalışmalar yapmaktadır.
Mesleki Beceri Dersleri var mı?
Genel olarak ilk ve acil yardım uygulamaları, hasta muayene yöntemleri ve hastane işleyişi ve temel hekimlik uygulamaları anlatılmakta ve mesleki beceri eğitimi sağlanmaktadır. Medicandan gelen hocalarımız o komiteye odaklı klinik dersleri vermektedir. Bu derslerden her komite sınavında belirli oranda sorular çıkmaktadır.
Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?
Evet, Simüle Hasta Laboratuvarımız bulunmaktadır.
Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Öğrenciler komite sonu sınavları ve yıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Sınav tarihleri dekanlık/ilgili dönem koordinatörlüğü tarafından ilan edilir. Yıl sonu sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen yer ve zamanlarda yapılır. Dönem notu, öğretim elemanlarınca öğrenci bilgi sistemine girildiği anda kesinleşir. Dönem I, II, III sınıfta Komite sınavı (her komitenin sonunda yapılan teorik, pratik ve küçük grup uygulamaları); Seçmeli ders sınavları; Yıl sonu sınavı; Küçük grup uygulamaları ara değerlendirme sınavı: gerçekleşir. Küçük grup uygulamalarının her ünitesi sonunda ara değerlendirme sınavı yapılır. Bu sınavdan alınan not ara değerlendirme sınav notu olarak işlenir. İlk üç sınıfta her dönemin sonunda, son komite sınavının bitiminden en erken bir hafta, en geç üç hafta sonra yıl sonu sınavı yapılır. Öğrencilere kayıtlı oldukları yarıyıl sonunda her ders için bir harf notu verilir. Bu harf notu dersi veren öğretim elemanları tarafından takdir olunur. Öğretim elemanları not takdirinde uygulayacağı yöntemde serbest olup, bağıl yöntem de dâhil olmak üzere uygun göreceklerii yöntemi benimseyerek harf notu verebilir. Tıp programında yer alan tıp kodlu (MED kodlu) derslerde verilecek harf notları ve karşılıkları aşağıda belirtilmiştir. Ders Notu Katsayı Puan AA 4,00 90-100 BA 3,50 85-89 BB 3,00 75-84 CB 2,5 65-74 CC 2,00 60-64 FF 0,00 < 60 Stajlarda mazeretli veya mazeretsiz devamsızlıkları olan öğrenciler, staj sınavına girebilmek için, devamsız oldukları süreyi tamamlamak zorundadır. Her stajın sonunda o staj eğitim içeriğini kapsayan staj sınavı yapılır. Staj sınavı yazılı, sözlü ya da hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılır. Not takdirinde öğrencinin staj süresindeki çalışma ve başarısı da göz önüne alınır. Staj sınavından öğrencinin başarılı sayılabilmesi için staj dersi notunun en az CC notu olması zorunludur. Staj sınavı için ayrıca mazeret sınavı açılmaz. Stajların bir veya daha fazlasından başarısız olan öğrenci ilgili dönemi izleyen yaz okulunda başarısız olduğu staj derslerine kayıt olur ve staj sınavlarına tekrar girer. Yaz okulu sonunda da başarısız staj dersleri kalan öğrencilere bu staj veya stajları bir sonraki ders yılında tekrarlama hakkı verilir. İlgili sınıfın tüm stajlarını tamamlayan öğrenci bir üst sınıfa geçer ve o sınıfın staj derslerine kayıt yaptırabilir.
Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?
Komite dersi harf notları öğrencinin komite sınavı ve küçük grup uygulamaları ara değerlendirme sınavları sonucuna göre tespit edilir ve yarı yıl sonunda açıklanır. Komite sınavlarının ve küçük grup ara değerlendirme sınavlarının komite dersi notuna katkısı ile bu nota etki eden diğer hususlar Fakülte Kurulunca belirlenir ve dönem başında öğrencilere verilen ders izlencesinde açıklanır. Komite dersleri kredisiz olduğu için bu derslerden alınan harf notları öğrencinin yarıyıl ve genel not ortalamalarına katılmaz. Yıl sonu sınav notu öğrencinin yıl sonu sınavı ve küçük grup uygulamaları final sınavları sonucuna göre tespit edilir. Yıl sonu sınavının ve küçük grup final sınavlarının yıl sonu sınav notuna katkısı ile bu nota etki eden diğer hususlar Fakülte Kurulunca belirlenir ve dönem başında öğrencilere verilen ders izlencesinde açıklanır. Dönem sonu notu öğrencinin komite dersi notlarının %70’i ve yıl sonu sınav notunun %30’u alınarak hesaplanır. Dönem notu dersinden en az (CC) notu ile başarılı olan öğrenciler (FF) veya (NA) notu aldıkları komite derslerinden de başarılı olmuş sayılırlar. Dönem notu dersinden (FF) notu ile başarısız olan öğrenci aldığı komite derslerinden aldığı harf notlarına bakılmaksızın o sınıfın tüm komite derslerini tekrarlamak zorundadır.
Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?
Anatomi: Maket ve kadavralar üzerinde işaretlenen noktaların isimleri belli süreler içerisinde yazılıyor ve buna göre puanlandırma yapılıyor. Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Histoloji: Pratik derslerde görülen preparatların tanınmasına yönelik bir sınav gerçekleştiriliyor.
Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?
Genel not ortalaması 80 üstü, her komitede 75 üzeri olduğu sürece finalsiz geçilebiliyor.
Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?
Komite sınavlarının her birinden en az 75 almak koşuluyla komite sınavları ortalaması 80 ve üstü olan öğrencilere yıl sonu sınavına girmeden komite sınavları ortalamasına karşılık gelen harf notu verilir. Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?: Her sınavdan sonra Soru Tartışmaları, kurul sonlarında Geri Bildirim Formları, sene içerisinde belli aralıklarla internet sitesi üzerinden her derse, sınava özel geri bildirimleri her zaman yapabiliyoruz. Ayrıca eğitim sistemi ve öntemleri geri bildirimlere , eğitimalanındaki gelişmelere göre her yıl gözden geçirilmektedir.
Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?
Fakülte temsilcileri, dönem temsilcileri, Geri Bildirim Formları aracılığı ile öğrenciler seslerini duyurma imkanı elde ediyor. Her komite sonunda açılan Geri Bildirim formları artık komite boyunca açık duruyor.
Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…
Tıp fakültelerinin hep çok kalabalık olduğu ve herkesin aynı imkanlara sahip olmadığı söylenir. Fakültemiz az öğrenci sayısına sahip olduğu için eğitim kalitemiz diğer üniversitelere oranla çok daha yükseklerdedir. Ayrıca fakültemiz bizi hem TUS’a hem de USMLE sınavına hazırlamaktadır. Akademik personelin %90’ı tam zamanlı olarak görev yapmaktadır. Fakülte akademisyenlerimizin hepsi alanlarında uzmanlardır. Dekanlığımız bizler için Lecturio, Complete Anatomy, MedOne, Medical English Journal, Elsevier ve daha bir çoğu gibi veritabanları sağlamaktadır. Her öğrenciye bir sanat dersi verilmektedir. Ankara’daki Vakıf Üniversiteleri içerisinde en gelişimci tıp fakültesi olarak anılabilir.
Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?
Kampüs şehir merkezine göreceli olarak uzak olduğu için yolda uzun vakitler harcanıyor. Fakülte ve hastane birbirinden ayrı yerlerde bulunuyor.
Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?
Uzaktan eğitime geçildiği takdirde teams kullanılıyor.
Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?
Okulun kendi çevrim içi sitesinde gerçekleşiyor.