Ankara kültürel ve tarihi yer açısından oldukça zengindir, Ankara Kalesi, Anıtkabir, Birinci Meclis (Kurtuluş Savaşı Müzesi) ile Etnografya ve Anadolu Medeniyetleri müzesi bu yerlerden sadece bazılarıdır. Ankara’da devlet tiyatroları sayısı ortalamanın üstünde bir durumdadır. Tiyatro, bale, opera sahneleri genelde hep açıktır ve oyunsuz kalmazlar. Sosyal açıdan çok hareketli bir şehir olmamakla beraber yine de gezmek isterseniz gezeceğiniz mekanların aralığı oldukça geniştir ve güzel mekanlar vardır. Her türlü fiyat aralığında mekan bulabilirsiniz. Öğrenciler ve genç nüfus genellikle Bahçelievler, Kızılay ve Tunalı bölgesinde bulunmaktadır.
Ankara tarihçesi için: http://ankara.ktb.gov.tr/TR-152389/ankara-tarihce-ve-diger-bilgiler.html
Şehrimizde kullanabileceğiniz çeşitli toplu taşıma araçları vardır; Ankaray, Metro, EGO (Belediye Otobüsü), Özel Halk Otobüsleri, Dolmuşlar ve Minibüsler. Genellikle ulaşım için Ankaray ve Metro tercih edilir. Belediye araçları için ankara kart gerekmektedir. Ankara kart tek kullanım için Tam 2.50 ₺ (75 dk süreli aktarma 1 ₺) Öğrenci 1.75 ₺ (75 dk süreli aktarma 0.25 ₺) dir. Dolmuşlar ve minibüsler ise uzaklığa göre 2.50-3.50 ₺ arasında değişmektedir.
Hazırlık binasına Kızılaydan kalkan otobüsler ve Sıhhıyeden kalkan minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Fakülte binası ise Ankara Metrosu Bilkent durağına yürüme mesefasindedir. Ayrıca fakülte binası Eskişehir yolu güzergahında kaldığı için birçok otobüs ve minibüs hattı ilede okula ulaşım sağlanabilmektedir. Birçok öğrenci fakülteye ulaşımda metroyu tercih etmektedir.
Ankara’ya şehir dışından ulaşım ise otobüs, YHT, tren ve uçakla sağlanabilmektedir. Havalimanı otobüs terminali arası otobüs seeferleri vardır. Ulaşım süresi ise trafik yoğunluğuna göre 45-90 dakika arasında değişebilmektedir. Havalimanından AŞTİ’ye geliş ücreti 12 TL’dir.
İlgili link: https://www.ego.gov.tr/tr
Ankara’da on yedi tane kız, sekiz tane erkek devlet yurdu olmak üzere yirmi beş tane KYK yurdu bulunmaktadır. Okula en yakın erkek KYK yurdu MTA durağında bulunan TAHSİN BANGUOĞLU erkek yurdudur. Okula en yakın KYK kız yurdu Hacettepe Beytepe Kampüsü içinde bulunan EMİNE ŞERİFE HANIM kız yurdudur. Ayrıca seksen adet civarı özel yurt bulunmaktadır. Aynı şekilde bu yurtlarda da kız öğrenci yurdu sayısı daha fazladır.
Kiralar semte göre oldukça farklılık göstermektedir.
Genellikle okulumuz öğrencileri Emek-Bahçeli bölgesi, Kolej-Kurtuluş bölgesi ve Gazi mahallesinde ikamet etmektedir.
Ankara da 1+0 veya 1+1 daire bulmak pek kolay değildir. Daireler genelde 2+1 ve 3+1 şeklindedir.
Emek-Bahçeli bölgesi 1000-2000 ₺ , Kolej-Kurtuluş bölgesi 800-1500 ₺, Gazi Mahallesi ise 900-1800 ₺ arasında değişen kira fiyatları bulunmaktadır.
https://aybu.edu.tr – tanıtım – genel bilgi kısmından ulaşabilirsiniz.
Tıp Fakültesi 2011 yılında eğitim faaliyetlerine başlamıştır.
Üniversitemizin tıp fakültesinde eğitim yeni kurulan kadrosuyla oldukça verimlidir. Bilkent’teki Ankara Şehir Hastanesi’nin yanında 2014’te yapımı tamamlanan binamızda eğitim görmekteyiz. Fakültemiz pek çok ulusal ve uluslararası seminer, eğitim vs. ev sahipliği yapmaktadır. Okulumuzda sosyokültürel faaliyetler ağırlıklı olarak öğrenci bazında gerçekleşmektedir. Bunun yanı sıra okul kulüp kurulumu noktasında gerekli desteği vermektedir.
Ankara Yıldırım Beyazıt Eğitim Vakfı (AYBEV) tarafından yaklaşık 400 öğrenciye burs verilmektedir. (Not: AYBEV Bursu 2018-2019 döneminde verilmedi)
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ni tercih ederek yerleştirilen öğrencilerden yerleştikleri bölümün kendi puan türünde Türkiye sıralamasına göre (TYT puan türü hariç):
> İlk 500 arasında yer alan öğrencilere aylık 1500 TL başarı bursu ve yemek bursu,
> 501-1000 arasında yer alan öğrencilere aylık 1000 TL başarı bursu ve yemek bursu,
> 1001-2000 arasında yer alan öğrencilere aylık 750 TL başarı bursu ve yemek bursu,
> 2001-3000 arasında yer alan öğrencilere aylık 500 TL başarı bursu ve yemek bursu,
sağlanacaktır.
Bu destekler Üniversitemizin belirleyeceği akademik başarıya bağlı olarak kazandıkları programın yabancı dil hazırlık sınıfının ilk yılını da kapsayacak şekilde normal öğrenim süreleri boyunca devam eder.
Okulumuzda her sene şenlik yapılmaktadır. Bu şenlikler içerisinde bilim-kültür sergileri, grup tanıtımlarını ve workshopları da kapsar. Okulumuzda etkinlikler ve kongreler her fakültenin kendi bünyesinde ayrı olarak yapılmaktadır. Tıp fakültesinin sosyal olanakları daha çok öğrenci bazlı hareketler ile gerçekleşmektedir. Ayrıca bu sene AYBÜTÖK’ün (AYBÜ Tıp Öğrenci Kongresi) ikincisi Tıp fakültemizde gerçekleştirilmiştir.
Okulumuzun altı ayrı kampüsü vardır. Fakültemiz ana kampüs olan Esenboğa Külliyesi (bkz. Çubuk) ‘den ayrı bulunmaktadır. İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki bölüm mevcut. İngilizce bölümün sınava bağlı hazırlığı var. Hazırlık binası Anteres AVM'nin yanında (bkz. Ayvalı Mah., Gazze Cd. No:7, 06010 Etlik-Keçiören/Keçiören/Ankara). Fakülte binası çubuk kampüsünün dışında Ankara Şehir Hastanesinin yanında (bkz. Üniversiteler Mahallesi, Bilkent Caddesi No:1, 06800 Çankaya/Ankara).
2011 yılında kurulmuştur.
Erasmus, Farabi, Mevlana, TurkMSIC değişim programları uygulanmaktadır. TurkMSIC değişim programları hem yurtiçi hem yurtdışı değişim imkanı sağlar.
Fakültemizde İngilizce Tıp ve Türkçe Tıp olmak üzere iki program vardır. İngilizce tıp bölümünün eğitim dili %100 İngilizce’dir.
Evet bulunmaktadır. Türkçe Tıp için hazırlık okumak gibi bir durum yok iken, İngilizce Tıp bölümünde hazırlık şartı bulunup, muafiyet sınavı ile hazırlık atlanabilir. İngilizce muafiyet sınavının yanı sıra buraya tıklayarak muafiyet için kabul edilen diğer sınavlar da görülebilir.
İlk 3 sene için teorik derslerde %70, pratik derslerde %80 devam zorunluluğu vardır. Sadece pratik derslerde devam çok önemlidir, pratik derslerde devamsızlık sınırını aşarsanız o komite için o dersin pratik sınavına giremezsiniz, teorik sınavda da o dersten puan alamazsınız.
4. ve 5. sınıfta ise stajlarda devamlılık %80 (her sabah imza alınır), staj derslerinde ise (teorik) %70’tir.
Fakültemiz TEPDAD tarafından akredite değil. Ancak akreditasyon için çalışmalarımız devam etmektedir.
Tıp eğitimi gönüllüleri olarak gerek fakülte temsilciliği gerek dekan yardımcılığı aracılığıyla bu konuyu gündeme getiriyorduk. Geçtiğimiz yıl fakülte dekanlığı akreditasyon için altyapı çalışmalarına başladıkları şeklinde bir açıklama yaptılar. Ankara Şehir Hastanesi’ne afiliye olmamızdan sonra sürecin daha hızlı işleyeceğini düşünüyoruz.
Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunmamaktadır. Ancak Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu bulunmaktadır.
Fakültemiz Ankara Şehir Hastanesi ile afiliye olmuştur. Ankara Şehir Hastanesi fakültemizin hemen yanındadır. Ayrıca hastane içine ulaşan Tarım Bakanlığı metro durağından otobüs seferleri vardır.
Temel tıp bilimlerine ait anabilim dalları (Histoloji ve Embriyoloji, Biyofizik, Biyokimya, Anatomi, Fizyoloji) ve ilgili akademik personel odaları öğrencilerin temel tıp bilimi derslerini aldığı okulumuz bulunmaktadır. Klinik anabilim dalları ve ek olarak Patoloji anabilim dalı ilgili akademik personel odaları hastanemizde bulunmaktadır.
Dönem 1: 450 öğrenci
Dönem 2: 398 öğrenci
Dönem 3: 383 öğrenci
Dönem 4: 317 öğrenci
Dönem 5: 276 öğrenci
Dönem 6: 196 öğrenci
Toplam: 2020 öğrenci
Okulumuzda 233 tane öğretim üyesi bulunmaktadır. Okulumuzda kayıtlı 2020 öğrenci vardır. Öğretim üyesi başına 8 öğrenci düşmektedir.
Tıp eğitimi entegre sisteme dayanmaktadır. Bu sistemde dersler tek tek ve birbirinden bağımsız olarak verilmez, konular birbiri ile ilişkili sistemlere dayanan ders kurullarında multidisipliner bir yaklaşımla incelenir. Dönem I,II ve III tıp eğitiminin preklinik kısmını oluşturur. Dönem I’de temel bilimler, Dönem II’de insan organizmasının normal biyolojik işleyişi ve temel mikrobiyoloji, Dönem III’de ise sistem hastalıklarının fizyopatolojik ve patolojik temelleri, klinik özellikleri ve tedavileri multidisipliner yaklaşımla verilir. Dönem I, II ve III’de eğitimin yaklaşık %30’unu uygulamalar, laboratuvar çalışmaları, klinik beceriler eğitimi etkinlikleri oluşturur.
Dönem IV ve V’de tıp eğitimi stajlardan oluşur. Stajlarda teorik dersler yanısıra, hasta başı eğitim, klinik vizitler, hasta hazırlama, poliklinik viziti, ameliyathanede gözlem, seminer ve makale saatleri, klinikler arası ortak toplantılar yer alır. Stajlarda öğrencilerin ilk 3 yılda öğrendikleri temel bilgi ve becerileri kullanmayı öğrenmeleri beklenir. Teorik eğitim yanı sıra hastalardan öykü alma, genel ve sistemik muayeneleri yapabilme, uygun tetkikleri isteme ve değerlendirme, tedaviyi belirleme ve sonuçlarını takip etmeyi öğretmeye yönelik yoğun uygulamalı eğitim verilir.
Dönem VI ise intörnlük dönemidir. Öğrenciler kendilerinden sorumlu öğretim üyeleri gözetiminde tüm klinik çalışmalarda aktif rol ve sorumluluk alır. Tıp doktorluğuna doğru son adımında beş yılda öğrendiklerini gözetim altında uygulamayı öğrenir.
Dönem 1: Biyokimya, Tıbbi Genetik(+Lab), Mikrobiyoloji(+Lab), Anatomi(+Lab), Fizyoloji(+Lab), Biyoistatistik(+Lab), Histoloji-Embriyoloji(+Lab), Tıp Tarihi, İletişim Becerileri, Biyofizik, Davranış Bilimleri, Tıbbi Biyoloji, Halk Sağlığı, Genel Kimya ve Organik Kimyaya Giriş
Dönem 2: Anatomi(+Lab), Histoloji ve Embriyoloji(+Lab), Fizyoloji(+Lab), Biyokimya(+Lab), Biyofizik, Patoloji(+Lab), Farmokoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji(+Lab)
Dönem 3: Farmakoloji, Patoloji(+Lab), Radyoloji, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Dahliye, Dermatoloji, Klinik Bilimlere Giriş, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Nefroloji, Uroloji, Nöroloji, Psikiyatri, Aile Hekimliği, Halk Sağlığı, Tıbbi Genetik, Kadın Doğum ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Dönem 4: Dahiliye, Pediatri, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kardiyoloji, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları
Dönem 5: Acil Tıp ve Adli Tıp, Anestezi ve Reanimasyon, Nöroşiruji, Çocuk Psikiyatrisi, Dermatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji,Klinik Farmakoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Göğüs Cerrahisi, Göz Hastalıkları, Kalp-Damar Cerahisi, Klinik Biyokimya, Nöroloji, Nükleer Tıp, Ortopedi ve Travmatoloji, Çocuk Cerrahisi, Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Psikiyatri, Radyasyon Onkolojisi, Radyoloji, Kulak Burun Boğaz, Üroloji, Biyoistatistik, Tıbbi Genetik (Seçmeli)
Seçmeli derslerimiz yoktur. 1.sınıfta hazırlık atlama sınavından aldığınız puana göre Tıbbi İngilizce dersinden muaf olursunuz ya da olmazsınız. 1.sınıfta İnkılap ve Türk Dili dersleri okulumuzca online olarak verilir ve öğrenciler dönemde toplam 4 sınava girerler bu dersler için (vize + final). Öğrencinin ilk senede geçememesi halinde bu dersleri 4.sınıfa kadar vermesi zorunludur.
Dönem IV’de tüm stajlar zorunlu iken Dönem V’de stajların %30’u seçmeli stajlar arasından öğrenci tarafından seçilerek belirlenir.
Dönem VI stajlarının da biri seçmeli stajlar arasından öğrenci tarafından seçilerek belirlenir.
İlgili linkte 2018-2019 dönemi Tıp Fakültesi akademik takvimi bulunmaktadır: https://aybu.edu.tr/ogrenciisleri/contents/files/2016%20%C3%96SYS/2018-2019%20AKADEMIK%20TAKVIM.pdf
Mikrobiyoloji, Anatomi, Patoloji, Fizyoloji, Histoloji, Klinik Beceriler dersleri pratik kısımları ilgili derslerin kendi laboratuvarlarında işlenmektedir. Okulun pratik derslerde kullanılan araç gereç yönünden eksiği yoktur. Histoloji ve Patoloji laboratuvarlarında iki öğrenciye bir tane mikroskop düşmektedir.
Anatomi:Pratik dersler genellikle maket üzerinden işlenir. Dersin hocası tarafından belirli aralıklarla belirli dersler kadavra inceleme dersi olarak atanır ve bu derslerde hocalarımızın anlatımıyla diseke edilmiş kadavra üzerinden de pratik uygulamalar yapılır. Okulda 3 adet kadavra ve her masaya fazlasıyla yetecek kadar maket bulunuyor.
Histoloji: İncelenmesi gereken preparatlar önce dersin hocası tarafından mikroskop görüntüsü tahtaya yansıtılacak şekilde sözel ve görsel olarak anlatılır. Ardından her masaya bırakılan preparatları öğrencilerin kendileri mikroskop altında incelemesi için boş vakit verilir. Bu süreçte her masadan sorumlu bir asistan hocamıza –varsa- sorularımızı sorabiliriz.
Fizyoloji: Fizyoloji laboratuvarları konuyla ilintili olarak değişkenlik göstermektedir. Fakat genel olarak fizyoloji laboratuvarında hayvan deneyleri (kurbağa kesimi ve refleks yayı vs.), tansiyon ölçümü, EKG-EEG, LabTutor, solunum fonksiyon testleri yapılmaktadır. Fizyoloji pratik dersi öncelikle asistanlar tarafından ders anlatımıyla başlar daha sonra asistanlar gözetiminde ilgili deneyleri yapmak ve tamamlamakla biter.
Patoloji: İncelenmesi gereken preparatlar önce dersin hocası tarafından mikroskop görüntüsü tahtaya yansıtılacak şekilde sözel ve görsel olarak anlatılır. Ardından her masaya bırakılan preparatları öğrencilerin kendileri mikroskop altında incelemesi için boş vakit verilir. Bu süreçte her masadan sorumlu bir asistan hocamıza –varsa- sorularımızı sorabiliriz.
Mikrobiyoloji: Mikrobiyoloji laboratuvarında ilgili konuyla alakalı kültür ekimi, mikroskop incelemesi boyamalar yapılır. Önce dersin hocası laboratuvarda dersin tekrarını yapar, bu pratik derste öğrenilmesi gereken noktaları vurgular ardından her masaya bir asistan hoca görevlendirilir. Asistan hocamız eşliğinde o pratik dersteki uygulamalarımızı yaparız. Asistan hocamız bu süreçte hem bizlere yol gösterir hem de ders anlatımı-tekrarı yapar.
Biyokimya: Hocalar ile birlikte hastalıklar detaylı incelenir, ardından entegre eğitimin parçası olan laboratuvar test sonuçları yorumlanarak hastalığın tespiti yapılır. Hastaya yapılacak testlerin mekanizması öğrenilir ve klinikle ilgili sorularla pekiştirilir. Hastalığın öğrenilmesi kolaylaşır.
Biyoistatistik: Okulumuz Biyoistatistik dersinin pratik olarak işlendiği nadir fakültelerdendir.Bilgisayar laboratuvarında bilgisayarda verilen datalar girilip SPSS programı ile yorumlanır. Bilimsel çalışmaların temeli olan Biyoistatistik dersi etkin bir şekilde işlenir.
Biyofizik: Dersler amfide teorik olarak işlenmektedir.
Anatomi laboratuvarımızda 3 adet kadavra bulunmaktadır. Kadavralar hocalarımızın gözetiminde öğrenci kullanımına açıktır. Maket sayıları ve çeşitliliği yeterlidir. Sistemlere ait farklı ölçek ve kesimlere sahip maketler öğrencilerin kullanımına pratik ders haricinde de dersin hocasından izin alınması ve haber verilmesi koşuluyla açıktır. Laboratuvar büyüklüğü öğrenci sayısına göre yeterli büyüklüktedir. Ders anlatımları için bilgisayar ortamında 3D Anatomi Atlası hocanın gerekli görmesi halinde (genellikle ingilizce tıp bölümünde) kullanılmaktadır.
Her histoloji ve patoloji pratik dersinde mikroskop kullanılmaktadır. İki öğrenciye bir tane mikroskop düşecek şekilde yeterli mikroskop vardır.
Mikrobiyoloji pratik dersinde mikroskop sık kullanılmaz fakat kullanıldığı takdirde iki öğrenciye bir mikroskop düşmektedir.
Dekanlığımız iştirakiyle bir tıp öğrenci kongresi olan AYBÜTÖK (Ankara Yıldırım Beyazıt Tıp Öğrenci Kongresi) geleneksel olarak düzenlenir. Bu kongre kapsamında öğrencilerin fakültemiz bünyesindeki hocalarla bilimsel araştırmalar yürütmesi, bilgi ve becerilerini yürütmesi beklenir. Bu kongre kapsamında her yıl alanında uzman kişiler kongreye konuşmacı olarak davet edilir. Kongre kapsamında bilimsel atölye olarak nitelendirdiğimiz uygulamalarda öğrencilerin bilimsel-akademik ve klinik becerilerini geliştirmesi beklenir. Bu kongrede aktif katılımcı ve katılımcı başvurusu Türkiye çapında açılır ve Türkiye’nin her yerinden gelen tıp öğrencileriyle birlikte bilimselliğin ve hekimliğin tatmini en üst düzeyde yaşanır.
Klinik Beceri Eğitimi dersi bulunmaktadır.
Fakültemiz birinci sınıf öğrencileri için el yıkama, steril eldiven giyme, nabız, solunum sayısı ve vücut ısısı ölçme, temel yaşam desteği, boyunluk takma, kanama kontrolü, üçgen kol askısı uygulama, elastik bandaj uygulamaları yıl boyunca 10-12 kişilik öğrenci grupları ile klinik bilimlerden öğretim üyelerinin gösterimi ve denetiminde yapılmaktadır. Yapılan tüm uygulamalar eğitim yılının başında tüm öğrenci ve öğretim üyelerine dağıtılan Dönem I Klinik Beceri Eğitimi föyleri yönergelerine göre uygulanmaktadır.
Simülasyon Laboratuvarı bulunmaktadır.
Laboratuvarımızın simülasyon laboratuvarı olarak kullanılan bölümünde, temel ve ileri yaşam desteği, hava yolu, enjeksiyon uygulama, nazogastrik ve foley sonda uygulama, kan basıncı ölçme, periferik ve santral damar yolu açma, kemik içi yol uygulama, sütür atma, rektal tuşe uygulama ve prostat muayenesi, meme muayenesi, vajinal muayene ve doğum maketleri bulunmaktadır.
Ayrıca yataklı servis bölümünde ileri düzey teknolojik donanıma sahip kalp, akciğer, barsak sesleri ve fetal kalp seslerinin dinlenilebildiği, kalp ritmi, saturasyon, solunum ve nabız sayısını gösteren hasta başı monitör ve eğiticinin kullanacağı ve adı geçen parametreler üzerinde her türlü senaryayu planlayabileceği el bilgisayarına sahip 4 adet maket bulunmaktadır. Simülasyon Laboratuvarı Acil Tıp, İç Hastalıkları, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Anesteziyoloji, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum klinikleri tarafından Dönem IV ve Dönem V staj programları kapsamında aktif olarak kullanılmaktadır.
Preklinikte (1-2-3. Sınıflar) çoktan seçmeli sorularla test usulü ve baraj sistemine tabii sınavlar yapılır. Pratik dersi olan her dersin komite sınavındaki test sorularına ek olarak pratik soruları olur.
Pratik soru ağırlığı o komitede alınan pratik derslerin toplam ders sayısına oranı ile belirlenir.
Çoktan seçmeli sınavlar optik okuyucuya kodlanır ve optik okuyucu cihaz tarafından okunur.
Pratik sınavlar ise ayrıca verilen pratik sınav cevap kağıdına yazıyla yazılır bu sınav çoktan seçmeli değildir.
Klinik stajlar için yazılı ve sözlü sınav yapılır. Yazılı sınav notunun %60’ı ve sözlü sınav notunun %40’ının toplamı geçme notu olan 60’a eşit veya büyük olmalıdır.
Baraj sistemi her ders içinde ayrıca hesaplanır ve soruların en az yarısını doğru cevaplamak üzerine kurulmuştur. (örneğin: Anatomi’de sınavda 20 soru varsa siz en az 10’unu doğru cevaplamak zorundasınız. Anatomi dersi için 10 sorunun altında doğru sayısına sahipseniz aradaki fark kadar toplam toplam sınav notunuzdan düşer. 20 soruda baraj soru sayısı 10’dur. Yalnızca 7 soruyu doğru cevaplayabilirseniz toplam sınav notunuzdan 3 puan düşürülür.)
Final ve büt için pratik sınav vardır ve işleyiş aynı komite sınavlarında olduğu gibidir.
Fakültemizde geçme notu final ile birlikte 60’tır. Finalsiz geçme yoktur. Finale kalan öğrencilerin geçme notu ise komite ortalamalarının %60’ı ve final notlarının %40’ı alınarak hesaplanır. Komite ve final notlarına baraj sistemi tabiidir.
Dönem 4 ve 5'te stajların geçme notu 60'tır.
Tıp fakültesi öğrenci temsilciliği düzenli aralıklarla memnuniyet ve şikayet anketi yapar. Bu geri bildirimler dekanlık ve rektörlük ile paylaşılır. Rektörlük tüm fakültelerin temsilcileri ile yılda 2 defa toplantı yapar ve birinci ağızdan şikayetleri-istekleri dinler. Her dönem sonunda rektörlük tarafından geri bildirim formu Öğrenci Bilgi Sistemine yüklenir ve her öğrencinin doldurması zorunludur.
Ayrıca dekanlık tıp fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren kulüpler ile toplantılar yaparak kulüplerin-öğrencilerin geri bildirimlerini toplar.
Yeni yorum ekle